Chokolade farvet silkehane med skæg

Chokolade farvet silkehane med skæg

Ny farve måske


31-12 2023 


Så fik jeg prøvet de chokolade og med rimelig reseultat, fik iukke så mange kyllinger ud af det, det var især høner der blev oog de bled rigtig godt mange af dem.

Fik kun 3 haner ud af det, de 2 der kom i januar blev desværer for slidtte til ud stilling i Oktober 2023 på lamdsudstillingen, men den sidste og unge hane syntes jeg ikke ville stor nok, men havde tilmeldet til landsudstilling, så den blev vasket sammen med 4 høner, høner var jeg ikke selv helt tilfreds med, men fandt da 4 stk der kunne bruges.

Må så sige at jeg havde taget en dle fejl, for dommeren kunne godt lide både type og farve.

Hane fik 96 point hvilket jeg syntes var et par point for meget, men dommeren kunne se noget i den.

Hønerne, jeg de fik også gode point, en høne fik 96 point og fik championat ved samme lejlighed, så det kan man vist ikke klage over, der var så lige en ærespræmie oven i, så en god udstilling og et godt år med farven. 


MEN, jeg havde besluttet inden udstillinge at jeg ikke ville have farve mere,  nu var det prøvet.

Så alle dyren var sat tilsalg, desværre var der ingen der ville forsætte med farven til udstilling, så de blev solgt til havehøns vilket de var for gode til til, men når inge vil prøve til udstilling og de var for gode til at bare aflive, belv de solgt til flere rund omkring i landet. 


20-01-2023 

Så kom der lidt gang i denne farve, de første æg kom i december og der er kommet 1 kylling, så blev de to chokolade høner skruk og er først nu begyndt at ligge æg, de første var ikke befrugtet, så høner og hanen er blevet pillet lidt i rumpne for dun så der er plads til hanen
22-08-2022

Ja, lidt sjov skal der jo til.

Ja mit projekt rødsadlet gik ikke, de dyr jeg havde fået fat i var for dårlige til at der kunne komme noget der bare lignede, så de er væk igen, hønerne ti lhave høns og hanen er død. 

Men som i kan se på billedet så er der kommet et nyt projekt.

Chokolade farvet silkehøns.

Farven blev godkendt i Danmark her i 2022 så den kan udstilles over alt.

En ande opdrætter søgte hjælp til komme videre og deles om at forbedre farven, ikke i selv farven men der er ting som der godt kan gøre bedre, men mere om det senere. 

Jeg har fået 1 hane og 2 høner og så har jeg selv 3 sorte høner som jeg skal prøve med, da sort er en af de farver man kan krydse ind over uden at ødelægge farven og jeg har sorte høner der ville kunne bidrage til de forbedringer som jeg syntes mangler. 

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden