Overskrift 1

Her vil der komme lidt om hvordan det går med de perlegrå

16-10-2012

Har tilmeldt 2,1 med skæg og 1,1 uden skæg til lokal udstillingerne (se forsiden) i den kommende tid.

De 1,1 er nok nogle af de sidste perlegrå uden skæg der finde i Europa, så jeg over vejer at gemme dem og så lave lidt til næste år. 

To billede er af hanerne er lagt ind under billeder.

24-09-2012 

Desværre bliver der nok ikke flere dyr til udstilling, de sidste som der er tilbage, bliver nok haner håber der kan blive en mere så de kan komme på landsudstillingen til Januar.

Regner med at der skal to haner og en høne på lokaludstillingerne her i efteråret. 

20-08-2012

Har fået ringet de sidste kyllinger og de er blevet vaccineret, desværre er der ikke så mange der kan bruges, men håber der kan blive 2 haner og 2 høner til de kommende udstillinger. 

05-07-2012 

Har fået ringet lidt flere kyllinger, det bliver desværre nok haner, men det må tiden vise, de gamle høner ligger lidt æg, men jeg skal ikke ruge mere, så det bliver til spise æg.

Har haft den gamle perlegrå hane med på dyrkue og han vakte lidt opmærksomhed ved sin størrelse og sit rolige temperament han blev aet meget på de to dage. 

05-06-2012 

De perlegrå kyllinger vokser godt til, der er ikke meget at sortere i, 2 haner og 2 høner som bliver store nok til udstillinger i efteråret, de andre er ikke så store jeg kan se om de bliver gode nok.

Der skal klække lidt æg om nogle dage, det er de sidste der er lagt i, har ik ke tjekket om de er befrugt, men satser på de er.   

21-05-2012

Skruk høns alle vegne, kun nogle få æg om dagen, har ikke tjek på om de er befrugtet, men der går to haner så mon ikke. Lægger stadig de æg der kommer i rugemaskinen, kunne godt bruge lidt flere kyllinger, især til udstillinger til efter Jul, vil gerne støtte et par små klubber.

Har ikke fået kyllinger efter de perlegrå længe og de andre kyllinger vokser godt til og der bliver vist både haner og høner til udstilling. 

06-05-2012

Det går slet ikke i øjeblikket, der er kommer lidt æg, MEN de er ikke befrugtet, har ellers skiftet hane, men det gik slet ikke, så nu er den "dårligste" af dem kommet til igen, så håber jeg der bliver lidt mere gang i den igen., desværre har jeg fået sendt rugeæg til Bornholm og jeg må nok krybe til korset og skrive til ham der nok ikke er noget i dem, men så må han have nogle hvis det bliver bedre med den "nye" hane.

Et par af hønerne er skruk så æg kommer der heller ikke mere af, så jeg ved snart ikke, må så nøjes med det har jeg har fået, der er kommet nogle få kyllinger, så dem skal der passe godt på.

De store kyllinger som går ude nu, har jeg gået og kikket på og de bliver nok ikke så gode som sidste år, men der kan ske meget når de fælder sidste gang, håber på at der er to haner, hønerne kan godt nå et blive store nok hvis de er klækket i April og jeg har nogle få kyllinger ( 8 stk ) håber der er bare to høner imellem. 

20-04-2012 

Grundet lidt ferie  kommer der først nyt nu.

Der kommer godt med æg, man desværre er der dårlig befrugtning, så alle høner er blevet tjekket endnu engang og der er pillet lidt fjer bag i, de kommer ikke så mange kyllinger, kun nogle få stykker er det blevet til de sidste par rugninger.

Efter spørgelse på rugeæg og kyllinger er stigende, har da også levet lidt rugeæg til et par stykker som der bare skulle have lidt nogle skruk høns. Kyllinger har jeg ikke solgt nogle af, syntes ikke de er god nok,  skal have sorteret i dem i den kommende uge.   

02-04-2012

Der sket lidt mere nu, der kommer godt med æg og jeg har hane skiftet, så jeg håber der kommer lidt mere ud af dem nu, har ikke fået lagt så mange æg i maskinen. har solgt lidt rugeæg.

Der er kommet 3 perlegrå kyllinger denne gang og 3 æg klækkede ikke, så 50% er vel godt nok  håber det bliver lidt bedre.

Er begyndt at sortere i de største kyllinger og har måtte aflive et par stykker på grund af skævt næb, hvorfor de får det i år ved jeg ikke, men der er også nogle kyllinger i de andre stammer der får det, de bliver aflivet med det samme når jeg opdager det.

Har lagt lidt æg i maskine 12 stk fik jeg samlet på en uge, men får 3-4 stk om dagen nu så der skulle blive en del til næste gang der sal ligges i.  

25-03-2012

Der er kommet 2 perlegrå kyllinger, ikke meget. Der kommer ikke så mange æg og der har ikke været så godt befrugtning, så jeg har skiftet hane igen, det skulle gerne hjælpe.

Har fået ringet lidt flere kyllinger og de store af dem er kommer ud i haven så de kan få lidt grønt. 

18-03-2012

Det går langsomt, kun lidt æg og næsten ingen befrugtning, der er kommet 3 kyllinger, deraf en sort.

Skal skifte hane i løbet af den næste uges tid, måske hjælpe det på befrugtningen. 

09-03-2012

Så er de første sorte kyllinger efter der perlegrå kommet, 2 stk blev det til denne gang, de er blevet mærket med strips så jeg kan kende dem fra de andre sorte, de får vingemærker på når de bliver lidt større, disse bliver på resten af deres levetid, der kommer godt med æg har fået 15 stk. hvert uge de sidste par uger, befrugtningen er blevet lidt bedre, så de skal nok pilles bag i igen, fjerene vokser på 5-6 uger så det er nok tid igen. 

Har sat fod-ring på nogle flere kyllinger og der er rykket rundt på de forskellige kyllinger.

26-02-2012

Så er der begyndt at ske noget, der komme lidt æg hvert dag, håber så de er befrugtet, der kom kun 1 kylling denne gang, men der var også dårlig befrugtning og det havde været meget frost vejr da de blev lagt i.

Har sat fod-ring på 3 perlegrå kyllinger, desværre var en af de store kyllinger hoppe ud på gulvet og var så død i løbet af natten, har sat de ringede og nogle få andre på gulvet under en lampe, de er blevet så store at de godt kan klare det.

21-02-2012

Der kommer desværre ikke så mange æg og kyllinger, har i flere dag ikke samlet ind inde æggen har været frosne, vejeret arter sig lidt bedre nu og så håber jeg at der kommer mere gang i det, har ikke fået lagt æg i maskinen de sidste par uger på grund af ferie, så det vare lidt inden der for håbenligt kommer kyllinger, har samlet lidt æg de sidste dag, de kommer i maskinen d.22-02.

Den en sorte høne er desværre død, hun har gået og hængt et stykke tid og de andre har været efter hende og nu kunne hun så ikke mere.

07-02-2012 

Har skiftet hane, der er ikke meget befrugtning, så den anden tyske haner er kommet ind til hønerne, så må vi se om han gør det bedre, der kom ingen kyllinger ved sidste rugning og chancerne er heller ikke store denne gang.

De 3 kyllinger der er kommet trives godt og vokser fint til.

16-01-2012 

Der kommer lidt æg hvert dag, 2-3 stk og det har der gjort i et stykke tid. De bliver lagt i rugemaskinen en gang om ugen, i år er det onsdag, så det bliver til lidt i løbet af den uge.

Befrugtningen var ikke så godt på de første der kom i, men efter jeg fik plukke dem lidt bag i har det hjulpet.

Jeg har deltaget i et par udstillinger med de perlegrå og det har giver nogle henvendelser om køb af dyr eller af rugeæg, men jeg har ingen dyr at sælge og jeg sælger ikke rugeæg. 

26-12-2011 

Har haft store plukke dag, alle avlsdyr er blevet plukket bagi, det skulle give en bedre befrugtning,  det gælde alle dyrene også hanen/haner, der er komme de første æg og de at begyndt at få lidt katte foder blødet op i vand, det er for at give dem lidt mere protein, håber det give flere æg og bedre befrugtning. 

Perlegrå hane med skæg.
Tysk hane

Perlegrå hane med skæg.
Tysk hane

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden