Splash hane med 94 point på landsudstillingen 2022  god type og god farve.

Splash hane med 94 point på landsudstillingen 2022 god type og god farve.

Splash hane, med rimelig farve, måske lidt for mørk i halskraven

Splash hane, med rimelig farve, måske lidt for mørk i halskraven

Splash/sort/splash

14-12-2021 

En nyt forsøg.

En splash hane af egen avl 2021, han skal gå med 3 sorte høner, 2 splash og 2 blå høner alle af egen avl.

Den stamme er kun lavet da jeg ikke har kunne sælge hønerne, men de var for gode bare at afliver, så kan de lige så godt gøre sig nyttige, må se hvad farver der kommer, men det kan bliver en blandt flok, men håb om lidt splash.   

05-11-2022

Her fra fik 2 haner chancen på landsdustillingen og det gi ok med den en med 94 point og 90 på den sidste.

Et par splash høner fik 95 og 93 hvilket var fint.

En blå høne fik 94 point 

05-09-2022

Har en hane af de sene kyllinger som har en god farve, godt skaæg og god størrelse, håber så at den kan bliver klar til udstillingen 21-22- Oktober 2022 i Herning på Landsudstillingen, han mangler lige et par gode måneder så han går i et bur for sig selv og får alt det god der kan skaffe til ham, dåsemajs elsker han, så han får en halv dåse om dagen, det giver godt med energi, han er også glad for æbler og lidt brød, jo han bliver forkælet.

De unge høner bliver bedre for hvert dag og derbliver hæet sikker 6 stk til landsudstillingen. 

22-08-2022

Der er kom en del splash kyllinger og der er også kommer nogle haner som der måske kan bruges, hønerne er jeg ikke så bange for i farven, men hanerne er meget forskellige i farven, så det bliver svært at vælge, håber på 4 hane og 4 høner til udstilling i år.

20-04-2022 

De sidste kyllinger vokser godt til og er blevet flytte på gulvet og tjekket for fejl og fået nye strips på så jeg kan se hvilken stamme der er kommet fra.

Der er flere af de ældste der tegner godt, både i hane og høner og der er flere yngle høner på vej, så der bliver noget at udstille.

I de blå er kavlietetn lidt svingende, det er især farven jeg kikke på, men det er svært at bedømme, de skal fælde til voksne dragt før de får den rigte farve. 

03-04-2022 

Så kom de sidste kyllinger for i år, stammen at splitte op og hønerne er kommet på sommer græs, de skal lige gennem gået om nogle måneder for at se hvad der skal bruges igen til næste år.

De store kyllinger er blevet tjekket for fejl, de tegner godt, farven på de splash er lidt lys men det kan ændre sig, de blå er for mørke og kan der for ikke bruges så de er kommet væk, der er et par god haner på vej i blå og splash så der bliver noget at udstille, der er også nogle rigtig gode høner.      

18-03-2022

Rigtig mang æg er der kommet og befrugtning har været næsten 100%  og klækning % er høj.

Så det er blevet til en del kyllinger de sidste 4 rugninger, desværre er der en del mørkeblå kyllinger som jeg ikke kan bruge og nogle er solgt andre aflivet.

Der er kommet en del splash kyllinger, de er alle gemt, de første kyllinger har fået fod-ringe på og der er mange flere på vej, så der skulle gerne blive en del splash så de kan udstilles i 2022 

23-02-2022 

Så kom der gang i dem, masser af æg og befrugtning er også god og dem der er befrugtet klækker også, så det er blevet til en del kyllinger, de svinger meget i farven, især de blå, her er der en del mørkeblå og nogle enkelt lyseblå, men de mørke skal sælges da de ikke bliver gode til udstilling. 

Der er komme lidt splash og nogle enkelt sorte, de bliver gemt da jeg gerne vil udstilel begge farver i år.

30-01-2022

Der kommer lidt æg men befrugtnign har været svingende, så alle dyren er kikket efter for klumper i rumpen og der er pillet lidt fjer så der er plads til hanen.

En par kylling mere er det blevet til.

11-01-2022

Den første kylling er kommet, den bliver muligvis splash.

Æglægningen er gået i stå igen, den høne der lagde æg er så blevet skruk, men der er kommet et par enkelt æg af de andre, men det er smår med æg med så mange høner, men det kommer nok.   

01-01-2022 

Der komme 1 æg om dagen, ikke meget men det er en start og dem der er lagt i rugemaskine er befrugtet, så må vi se hvad farvne på kyllingerne bliver, det er en mørkeblå høne der ligger æg og med en splash hane kan det bliver hvad som helst farve, men håber på lyseblå eller splash.  

Splash og blå høner. for at vise forskellen

Splash og blå høner. for at vise forskellen

Splash høne med god farve

Splash høne med god farve

En lidt blandet flok, med splash og blå kyllinger.

En lidt blandet flok, med splash og blå kyllinger.

En splash hane kylling 2022 
Der er ikke så meget farve endnu men det skal nok komme

En splash hane kylling 2022
Der er ikke så meget farve endnu men det skal nok komme

Hane i denne stamme.

Hane i denne stamme.

Kommentarer

AnneDorthe

28.07.2022 17:53

Hvor er hanen her smuk

Tommy

11.01.2022 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Birthe Nikolajsen

03.01.2022 14:16

Hej Tommy
Mine silkehøns har et blåt mærke på kinden, hvad er det? hvad hedder et sådan mærke, jeg synes den er køn, men har den betydning i avl?

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden