Blå silkehøns

Her vil der komme lidt om hvordan det går med de blå og hvad der kommer af kyllinger.

16-10-2012

Her tilmeldt 1,2 til lokaludstillingerne (se forsiden), hane kunne godt have lidt bedre skæg, men eller tegner han godt, hønnerne er rigtig gode, måske lidt bedre end sidste år, de virker mere harmoniske i alle dele end de andre år, så den tyske hane har nok gjort sit. 

24-09-2012

Desværre har jeg måtte aflive et par af de blå haner, de var blevet brune i halskraven og så er det bare væk med dem, der er en hane tilbage som jeg håber når at bliver stor nok til lokaludstillingerne, for der er nogle rigtig gode høner som gerne skulle udstilles. håber at der kan bliver nogle til landsudstillingen i Januar, bares der kan blive 1 hane og 2 høner. 

20-08-2012 

Der sker ikke så meget, et par haner ser ud til at kunne udvikle sig til noget der kan bruges, hvad ellers ikke regnet med det, men har fået vaccineret 12 stk, nogle er ikke så gamle endnu, de har en rimelig farve så de får lov til at gå til jeg kan se hvad køn de har.

05-07-2012 

Har ringet et par kyllinger mere efter de blå, det er de sidste i år som der får ring på. 

De øvrige kyllinger vokser godt til og tegner godt.

De sorte er halt sikkert de bedste i år, gode haner og høner med fin farve, der er ikke nogle brune fjer at se endnu og det håber jeg ikke der kommer, de sorte bliver sikkert klar til Europa udstillingen i December 2012. 

05-06-2012 

Alle høner er sat i rum for sig selv uden haner, de skal have fred nu og frem til efteråret, et par gå med kyllinger som kun er 3 uger gamle, så der går nogle uger før de kommer over i hønerummet, måske skal de med på dyrskue til Juli på Bregentved som pr, kyllinger er et hit sådanne steder.

Eller vokser både de sorte og blå kyllinger godt til, der bliver helt sikker nogle til udstilling, flere af de sorte tegner rigtig godt.

Der kommer billeder ingen længe. 

21-06-2012

Her er næsten alle hønerne også skruk, et par er sat i bur til afskrukning, der kommer et enkelt æg om dagen, men jeg ved ikke om det er den sorte hane der befrugter, da jeg har lukket de sorte og blå sammen med dalmatinerne, det er for at lave plads til de store kyllinger som vokser godt til.

Har fået kikket lidt på de blå kyllinger og flere af dem tegner rigtig godt, desværre er der ingen haner i i første par hold, men har set der er en hane i næste hold og han har godt farve, de sorte er der både haner og høner som tegner godt og det er en farver som helt sikker bliver klar til udstilling allerede til November hvor vi har lokal udstilling.

Har 6 blå kyllinger gående hos en skrukhøne, hun har ikke ruget dem ud, men fik dem da de var to dage gamle og det går rigtig godt, en par af dem har god farve, så de skal gemmes til vinter udstillingerne hvis de klare sig.  

06-05-2012 

Som i de andre stammer er hønerne begyndt at skrukke, så der kun er 3 gamle høner tilbage og de ligger ingen æg, har lagt et par blå høner på nogle andeæg.

Der er ikke kommet nogle kyllinger, da jeg har givet lidt rugeæg væk, så jeg ikke selv har fået lagt i maskinen, men har da også fået lidt gode dyr ind til nu.

Der er to haner i sort som jeg tror på og 4 høner som også tegner godt, de blå er der kun høner af endnu, men de ser også fine ud.

Spættede er der kommet nogle stykker af som jeg har gemt, både haner og høner, disse skal jeg gemme lidt endnu, måske skal de udstille eller skal nogle af dem indgå i avlen til næste år. 

20-04-2012 

Der kommer lidt æg, flere af høner har jo også været eller er skruk, men 2-3 æg om dage bliver det da til, der har så ikke være så godt befrugtning på, hane skiftet har nok ikke slå igennem endnu, der kommer kun nogle få kyllinger, desværre med fejl som gør de bliver aflivet med det samme, det er grove tæer fejl.

Det er nogle gode høner i blå og sorte i de første kyllinger jeg fik, de blå er lidt for mørke, men mere ens blå end dem jeg plejer at få, det er tysker blå. de sorte se gode ud, men god type og god farve, der er også et par haner, men dem har jeg ikke fået kikket så meget på endnu, håber bare der er to som der kan udstilles.    

02-04-2012 

3 høner skruk, to blå og en sort, den sorte får nok lov til at ruge et hold kyllinger ud, de to blå er sat til afskukning i bur.

Har skiftet hane, den gamle sorte er kommet til, er ikke tilfreds med af kommet efter den blå fra tyskland, så jeg skal lige prøve den "gamle" (5år) en gang mere, ved han kan lave gode blå. Det kommer lidt æg 2-3 om dagen og de bliver lagt i maskinen løbende.

Har fået 1 blå og 1 sort ud af det denne gang, håber på lidt mere næste gang. 

18-03-2012

Også her går det langsomt, lidt æg kommer der og befrugtningen er også ok, har lyst et hold på 12 æg og kun 1 var ikke befrugtet, de skal klække midt i ugen d.21-3-2012.

Der er kommet 4 kyllinger, 2 sorte og 2 blå, en af de sorte havde kun 4 tæer, så den blev afliver med det samme, 1 af kyllinger er meget lys, så den kan godt bliver spættet, men det gør heller ikke noget, kan godt bruge lidt spættede høner til avlen næste år, man må tænke fremad.  

09-03-2012 

Der kommer lidt æg og de er nogenlund befrugtet, der kom 1 kylling ( lysblå) og en der er mørk vildfarvet, hvad det komme af ved jeg ikke, men den er blevet mærke så den kan genkendes, måske bliver den sort eller også sort med meget brunt i fjerdragten.

Har sat fod-ring på nogle flere kyllinger, der er flere kyllinger som jeg troede ville bliver spættet, de bliver helt hvide og dem har jeg så måtte sætte vingemærker på, så de kan genkendes og ikke blandes med "rigtige"  hvide, der er både hane og høner imellem.

26-02-2012

Der kommer lidt æg, 2-3 stk. om dagen så håber jeg bare på de er befrugtet, har lagt 8 æg i maskinen, der er ikke kommet nogle kyllinger denne gang, der var igen æg der var befrugtet og det var også kun nogle få stk. der var lagt i.

Har sat fod-ringe på nogle få kyllinger, de er inten for mørke eller de bliver spættet, de spætte sætter jeg også ringe på, måske skal de udstilles hvis de bliver gode nok.

Har måtte aflive min engelske høne, så er det eventyr ovre, men hun var heller ikke så godt og hun havde en del grove fejl, så ulykken er ikke så stor.

Den blå hane skal lukkes inde om natten, han galer hele tiden også om natten og det er så meget jeg selv kan høre det og hvad kan naboerne så ikke høre, de har soveværelse tættere på. 

21-02-2012

Der kom rigtig mange æg for 14 dage siden, men fra den en dag til den anden holde de helt op med at ligge æg, hvad der lige skete ved jeg ikke, måske var vejret årsagen, men nu er der kommet lidt gang i det igen, de kyllinger der er kommet er meget forskellige i farverne, de fleste bliver desværre for mørke og kan ikke bruges til udstilling, så der bliver lidt have høns.

Nogle kyllinger er hvide, men ikke hvide som dem jeg før har fået, de havde lyst skind og hoveddele, disse er "bare" hvide selv om jeg håbede på de ville bliver spættet, der er meget få som der kan bruge til udstilling selv om de bliver født lyseblå, men det er jo hvad der kan ske når man får nyt blod i stammen.

Har tænkt på at skifte hane i løbet af de næste dage, det bliver så den "gamle" sorte hane der får lov til at vise hvad han kan, jeg ved hvad han før har lavet på min egen stamme af blå, så for at være "sikker" vil jeg lave blå den vej igen i år.    

07-02-2012 

Der kom lidt kyllinger efter de blå, nogle med rimelig farve, nogle få sorte og der måske bliver spættet.

Alle trives godt og vokser godt til, der har været god befrugtning og der er en del æg der skal klække denne gang.

16-01-2012 

Der kommer 2-3 æg om dagen, det er ikke så mange, men der er også to høner der gerne vil skrukke, så de ligger ingen æg.

Har lyst de to første hold æg, det første hold var der ingen ting i, næste hold er så noget bedre, der er 11 ud af 16 der er befrugtet, så håber vi bare de klækker.

26-12-2011

Store plukkedag, som i de andre stammer er alle avlsdyrene blevet plukket bagi og tjekket for utøj og kalkben, et par af dem fik klippet lidt af toppen, de har i et stykke tid være meget våde i toppen, så nu er den klippet af, hvis det nu bliver frost vejr, så hænger der ikke is i det.

Der er begyndt at komme lidt æg, 2-3 stk om dagen, det en er desværre ikke egnet til rugning, det er meget rug og lidt tyndskallet, det kan være en af de gamle høner, men håber det retter sig, de æg der kommer bliver samlet til rugning.

Har opdaget at hanen fra tyskland er lidt brun i halskraven, desværre, havde håbet på at den har "ren" blå, men må så holde et godt øje med de kyllinger der nu kommer og kun gemme dem der ser helt blå ud.

Blå høne egen avl, med god type og farve

Blå høne egen avl, med god type og farve

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden