Chokolade farvet høne kylling

Chokolade farvet høne kylling

5-6-2017 

Som de andre år er er i 2017 også plads til de sorte og blå.

Jeg fik lavet en rimelig god sorte hane so mikek viste brunt i halskraven og han har så været avlshane i 2017, det viste sig så han ikke var så godt ti ldet med damenre, så en ny sort hane blen indkøbt da tilbuddet kom i Februar og det gav så lidt bedre befrugning og lidt flere kyllinger.

Af høner har jeg haft 5 sorte og 2 blå og en perlegrå i denne stamme, de 2 af de sorte høner er ud af æg fra spanien so mjeg fik hjem i 2016, små fine høner som der helt sikkert har tilført mine sorte noget godt.

Der er så kommet en dle sorte, som de andr år har jeg sortert kraftig i dem, når de har vist brunt i halskraven er de blevet aflivet, men der er stadig en del kyllinger tilbage og de tegner rimelig godt.

Der er selvfølgelig også kommer nogle blå kyllinger, de er ikke noget at prale af men enekt skiller sig dog ud med god farve, desværre er der ingen hane kyllinger tilbage, de viste alle brunt i halskraven, så det er ikke blå der skal udstilles i år.

Der er så kommer lidt perlegrå kyllinger og de tegner ok, men det er ikke en farve jeg regne med at beholde, jeg har kun haft den en høne for at forbedre typen på de sorte og er der en høne mere i kyllingerne så bliver den gemt til 2018 sæsongen da de perlegrå skulle rense farven for brunt og det er vist påkrævet hvis de skal udstilles i fremtiden.

Som noget nærkeligt er der så kommet nogle chokolade farvet kyllinger, har lige nu 5 kyllinger, dne første havde enkeltkam men er blevet gemt for at se om farven er chokolade eller ???? de andre kyllinger er påsat fod-ringe, ifølge de skrift kloge så er det kun høner jeg har fået og det ser sådan ud ind til nu, det er noget med at hvis kun en har genet for choklolade så bliver det høner har begge genet for chokolade så kan der komme begge køn.

De kan kun stamme fra de nnye sorte hane jeg fik i fabruar da jeg ikek har haft noget der ligner chokolade ind over mine egne, så jeg ved hvor genet ligger og vil da nok lige så om jeg kan lavet lidt i 2018 bare sådan lidt for sjov.

Kommentarer

Tommy

20.01.2021 22:07

Hej

Hvis hun bliver skruk kan du købe nogle kyllinger til hende, så ved du hvad du får ud af det, jeg sælger ikke rugeæg hellere kyllinger.

Vivi

09.01.2021 10:58

Hej, er det muligt at købe nogle rugeæg? Jeg købte i sommers mine første høns en fin sort silkehøne og hendes 4 daggamle kyllinger....der alle er blevet til haner. Så jeg må prøve igen

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden