ung dalmatiner høne kylling

ung dalmatiner høne kylling

Gamle dalmatiner hane, ser stadig meget fin ud.

Gamle dalmatiner hane, ser stadig meget fin ud.

Her vil der komme lidt om planerne for og om denne stamme.

29-12-2013 

Skal der gøre status på denne farve, så  kom der noget godt og meget skidt, meget skidt i blandt hanerne, alt for mange fik forkert farve og måttte derfor aflives, selv de haner der er tilbage er ikke helt ren hivde som de skal være, men så er der noget at avle frem efter, hønerne klarede sig bedre, ikke så mange med forkert farve, men så syntes jeg ikke de fik sorte fjer nok, men skulle nok bare have ladet dem gå for de for lidt flere sorte fjer når de er udvokset, kan se det på dem jeg har tilbage, de er ikke så ringe endda.

En enkelt af de gamle tyske høner er død, det var den dårligste af dem, så ulykken er ikke så store.

Farven skal bliver i hønsehuset i 2014 og jeg ved hvad der skal forbedres og håber på jeg har avlsdyren til det.   

10-11-2013 

De unge haner vokser fint til, desværre ser det ud til de to unge i buret blivet lidt mere smudgrå i halskraven end jeg havde håbet på, men en af dem skal med til landsudstilling, så jeg håber ikke det bliver værrer, har tjekket dem alle for utøj, kalkben og for knækkede fjer og det ser fint ud, så håber jeg bare de lige får det sidste, men der er jo 4 uger til de skal udstilles, så mon ikke det lykkedes.

Høner ser ud ti lat trives fint, de bliver lukket i haven flere gang om ugen sammen med de andre unge høner, men kun nå jeg er hjemme, skulle helt ikke have at ræven kommer på besøg. 

28-10-2013 

Efter at have været på ferie en uge, så var der lige pludslig et par unge haner mere som der var vokset sig store, det er mærkelige hvad en uge væk fra det hale kan gøre, men ser med andre øjne på dem når man kommer tilbage, man det gør jo ikke noget der bliver et par haner mere, for dem er så er blevet tegner rimeligt og hvis alt flasker sig kan de bliver klar til LU, de er kommet i udstilling bure, så de får godt med foder og for håbenligt vokser sig fine.

Et par stykker af de helt unge er døde, de har været en del efter i vækst og har ikke rigtigt ville udvikle sig og planen var også at de skulle væk, men der klarede de selv, da de er døde med at par dags mellemrum.

Har afliver en af de store haner, de nvar bliver helt rød på halen og ind over ryggen, så den kunne ikke bruges, hverken til udstilling eller avl.

02-10-2013 

Har fået solgt ud af de fejlfarvet høner, hanerne er bliver aflivet, har nu 5 høner som der kan bruges til udstilling i år, hanerne kniber det mere med, har en stor hane som tegerner ok, i farve og størrelse, mangler lige det sidste i halen, men det ka nkomem endnu, den skal først bruges i landsudstilligen midt i december, en hane som desværre bliver mere og mere rød i halskraven, den kunne eller godt bliver klar til LU, men hvis der bliver et meget mere rødt så duere det ikke, men dne får lov ti lat gå ind til videre, har så 3 haner mere på vej, en ser ud tiu lat bliver ok ren hvid i grundfarven, men om den bliver klar til  LU er tvivlsomt, men håber de

Har tilmeldt til landsudstilling, som nyopdræt skal de tilmeldes lidt før end de andre dyr, har tilmeldt 3 haner og 5 høner, hvor mindst 1 hane og 1 høne skal være dyr fra sidste år eller ældre, så håber at de gamle dyr kan nå at få fældet, er begyndt at fodre lidt anderledes for at fremskynde fældningen. Har overvejet at tage den helt gamle hane med for han er rigtig flot og vil helt sikker kunne begå sig på LU, men om han er så god at det vil trække fra hos de unge skal jeg nok lige overveje.

Høner ser rigtig fine ud og de får en rigelig god "pletning" ikke se store plamager af sorte fjer som dommerne nok vil fortrække, men vi får se.  

01-09-2013 

Sorteret igen i alle dyrene, hanerne er sat for sig selv, der er muligvis nogle få stykker der kan bliver færdig til landsudstilling, resten får lov til at gå, skal bruge en ny avlshane, der er renvhid i grundfarven og et par stykker ser rimelige ud.

Hønerne ser gode ud, men har fået nogle fejlfarvet ud af det, de bliver grå i grundfarven på halsen og nogle får røde fjer, de er solgt eller aflivet, har 3 høner som der er muligheder i til videre avl

16-08-2013 

De forskellige størrelse vokser godt til, har nu sorteret nogle af hane kyllinger fra i et rum for sig selv, de skal have ro til at vokse sig store, der er meget uro i flokken med hane kyllinger og mange af dem virker meget urolige, men håber de retter sig løbende over efteråret, det er de sorte de går sammen med der er lidt skræmte og det smitter af på hel flokken, men jeg har desværre ikke så meget plads jeg kan skille dem alle ad, men det er mit probelem hvert år.

Har et par god høner vokser godt til, de ser fine ud i farven og bliver "ren" hvid i grundfarven, det kniber mere med hanerne, de ser gule ud på halskraven, håber det er foderet, men kan se et par af dem bliver smuds farvet som den unge hane jeg har brugt i avl.

Der er en del som ikke er så store endnu og jeg har gemt alt hvad der er kommet og alle har fået fod-ringe på, så kan de altid bruge fremover til udstilling. 

22-07-2013 

De kyllionger der er tilbage bliver godt gemt, det er ser ud ti lat der bliver nogle få haner som der måske bliver hvide i grundfarven, men de kunen godt have lidt flere sort fjer rund omkring på kroppen, men det kommer måske.

Et par høne kyllinger ser også ud til at bliver fine i farven.

De mindste kyllinger ser ike ud til at få så mange sorte fjer, hvilke nok er en fejl, men de får lov til at gå, måske er der en kommende champion imellem.

Der er stadig 5 høner der er skruk, de er helt tosset, og flere har ellers været på afskukning flere gang, denne gang bliver der på den hårde måde, de får 3 dage i en sæk ophængt i hønsegården, de får 10 minutter hvert dag hvor de kan spise og drikke og så tilbage i sækken, det lyder hårdt, men nødvendig, flere af dem er snart så magre at det er for meget, så det er nu de skal afskukkes helt. 

07-07-2013 

Aflivning af de "røde" dalmatiner haner er resultatet, har elles sat dem til salg men ingen vil købe, så de kommer væk, en "rød" høne er afhente til have høne, 2 mere bliver hente om en uge, så er der lidt mere plads til de gode dyr   

01-07-2013 

De sidste kyllinger er kommet, det blev til 3 plettede og 4 sorte, de sorte er mærket, da de skal gemmet til et nyt projekt dalmatiner til næste år.

Har fået kikket lidt på de store dalmtiner kyllinger og de bliver desværre ikke gode nok, 2 haner bliver meget røde sammen med de sorte fjer og det duer bestem ikke, så de bliver aflivet eller solgt, kun 1 hane og 1 høne ser ud ti lat blive nogenlund ren hvide, har så en del kyllinger p åvej som ser fine rene ud i grundfarven og med rimelige sorte fjer.

Håber så bare de kan bliver klar til udstilling i December, men så skal det gå godt og de skal have sær pleje inden så længe, det er noget at at komme i et rum for sig selv og få fred og ro og ikke bliver stresset af for mange kyllinger sammen, håpber jeg kan finde pladsen til det. 

16-06-2013 

Der er kommet 3 sorte og 1 vildfarvet efter dalmatinerne, de er blevet mærket så de kan kendes fra de andre sorte og vildfarvet, skal se om der bliver en sort hane som der kan bruge til næste år. Den vildfarvet vil bliver solgt ved første lejlighed.

Der kom også en enkelt med pletter men den klare det ikke, den klække en dag senere og var ikke frisk så den blev aflivet.

Har fået sorteret i alle kyllingerne og der er lidt dalmatinere, måske kan nogle af dem nå at bliver store nok til udstilling i december.

Det er svært at se om farven bliver god nok på de plettede, syntes ike de har så mange sort fjer som dem jeg fik sidste år, men det må tiden vise, øjenfarve og lyseben er helt væk i år, så her bliver der ikke nogle at sælge af med de fejl.

Har to høner som har røde fjer i halskraven og de bliver solgt til have høns. 

09-06-2013 

1 kyllinger med pletter, ikke meget ud af 15 befrugtet æg, måske skal der ruges lidt endnu, men så bliver det med skruk høns.

Skal have sorteret i kyllingrne og set om de bliver så gode de er værd at gemme, har ikke styr på hvor mange det er blevet til, men har en høne som tegner rigtig godt.

02-06-2013 

Skruk og atter skruk, for hvilken gang er næste alle dalmatiner hønerne skruk, men de har lagt e ndel æg de sidste 14 dage så jeg har 50 æg i maskinen efter dem, håber så på lidt bedre befrugtning, har næste n kun lagt dalamtiner æg i de to sidste uger, kan godt bruge bare lidt flere kyllinger efter dem.

Har fået sat fod-ringe på et par stykker mere, men de er ikke så gode i farven.

Nogle få dalmatiner kyllinger der der kommet, de ser fine ug og tegner godt med gode pletter, håber så de bliver ren hvide i grundfarven. en enket sort er der også kommet og så en blå kyllinger også, den er nok ud af den blå høner jeg har i den flok, den er mærket så jeg kan genkende den og bruge den i flokken til næge år hvis det bliver en høne, bliver det en hane og får den en ok farver  vil jeg nok prøver den på de blå og sorte alt efter hvad køn de nu bliver.

Æg kommer der ikke mere af, kun et enkelt om dagen, det gør ikke så meget, har fået de sorte kyllinger jeg skal bruge i år, dem der komem de næste par rugninger skal til Sverige, har lovet en svensk opdrætter lidt kyllinger, så bliver der 10-15 stk kommer han og henter dem.

23-05-2013

Så er der kommet lidt kyllinger med pletter 8 stk som tegner godt, men tydelige sorte dun fra fødsel.

Har lagt mange æg, håber så på at få nogle hold kun med dalmatinere, har lagt 18 og 22 æg og vil se om der kan bliver 20 stk til næste gang, der er stadig godt gang i æglægningen selv om flere af høner skrukker igen.

De store kyllinger falder meget forskelliget ud, nogle med få pletter og andre med andre farve fjer hvilket ikke er så godt, skal have sortert i dem i den kommende uge og sat fod-ring på nogle flere. 

09-05-2013 

Som de kan læses på forsiden, fik jeg slå nogle kyllinger ihjel ved et uheld, desværre var der i mellem også nogle dalmatenere kyllinger 8 stk klække der og kun 2 overlevede, en er helt hvid, ser det ud til, den bliver gemt.

Da jeg har slå de to stammer sammen kan jeg ikke se hvem der laver hvad, men bare der kommer nogle plettede kyllinger så er det også godt.

Har stadig 5 skruk høner, de bliver bare ved, selv om de bliver sat i bur.

Der komme nogle få æg om dagen, så alt bliver lagt til rugning. selv om befrugtninge ikke er så god.

Ska ud og lede efter en ny avlshane so mskak bruge til næste sæsong, har søgt lidt på nettet og fået kontakt til en hollænder so mder måske vil bytte til efteråret, har set billeder af shendes avls dyr og de ser fine ud, men god pletning 

22-04-2013 

2 kyllinger efter da gamle dalmatinere, 1 med pletter og en sort, den med pletter har ikke så mange sorte fjer. men det kan komme, de er ikke så synlige endnu.

18-04-2013 

Nu alle dalmaitener er slået sammen skulle det gerne gå lidt bedre, der kommer nogle få æg, 2-3 stk om dagen og de skruk der har været er kommet tilbage i flokken, håber de så er afskukket nok. 

Befrugtning er blevet lidt bedre så må jeg håbe klækninger % bliver bedre frem over.

Har beslutte at ruge på alt hvad der kommer af æg og hvis der kommer æg hen over sommerne skalder også ruges på dem, skal bruge nogle plette kyllinger, så det må vel komme på et tidspunkt bare man bliver ved. i 2012 kom der masser af plettede kyllinger og næsten ingen sorte.

10-04-2013 

Æg, 2-3 stk om dagen og de er alle blevet lagt i rugemaskinen.

Der er kommet 2 kyllinger, en sort med tæerfejl og en plettet, den er desværre død, den var ikke meget liv men den levede i 2 dage.

Har nu slået de to stammer dalmatiner sammen, så nu går alle sammen, haner enes rimeligt og slås ikke, de har to rum udvendig og det går fint.

Desværre er der også 4 høner der har valgt at bliver skruk, de er så sat i bure til af skrukning, håber på at samme lægningen af de to stammer kan medføre at der kommer flere kyllinger og de bliver plettet i stedet for sorte.

30-03-2013

1 kylling, den er detsværre sort, så den er blivet mærken så den er til at kende fra de sorte fra den sorte stamme, det skulle være den blå høner jeg har gående hos dalmatiner der skulle være moder, jeg så hun lagde ægget og jeg fik skrevet på det så det kunne lægges særskildt når det skulle klække, så den har fået to mærker på, har husket at skrivet op hvad der forskellige stammer skal have på af mærker.

De kyllinger der kommer fra denne stamme bliver mærket med klar strips og når kyllingen er sort får den en grøn strips på.

26-03-2013

Lidt æg kommer der, nogle dage 3 æg og så kun1 dagen efter, det ser ud til at hane ikke vil befrugte alle hønerne, de æg der kom i i sidste uge var ikke alle befrugtet, så jeg må nok tjekke om de skal pilles lidt rund rumpen igen, så der er bedre plads til hanen.

19-03-2013 

Der komme æg og det ser ud til at hanen har gjort sit, for de første i denne omgang ser ud til at være befrugtet, har også set hanen være efter hønerne og træde dem når de kom ind i huset, det plejer atvære god tegn.

De to kyllinger fra sidst uge trives godt og vokser fint.

13-03-2013

2 æg befrugtet, 2 kyllinger det er jo 100%, en dalmatiner og en sort kylling, de er blevet mærket så de kan kendes fra de øvrige.

Der kommer ikke så mange æg, nogle dage 1, andre 2 stk. så håber jeg bare på de er befrugtet, hanen parre godt nok hønerne, men om de rer noget i ved jeg først om en uge.

03-03-2013 

Der sket næsten ikke noget, har kun fået 3 æg på en uge og de kommer helt sikkert fra en blå høne som der kun vil gå inde hos dalmatinerne, de nblå har jeg sat ind til de sorte ved siden af flere gange men hun kan åbenbart ikke lide at være der, så nu får hun lov til at gå hos dalmatinerne.

De andre høner ser ud til snar til at skukke starte med æglægningen. de drikker e ndel mere vand nu og det plejer at være et godt tegn, så jeg håber de kommer igang i løbet af den kommende uge.

26-02-2013 

Der sker sku.. ikke noget i denne flok, det er frustrende at komme ud hvert dag og ikke der er kommet æg, det er snart 3 uger, de sidste høner der var skruk er kommet ind i flokken igen og skulle gerne snart begynde at lægge æg, de få stk der er kommet har ikke været befrugtet.

Hanen er begyndt at være mere aktiv uden for huset og kommer ud i hønsegården når jeg kommer ud til dem, han her nok fundet ud af at det gode guf bliver serveret der, de får lidt hvede og knækket maj hvert dag, bare lidt så de spiser op. Det kan også være fordi hanen i rummet ved siden af ( den ugen dalmatiner) er kommet væk. 

16-02-2013 

Det går meget langsomt, 1 eller to æg om dagen, det er for lidt, så lyset er tændt igen i hønsehuset, det plejer at sætte skub i dem.

 Da der ikke har været kommet æg kan jeg ikke vide om de er befrugtet, men jeg håber, de er alle blevet plukket i rumpen.

Hønerne har også fået klippet eller pillet lidt  i toppen, de bader nærmest i drikke vandet og så bliver de meget våde og når de fryser irreter det dem, så de er næsten toplyse 😙

05-02-2013 

Her går det trævt med æglægningen, kun nogle få æg i løbet af denne forgående uge, skal nok have tjekket op på om de spiser æggen, så de får nogle hårdkogte ind på gulvet når jeg får lyst æg fra næste gang, så koger jeg nogle af dem jeg lyser fra og så må vi se om de går til dem, hvis, må de have næb ringe på, det plejer at hjælpe.

Lidt spøjs i denne stamme, hanen går ikke ud i hønsegården, han bliver i hønsehuset hele tiden, selv om jeg giver godbidder uden for, kommer han ikke ud, han kan stå i indgang hullet og gale og gøre sig til, men komme ud, nej.

22-01-2013 

Der sker ikke meget i denne stamme, ingen æg i denne uge og et par høner er stadig skruk, de er begyndt at drikke meget vand, så det kan være de er ved af starte æglægningen, så det er med at få give dem vand flere gange om dagen. 

15-01-2013 

Er begyndt at samle rugeæg, selv om der ikke komme så mange, et par af høner er blevet skruk, en af høner fælder, så der er kun to høner tilbage der kan give æg og der er lidt langt imellem æggene, men de skal nok komme igang. 

1-1-2012

Her i det de "gamle" både hane og høner der skal bruges i denne stamme.

Hanen er fra Holland og har en god grundfarve ( renhvid), han har et minus, han har meget fodbefjering, men i 2012 gav han der ikke så meget til kyllingerne, kun nogle få haner kyllinger fik meget fodbefjering, så det går nok.

Hønerne. Her er der en med hollands blod i årene, og hun er også ren hvid i grundfarven, hun har bare lidt for mange sorte fjer, men det gør ikke så meget da det er grund faverne hun skal være med ti l at forbedre, det kan være hun kommer over i stamme 2 hvor det er hendes søn der skal være avlshane, han har og ren hvid grundfarve.

De 4 sidste er tyske høner som jeg fik i 2011, de har bevist deres værd og vil helt sikker give gode kyllinger igen iår.  

Nu er det begyndt at ligne lidt, hanen tager form.

Nu er det begyndt at ligne lidt, hanen tager form.

En mere af de unge haner som tegner godt

En mere af de unge haner som tegner godt

Fejl farvet dalmatiner høne, men kan se forskel på dem på de to billeder.

Fejl farvet dalmatiner høne, men kan se forskel på dem på de to billeder.


God høne med skæg hun får lige tilpas med sorte fjer.


God høne med skæg hun får lige tilpas med sorte fjer.




De




De "gamle" dalmatinere




Lovende dalmatiner høne kylling




Lovende dalmatiner høne kylling




" Rød" Dalmatiner høne




"Rød" Dalmatiner hane

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden