Dalmatiner med lidt sorte fjer, men nok, så de er synlige

Dalmatiner med lidt sorte fjer, men nok, så de er synlige

Her vil der komme lidt om planerne med og for denne stamme 

09-05-2013

Da jeg har slå de to stammer sammen vil jeg kun skrive et sted og det er hos den anden stamme, så kik med det.

22-04-2013

Yes, så kom er dalmatiner kyllinger, 3 stk, de to er gode med flere sorte fjer end de andre jeg har fået, så det tegner godt, en er blevet solgt, den havde tæer fejl, så det blev sort sammen med en sort kyllinger og med lidt rugeæg.

Der kommer godt med æg, 4-5 stk om dagen, tror nogle af de første skruk er begynd at lægge æg igen, desværre viser et par høner tegn på skruk, men håber på at tage det i opløbet.

18-04-2013 

Alle dalmatinerne trives godt sammen og haner enes nogen lunde, så de får lov til at gå sammen begge med hønerne.

Befrugtninge kunen være bedre, men er forbedre noget nu hvor varmen slå i gennem og foråret springer over i sommeren, så der kommer forhåbenligt mange kyllinger af disse dyr.

10-04-2013

Har nu slået de to stammer dalmatinere sammen, resultaterne har været skuffende og jeg håber at det nu kan medføre at der bliver bedre befrugtning frem over og det giver nogle pletttet kyllinger.

Der er kommet 2 kyllinger, 2 sorte og begge med tæer fejl, der var 10 befrugtet æg så 2 kyllinger er for dårligt.

Overvejer at sætte dem lidt på sultekur og kun give dem korn i 14 dage, de er måske blevet for fede, det kan også få dem til at begynde at fælde og så kan de starte på en frisk efter fældning, for kyllingfer skal de komme, de gamle kunne jo sidste år og har aldrig prøvet det har været så dårligt i en stamme, det er jo unge dyr og de skulel kunne give bare lidt kyllinger.

De kan også være så indavlet nu at de ikke klække, i de æg der er befrugtet er der liv i dem til de når 10-12 dagen så dør fosteret.

30-03-2013 

Stadig lidt æg, 2-3 stk om dagen, kyllinger  jo, 1 stk som så var sorte, det kan være lige meget med de sorte ,skal snart bruge nogle plettede.

En af de lidt større kyllinger med pletter er død, den lå bare under lampen og var død, den var ikek tynd eller på anden måde synlig syg, så nu har de andre kyllinger fået lidt medicin i vandet, hvis der nu skulle være noget.

26-03-2013 

Lidt æg kommer der igen, 2-3 stk om dagen, men de kniber stadig med befrugtningen, håber på det er frost vejret der er skyl i det og ikke det er hanen.

Der er kommer 3 kyllinger, 2 med pletter og en vildfarvet, det er noget mærkeligt noget at der ligepludselig kommer en vildfarvet ud af dem, men det er også sket hos en anden opdrætter der har dalmatinere, den bliver gemt.

19-03-2013 

Der komme lidt æg, når der kun er 3 tilbage som der ikke har været skruk, så er 2 æg om dagen vist godt nok, befrugtningen er også blevet bedre, der var 20 æg befrugtet efter dem, så håber jeg bar de kan klække.

De 3 skruk høner fra sidste uge er kommet tilbage i flokken, fik vist taget dem i tide, så håber jeg bare de begynder at lægge æg inden så længe.

13-03-2013

Mange æg, 4-5 stk om dagen i 10 dage, men så er 3 høner blevet skruk, de er sat i bur uden for, så de bliver forhåbenligt afskukket hurtig.

Der er kommet 1 kyllinger, en sort, den er mærket som så den kan kendes fra de andre sorte kyllinger.

Hanen har været taget fra i nogle dage og han vil bliver taget fra hønerne løbende og sat ind igen, de gør forhåbenligt at der bliver befrugtning frem over.  

 03-03-2013 

Så sker der sku... noget, mange æg, 3-4 stk om dagen, har lagt 27 æg i maskinen, hvis der kommer kyllinger så er det efter dalmatiner hane nr 2 (se billede) her under.

Der er kommet 4 kyllingr ud af de 18 æg der var befrugtet, 3 dalmatiner og en sort, de to dalmatiner har ikke nogle sorte fjer at se endnu, s åom de bliver hvide vides ikke, den en havde helt blå ben, de to andre havde lyse ben, så det bliver spænde at se hvad der kommer ud af det. Kyllinger en mærket så de kan genkendes.

26-02-2013 

Så er det sket med hanen, han blev aflivet for at gøre ende på det, han gik og slog med hovedet og kunne ikke orinterer sig mere, så jeg valgte at gøre ende på det. Prøve eller at holde ham igang ved at give vand med druesukker i, med en engang sprøjte i næbet, det gik fint i et par dage og han livede lidt op, men så begynde han at slå med hovedet og kunne ikke orinterer sig. 

Den først kyllinger efter ham er klækket (se billede) desværre klækkede der kun den ene ud af 10 æg, de andre er gået til fra 14 dagen til de skulle klække, det kan være frosten der har gjort de ikke var så leve dygtige, så jeg satser på de næste der skal klække giver lidt flere kyllinger, der er 18 æg der er befrugtet, så bare 5 kyllinger vil være godt.

Der er begyndt at komme lidt æg igen, 2 stk om dagen så håber jeg bare den anden hane kan befrugtet, hvis så har jeg lidt sammeligning grundlag på de to haner, men det må vi se hvis der kommer flere kyllinger

16-02-2013 

Det er så her katastrofen er indtruffet, hane er blevet syg, rigtg meget syg, opdagede det da han ikke galede når jeg kom ud til dem, de har han eller gjort længe, men en dag var han tavs og da jeg fik fat i han, kunne jeg se han havde tabt sig og var meget sløj.

Min først tanke var at aflive han, det havde jeg gjort hvis det havde været en anden farve, men ikke han her. Fik rikket en varmelampe til i udhuset og han bleve sat i en flytte kasse med varme pæren over, fik sat lidt vnad og med til ham, vandet med medicin i,  men efter nogle dage så han mere sløj ud og han var blevet mere tynd, så tanke om han ikke fik mad og vand var der, så jeg begyndet at tvinge lidt vand i ham, det var under protest, men efter de først eforsøg så det ud ti lhan affandt sig med det, efter et pat timer så det ud til han fik det bedre, så de næste dage gav jeg ham vand, ved at hælde lidt ind i næbet, det ser ud til at hjælpe, han er også begyndt at spile lidt når jeg holder det hænd til ham, men han får ikke meget, har taget  ham ud af flytte kassen så han kan gå lidt rund, men han kan næste ikke styre kroppen, når man røre ved han ryster han meget med hovedet og slår med det, han er ikke forkølet, men det ligner det jeg kalder silkehøns kræft.

Symtomerne er afmagering i løbet af meget kort tid, det kan være ske over 3-4 dage, de tørrer simpelthen ind til ingen ting, så der kun er skind og ben tilbage.

Jeg har ikke fundet midlet til at få dem på ret køl igen, meget er prøvet og der har været send dyr til undesøgelser flere steder, uden de har kunne finde årsagen, det er fortrinsvis hane det går ud over og det komme når de er unge  men det ka nogså ramme ældre dyr.

Denne gang  skal intet være uprøvet.

Eller var der kommet gang i æglægninge hos flokken og de første befrugtet æg er også i maskinen, har lagt 25 æg i maskine i sidste uge efter denne stamme, så håber jeg bare nogle af dem er befrugtet, skulle jo gerne have nogle kyllinger efter hanen, hvis han nu går hen og dør.

Desværre er æglægningen gået i stå i denne uge, 10 æg er det blevet til.

Det var godt jeg gemte en hane mere af Dalmatinerne, det er så den næste bedste der er kommet ind i flokken, så håber jeg bare han kan gøre det bedre end sin broder, et par af høner er så blevet skurk i mellemtiden og er sendt til afskrukning i et bur, håber så bare de sidste 4 høner kommer igang, snart igen.    

05-02-2013 

Har lyst de første æg og det ser ikke godt ud, ingen befrugtning eller tegn på det, så der skal pille lidt fjer i rumpem på dem alle så hurtig så muligt, for alle hønsene ser ud til at lægge æg, der komme 4-5 stk hvert dag og har gjort det i nogle dage, så nu skal der ske noget, hvis der skal komme kyllinger.

At der ikke er befrugtning, det kan skyldes vejret med det meget frost, men alle muligheder skal tjekkes og alt skal prøves. 

22-01-2013 

Der sker ike så meget, der kommer 1 enkelt æg om dagen og det bliver samlet sammen så der kan prøve ruges, høner har ikek gået med hane for den unge kom ind til dem, så de skulle gerne være befrugtet med det samme, har da set han være efter hønsene.

Så er stamme sammen sat, det bliver den bedste af hanerne af egen avl og i stammen vil der være 5 høner også af egen avl, måske bliver der byttet lidt rund hen afvejen, men for løbig skal de 5 høner gerne give lidt kyllingfer, så må jeg se hvordan de tegner. 

Dalmatiner hane 2 ikke så godt et billede, men han ville bare ikke stå så billeder kunne blive godt.

Dalmatiner hane 2 ikke så godt et billede, men han ville bare ikke stå så billeder kunne blive godt.

Avls hane i Dalmatiner 2 rummet, hane er eget opdræt og jeg forventer han kan give nogle gode kyllinger, men hvid grundfarve

Avls hane i Dalmatiner 2 rummet, hane er eget opdræt og jeg forventer han kan give nogle gode kyllinger, men hvid grundfarve

Avls høne af eget opdræt bedømt 94 point på landsudstilligen 2012

Avls høne af eget opdræt bedømt 94 point på landsudstilligen 2012

Den unge stamme Dalmatinere Marts 2013

Den unge stamme Dalmatinere Marts 2013

Dalmatiner kylling med pletter på ryggen, pletningen kunne tyde på en høne.

Dalmatiner kylling med pletter på ryggen, pletningen kunne tyde på en høne.

Dalmatiner uden så mange sorte fjer

Dalmatiner uden så mange sorte fjer

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden