Spætte hane med skæg  god type og farve

Spætte hane med skæg god type og farve

Sort hane med skæg

Sort hane med skæg

Spættet høne med god farve og type

Spættet høne med god farve og type

Min stamme med blå- sort og spættede

Sorte, blå og spættet

Som de andre år skal der også i 2016 avles med sorte og blå, så kommer der nok også nogle spættet ud af det.

Der kommer billeder senere af de forskellige dyr i stammmen

29-09-2016

Disse farver har været lidt omtumlet at avle med, har satset meget på at avle de spættede rene så de kunne udstilles og bliver godkendt i 2016 eller 2017, dette ser ud til at ville lykkedes i 2016, har fået mange gode høner efter men spætte høner og den spætte hane, har ellers været lidt i tvivl om hane vargodt nok i farvne og om han passede til hønerne, men det ser ud at at kompinatione har været god nok, hønerne er lidt forskellige i farven fra de lyse til de lidt mørkere, så når de skal udstilles vil der komme lidt af hvert med, i hanerne er der 3 stk af de unge, de er også lidt forskellige i farven men ikke helt ved siden af, har haft sendt billeder af de spætte til en erfaren dommer i tyskland og han har sagt god for farven på både haner og høner.

I de sorte har skuffet lidt, fik en del haner, men har kun 1 tilbage som ikke har synlig brunt halskraven, han sku ludstille lokalt sammen med et par høner fra i år, har et par høner der er helt i top og i en klasse for sig selv, det er muligt at de skal med på landsudstilling hvir jeg kan holde dem fra et ligge for mange æg.

De blå tegner godt i starten, men alle haner er aflivet da de fik brunt i halskraven, har så et par blå høner som der skal gemmes til avl i 2017 og bruges til pr udstilling for at vise farven. 

 

03-02-2106 

I den stammer sker da der lidt, der kommer god med æg og der er god befrugtning på og der klækker ca 90% af æggene.

De føste kyllinger er en blandt flok, nogle bliver for mørkeblå og ikke mørke nok til at kunne bruges som sorte, så de skal helt sikker væk, sælges hvis det er muligt.

Der er også kommet nogle der sansynligt bliver spættet, en enkelt bliver blå men hvordan den vil se ud, må tiden vise. 

12-01-2016 

Som alle de andre år er der også plads til de blå og sorte i 2016.

I år satser jeg på at lave de blå-sort spættet så de kan udstilles og bliver godekendt, det kræver at de bliver frestillet på landsustilling med mindst 3 hane og 3 høner i rimlig god kvalitet og så ensartet så muligt.

Til det projekt har jeg gemt en blå-sort spættet hane af egen avl, samt 4 høner i samme farve, et par gamle og et par unge fra 2015, der ud over er der 2 sorte og 1 blå høne i flokken, så der kan komme en blandt flok ud af det, håber på lidt blå i 2016 da jeg kun har 1 høne tilbage.

Denne stamme lægger godt med æg så forhåbenligt kommer der også kyllinger ud af det.

Der går også en sort hane i stammen, den er kun gemt som sikkerhed.

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden