En stilig herre, er vokset sig rigtig flot, det er den samme hane som på billedet før.

En stilig herre, er vokset sig rigtig flot, det er den samme hane som på billedet før.


Hane kyllinger efter projekt dværg, eneste hane der er gemt


Hane kyllinger efter projekt dværg, eneste hane der er gemt

¤ dværg silkekyllinger og en blå, to mørke og to lyse kyllinger

¤ dværg silkekyllinger og en blå, to mørke og to lyse kyllinger

28-10-2013 

Så er dommen faldet, dværgen skal ud af huset, alle 4 dyr der er tilbage vil bliver sogt eller foræret væk, især hane skal ud til en som der vil bruge han til at lave dværge med, han har en rigtig god farve, men desværre for stor, hønenre ser også fine ud, et par af de er gode i farven og det er en skam de i skal bruges i den videre avl, men der er ikke plads i huset til næste år.

02-10-2013 

Har fået ryddet godt og grundigt op i dværgene, havde 1 hane og 3 høner med til hønsedagen og det gik ok, farven på hønerne var ok og men alle var lidt for store hvilket jeg godt var klar over, men det var jo også for at få farven bedømt.

Fik solgt en del på hønsedagen og en del ar blevet aflivet, dem der ikke ville helt som jeg ville, syntes ikke de ville vokse og udvikle sig, så de er væk så kun de bedste er tilbage, så der er 1 hane og 3 høner som der måske skal udstilles på lokaludstillingerne den kommende tid, har ikke taget den endelige beslutning endnu om de skal udstilles.  

01-09-2013 

Så er der tynder det ud i dværgene, har sorteret alle hane kyllingerne fra og de er aflivet, så der er kun en hane kyllinge tilbage og den tegner rigtig godt, god farver og størrelsen er også ok, man han må ikke bliver større, har besluttet at tage 1 hane og 2 høner med til silekhønsdag d. 15 September i Horsens, har et par høner der ser fine ud i farven.

De sidste små kyllinger trives ikek rigtig og det ender nok med jeg må aflive dem, de går elles med en skrukhøne, men om hun ikke passer dem godt nok ved jeg ikke, de ligger under hende om natten, men om hun holder dem varme om dagen ved jeg ikke, måske kan de komme ind under varmelampen til de sidste kyllinger jeg har ruget ud, er ikek meget for at tage dem ind, de kan have sygdom med sig. 

16-08-2013

De sidste kyllinger er kommet efter disse, 6 stk. der er lige så forskellige i farven som de øvrige kyllinger, men nogle tegner ok, i farven, har fået sat fod-ringe på lidt flere af de største af kyllingerne.

Har slagtet de flerste af hane kyllingerne, de bliver for lyse og vil ikke kunne bruges i det vidre projekt, kun to haner har klaret skærene ind til nu, den ne bliver nok lidt for store, men type og grund farverne er gode, så en mulig hane til videre avl, den anden ved jeg ikek rigtig med enddu, men den får lov ti lat gå lidt endnu, hønerne er der nogle som ser ok ud i farven, men der er stadig lang vej, men lidt videre er jeg da kommet i projektet, men de skal lige vokse lidt mere til inden jeg afsiger den endelige dom om de får lov til at bliver eller det bliver have høns.

Håber på at få 1 hane og 3 høner med til hønsedagen i Horsens d.15 september. 2013 

22-07-2013

Der er kommet 15 kyllinger, de er ruget ud af 2 skrukhøner, en med 9 stk ud af 9 æg og en med 6 kyllinger ud af 8 æg, så nu bliver der noget at sortere i, de er meget forskellige i farven, så det bliver spænde at følge om nogle af dem får den rigtig farve, nogle af dem skulle ud fra de ting jeg kender fra de store vildfarvet få den rette farve.

Har en skruk mere som ligger på 8 æg, så der kommer nok 8 kyllinger, men der går lige nogle dage endnu, men så er det også slut med kyllinger i denne omgang.

Ingen af dværghønerne ligger flere æg, så ikke flere kyllinger, har vist også så der bliver nok at sortere i og det skulle være mærkeligt om der ike kunne bliver bare 2-3 stk so mder kan bruges, det kniber især med hane matrialet, de haner der er blevet ind til nu er alle blevet aflivet grunde farven, men kan der så bare bliver 3-4 gode høner som ikke bliver for store, men har farven.

Har fået lovning på lidt fod-ringe fra sidst år, hos en anden opdrætter, da jeg ikke kan nå at få ringe tilsendt fod-ringe i mit eget navn, men det gør heller ikke så meget i år, de der bliver skal bare vaccineres så de eventult kan komme med til hønsedag og som pr på udstillingerne rundt omkring. 

07-07-2013

1 kyllinger er der kommet under en skuk høne, fin farver og fine bagtæer, noget godt skal man jo skrive.

Har ellers begyndt at sortere i dværg kyllingerne, der bliver nogle fine høner, men om de bliver forstore vides ikke endnu, farven ser ok ud på nogle af dem, de lyse kyllinger der har været kommet, er alle hane kyllinger og de er blevet aflivet, har taget foto af dem, se længere ned på siden. 

01-07-2013 

Har lagt lidt æg under et par skruk, kunne godt bliver lidt flere kyllinger og da der nu kommer  2 æg om dagen, skal de have chancen for at komme med lidt flere kyllinger.

Skal have sorteret i de første kyllinger, de tegner desværre til at blive lidt for store, farven er lidt svært at se rigtigt endnu, kun de lyse kyllinger skal væk, de bliver aflivet. så der er plads til de gode.

16-06-2013 

2 Kyllingerne mere,en lys og en lidt mørkere, desværre har den en tæerfejl.

En af gamle høner er død, hun lå under sidde pinden for et par dage siden, det var den bedste af dem, havde godt lagt mærke til hun ikke var så aktiv, men regne med hun var ved at være skruk igen, men hun døde altså istedet for.

Har flytte de 3 sidste høner og hane over til min store hvide og vildfarvet, skulle bruge rummet og det gik ikke så godt sammen med kyllingerne.

Har lagt en skruk høne på 8 æg, det bliver nok de sidste for i år. 

9-06-2013 

2 Kyllinger blev det til denne gang, en med god farve og en lys, desværre har den god tæer fejl, men jeg gemmer den nok for at se farven.

Får to æg om dagne og jeg vil forsat ruge, men med skruk høner, da det ikek går så godt i rugemaskinen, de gamle dyr bliver nok flytter overt til men hvide stamme, da jeg skal bruge paldsen ti lde store kyllinger som ikke mere kan gå hos de mindere, så håber jeg de fortsat ligger lidt æg.

  02-06-2013 

Nu sker der noget, har fået 5 kyllinger i sidste uge og der ser ud til at komme 3-4 stk mere i denne omgang, en enket hvid kyllinger er der kommet, desværre med tå fejl, flere af kyllingern har kranietop og det skulle være høner, men også kun måske, men jeg håber for så er der 6 høner, nogle er lidt lyse i farven, men der er gode mørke kyllinger i mellem, så der er håb for projektet, de ser også små ud, så er det med ikek at fodre dem for hårdt, så de ikke vokser så meget og bliver for store.

Der kommet også lidt æg igen, 1-2 stk om dagen og jeg vil bliver ved med at ruge på de æg der kommer også hvis det bliver hen i Juli, skal bruge så mange så muligt.

23-05-2013

Så kom der 4 kyllnger mere ud af 5 æg, den sidste æg klække ikke helt og kyllinge døde, fik ikke set den næste var ud ellerville jeg nok have hjulpet den ud, selv om det er noget jeg ikke ellers gør, der er lidt forskellige i farven, den bedste i farven har selvfølgelig dobbelnegl, den bliver nok gemt alligevel, da det jo er farven jeg gå efter at forbedre.

Desvære kommer der ikke mange æg, har lagt 10 æg og der er 6 mere som der er befrugtet i maskinen, den gode høne har været skruk og fik en tur i bur i et par dage, nu er hun tilbage i flokken, de 3 andre høner vil ikke rigtigt noget, sætterdem nok på afmagringkur, de ser meget fede ud. så en gang korn i 14 dage får forhåbenligt gang i dem igen.   

09-05-2013

Så er den første kyllinger kommet, der er kækket flere men de er desværre gået til, som man kan læse på forsiden, en fejl fra min side gjorde at 16 kyllinger døde, der imellem var der 5 vildfarvet dværg.

Fik da set hvordan farven tegner sig og det ser ikke helt tosset ud, nogle af dem havde den rette mørke farver, andre var til den lyse side, den der har overlevet bliver måske en høne, den er født med kranieknold.  

Få 1 æg om dagen, så det går ikke så stærkt, men fremad.

Befrugtningen har været god, 100 % så det må siges at være godt, så håber jeg bare klækningen er lige så god. 

22-04-2013 

Desværre kommer der ikke flere æg, en høne mere er blevet skruk og de to sidste vil ikke give æg, men det kommer nok.

18-04-2013

Yes. Yes nu sker der noget, har 11 æg der er befrugtet i rugemaskinen, men det  var også lige til rette tid, desværre er den en høne som lagde æg, blevet skruk, men det er der ikek noget at gøre ved, hun har fået 4 af de befrugtet æg til at ruge videre på.

Så hanen har gjort sit og jeg vil helt sikker bliver ved med at ruge de æg ud der kommer, de høner der ikke ligger æg endnu er dem som der har dne dårlige farve og er for lyse, så det er efter dem forbedringen måske kommer, men det bliver spænde at følge, de æg jeg har fået ind til nu er fra de to bedste høner i størrelse og type, dsvære har jeg ike kiúne kende forskel på æggene så jeg ved hvilek høne der har lagt hvad, men måske kan jeg se det på farven af kyllingerne når de klækker, har bedt Tina som har de 7 befruget æg i sin rugemaskine og at forsøge om hun kan se forskel på æggene og så holde dem hvert for sig.     

 10-04-2013 

Nu kommer æg, 2 stk om dagen og de første tegn på befrugtning har der også været, det æg der var befrugtet gik til efter 7 dage, det kan være fordi det havde fået lidt frost, men det beviser at hane har været der og det tegner jo godt, så nu er det kun at vente, det varme vejr kan måske hjælpe på det.

26-03-2013

Nogle få æg er der kommet, de først der blev lagt i rugemaskinen er detsværre ikke befrugtet, men det havde jeg heller ikke regnet med, men kun håbet, har lagt 3 æg mere, håber så de er befrugtet.  

19-03-2013 

Æg og æg, jo der kommer et hvertanden dag, fint lille æg og så er det fra den mindste af hønerne, har lagt 3 æg i maskinen i dag, så det bliver nogle lange dage ind til jeg skal lyse dem om 6-7 dage, det kune være sjovt hvis der var noget i dem🙂.

Den en dag lå høne i reden og hun flytte sig ikke, så jeg forventede et æg i løbet af kort tid, men hun lå der stadig efter 15 minuttet, var hun blevet skruk, nej det var hun ikke, men der lå de lille bitte æg i reden dagen efter Se billedet, på billedet et alm silkehøns æg på 40-45 gram og ved siden af det lille æg, et perfekt æg, men meget lille, vedaf erfaring der kun er æggevide i, så det bliver nok kun til pynt, der kommer ikek en mini kylling ud af det. 

Flytter stadig rundt på hanen, men han trives bedst i denne stamme, hvis det går helt galt må jeg finde en hane mere til de store hvide og vildfarvet.

14-03-2013

Så sker der lidt, det første æg er kommet, så chancen for flere er der hvis vejret vil orden sig bare lidt.

Om de bliver befrugtet ved jeg først om en uge, dem der kommer inden fredag komme i maskinen. 

16-02-2013 

Stille og rolig og dog, den vildfarvet hane med skæg som var kommet over i rummet, er blevet spist af ræven, den havde fået hul i tråden og havet hane ud igennem et hul på størrelse med en knytnæve, jeg opdage hullet ved der gik en af de vildfarvet hanekyllinger jeg har gående fra Frank Engell gik ude i haven, jeg regnede med den var hoppe ud af døren da jeg havde fodret dagen før, den er lidt nysgerrig, så det kunen godt have været sket.

Der var også mange spor i sneen efter ræven, den havde været rund flere gang om hønsegården og huset, så nu skal der sætte noget op så tråden ikke kan bliver ødelagt forneden, så nogle plader på 30 cm i højden bliver sat på lige så snart de er indkøbt. 

05-02-2013 

Her i den stamme sker der ikke rigtig noget endu, den unge haner er sat over i stammen med de hvide og vildfarvet, da der inge befrugtning var på den gamle hane.

Så den gamle hane må gå lidt hos de små høner, men der går også godt med det.

22-01-2013 

Så er den nye hane til projektet kommet til huse, efter udstillinge i Køge fik jeg hanen med hjem fra Tina Ipsen, de nhavde været udstillet og fået 95 point, men det var ikek det jeg kikkede efter, det var farven og den mest "røde" af de hane hun havde udtillet kom med hjem (se billede), hane er sat ind til høner i dag og det ser udstil at gå ok, han overfladt ikke hønerne, så det ska nok gå, men holder øje med dem.

Hanen skal muligvis også bruge i den hvide og vildfarvet stamme, det af hænger af om den anden hane kan befrugte ellers må den unge hane til.

Har fået flytte den sidste af de små høner over i rummet, så der nu går 5 dværg høner og så den store hane, de får rede kasse inde så længe, så må vi se hvor når de begynder at ligge æg, men de første 14 dage vilæ jeg ikke ruge på dem, hvis de skulel begynde nu, men der er tid nok. 

15-01-2012 

Har fået to små høne mere fra Susanne i nordjylland som der skal ind gå i projektet, de er meget små, farven er ike så god, men kan jeg bare lave små dyr på dem er det fint nok, så nu er der 5 høner i stammen og det skulle gerne kunne give lidt kyllinger hen af vejen, det haster ikke med at lave kyllinger af denne flok, så jeg vil nok først begynde at tage rugeæg i april månende, men hvis de starte med æglægning før vil jeg leve en prøve rugning for at se om hane kan befrugtet, når han nu er en del større end hønerne.

1-1-2013 

Her vil der komme lidt om mit nyest projekt.

Sort bryst på hanerne og bedre grund farve på hønerne.

Det lyder nok som en udfordring der vil noget, Ja det er det også, men det er det sjove ved at lave en forbedring.

Min planer er forløbig.

Jeg har fået to dværg vildfarvet høner fra Susanne Lund Kristensen i Nordjylland.

Hønerne er lidt lyse i den brune farven og de ser grå ud i overfarven.

Jeg ved at hendes stamme ikke giver så meget sort bryst på hane afkommet, så det skal der også tages hensyn til, så jeg har fået lovning på en store silkehane uden skæg fra Tina Ipsen i Vedskølle ved Køge, hun har en del haner som har den rette grundfarve, men er til den røde side, de har sort bryst, så jeg skal ud og vælge en af disse haner inden så længe.

Jeg har så en lille vildfarvet høne som stammer fra nogle æg jeg fik hjem fra Spanien i foråret 2012, hun er lidt for stor, men har en god farve og god type, hun skal også ind over for at se om jeg kan få farven med på hønerne og for at se hvilken hane farve hun giver, så det bliver noget med at holde æggene adskilt når de klækker.

Har besluttet at aflive alle lyse kyllinger fra start af og kun gemme de mørke af dem, det skulle give mulighed for at lave en del flere kyllinger over sommeren.

Så vil nogle nok spørge, hvad hvis der kune komme lyse kyllinger, Ja så har jeg et problem, men jeg tror bestem der ville komme nogle mørke kyllinger, når jeg ved at hanen muligvis skulle give farven på dyrene. 

vildfarvet dværg kyllinger, nogle for lyse andre kan måske bruges

vildfarvet dværg kyllinger, nogle for lyse andre kan måske bruges
De sidste vildfarvet dværg kyllinger 2013 med skruk høne, de kan godt lide lidt knækket majs
De sidste vildfarvet dværg kyllinger 2013 med skruk høne, de kan godt lide lidt knækket majsVildfarvet dværg kyllinger ca. 14 dage gamle ruget ud af skruk, lidt forskellige i farven.Vildfarvet dværg kyllinger ca. 14 dage gamle ruget ud af skruk, lidt forskellige i farven.Skruk høne med 9 vildfarvet kyllingerSkruk høne med 9 vildfarvet kyllingerAvls hane i projekt, bedre farve på dværg silkehønene.Avls hane i projekt, bedre farve på dværg silkehønene.Avlshøne dværg vildfarvet, rimelig type og farveAvlshøne dværg vildfarvet, rimelig type og farveAvlshøne dværg vildfarvet, denAvlshøne dværg vildfarvet, den "største" af hønerne og den med dårligst farve, men god type, derfor kan hun bruges.4 dværg silke i vildfarvet, to gode mørke og to lyse, der er også en blå kylling på billedet4 dværg silke i vildfarvet, to gode mørke og to lyse, der er også en blå kylling på billedet

Meget for lys hane kylling

Vildfarvet dværg hane kylling, kyllingen er født meget lys og den bliver meget for lys og får ikke sort bryste og er for grå i dun farven

Meget for lys hane kylling

Vildfarvet dværg hane kylling, kyllingen er født meget lys og den bliver meget for lys og får ikke sort bryste og er for grå i dun farvenVildfarvet hane kylling, bliver bedre brun på kroppen og har ikke grå dun, om bryste farven bliver sort er svært at sige, men en hane som helt sikkert skal gemmes, den bliver nok lidt for storVildfarvet hane kylling, bliver bedre brun på kroppen og har ikke grå dun, om bryste farven bliver sort er svært at sige, men en hane som helt sikkert skal gemmes, den bliver nok lidt for stor

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden