Overskrift 1

Her vil det komme lidt om de hvid/sortfjeret ( dalmatiner)

30-08-2013 

Har fået sorteret god og grundigt i hane kyllingerne, de bliver vist alle musegrå på halsen, men det bliver ikke bedre for i, en hane ser ud til at bliver helt hvid i grundefarven, men den er ikke så gammel endnu, håber på at der kan bliver 2 unge haner klar til landsudstillingen i december.

Hønerne tegner godt, har 3 som der helt sikker kan bruges, de har en god farve fordeling af sorte fjer, et par mere er på vej, men om de når at bliver store nok til LU må tiden vise.

Alle dalmatiner er blevet gemt selv om de ikke ser så store, håber der er et par høner mere imellem dem.  

16-10-2012 

Gå nu kun at venter, der er længe til Januar hvor de skal af sted til landsudstilling, der skal passes godt på dem for jeg har kun 3 haner tilbage og det er hvad jeg skal bruge, så de bliver ikke lukket så meget i haven mere, de skulle nødig forsvinde eller bliver spist af ræven, hønerne trives fin selv om det bliver svært at holde dem fra at lægge æg, de bliver desværre også lidt slidt når de skal gå så længe, men jeg håber det bedste.

Efter spørgelsen på Dalmatiner er stor, alle vil have.  

24-09-2012 

Har haft to haner og to høner med til hønsedage, det var for at vise farven frem og for at dommerne havde en mulighed for at se hvordan de skal se ud, fik en god snak med flere dommere og de mente at farven nok var klar til udstilling.

Har tilmeldt 3 haner og 3 høner til landsudstillingen, det er som nyopdræt, så må vi se om haner bliver klar og jeg kan holde høner så længe, de er desværre begyndt at ligge lidt æg og en enkelt har været skruk, men alle ser ud til stadig at være fine i fjerdragten, men der er længe til Lu i Januar så jeg krydser finger. 

20-08-2012

Har slagtet en del haner, de har lyse øjne eller de bliver ikke helt hvide som de skal være, har 3 haner som der skal satses på til landsudstillingen til Januar 2013, har fået samlet 8 høner sammen som tegner rimeligt og der en nogle helt hvide imellem med god pletning, har fået vaccineret 17 dalmatiner, nogle er ikke så store endnu, så jeg kan se om de kan bruges, så de får lov til at gå et stykke tid endnu. 

05-07-2012 

De sidste dalmatiner kyllinger har fået fod-ringe på, der bliver et par haner og et par høner, desværre har de alle lyse øjne, en af dem for lov til at gå, den er mere hvid  i grundfarven og det er hvad der skal satses på næste år, høner kan nok nå at bliver store nok til LU i Januar.

Det var ikke længe før de af de store høner begynder at ligge æg, det er meget tidligt de er ikke mere end 5 1/2 månede.

Hanerne ser ud til at udvikle sig i den gode retning, en af den er lige så stor som sin fader, så den kan bliver store. et par af hanerne er gode hvide i grundfarven og har fin pletning.

De gamle høner er skruk igen og er sat til af skrukning hos hanerne, men det er ikke let, de jager haner ud af huset og ligger bare på gulvet uden noget. 

Har solgt et par kyllinger uden at kunne se hvad køn de havde og har fået en bestilling på en hane som skal indgå i en blandet flok silkehøns, så har hun de farver der findes indefor silkehøns.   

05-06-2012 

De sidste æg skal klække i løbet af nogle dage, men tro ikke de bliver til noget, høner er meget trætte og gider bare ikke mere, så de er alle sat i rum med de unge høner, så kan de få fred for hanerne og få fældet i løbet af sommeren og komme til kræfter igen, de har givet en del kyllinger, men i meget svingen kvalitet, sortere hele tiden i de største kyllinger, de er meget forskellige i farven ( pletning) og jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal satse på, de skulle gerne have hvid grundfarve, nogle af dem bliver lidt rødlige at se på, de kan måske bruge til udstilling, det må tiden vise. 

21-05-2012

Næsten alle høner er skruk, et par at sat i bur til afskrukning, de andre render lidt rundt og ved ikke om de skal lægge sig eller lade være, der kommer 1 æg om dagen og jeg håber det er dalmatiner hanen der klare befrugtningen, har nemlig lukke de sorte og dalmatinerne sammen, det er af plads nød, de store kyllinger vokser godt til og skal have plads så to rum er lukket sammen til et, haner slås lidt, men den sorte bliver ind i huset og når han er ude er de på hvert sin side af tråden, så det går.

Har desværre ikke fået kyllinger ud af de æg der skulle klække nu, hvad der er sket i maskinen ved jeg ikke, skal have tjekket med varmen, der kom 2 kyllinger en sort og en plettet, den plettede død dagen efter, den sorte går hos en skruk høne og hun får lov til at gå med den. Da jeg har slukket alle varmelamperne, de kyllinger jeg har gående går sammen med et par skruk høns.

De store dalmatiner kyllinger vokser godt til, går stadig og kikker efter om der skulle komme andre farvede fjer på dem, et par tegner til at få rødt skær, om det så slår igennem senere ved jeg ikke, så jeg gemmer nok.

Et hold på 8 dalmatiner går sammen med lidt andre farver, de er kommet i haven og det elsker de, de vokser godt til og der bliver et par gode høner, en hane kyllinger skal helt sikkert bruges som havehøne( hane) den har eller fin farve, men meget lyse øjne og lyse ben.      

06-05-2012 

Her gå det det lidt op og ned, men mest ned, der er kommet 10-12 æg om ugen, de sidste 3 uger og de er alle blevet lagt i maskinen, befrugtningen er begyndt at svinge lidt, så det er nok ved at være slut for i år, der er 3 høner der skrukker og det med æg går ikke så stærkt i denne uge, kun et enkelt om dagen. 

Der kommer nogle få kyllinger, både sorte og plettet, detsvære har de en del skavanker, nogle kan ikke stå på benene når de klækker, det plejer at være rugefejl, men de kommer til tiden, så det kan ikke være det, andre får skævt næb ( der kommer billeder), det er ikke bare korsnæb som jeg før har haft, men de bliver helt skæve i ansigtet, det har jeg haft en del af i denne farve og det er nok degenerering der går det, en anden stor fejl er øjen farven eller brudt øjenring, så det er ikke alle der overlever den første uge, er nød til at være hård nu for jeg har fået lidt kyllinger af dem og ved nu hvad jeg skal se efter.

20-04-2012

Der kommer lidt æg hvert dag og alt bliver lagt i maskinen, der er flere der har spurt på rugeæg, men jeg vil hellere ruge dem ud selv og sælge kyllingerne, så ved jeg hvad folk får.

Der er kommet lidt kyllinger, både plettet og sorte, desværre dør der også nogle kyllinger, nogle ligger bare under varmelampen og er døde uden tegn på sygdom, det sker når de er 4 uger gamle, skal have givet medicin til de næste par hold kyllinger, der gik også lidt kyllinger til da jeg var på ferie, desværre var det flest plettet.

Eller er jeg ved at finde de bedste af de store kyllinger og får dem kikket efter for grove fejl og har da også fundet en del med lyse øjne og med torskeøje som det kaldes i fagsprog, det er når der ingen øjen ring er i selv øjet eller når øjen ringen er brudt, det er vist meget arvelig og jeg har kikket min avlsdyr efter, men ikke fundet den fejl ved nogle af dem, så hvis nogle af de kyllinger jeg har fået skal bruges til videre avls, skal de være ekstrem gode i alle de øvrige ting eller vil de bliver aflivet så de ikke kommer ud i avlen.  

02-04-2012

Der er ikke sket så meget, næsten igen æg, kun 10 stk har jeg samlet på 14 dage, de er lagt i maskinen i sidste uge, nu kommer der 2-3 stk om dagen og jeg er ved at have styr på hvad de forskellige ligger af æg. Der er kommet 2 plettet og 2 sorte kyllinger denne gang, der var 3 æg der ikke klækkede, de to af dem havde været dårligt befrugtet, det sidste var der en sort kylling i.

Har måtte aflive et par kyllinger på grund af skævt næb, det er ikke godt, den en var en høne kyllingen som tegnede godt, har kikket lidt på de andre store kyllinger og der er flere gode høner, et par har fin hvid grundfarve, et par af dem ser ud til at få et rødlig skær på halsen, det er vist haner, så dem skal jeg holde et øje med og hvis det bliver meget afliver jeg dem nok. 

25-03-2012

Stadig ikke ret mange æg, 1 om dagen, det ser ud til at det er hollænderhønen, for det er den eneste hane gør noget ved, har haft hane fra i 4 dage da der ikke var så godt befrugtning på dem i de uger hvor der kom 3-4 stk om dagen, den sorte skruk er kommet tilbage i flokken, så der skulle gerne snart sket noget i den stamme igen. Der er kommet 7 kyllinger med pletter og 3 sorte, en med plet er aflivet, kunne ikke står på benene, en har skagat ben, men er ved at rette sig, så i alt en god rugning.

Har fået ringet lidt flere kyllinger og har sorteret lidt i den 18 stk der har fået fod-ringe på, et par er blevet afliver på grund af krumme tæer, den en var en hane så ulykken er ikke så stor, den anden ved jeg ikke kønnet på, men der er 18 som ser ud til at trives godt og der er også nogle gode høner i mellem, de er kommet lidt i haven så de kan få lidt grønt og de er allerede begyndt at ville ud når jeg kommer ud til dem, jeg har taget foto af de 18 med fod-ringe, for at se tegning på dem, det er godt nok ryg billeder så de giver ikke et korrekt billeder at pletningen, men så er de til at kende igen, nogle får nok lidt mere sort, det gør heller ikke noget for et par af dem har næsten ingen pletning.

18-03-2012

Det går langsomt, ikke ret mange æg i denne uge, kun nogle få stykker, der er kommet 2 kyllinger, en sort og en plettet, den sorte har lidt dårligt adskilt bagtæer, men den får lov til at gå ind til jeg kan se hvad det bliver, bliver det en hane, vil den nok blive aflivet eller sort til have høns.

Har pille lidt fjer på alle dyrene lidt bag i, så der bedre kunne bliver befrugtet, men det kunne de nok ikke lidt for der kommer ingen æg og en af de sorte høner er blevet skruk og sat i bur for sig selv, tør ikke sætte den ned til hanerne, s¨går der 3 uger inden jeg er sikker på at det er den "rigtig hane" der er far til kyllingerne.

Har over vejet og sætte en af de sorte haner på, for at se om det giver bar sorte kyllinger og så for at tilføre stammen noget nyt blod og for at forbedre typen.  

09-03-2012

Der kommer godt med æg, 2-3 stk om dagen og alle hønerne ligger vist æg som det ser ud, der er kun kommet 1 kyllinger, den var sort, den er blevet mærket så den ikke bliver blandet med de andre sorte, fra de andre stammer, hvis den bliver godt nok skulle den gerne sættes på dalmatiner igen, befrugtningen er lidt svingende, så alle er blevet pillet bag i så der er bedre plads så hanen kan komme til, de hjalp sidste gang.

Har  sat fod-ring på lidt flere kyllinger, de vokset godt til og et par af dem var ved ikke at kunne få ringen på, så jeg skal nok være lidt hurtigere ude med de næste hold kyllinger   

Nu er man også begyndt at kunne se køn på de første kyllinger, der er nogle høner imellem, de tegner godt i type, farven er lidt svær endnu, da de nok vil få flere sorte fjer ved næste fjerskift.

26-02-2012

Så er der begyndt at ske noget, har fået 3 æg i dag og kan se det er to nye høner der har lagt æg, de er lidt forskellige fra dem der ellers er kommet, der er kun kommet en kylling denne gang, det var også frost vejr da de blev lagt, men håber det går bedre nu hvor vejret er blevet noget bedre.

Har sat fod-ringe på 5 kyllinger i dag og 5 andre er blevet sat ned på gulvet i hønsehuset, de er blevet så store at de godt kan klare det nu, skal så bare holde øje med at de ikke bliver for store inden de kan få ringe på, så der skal tjekkes hvert uge.

Har lagt nogle få æg i maskinen, forventer der bliver en del til næste uge.

Har fået henvendelse fra udlandet omkring køb af rugeæg eller kyllinger, men jeg har meddelt at jeg ikke sælge hverken rugeæg eller kyllinger før jeg har hvad jeg selv skal bruge.  

21-02-2012

Det går ikke så stærkt, kun 1 æg om dagen selv om der er 6 høner, det er for lidt og der skal snart ske noget i denne stamme, men håber på når vejret bliver varmere så komme de andre høner også igang med at ligge æg, der komme nogle få kyllinger  i hvert rugning, nogle tegner godt, med lidt pletning, jeg ikke ved hvordan helst skal se ud, så det er lige spænde hvert gang der kommer kyllinger, et pat af de store kyllinger er døde, men de andre trives godt og vokser godt til, har flyttet de største kyllinger over i hønsehuset under en lampe, de svinede for meget i udhuset, har fundet ud af en af de sorte høner ligger æg og forsøger at skrive på dem så jeg kan se hvad der kommer ud af dem, ved ikke om det er min egen høne eller det er den tyske.

07-02-2012

Der kom 2 kyllinger med pletter og 2 sorte, der var 4 æg der ikke klækkede og der var også 2 af hvert i, jeg slår den itu så jeg kan se hvad der har været i de forskellige æg.

En af de store kyllinger med pletter er desværre dø, den kunne ikke stå på benene og idag lå den og var død under lampen.

Der er lidt æg som der skal klække denne gang, har ikk fået lyst dem, men håber på at der komme nogle få kyllinger.

Alle de andre kyllinger trives godt og vokser planmæssigt til.  

28-01-2012 

Der kommer desværre ikke så mange æg, 6 stk. i denne uge og det ser ud til kun at være fra en høne og det er fra den tyske høne med den største plet af sorte fjer på ryggen.

Der er kommet 4 kyllinger med pletter og en sort, der var 3 æg der ikke klækkede og der var 2 kyllinger med pletter og en sort

Til i næste uge er der 8 æg der er befrugtet.

16-01-2012

Der komme lidt æg, 1-2 stk. om dagen, det er ikke meget når der er 6 høner, så jeg håber der kommer lidt gang i dem inde så længe, jeg har fået lyst de første to hold æg jeg har lagt i rugemaskinen og der er fuld befrugtning, så det tegner rigtig godt.

Har 5 æg der skal klække her onsdag d.17 januar, der var godt med liv i dem da jeg lyste dem her den 16 januar og der var også hul på to af dem, så jeg håber der komme 5 kyllinger, ud fra æggenes farve er der æg fra to forskellige høner, så de er blevet adskilt i klækkebakken, så jeg kan mærke dem af efter hvad farvede nu får, ved den en er en sort høne, så kyllinger bliver nok sorte, men mere om det næste gang.  

26-12-2011 

Store plukkedag, alle avlsdyrene er blevet plukket bagi, samtidig er de blevet tjekket for utøj og for kalkben, nogle er blevet klippet lidt i toppen så de bedre kan se.

De får også lidt kattefoder en gang om ugen, det skulel give lidt bedre æglægning og måske bedre befrugtning.

Der er begyndt at komme lidt æg, 1-2 stk. om dagen og jeg er begyndt at lave klar til rugning. 


Hvid/sort fjeret (dalmatiner) tysk høne med god farve 
opdrætter Patrick Tolle


Hvid/sort fjeret (dalmatiner) tysk høne med god farve
opdrætter Patrick Tolle

Kommentarer

Anja G. Madsen

19.09.2014 05:30

Hej. Jeg vil gerne købe en af dine dalmatinerfarvede høner, gerne en som du sorterer fra (til udstilling), da min høne bare skal være havehøne sammen med min lille silkeflok.
Jeg har 5 høner; en cremehvid, to røde, to sorte silker, ønsker mig en dalmatin

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden