De sidste reslutater ligger nederst på siden.

Så er den første udstilling overstået.

Havde tilmeldt 3,4 sorte med skæg, de fik 94,91,93 point for hanerne, 95,93,92.91 point for hønerne,det var nok til en ærespræmie og 3 vandre pokjaler fra Møns fjerkræklub. ialt et godt resultat selv om jeg havde håbet på lidt mere.

Kommentaren fra dommeren, god kropform og type for alle, bedre hale afslutning, det gælder og de fleste af dem og så skal der være mere kløft i kammen til hanerne.

Perle grå med skæg, her var der 2,1 tilmeldt, de fik 93,93 point på hanerne og høne fik 92 point, det var nok til en ærespræmie, 

Kommentarer. God kropsform, mere hale fylde ønskes.

Perlegrå uden skæg, har havde jeg 1 hane og 1 høne med og de fik begge 94 point.

Kommentarer. God type, mere halefylde ønskes, mere blå hovedele hos hanen.

De kom kun med for at vise varieteten, det er først gang i DK der er udstillet.

Blå med skæg, her var der 1,2 med, hanen fik 94 point hønerne 92 og 94 point nok til en ærespræmie.

Kommentarer: God type på alle 3 også her ønskes mere hale fylde, de har fået 18 og 19 i farve ud af 20 mulige point, hvilket er rigtig godt.

Hvide med skæg. her havde jeg ikke hanen med, den er for dårlig til at udstille, så det var kun hønerne der blev bedømt, desværre havde jeg lavet en fejl og ikke fået klippet min mærke ring af den en høne, så hun blev ikke bedømt, den anden fik 91 point hvilket er ok.

Disse to hvide høner er kommet af min blå stamme, så det var k8n for sjov at de vare med.

Næste udstilling er så i Næstved d. 10-11 November 2012 på Grønnegades kaserne.

Så er Næstved udstilling slut.

Det blev en lidt tam udstilling, dommeren gav ikke så høje point.

De sorte med skæg fik 94,91,93 for hanerne, hønerne fik 91,91,92,92  Ærespræmie

Lidt mærkelige kommentare, så som lang i ryg, noget brunt ( hvor), mere skæg og så er der trukke for dårlige tæer 1 point ved flere af dem.

De blå fik 94 på hanen, hønerne fik 91,91 Kåringpræmie de fik 17 og 18 i farve ud af 20 point. 

Her er også nogle mærkelige kommenter, lidt blakket, vel lang ryg så er de også trukke point under tæerne.

De perlegrå uden skæg fik 92 0g 92 point  også kommentere som, vel lang ryg, god krop, noget gul.

Perlegrå med skæg. fik, 91,94 for hanerne, hønen fik 92 point  Kåringpræmie 

Kommentare. Vel lang i ryg, lav hale ( jo den hang lidt med halen), gerne mere hale, hul kam, meget gul.

Nogle af kommentarene kan jeg godt se, men vel lang ryg, en silkehøns/han skal sku have ryg, det er ikke en wyandot, at de sorte høner er slået for brunt, det er kun dommeren der har set det, de to af hanerne har det, men det har han ikke skrevet noget om ? om der skal trækkes for dårlig adskildt bag tæerene kan altid diskuteres, det er jo en skøn fra dommeren, men på et par af dem havde han ret.

Det er altd lidt sjovt at se havde dommeren finder og ikke finder og derfor tager jeg det også med sindsro med de kommentare, men lære af dem og kikker efter det der er skrevet.

Næste udfordring er nok udstillig i Haslev fjerkræklub, men det bliver ikke med så mange dyr, 4 sorte og 3 blå tror jeg, har lige nogle andre dyr end dem der har været udstillet, som også godt kunne komme for en dommer.

  Haslev udstilling er også overstået, havde tilmeldt 5 soret med skæg og 4 blå med skæg.

De sorte fik 93,94 for hanerne og 93,94,95 for hønerne, de blå fik 93 for hanen og høner fik 92,94,95 det gav 2 ærespræmier.

Kommentaren var ikke så dårlig, der stro ikek så maget på kortene, på en af de soret haner stor der art den skulel være mere ren sort i halskraven, den havde lidt brunt, en af hønern var ikke så stor som de andre, så det var kommenteret så i alt en ok udstilling.

Europaudstilling i Leipzig.

Det gik også helt hæderligt, havde 5 soret med skæg med og haner fik 94 og 93 point hønerne fik 92,93 og 94 point, det udløste to præmier på 5 EU stykket, så lidt af penge kom der ind igen.

Bedømmelse kan jeg ikke læse den står på tyske, men fik lidt hjælpe til at oversætte lidt af det og de er blvet trukket for manglede fold i kammen på hanerne, høner var ikke store nok og en af dem var ikke helt så god i fjerdragten.

Jeg havde sat mine dyr tilsalg og de blev da også solt næste alle sammen, jeg fik kun en hane med hjem, så der skulel gerne komme 4 + 80 EU = 320 EU i løber af vinteren, der går vist lidt fra til foreninge for at sælge dyrene, men det er fint alligevel.  

Resultatet fra landsudstilling i Fredericia d.12-13 Januar 2013 

Blå med skæg, Hane fik 92 point, hønerne fik 92-94-93 point der fik jeg en kåringpræmie fra D.F.f.R. og ne ærespræmie fra silkehønsklubben. Det er så 4 gang de blå har været udstillet og som der kan ses så er det næste det samme resultat hvert gang, så det må siges sat være stabilt og de har hild til de mange udstillinger, det er eller ikke noget jeg plejer at gøre, max to udstillinger på en sæsong, men de har været så gode i år. 

Der var ikke så mange kommentare, en af hønerne havde dårlig fjerstuktur i vingerne eller stod der ikke meget på kortene.

Hvid-Sortfjeret ( Dalmatiner)  Hanerne fik 93,89,91 point. Hønerne fik 94,93,91 point

Det vart lidt mere end forventet, kommentaren var, farven var fin på dem alle, den hane der fik 89 point mangle bryst fylde og bedre type ønskes, de andre fik ikke så mange kommentere hvilket betyder de var gode nok.

Det er nok ikke nok til at de bliver godkendt, så der skal lave en del kyllinger til næste landsudstilling til december, skulle gerne udstille 10 dyr til den tid.

Køgeudstilling 2013.

de blå var med igen, igen og de klare sig ok, hanen fik 91 point høner fik 89, 91 og 93 point, det var ok, der stod nogle gode vildfarvet silkehøns ved siden af og de løb med alle pointne, der var ike så mange kommentarer, hane mangle lidt hale fylde elelr fin farve oggode hoveddele. en af høner var for lille og for blakket i farven hun fik 89 point, det var også hvad hun havde fortjent på dagen, de to sidste høner var fine i type og god farve.

De fik nok point til en ærespræmie.

Så er udstillingsæsongen slut for denne gang.

Point kort med dommerens kommentar og point givning
Fra udstillingen i Næstved  2012

Point kort med dommerens kommentar og point givning
Fra udstillingen i Næstved 2012

Blå hane med skæg fik 94 point

Blå hane med skæg fik 94 point

Perlegrå høne med skæg bedømt med 94 point

Perlegrå høne med skæg bedømt med 94 point

Blå høne bedømt 91 og 94 på to udstillinger ind til nu.

Blå høne bedømt 91 og 94 på to udstillinger ind til nu.

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden