Sølvildfarvet høne med god farver og type

Sølvildfarvet høne med god farver og type

Sølvvildfarvet hane med skæg

Sølvvildfarvet hane med skæg

Nye mulig projekter 2014-2015

28-10-2014 

Efter ræve besøget er nogle af de nye projekter sat lidt på standby.

Har mistet den nye røde hane jeg fik i Jylland til hønsedagen, han skulle have været avlshane i 2015 men det bliver så ikke til noget.

De sølvvildfarvet, her har jeg mister 3 af de høner jeg fik fra jylland til hønsedagen og den unge høne jeg havde tilbage fra de tyske æg er også død efter rævebesøget de skulle have været ud til en anden opdrætter som der havde lovet at være med til at fremme farven, så nu er der 3 høner tilbage, alle uden skæg  og ikke ret store, kun en med god farve, så hvad der skal ske med det projekt ved jeg ikke endnu.

De gule, her mistede jeg også en høne mere, så nu er der kun 1 høne tilbage, desværre den dårligste af dem, men det er der ikke så meget at gøre ved, men jeg vil se om jeg kan finde en høne mere et sted eller bliver det et langt forår. 

08-10-2014 

De unge sølvvildfarvet fra tyskeland vokser godt, desværre har nogle af haner begyndt at få brunt i vingerne så de skal væk da det ikke kan bruges i avl, har så to haner tilbage og 1 høne, havde tænk at skulel udstille dem, man har så fundet ud af at høner har en tå fejl, den har dobbet negl og det giver 0 på udstilling så det bliver ikke denne gang, de bliver vist.

Har så fået de resterne sølvvildfarvet med skæg der finde i danmark ind i huset, de var elelr kommet ti len opdrætter i jylland man hun har ikke tid og så fik jeg tilbudet om at få dem tilbage, da nogle af dem stammer fra mig af og da jeg har haner fra tyskland var muligheden for at lave noget godt til stedem har så beslutte at jeg ikke har plads til dem i hønsehuset, så de skal ud ti lat par andre der har sagt god for at avle med dem i 2015, så må vi se om de kan bliver vist i 2015.

De gule har jeg måtte aflive en af høner grundet sygdom, har så to høner tilbage og de tegner godt, hanerne vokser også godt og jeg håber at kunne udstille dem på landsudstillingen, bare for at vise de findes.

Der røde med skæg skal der ske noget med og jeg har fået fat i ny hane, den stammer fra switsh og vil kunen giver noget godt til de to høner jeg har, har så to haner med fejl, man de skal væk, en skal ud som have hane og den ande bliver aflivet, de røde høner er begyndt at ligge æg, men jeg skal ikke have kyllingerne nu selv om det er fristenden.     

10-09-2013 

Katastrofen indtraf i de sølvvildfarvet, de fik en ordenlig omgang forkøelse som jeg ikke lige fik set, så i løbet af nogle få dage død der 4 høner og en hane, de stod ikke til at redde med medicin, de andre fik jeg gang i igen, men det har sat dem en del tilbage, så der bliver nok ikke nogle udstilling til dem i år. 

Det var elles en god samling af høner der var, alle med god farver og type, men nu er der kun en høne tilbage og 2 gode haner og så er der 2 lyse haner som der nok kan bruges i avl, men ikke til udstilling.

Jeg har truffet en beslutning om ikke at avle med farven i 2015, dem jeg har kommer ud til et par andre opdrættere som der gerne vil tag udfordring op.

Det bliver sammen med nogle af de gamle høner jeg lave for et pat år sidne, de går i nordjylland men hun har meldt ud at hun ikke vi lavle med dem mere, så hun er gået med ti lat de kommer ud til andre sammen med mine og så håber vi at kunne lave to stammer, de to opdrætte skal så gerne arbejde sammen om at lave farven så den kan blive vist på de kommende udstillinger i årene frem over.

De gule er en lidt blandet flok, det ser ud til at der er 3 høner og 6 haner, desvære har de også været syge og er sat tilbage i udviklingen, så måske kan de udstilles til landsudstilling, jeg vil nok tilmelde dem og så håber at, især haner bliver store nok, hønerne skal nok blive store nok.

De gule vil jeg helt sikkert avle med i 2015, jeg menre jeg har fået noget godt at komme videre med også vil det være en skam ikke at prøve lave kyllinger så farven kan bliver spredet lidt mere i danmark og vi måske kan se dem på kommende udstillinger i årene fremover.

De røde, ja har er der jo 2 høner, begge med fejl som gør de ikke kan udstilles, en med enkelt kam og en med grønne ben, de skal være blå .

Haner er ikke bedre, der er 3 haner, en med ærtekam og det er en grov fejl så den bliver nok aflivet efter hønsedagene, de to andre har også fejl, en med horn på bagkammen, den sidste har andefod så den heller ikek an udstilles, havde håbet på at kunne vise to af dem på landsudstilling i december, men det bliver ikke til noget.

Har så fået lovning på en ny rød hane, dne er uden fejl, kun den at den har mørke dun og det må de ikek have , de skal være røde som resten af fjerne, men den har en godt dybrød farve og det er det jeg skal bruge i avlen, så jeg håbet at hav e1 hane og de to høner so mjeg kan prøve mig frem med i 2015, det kunne være lidt sjovt af lave farven så den kunne udstilles i 2015 i god kvalitet.  

12-07-2014 

De sølvvildfarvet vokser fint til, kan se køn på de mnu og der skulle være 3 haner og 9 høne, det er en meget fin fordeling, farven er lidt blandet nogle er lyse og andre har god farve, men det kan ændre sig når de bliver større.

De gule vokser fint til, desværre bliver der nok kun 1 høne og 5 haner, de kan så bliver udstillet hvis de bliver store nok, tvivler lidt på om de kan nå det til december, men de får chancen.

Farven på de gule er rigtig fin og vil helt sikkert kunne bruges i avl i 2015.

De røde går der bare, skal have kikket på hanerne og bestemme mig for hvem af dem der skal gemmes.  de to høner bliver gemt om alle omstændigheder. 

01-06-2014 

De sølvvildfarvet fra tyskland vokser godt til og skal snart have fod-ringe på, de er blevet lidt forskellige i farven men eller trives de godt og det ser ud ti lat bliver gode store dyr.

De gule fra Schweitz trives godt og vokser godt til, de har alle fået fod-ringe på og jeg tror der bliver 4 haner og 3 høner aller med god farve.

Den en røde kyllinger fra Schweitz som jeg fik har ikke overlevet, den lå og var død for et par dage siden, hvad der var galt ved jeg ikke og jeg har ikke gjort mere ved det.

De store røde fra tyskland vokser og vokser, de ser nu så store at jeg kan se der er 2 høner og 3 haner, desvæære kan ingen af dem udstilles da der har kamfejl eller andre grove fejl, men jeg skal gemme 1 hane og 1 høne til det videre projekt, de andre får lov til at få et stykke tid endnu, de skal bruges til undervisning i silkehøns fejl til hønsedagene der kommer i September.  

 04-05-2014 

En del har spurt ind til de nye projekter jeg har gang i, det er især om jeg ikke har nok farver.

JO det har jeg vel, men det skader aldrig at prøve noget nyt og det er noget af de sjove ved at opdrætte høns, bliver de til noget eller bliver det bare til havehøns det hele, jeg har næsten altid haft projekter kørende, det kunne være at lav en ny farve eller lave store om til dværg.

Lige nu har jeg så fået klækket nogle sølvvildfarvet med skæg, der kom 12 kyllinger ud af de 24 æg der var befrugtet, de 10 af dem har gode bagtæer, det er noget af det første man kikker efter på silkehøns når de klækker, der var så to der havde en ekstra tå, de bliver gemt og kan måske bruges i avl hvis farven bliver godt på dem.

Farven på kyllingerne tegner godt, de har alle den "rigtige" sølv farve uden noget brunt, så de bliver spænde at følge.

Jeg har allerede nu besluttet at jeg ikke skal avle med farven til næste år, men de skal til en anden opdrætter som der kun har den en farve i silkehøns, så kan jeg altid får lidt dyr tilbage hvis der bliver plads i hønsehuset.  

25-04-2014 

De røde vokser fint og de har fået fod-ringe på nogle af dem med to, en fra i år og så en hvid fra en af de andre år, dem med kun hvid ringe kan ikke udstilles grunde kamfejl, dem med to ringe kan måske udstilles.

Har så fået fat i nogle æg efter røde silkehøns, det blev kun til 10 æg og kun 2 kyllinger, hvor den en er død som efter nogle få dage, den begyndte ikke at spise.

sammen med de røde æg kom der også lidt æg eftergule silkehøns med skæg, der kom 20 æg og resultatet blev 12 kyllinger, hvor de to af dem er død, så der er 10 stk tilbage og de vokser godt til, de er meget forskellige i farven, så det bliver lidt spænde at følge dem i opvæksten.

Jeg har haft gule silkehøns før, men kan ikke huske hvordan kyllinger så ud som små.   

Det nyeste projekt er kun nået til rugemaskine, har fået 36 æg af sølvvildfarvet med skæg fra en tyske opdrætter, der var 22 befrugtet og de skal klække omkring d. 30 april 2014, håber på 20 kyllinger, men vil også være tilfreds med 10 stk gode kyllinger. 

30-03-2014 

For et stykke tid siden blev jeg tilbudt nogle røde silkehøns kyllinger med skæg, 7 stykker fik jeg hjem.

Desværre viste det sig at de havde en masse fejl, enkeltkam på de 4 af dem, pilegrønne ben på en af dem, så er der to tilbage som der måske kan bruges, men de komme jo fra samme stamme, så hvad gemmer de i sig af arvelighed, det må tiden vise, en kyllinger er så død, en hane kyllinge med enkelt kam, så ulykken var ikke så stor.

Da jeg ikke har haft farven før, ve jeg intet om hvordan den skal se ud som kylling, så de får lov til at gå til de fælder til voksen dragt, så tager jeg stilling til om de kan bruges, hvis ikke bliver de aflivet da de ikke skal ud i avl nogle steder.  

Mulig hane kylling

Mulig hane kylling

Sølvvildfarvet høne kylling d. 1-7-2014

Sølvvildfarvet høne kylling d. 1-7-2014

Gul hane kylling 2014 med god farve

Gul hane kylling 2014 med god farve

Gule silkehøns kyllinger klækket 16-04-2014 der kom nogle flere kyllinger i løbet af næste dag.

Gule silkehøns kyllinger klækket 16-04-2014 der kom nogle flere kyllinger i løbet af næste dag.

Gule høne kylling 2014

Gule høne kylling 2014

Sølvvildfarvet kyllinger

Sølvvildfarvet kyllinger

Sølvvildfarvet silkekylling med skæg klækket d 30 april 2014 efter æg fra tyskland.

Sølvvildfarvet silkekylling med skæg klækket d 30 april 2014 efter æg fra tyskland.

De røde kyllinger er kommet på græs og de er snart blevet store.
25-04-2014

De røde kyllinger er kommet på græs og de er snart blevet store.
25-04-2014

Røde silkehøns kyllinger får lidt knækket majs

Røde silkehøns kyllinger får lidt knækket majs

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden