God gul høne med skæg 2015, hun ser ud til at få en rimelig farve, håber på lidt hun bliver lidt større

God gul høne med skæg 2015, hun ser ud til at få en rimelig farve, håber på lidt hun bliver lidt større

Her vil der komme lidt om de få gule dyr jeg har. 

27-10-2015 

Så fik jeg udstillet de gule, det gik ok, fra 89-93 point var fint nok, hanerne var mege slidte og så ikek for gode ud og fik ogå point der efter.

Har så solgt alle de gule høner og aflivet hanerne, da de ikke var gode nok til avl. Så der skal ikke avle gule i 2016 noget nyt skal prøves. 

Har tilmeldt 2 hane og 2 høner til vores lokaludstilling, så får jeg da udstillet dem, det er kun for at vise farven frem, de er ikke gode nok til videre avl, så de bliver solgt til havehøns efter udstillingen. Hanene er ok i farven, men lidt stejle i halen og det ser ikke så pænt ud.

Hønerene ser lidt blakket ud, men det kan være grundet fjertstrukturen, det håber jeg dommerne også syntes til den tid.

28-09-2015

Går stadig og kikker på hanerne om der kan bliver 2 stk til udstilling eller bare der kan bliver 1 god så vi ldet også være fint.

Håber at kunne vise dem på udstillingerne i Næstved og Vordingborg, da det så vi lvære første gang at der både kommer røde, gule, hvide, dalmatiner og vildfarvet på samme lokal udstilling.

Høner er ikke så gode som jeg havde håbet på de ville bliver, de er små og det duer bare ikke, så bare jeg kan få 2 med på udstillingerne så er det også fint.

De gule bliver også solgt efter udstilling i Vordingborg, da der heller ikke bliver plads til den farver i 2016. 

 

21-08-2015 

Som med de røde skal jeg have kikket på hanerne, de er meget urolige og vil ikke rigtigt stå i burene så jeg kan se om der er gode nok i typen, er de ikke det skal de aflives og tages ud af avl, men kan ikke lave noget godt på noget skidt.

14-08-2015 

De gule høner bliver nok ikke helt så store som jeg havde håbet, men forældre var jo også lidt i undekanten af hvad godt var, så det måtte jo forventes, havde håbet på at med god foder kunne der hentes lidt, men der er ikke nok, men det kan være de bare skal have lidt mere tid.

Haner er som på de røde lidt lange af krop lige nu, der mangle noget fylde bag til, især i sadelbehænget, men håber på det kommer.

De gule skal med til hønsedage i silkehønsklubben for at vise farven frem og få en snak om der er forskel på gule og røde.

21-07-2015 

Som det ser ud nu, så er der 3 haner og 3 høner tilbage som der kan bruges, passer godt på dem der er tilbage og de skal med til silkehønsdagene for at sammenligne med de røde og for at vise at selv om man har lidt dårlge dyr som udsgang punkt kan man godt laver rimelige dyr ud af det, størrelse er en del bedre end forældrene og farven er mere ens, det bliver aldrig top dyr, men lad os nu se når de bliver helt udvokset.

08-06-2015 

Har nogle gode gule i, især farver tegner godt, så er det om de bliver store nok i forhold til de andre farver, forældre var jo lidt små, men jeg håber.

Har gemt alt, desværre bliver der flest haner, men må se hvor længe de kan enes, da jeg har sat alle hane kyllingerne sammen i en voliere.

05-05-2015 

Hønen lagde en dle æg og der er også kommet lidt kyllinger.

De gamle dyr er solgt videre, så der er kun lidt kyllinger tilbage, de er gemt lidt for at vise dem på lokaludstillingerne til efteråret og for at se om små dyr kan lave større dyr ved at fodre dem godt.

Har fået sat fod-ringe på de første og de ser fine ud, så er der kun om de bliver "store" nok, bliver de ikke det bliver de solgt som have høns.

Så må jeg konstaterer at det ikke var den farve jeg skulle satse på, men så er det prøvet. 

16-02-2015 

Den gule høner ligger troligt 1 æg om dagen og de første kyllinger er klækket og de ser fien ud, men det er først i uge 9 jeg er sikket på at hane er far til kyllingerne.

Har beslutte at sælge de gule, da jeg ikke kan afse plads til kun de to dyr, skal have kyllinger hvor de går og så må de vige pladsen.  

 

20-01-2015 

Så har jeg fået skildt de gule fra de andre, så nu går der 1 hane og 1 høne sammen i et rum i huset.

Hønen er begyndt at ligge æg, men den har gået hos en rød hane så hvis der kommer kylllinger skal de kun bruges som have høns, men det kan første ses når de vokser op, om farven bliver for lys.

Så der skal gå ca 14 dage før jeg er sikker på det er den gule hane der er fader til de kylllinger der så kommer til den tid, det haster ikke med dem, da de kun skal lave de kylllinger de nu kan i øber af foråret, det er ikke en farve jeg vil satse på i år.  

12-01-2015 

Der er ikke sket så meget omkring de gule, har ikke plads til de kan gå for sig selv endnu, men håber det kan bliver snart, de kommer til at gå inde i huset i et af rummen, men de klare de nok også der skal kun gå to dyr.

Har to haner at vælge imellem, me nved ikek rigtig om jeg skal gemme begge og så skifte rundt på dem i løbet af foråret, det bliver nok enden på det, det skal lige passe at jeg skiller mig af med den en, at så er æggene ikke befrugt eller hane går hen og dør, det er først sket, så det er af gammel skade jeg nok beholder dem begge.  

Gul høne med skæg kommende avls høne

Gul høne med skæg kommende avls høne

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden