Sorte hane på Erupoaudstillingen i Metz i Frankring

Sorte hane på Erupoaudstillingen i Metz i Frankring

Spættet høne med god farve og type, godt skæg og fin top

Spættet høne med god farve og type, godt skæg og fin top

Spættet hane, skal have lidt mere skæg, men ellers fin hane.

Spættet hane, skal have lidt mere skæg, men ellers fin hane.

Her vil der komme lidt om den stamme hvor de sorte, blå og spættede kommer til at gå sammen i.

21-12-2015

Da kassekortene endelig kom til EU udstilling var det ikke lige det jeg mente jeg havde tilmeldt, men det var forsent at rette, kassekorte lød på 2,2, sorte med skæg og 1, 2 blå med skæg, jeg havde arbejde ud fra det var omvent, men det var der ikek noget at gøre ved, jeg hade bzre ikke 2,2, sorte, så der kom bare 1,2 med, i de blå måtte jeg så også sende 1,2, så chancne for et Europamesdte skav forsvnadt lige der, der skulle mindet 2,2 til for at være med om mesteskabet.

Men det er jo spilletes regler. 

Havde sat alle dyrten tilsalg og der blev solgt en blå hane, resten kom hjem igen.

Mine dyr klare sig fint i sammenligning med dyr fra de andre lande, det var kun de hvide fra Friedel Swhager der opnåede 97 point og han blev også Europamester i hvide med og uden skæg, så er der langt op når mine kun fra fra 92-95 point, men det var fint ud fra det jeg havde sendt der ned.

Desværre er en af de blå høner der skal til Europaudstilling i Metz været en tur ind hos mine haner, så hun ser ikke så fin ud mere, hun er meget slidt på ryggen, men jeg håber lidt hun kan vaskes så meget at der fylder så det ikek kan ses så meget, de blå haner mangle desværre lidt skæg, men nu er de tilmeldt og så kommer de af sted.

Den sorte hane har muligvis skæv hale, skal lige have ham i bur i nogle dage for at følge op på det, ern halen skæg så bliver han aflivet og så er der kun de to sorte høner der kommer af sted til Metz for de er rigtig gode.

Er blevet tilbudt en spætte høne i bytte for min unge hane, men bytte skal først ske når jeg har prøvet den unge hane i avl i januar og februar, han er noget bedre en den gamle spætte jeg har, så han skal sættes på min egne spætte høner og muligvis et par sorte høner, vil ssase lidt på blå og spættet til næste år. 

28-09-2015 

Har tilmeldt 2 haner og 2 høner i blå med skæg og 1 hane og 2 i sorte med skæg til Europaudstilling i Metz i Frankrig d 13-15 November 2015.

De blå haner er lidt forskellige i størrelse og farve, men så kan dommerne jo vælge hvilken en de bedst syntes om. de blå høner har jeg 4 styk af så her kan jeg vælge på dagen hvor de skal vaskes, hvilke nogle jeg tager med, de sværre har et pat stykker af dem været skruk og har været i bur til afskrukning.

Den sorte hane er ikke helt udvokset og jeg håber han får lidt mere fylde på kroppen og lidt mere skæg, de 2 høner skal nok bliver gode, jeg har 4 høner at vælge imellem, men har udset mig de 2 der skal med hvis de holder i fjerdragten og farven.

Af de spætte er der kun1 hane tilbage og 2 høner og de skal alle bruge i avl i 2016.   

 

21-08-2015 

Har forsøgt at tage lidt billeder af mie unge dyr, de vil ikke rigitg som jeg vil, men nogle få stykker er det blevet til som det kan ses oven over her.

Det er to af mine spættede dyr fra 2015, hønerne skal jeg gemme og bruge i avl, har to haner og jeg vil nok gemme den en for at få lavet lidt flere spætte i 2015 og for at se om jeg kan få lidt lysere blå ved at bruge en lys spættet hane.

Har taget en beslutning om at udstille de sorte og blå på Europaudstilling i Metz i Frankring, sidste tilmelding er 1 September, har skrevet tilmeldings blanketten, så skal de bare sendes, skal lige se om alle dyrene klarede vaccinationen.

Der skal 2 haner og 2 høner i blå og 1 hane og 3 høner og sort af sted, men mere om det når tiden nærmer sig de skal af sted, de skal være i frankring d 10 november.  

14-08-2015 

Har desværer måtte afliver flere af de sorte og blå haner, de bliver brune i halskraven, der er to blå og en sort hane tilbage, har så en blå hane uden skæg som jeg ikek ved hvad jeg skal med den, da jeg ikke har nogle blå høner uden skæg, så udstilling bliver det nok ikke til med den, men den kommer nok med til hønsedagene i silkehønsklubben bare for at vise at variteten findes.

De blå og sorte høner ser ud til at bliver ok, de blå høner kunne jeg godt ønske mig lidt lysere, men det bliver ikke bedre i år, de sorte høner tegner godt, med god type og fin farve.

Har gemt to spætte haner og to spætte høner, de skal meste bruges til at vises på hønsedagene, for at vise forskellen på spættet og hvid-sortfjeret, måske skal en af haner indgå i avl, da han har bedre type end sin fader.

21-07-2015 

Der er ikke så mange sorte og spættede tilbage, flere af de sorte haner har vist brunt i halskraven og så er de blevet aflivet, så der er kun to sorte haner tilbage.

De sorte høner tegner godt, de sidste kylliner jeg fik af de sorte er blevt solgt, da de ikek kan nå at bliver klar til udstilling også er der ingen grund til at gemme dem, det bliver eller godt dyr.

De spættede har jeg gemt to haner og to høner, ikke nok til at kunne udstille, men kunne ikke finde nogle der var noglelunde ens i tegning og farve, så jeg har valgt at sælge nogle af hønerne og hanerne er blevet aflivet.

De spætte høner skal bruge i avlen i 2016 og muligvis en af hanerne hvis en af dem bliver bedre end den gamle jeg har brugt i år.

De blå er der ikke så mange tilbage af, nogle af haner fik brunt i halskraven og de er så aflivet, et par høner skal bruges til udstilling og gemmes til avl i 2016, da jeg ikke har har så mange blå høner tilbage.  

08-06-2015

Her er de også sorteret kraftig og der er solgt en del kyllinger.

De spætte er der 1 hane og 3 høner tilbage, de skal kun bruges til PR for at vise farven.

De blå er der lidt flere af, er ikek helt tilfreds med farven, syntes den er lidt for mørk, men det er jo det dommerne vi lahve, så det prøver jeg så i år, de mørkeste er solgt eller aflivet, så der er 2 haner og 4 høner tilbage.

De sorte tegner godt, her er der kun de bedste tilbage og de kommer flere af dem ud af den stamme af hvid-sortfjeret jeg har. men der er nogle god høner efter den sorte/spættede stamme, håbet på at kunne udstille 2 hane og 4 høner på udstillingerne, måske også til Europaudstilling hvis hanerne ikke viser tegn til brunt i halskraven i løbet af sommeren, nu har de en god sort farver. 

05-05-2015 

Der har været god gang i denen stamme og der er kommet mange kyllinger, ikke alle lige gode, mange kyllinger har desværre været for mørkeblå og der for aflivet eller solgt.

Har fået nogle få ren sorte og de bliver alle gemt, da der skal noget flere høner ind i flokken til næste år, da jeg skal prøve at lave ren blå med en sort hane og spættede høner og ikek som i år, en blandet flok af høner og en spættet hane, det har giver for mange kyllinger der ikke har kunne bruges.

Der er noge få gode blå kyllinger, jeg er meget hård når jeg skal vælge om farven er godt nok til udstilling, da jeg har en ide om hvordan en blå silkehøne skal se ud, har jo kunne lave dem før.

Der er også kommet spættede kyllinger og jeg har gemt nogle få høner, men de er snart mere blå end spættede, så her skal jeg også tilbage til den gamle stamme for at finde den rette sammen sætning af farven.

men så er der også noget at arbejde med til næste år.    

15-02-2015 

Så kom der gang i kyllingeren, både sorte og lidt blå, de blå er bare lidt for mørke og de bliver desværre nok for mørke til udstilling.

De sorte er godt i farven, de skal helst lige små pingviner, sorte med lidt hvidt på bryst og på vingerne, det giver bedste sort farve som voksen, er der født helt sorte, bliver de ikke gode til udstilling, de vil få et violet skær, viloet skær giver en kedelig sort farve at se på, de skal være bille grønne for at farver er god.

Der er kun kommet nogle få spættet kyllinger, så jeg har taget den sorte hane fra, så den spætte hane kan bliver far til de næste hold kyllinger, hvor der gerne skulle komme spættede ud af det.

God befrugtning og mange æg gør at der hurtig er kommet mange kyllinger og sortering er hård når de klækker, kun de aller bedste får lov til at komem i hønsehuset, resten bliver solgt, dem med grove fejl biver aflivet.  

20-01-2015 

3 kylllinger blev det til, 2 sorte og en der bliver spættet, det er en start.

Der kommer godt med æg af de sorte, og befrugtning er blevt bedre, har ca 60 æg i maskinen efter dem, så der skal nok komme flere kyllinger inden så længe.

12-01-2015 

Så er stammen sammen sat.

Der går en sorte og en blå/spættet hane, begge unge haner fra 2014.

Så er der 4 spætte høner 3 blå og 3 sorte høner, så de har noget at se til, hanerne.

Der kommer lidt æg og de første var ok befrugtet, satser på at få nogle spættede og blå da det er to farver jeg godt vil udstille i 2015.

De første kyllinge skulle gerne komme d 17-18 januar. 

En af de unge sorte høner som tegner godt til udstilling

En af de unge sorte høner som tegner godt til udstilling

Nogle af de dyr i den sorte, blå og spættede stamme

Nogle af de dyr i den sorte, blå og spættede stamme

Avls høne 2015  fik 96 point på landsudstilling 2014.

Avls høne 2015 fik 96 point på landsudstilling 2014.

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden