En kommende champ. måske

Rigtig god hane med skæg som tegner rigtig godt

En kommende champ. måske

Rigtig god hane med skæg som tegner rigtig godt

Her vil der komme lidt om de hvide og vildfarvet, hvilke avlssdyr og om de kyllinger der kommer.

21-12-2015

Det gik som jeg havde frygtet med de hvide, på lokaludstillingen i Vordingborg blev jeg godt nok klubmester i Faxe klubben, men dyrene var slet ikke til de point de fik, hanerne var slidte i vinge fjerne og i halene og kun en høne havde den rette størrelse og type.

Min championat hane udblev desværre. Håber på at det bliver bedre i 2016  

 

De hvide haner er ved at miste lidt af glansen, har nok for mange haner gående sammen, hønerne er ikke så god som jeg havde håbet på de ville bliver, desværre opdage jeg at en af de hvid der gik hos hønerne blevet en hane og den har så på nogle få dag været på de forskellige høner så de ser lidt slidte ud på ryggen, så den er blevet aflivet, det vister sig så at 3 af mine dalamteiner kyllinger så også er haner og de har også gået sammen med hønerne og er blvet så store at de også er begyndt at træde hønene, så det er noget rigtig skidt, men det er kun at se når de mder skal udstilles skal vaskes om de kan bliver klar og fine.    

 

28-09-2015

De hvide haner vokser sig bedre og bedre for hvert dag, de tegner stadig væk rigtig godt og de skal udstilles første gang i Næstved fjerkæklub d. 7-8 November.

Hvor mange der skal med ved jeg enndu ikke, men 3 haner og 3 høner bliver det nok til.

Til udstilling i min lokal fjerkræklub skal de hvide også med og her skal der nok også 3 haner og 3 høner med, så kan jeg se hvordan det er gået i Næstved om der skal skiftet ud. 

Til landsudstilling i December i Herning regner jeg med at tilmelde 4 haner og 4 høner, de skal tilmeldes sidste i Oktober, så der er lidt tid til at kikke på hvem af der skal med.

De vildfarvet fra i år er helt væk, har solgt de to høner jeg havde gemt til at vise på hønsedagene, men da de jo blev aflyst er der ingen grund til at gemme dem, da jeg ikke skal avle vildfarvet i 2016, men kun satse på de hvide, hane jeg havde gemt er aflivet. 

21-08-2015 

Går og glæder mig over de fine haner jeg har fået i år, skal have sorteret to mere fra, da der er lidt for mange haner og de kan ikke rigtig blive ved med at enes, så kun de 4 bedste skal være tilbage når vi når 1 oktober.

De 1,2 vildfarvet der er tilbage skal med til silkehønsdagene for at vi kan snakke lidt om farven.  

14-08-2015 

De hvide haner vokser sig store og stærke og de tegner rigtig godt, de har en god hvid grund farve og meget fin type, de hvide høner kunne godt være lidt større, men de har jo et stykke tid at vokse i endnu og de skulle helt først ligge det første æg omkring 10 November, så der er tid nok ;-)

De vildfarvet der er tilbage skal bare bruge til noget pr og til at vise hvordan de ikke skal se ud, så de skal med til hønsedagen i silkehønsklubben, hane er meget for rød og hønerne er meget forskellige i farven. 

21-07-2015 

Så er der kun de bedste hvide og vildfarvet tilbage.

De hvide er der 5 haner som jeg vil satste på, skal kun bruge 2-3 stk til udstillingerne, men det er godt at have et par ekstra og det er svært at vælge hvilke der bliver rigtig gode når der er vokset helt til, alle med fejl at væk så kun de aller bedste er tilbage.

I de hvide høner har jeg solgt nogle af de første hvide høner som jeg eller ville gemme, men de ville ikke kunne udstille, da de villle begynde at ligge æg i August og så ville de ikke være god til udstillingerne i Nobember, det har så givet plads til nogle af de mindre hvide kyllinger som så bliver lige så gode og dem skal jeg nok få klar til udstillingerne i November og December og det er flere år sinde jeg har haft så gode hvide, både i haner og høner, så det er en farve jeg helt sikkert vil udstille mange af, både på lokale udstillingerne og landsudstillingen, hvis jeg kan holde hønerne rene og de ikek ligger for mange æg, så er der store chancer for præmier og pokaler i år.

De få vildfarvet høner jeg har gemt går jeg lidt og ser på og det kan være de ikke bliver gemt så længe at de bliver udstillet, de er ikke for gode i farven. 

08-06-2015 

Så er der sorteret kraftig i de vildfarvet, har kun en hane kyllingen tilbage og den er ikke for god i farven, den er kun gemt for kunne udstille de vildfarvet, har gemt et par gode høner så jeg kan vise dem på udstillingerne til efteråret.

De hvide er der også sorteret i, har 6 haner og en del høner gående, høner er ikke så gamle endnu, men de tegner godt, har fået en god type på dem og jeg forvente mig meget af de hvide i år, de er klar til vores lokaleudstilling og landsudstilling.

De ser mere ren hvide i år og jeg håber at det kan holde helt til efteråret.

05-05-2015 

Der er kommet mange kyllinger, både hvide og vildfarvet.

De vildfarvet er desværre ikke blevet så gode som jeg hade håbet ud fra farven på kyllinger når de klækkede, så der er ikek så mange tilbage, kun nogle få høne kyllinger, alle hane kyllinger bliver ikke den rigtig farver og derfor aflivet eller solgt, kun en hane kylling har klaret kravet, det er nok kun fordi jeg gerne vil udstille farven i år.

De hvide der imod tegner rigtig godt, flere hane kyllinger tegner godt i størrelse og type, der er tydelig fold i kammen på hanerne, hvilket har mange lidt, men i år er det ikke noget problem.

Der er også nogle gode hvide høner på vej, så det er en farver jeg halt sikkert vil komme til at udstille i år, om det bliver på lokaludstillingen eller landsudstilling vil tiden vise.

De sidste kyllinger er klækket og der er nogle af de sidste der ser ud til at bliver gode i farven, de er mere ren hvide, i forhold til en del af de andre der er klækket mere musegrå, så de er blevet gemt, skule grene kunne fremvise helt hvide dyr i år.

Har solgt et par af de gamle hvide avlsdyr og den vildfarvet hane er også kommet ud i en anden hønsegård og fået et godt liv sammen med 10 høner. 

21-03-2015 

Mange kyllinger i begge farver, de vildfarvet er flere af de med god farve, de hvide er der nogle som der er blevet sortert fra med det samme grundet bagtæer ikke er god nok adskilt, de er solgt eller aflivet.

Flere af de største kyllinger har fået fod-ringe på og en del tegner rigtig godt, især typen ser god ud, så er det om de bliver helt hvide eller de får de gulige overfarve, det kan først ses når de fælder sidste gang.

16-02-2015 

Kyllinger i både hvid og vildfarvet er der kommet, de vildfarvet er ikke lige god i farven alle sammen, men bare det der kommer nogle er fint.

De hvide tegner godt, gode bagtæer og fint skæg, så er de første ting på plads, så er det hvad de ellers bliver til, men jeg er fortrøstning fuld.

De første kyllinger er vokset godt til og jeg kan nu se at der bliver nogle haner hvilket ikke gør noget, da jeg gerne vil have haner først på året, da de skal have 7-8 månder på bagen når de skal udstilles.

 

04-02-2015 

Jubiiii. igen, den første "rigtige" vildfarvet kylling er klækket, med rigtig er farven, den har den rigtig mørke faver som de skal have fra start, har fået nogle lyse vildfarvet kyllinger i første rugning, men cde bliver meget for lyse til udstilling og videre avl, så de bliver nok solgt som havehøns når de bliver lidt ældre.

Der er kommet 10 hvide kyllinger mere, alle ser fine ud, med gode bagtæer og de ser ud til at fint skæg, så der er noget at bruge frem over.

Der kommer ikke så mange æg lige nu, måske er hønerne ved at blive skuk, men jeg holder et godt øje med det og tager dem lige så snart de viser tegn til skruk.  

 

20-01-2015 

Jubiiiiii, så kom de første kyllinger efter hvide med skæg, det er 2 år siden jeg har lavet kyllinger efter de hvide, så det er glædeligt at hanen kan lave kylllinger.

Det blev til 3 kyllinger i første rugning, der var 7 æg mere der var befrugtet, men de klækkede ikke, der var ellers liv i dem.  

Det er fortidligt at sige nogle om hvordan de bliver, men bare det der er kommet kyllinger 

Har så fået 4 hvide kylllinger ud af nogle æg jeg fik på landsudstilloing 2014, det var fra en svends opdrætter der havde 6 æg med til mig

Troede ikke der ville bliver noget ud saf dem da jeg var 3 uger da jeg lagde dem i, de var alle befrugtet og der kom så 4 fine kylllinger, det er hvide uden skæg og der er 2 høner og kan de to andre så bliver haner, så er der en mulighed for at kunne udstille, men nu ved man jo ikke havde de udvikler sig til.

Opdrætteren fortale det var æg af hans egen og æg fra nogle engelske dyr han havde fået ud af æg fra england, så kan jeg ikke bruge dem kan de måske give nyt blod til de danske hvide uden skæg. 

12-01-2015 

Så er stammen sat sammen, det blev til en hvid hane og en vildfarvet hane uden skæg, de har så 5 hvide høner og 4 vildfarvet høner.

Så der skulle gerne komme en masse kyllinger fra denne stamme.

De er godt igang med at ligge æg, får 3-5 stk om dagen og befrugtning er god, selv om der er to haner, så er det bare hvillken farve kyllingerne får.

Den vildfarvet hane skal kun gå i stammen ind til 1 Februar, så satse jeg på den hvide hane og håbe han kan klare alle hønerne. 

En

En "rigtig" vildfarvet med skæg.

En rigtig god lovende ung hvid hane med skæg

En rigtig god lovende ung hvid hane med skæg

Hvid høne med skæg
Avls høne 2015

Hvid høne med skæg
Avls høne 2015

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden