God hoved på hvid høne med skæg fra 2018

God hoved på hvid høne med skæg fra 2018

Avls hanen i stamme 1   en flot fyr som der har udviklet sig til det bedre, god størrelse

Avls hanen i stamme 1 en flot fyr som der har udviklet sig til det bedre, god størrelse

Hvide med skæg 1

Opdatering står nedenunder 

Her vil der komme lidt om de hvide med skæg som jeg satser helt vildt på i 2018

01-01-2018

Ja. projekt hvide med skæg gik ikke helt som ventet, men  har tilmeldt 1 hane og 3 høner til Europaudstillingen i Herning, men har kun 2 unge høner og jeg havde håbet en af de gamle kunne bruges, men jeg har ikke kunne få bugt med kalkben får nu og så kan det ikke rette sig ti ludstillingen, så det må bliver de unge der kommer med. 

De to gamle hvide avlshaner har måtte lade livet, de var begyndt at fælde helt vildt og samtidig med vaccinationen så blev de så svage at jeg valgte at de ikke kunne klare sig igennem og de har også været lidt trykket af både de andre haner og af hønerne, der har ikek været meget hane over dem og der for er der nok ikke kommet så mange kyllinger ud af det, så jeg satser på en ny hane, måske ude fra ellers må den unge hane bliver avlshane.

 

27-08-2018 

Ville gerne have satset lidt mere på de hvide med skæg, men desværre belv det ikke til så mange kyllinger som for ventet, har på tiden 4 haner og 2 høner.

I hanerne er der kun en som måske kan bliver stor nok til udstilling i år og den er helt klart den bedste af dem, de 3 andre får lov til at leve lidt endnu for at se om de kan udviksler sig til noget godt, de er lidt ranglet og ligner hverken fugl eller fisk, men håber på der kan bliver en ny avlshane, da de 2 gamle nok ikke kan klare en sæsong mere.

De to høner er lidt forskellige type og hvor meget de har af top og skæg, det kan udfordre dommerne derfor at de blevet gemt og skal helt sikker udstilles. 

 

25-06-2018 

 

De hvide som jeg virkelig ville satse på i år er desværre ikke blevet til så meget, sen æglægning og ingen kyllinger og de mer er kommer har ikke rigtig ville vokse, der mangle lidt livskraft, selv om jeg har fået nyt blod for 2 år siden, der kan også være andre ting, men det er forsent nu at rette op på.

Så der bliver desværre nok ikke så mange at udstille, har kun ogle få dyr der kan bliver klar og kvaliten er ikke så god 

 

12-03-2018 

Så er der sket lidt ændringer i denne stamme.

Den er blevet splittet op, hønerne er kommer over i stamme 2 og haner går sammen med et par andre haner som reserve og han skal helt sikkert prøves igen senere på foråret.

Opsplitninger et sket da rummet skal bruge til de største af kyllingerne som er kommer på gulvet.  

 

Denne stamme består af.

Hane fra 2017 og han har 2 høner med skæg  

08-03-2018

Der komme nogle få æg, befrugtning har været lidt svingende på grund af vejret, de kyllinger der er kommet har ikke helt levet op til det forventede, har kun nogle få stykker tilbage med håb om der er en hane eller to.

Desværre arver den dobbeltnegl hane har, på en del af kyllingerne, så valget står om jeg skal skille mig af med ham eller prøve med et par andre høner også se om det stadig giver sig udslag, det valgt tager jeg nok inden så længe, så jeg kan nå at få lidt høne kyllinger i april efter ham.  

26-02-2018 

Der komme lidt æg og befrugtningen er ok, ca 75%, de første kyllinger er klækket, men de der er kommet er efter de høner uden skæg jeg har gående, så må se hvordan de bliver, om de får lidt skæg eller intet, det kan jeg først se om 3-4 uger.

 

14-02-2018

Så er de dyr uden skæg kommet videre til de rette avlere og der er så kun to høner og så hanen i den lille flok, det er mange år siden jeg har avlet med så få høner, men der skal være plads til de nye kyllinger på et tispunkt.

Der kommer lidt æg og hanen gør sit for at der skal komem kyllinger, men det har knebet lidt med befrugtning, men de første par kyllinger er klækket, så er vi da i gang med de hvide

 

Dem uden skæg skal videre til en anden opdrætter, men ind til de bliver hentet går de hos denne hane. 

Så er der gang i æglægningen og der er lagt æg i maskinen, men befrugtningen har desværre ikke været god, kun et par æg har der været tegn til foster, men det retter sig forhåbenligt når det bliver bedre i vejret, men det skal ikek vente for længe.

Skal have tjekket med for utøj og så skal de klippes lidt i rumpen.

Så kommer der forhåbenligt lidt gang i dem, hanen er interesseret, så det skal nok komme.  

 

Med udgangpunkt i de dyr jeg har tilbage fra 2017 og de nye som jeg forventer at ligge til skulle der gerne være 2 stammer af de hvide med skæg, så der kan komme mange kyllinger.

Kommentarer

Tommy Andersen

23.03.2019 22:01

Hej Erika

Som der står på forsiden kan jeg kontaktes pr mail hvis der ønskes dyr.

Erika fløjbo

23.03.2019 17:11

Hej. Jeg har ikke fået svar i nu😊 tror jeg. Vi vil gerne købe 2 hønse til vores gård. Silkehønse. Er det muligt? Mvh Erika

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden