De unge haner på græs

De unge haner på græs

En mørke og en lys splash hane, begge med god type og godt hoved og skæg

En mørke og en lys splash hane, begge med god type og godt hoved og skæg

Splash stamme 1

 

Splash stamme 1 (rød strips)

 

Her er lidt om den stamme i splash som hedder nr 1 i 2018 

Hanen i denne stamme er ud af ren amerikans blod og har en lidt anden type og størrelse om vi har i Europa, men ikke mere en han vil kunne bidrage til blodfornyesle i mange år med det rette avl.

Hanen er lidt mørke i farven i forhold til mine egen, men det tror jeg ikke gør noget, da mine egne er ved at bliver lidt for lyse, han har et godt hoved med god skæg og top.

De høner der går i denne stamme er lidt en blanding af unge og gamle, denne unge hane har fået 6 høner, 2 gamle fra 2016 og 4 unge fra 2017, er sikker på at han sagten kan klare dem, det er en stamme der skal løfte farven til store højder på Europaudstilling i 2018 i Herning.

 

25-06-2018 

Har haft et par høner der har klækket nogle få kyllinger og der var så 3 splash imellem og de er ok ud i farven, men det er fortidligt at sige noget endnu, men de får lov til at gå, de er ikek så mørke som nogle af de avndre splash kyllinger jeg har fået før.

Ellers vokser de store kyllinger godt til, har haft lidt sygdom i dem men de har klaret det noglelunde og er helt raske igen efter en uge med snu og forkøelse.

Sortere stadig lidt, selvom der ikke er så mange tilbage at sorterer i, men ca 1 august skal der kun være de bedste tilbage og jegh ar lidt svært ved at bestemme mig, især i hanerne, de er meget forskellige i farven, fra de nogle helt blå og lyse splash, så det bliver no kførst lige tilsidste at jeg vælger hvad jeg skal gemme til udstillingen.

Kan finde på at udfordre dommerne ved at tage lidt forskellige farvernuenser med i den spalsh, skal jo først vælge haner noget vi har haft silkehønsdag til september. 

 

14-05-2018 

Så kommer der ikke flere kyllinger i splash, de sidste der klække er blevert solgt, der var nogle rigtig gode imellem, men vlagte at der ikke var plads til dem og der er flere der har spurt på kyllinger, så anderr har fået glæde af dem.

De store kyllinger vokser godt til og det tegner ikke så ringe endda, har en del høner i forskellige aldre som alle tegner godt, så de bliver gemt til efter sommeren til jeg tager den endelige beslutning om hvad og hvor meget der skal udstilles af dem. 

 

25-04-2018

De sidst rugeæg er lagt i maskinen for en uge siden, der er næsten ingen befrugtning og det kan ikke nytte at gøre noget ved det nu, der er også kommet mange æg fra dem og nu skal de have fred til at få fældet og nyde sommeren, nogle af de gamle høner kan komme i spil igen til udstillinge i november.

Eller har den store sortering da været, der er sorteret kraftigt i hane kyllingerne, flere med kamfejl er væk og nogle med farver fejl er også væk, der er 10 haner af de store som har klaret det ind til nu, der skal no sortres en del væk når de bliver lidt større, regner med at kun skal bruge 4 eller 6 stk alt efter hvordan de bliver i farven.    

Der er nogle af hønerne der er blevet skruk og de får lov til at ruge et hold kyllinger ud, har lidt æg af de sorte som jeg godt vil have kyllingern af og der kommer kun et eller to æg om dagen så det er ikke noget at holde maskinen kørende for. 

Alle dem uden skæg er blevet sorteret fra, da jeg ikke skal udstille eller avle med den varitet.   

11-4-2018 

Nu går det stærkt med at kyllinger vokser til og niu kan man se farve og desværre svinger det meget i farven, fra de næsten helt blå til næsten hvide, så det er lidt svært at vælge lige nu, de mørke ved jeg ikke bliver gode nok, men de lyse kan udvikle sig meget så de bliver gemt.

Har en enkelt blå avls høne uden skæg  og det viser sig nu hun er mor til en del kyllinger, for jeg har en del kyllinger uden skæg, men det er ikke noget jeg skal gemme på, jeg vil kun udstille med skæg, selv o mdet frister meget at vise dem frem udne skæg også men jeg med mig selv så er der ikke plads til alle de mjeg gerne vil udstille, så det er nu valget skal stå og da der er gode splah med skæg så bliver det dem der får lov til at blive.

Desværre har jeg fundet kam fejl på en del kyllinger, de får horn på bagkammen og det er en stor fejl og kan det ses når de i den alder de har nu bliver det kun værre når de vokser til, så de bliver aflivet da det ikke skal ud til andre, det med horn stammer helt tilbage til 2015 hvor jeg fik nogle dyr fra holland som gav horn i 2016 på 90% af kyllingerne, så der kan ligge noget genetiske i de dyr jeg har selv om de ikke har synlige horn, jeg er meget konsekvent med at få det væk i avlen.       

20-03-2018 

De første kyllinger har fået fod-ringe på og sat på gulvet under en lampe da de stadig kræver lidt varme, de store kyllinger er begyndt at få lidt grønt ind på gulvet så de får lidt adspredelse så de ikke begyndet at laver ulykker, jeg gaver en tot græs med jord op i haven og det har de nu fået i 8 dage og er begyndet at finde ud af hvad det er og alt græsset er nu væk på kort tid og jorden bliver rodet igennen for noget spiseligt.

Der er kommet 4 små kyllinger denne gang, de tegner godt og jeg tror der er 3 høner imellem, så må vi se om farven bliver godt.

Der kommer lidt æg, men håber det bliver bedre når vejret begyndet at arte sig.   

 

12-03-2018 

Der er lid ændringer i denne stamme også, det bliver der når der rykkes rund i de andre, så her er der kommer 5 splash mere ind til hanen, de ligger ikke æg i øjeblikket, men det kommer for håbenligt snart.

Har fået sat fod-ringe på 12 kyllinger efter denne stamme, der er rigtig gode dyr imellem og de tegner godt, så der er håb. 

Der kom kun 2 kyllinger denen gang, der var ingen befrugtning på de øvrige, men det var ventet på grund af frosten. 

08-03-2018

Der er kommet en del kyllinger og de første ar begyndt at få fjer så kan kan se farve, de er meget forskellige, fra de helt lyse til de mere mørke, de mørke at nok udslag af den mørke hane, men jeg gemmer dem for at se hvad der bliver til og vælge så når de er 5 måneder så kan jeg se den endelig farve og størrelse, tænker også lidt i fremtidig avl.

De lyse kyllinger har jeg ikke så meget tiltro til, så har de ikke så gode bagtæer bliver de sortert fra og kun de bedste bliver gemt lidt endnu, da jeg har et par blå høner i denne stamme er der kommer nogle få meget mørkeblå, næste sorte, der var en som jeg tror blev en hane, men den fik hoveddrejning ( himmelkikker) og den blev aflivet da det ikke retter sig, et par kyllinger kunn godt se und som de bliver blå i den lyse end af skalaen, dem gemmer jeg helt sikkert, det ville være fint med at få lidt blå på udstilling igen, nu skal jeg jo passe på og ikke rode mig ud i for meget igen.

Der kommer ikke så mange æg, en høne er blevet skruk og fker ehar gjort tegn til at ville skrukke, så det kan være det er nu jeg skal flytte lidt runde på dem, det kan somme tider får dem til at ændre mening, men vil lige se tiden and i 8 dage før jeg flytter rundt på noget    

 

26-02-2018

Der kommer godt med kyllinger, i sidste rugning klækkede alle 10 æg og det har der gjort de sidste par gang, så bliver der noget at sortere i hvilket jo er godt.

Har sorter i de første kyllinger der kom af denne stamme og det tegner ok, de er nu 4 uger og man kan begynde at se lidt farve, er lidt hård i det omkring bagtæerne, de skal sidde rigtig og det gør det også på de fleste, men enkelte er blevet sorteret fra.

I denne stamme giver høner lidt forskellige fodbefjering, nogle med rigtig meget og andre med lidt, her skal man så vælge og det er lidt svært nu, men det er ikke noget jeg vil slø så hårdt på nu, men vente til de bliver lidt større, jeg ved udne omkring i verden vi man godt have store fodbefjerring og skal man jo vælge om de dommer der skal dømme på EU udstillinge vil have det eller man skal holde sig til det man selv ønsker, valget kommer i løbet af foråret.

 

14-02-2018

De første kyllinger er kommet, men det er for tidligt at sige noget om dem, de ser splash ud, men det kan ændre sig og jeg kan først sige noget om det når de får de første fjer når de er 4-5uger gamle

 

01-02-2018

Der er kommet en del æg og alle har været lagt i maskine og der var været ok befrugtning, de 6 høner har givet 3-4 æg om dagen og i nogle uger har jeg lagt 30 æg efter dem, befrugtning har været på ca 70 %, et par af høner ligger lidt dårlige æg, en med tynd skal i bunden af ægge, så når der ruges på det bliver det for uens og fosteret dør, den anden høne ligger et æg so mer meget hvidt og med en skal som ser den er perforetet men uden der er huller i skallen og det har ikke været befrugtet og det er heller ikke noget der skal avles videre på, så det æg bliver sorteret fra inden der lægge i maskinen.

Min tv star vokser sig bedre og bedre, hun bliver nok lidt for mørk, men nu får vi se, hun har fået fodring nr 200 på

Min tv star vokser sig bedre og bedre, hun bliver nok lidt for mørk, men nu får vi se, hun har fået fodring nr 200 på

En lidt genert tv stjerne, splash høne kylling som var med på Gomorgen Danmark, hun bliver bedre og bedre for hvert dag

En lidt genert tv stjerne, splash høne kylling som var med på Gomorgen Danmark, hun bliver bedre og bedre for hvert dag

Lille splash kylling, som godt kunne blive en høne.

Lille splash kylling, som godt kunne blive en høne.

Splash hane med skæg avlshane i stamme 1

Splash hane med skæg avlshane i stamme 1

To meget forskellige i farven, begge er ud af denne stamme, spændende af følge om den mørke bliver blå.

To meget forskellige i farven, begge er ud af denne stamme, spændende af følge om den mørke bliver blå.

Splash kyllinger på 6 uger med god tegning

Splash kyllinger på 6 uger med god tegning

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden