De ville bare ikke fotograferes enkeltvis som det blev til gruppe billede.

De ville bare ikke fotograferes enkeltvis som det blev til gruppe billede.

To røde høner med skæg fra 2015, god farve og fin top og skæg

To røde høner med skæg fra 2015, god farve og fin top og skæg

Røde 2015

Her vil der står lidt om hvade der sker i den stamme med de røde med skæg

21-12-2015 

Så har de røde været på udstilling og det gik faktisk ok, især hønerne var gode og blev godt bedømt fra 91 til 95 point hvilket jeg er godt tilfreds med.

Har nu solgt alle de røde høner og de røde haner er blevet aflivet, de de ikke var for gode til videre avl. Så en erfaring rigere med de røde.  

Har tilmeldt 2 hane og 2 høner til vores lokaludstilling og jeg har valgt de lidt lysere høner, da de har den bedste dun farve, de mørke rød høner har lidt grå dun i bunden og det er en fejl ti ludstilling, men i avl vil man godt have lidt af det for at få en god farve, de lyse høner passer også godt til hanerne, de er ikke så mørke, men stadig så man godt kan se de er røde og ikke gule.

28-09-2015 

Kikker stadig på haner, har ikke kunne bedømme hvilken nogle af dem der skal bruges til udstilling, men beslutninge skal snrt tages for de er nu blevet så store at de er begyndt at jagte hianden og de andre store haner i de forskellige farver der går sammen,så der skal kun være 2 stk tilbage inden næste weekend.

Regner med at udstille de røde på udstilling i Næstved første i November og så i Vordingborg 14 dage senere og så skal de derefter sælges, da jeg ikke skal have farve mere. 

21-08-2015 

Det er især hanerne jeg skal have kikket på nu, syntes ikke rigtig de vil som jeg gerne vil have dem, syntes ikke de er typemæssig gode nok og det er svært at sige om de bliver det, de er meget urolig når jeg komme i nærheden af dem, så de skal burtrænes i et stykke tid før jeg tager beslutning om de skal udstilles eller de bliver solgt eller aflivet.    

14-08-2015 

Der sker ikke så meget i denne farve, har måtte aflive en hane, da dne havde fået en stor byld ved det en øje, de andre haner udvikler sig ikke helt som håbet, de får lidt lange rygge, men det er mangle på sadelfjer, men håber det komme inden så længe eller bliver det er kort udstilling sæsong for dem.

Hønerne ser fien ud, lidt svinge i farven, men kan ok samle så der kan udstilles 3 nogenlunde ens i farven, så skal dommerne da ikke vælge en farve variant de ønsker.

De røde skal med til hønsedage i silkehønsklubben så de kan blive vist frem og vi skal snakke farve igen i år, håber der kommer nogle røde dværge så vi kan sammenligne farvene.

21-07-2015 

Så er det store arbejde med at sorter de røde ved at være på plads, har gemt 4 haner og 4 høner, hanere er noglelunde ens i farven, høner har jeg to mørke og to lidt lysere, vil tage dem med på silkehønsdagen for at få dem bedømt og få at vide hvilken nogle afdem der er bedste at udstille.

Har fået rimelig gode dyr uf ad det når man tænker på hvad jeg startede med i vinter, alle dyren havde fejl på en aller anden måde, men alligevel er der kommer gode dyr ud ad det uden de store fejl, så det kan godt lade sig gøre at lave rimelige dyr med dårlig avlematriale, men man ved jo så ikke hvordan det falder ud til næste år.

Satser på at sælge de røde efter udstillingerne, har ikke plads til dem i de nye planer for 2016.

08-06-2015 

Som skrevet før så er det en udfordring, hanerne ser ud til at bliver i farven, hønerne er meget svingende, fra de helt mørke til dem der også kan gå som gule, det er kun fordi de har strip på ringe jeg kan se hvor de kommer fra.

Men de bliver alle gemt og jeg må se hvordan de udvikler sig de næste par månender.  

05-05-2015 

Røde silkehøns, ja det er en udfordring, har fået en del kyllinger.

Det er lidt mærkeligt med denne farve, når jeg har lagt æg i rugemaskine sammen med de andre farver, så klækker de røde 1 dag senere og de skal gå en dag mere i klækkerne før de er klar til at komme under varmelampe.

I de første hold kylllinger satte jeg dem over sammen med de andre kyllinger, men de røde kunne ikke klare sig, de fik ikke begyndt at spise, da de virkede mere sløve og blev defor holdt væk af de andre kyllinger, så der gik desværre en del af dem til ind jeg fandt ud af at lade dem være et døgn ekstra i klækkeren og så virkede de mere livlige og kunne klare sig sammen med de andre kyllinger.

Så nu har jeg ca 20 røde kyllinger gående og de største er haner som jeg havde håbet og der er også høner, men de er meget forskellige i farven, så der bliver noget med at vælge hvilken farve det skal være, men det sker først når de er vokset lidt mere til.

Der er nogle som der er næste gule og så til de mørkerøde.

De lyse har jeg kun kunne kende fra de gule ved jeg har sat farvet strips (rød) på dem når de klækkede og når jeg har sat fod-ringe på har jeg også sat en farvet strips (rød) på ringen, så jeg har kunne skille dem fra de gule kyllinger.

Overvejer om det er en farver jeg skal blive ved med eller det bare var et forsøg og så var det prøvet.  

16-02-2015 

Så er de første røde kyllinger kommet, de er måske ikke så mørke som jeg godt kunne tænke mig, men nu får de lov til at vokse op.

Der kommer 1-2 æg om dagen af de 2 røde høner og de bliver alle lagt i rugemaskinen, befrugtning fejler ikke noget, de klækker bare lidt senere end de andre farver jeg ruge samtidig, når de andre kyllinger er klar til at komme under varmen lampe, så er de røde kyllinger først lige klækket, så de må have en dag mere i klækkebakken.

De første kyllinger der kom, flyttede jeg sammen med de andre kyllinger og det gik slet ikke, de andre kyllinger masede rund med dem og der gik et par stykker til, da de lå yderst under varmelampen og fik ikke den varme de behøvede, så blev de sløve og fik ikke spist og drukket og døde desværre.

Man lære jo hele tiden.   

20-01-2015 

Så er der kommet gang i æglægningen, der kommer 2 æg om dagen og dem jeg har lagt i maskinen er befrugtet, det kan være en af de tyske haner der har været der eller det kan være en gul hane.

Men det kan første ses når kyllingerne kommer, men jeg håber den ny hane kan klare det og der kommer kyllinger efter ham.

12-01-2015 

Så er de sidste brikket faldet på plads omkring de røde.

Der er kommet en ny hane fra jyllandm han skal gå med de to høner jeg har fra tyskland.

Jeg havde også to haner fra tyskland, men de havde desværre nogle fejl om ikke var så gode at bruge i avl.

De to høner er heller ikek fjel fri men når man kun har de to så må man jo bruge dem, men de kan godt give god dyr, det er før set.

Så jeg vil ruge på alt hvad der kommer af æg så der ka nbliver nogle kyllinger at sortere af til udstilling.

Der er kommet de første æg og de er lagt til rugning, det er så med en af de tyske haner der bliver far til kyllingerne, da jeg først har fået den nye hane d. 11 januar.

Men så får jeg jo at se hvad de kan give, ja, man satser jo på mange heste i dette spil.

Rød hane kylling med fod-ring

Rød hane kylling med fod-ring

Røde kyllinger, klækket den 14 Januar 2015
lige taget ud af rugemaskinen.
Men kan se der er lidt usikre på benene, i forhold til de kyllinger der går under tråden til venstre, så der for er de en dag mere i klækkebakken, kan godt lide kyllinger er fødesøgende når de kommer under varmelampe.

Nye rød avlshane købt hos Sille Hagested i jylland

Nye rød avlshane købt hos Sille Hagested i jylland

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden