Blå hane som desværre blev for mørk

Blå hane som desværre blev for mørk

Den første blå kylling i 2019, lidt til den mørke side, men det går nok

Den første blå kylling i 2019, lidt til den mørke side, men det går nok

Splash høne kylling 2019 fra de første kyllinger i 2019, den tegner godt i farve og type

Splash høne kylling 2019 fra de første kyllinger i 2019, den tegner godt i farve og type

Gamle splash hane fra 2017

Gamle splash hane fra 2017

Splash 2019

Her vil der kommer lidt om de splash og blå 2019

Det gik ikke så godt, nogle få splash kyllinger som alle blev haner, have håbet på 3 haner til udstilling, men de blev for meget forskellige, mest for mørke ti lat jeg var sikker på de kunne gå igennem med de point det kræver at få farven godkendt.

 

Der kom nogle få blå, hanerne der kom blev alle med brunt i halskraven og de få høner der kom var ikke gode nok i farven ( for mørke). 

En af høner blev gemt og udstillet lokalet og på landsudstilling, men dårlige point, 2 x 92 point hvilket var lige et par point for lidt.

 

23-04-2019 

Der er sket lidt omrokering, den en hane ( amerikansk blod) er fjernet, så det nu er den gamle af egen avl, der er så kommet et par sorte høner over i flokken, da jeg har valgt at ikke lave flere ren sorte kyllinger i år, jeg håber så der måske kan komme lidt blå, når der så kommer lidt æg, de første æg har klækket med den gmale hane og de første blå kyllinger er kommet, men kun nogle få æg har hønerne lagt, når man flytter rundt bliver der uro og det gør at æglægninge svigter lidt, men det bliver forhåbenligt bedre.

De store kyllinger vokser godt til, de falder lidt forskellige ud i farven, fra den lyse til den lidt "næsten" blå men nu får de lov til at gå der kan måske bliver lidt at udstille til landsudstillingen.

22-03-2019

Det går slet ikke, ingen æg og dem der er kommet er ikke befrugtet, har fået nogle få kyllinger mere, en gammel høne er død, hun fælde rigtig meget, om det er der for hun døde vides ikke, de to sidste splash høner fælder stadig så der går nok et stykke tid før de ligger æg, de to mørke blå høner har lagt nogle få stykker, men uden befrugtning. 

De 4 første spalsh er blevet så store nu et de er komme væk fra varme lampen og kommet på gulvet sammen med de sorte kyllinger fra samme klækninger, har så miste en kylling, den lå bare og var død, det er desværre nok den bedste af dem og det var helt sikkert en hane, men håber på der er 1 hane og 2 høner tilbage i de største, det næste hold er der 3 splash, der kan jeg ikke se kønnet endnu, men de tegner godt. 

18-02-2019 

Der er klækket 3 kyllinger

Der er ikke kommet æg de sidste 3 uger, nogle af hønerne har fældet lidt, men håber på at de nu begynder, når nu vejret er blevet varmere og det er blevet mere lyst.

Har sorteret de i de første kyllinger, to klare ikke sortering, en med skæv næg og en med skæve tæer, 4 klare det og fik fod-ringe på med det sammen, da jeg syntes de godt kan bære dem, selv om de kun er 5 uger gamle.

Befrugtining har ikke været så god og der har været æg som der sorteret fra på grund af dårlig skald, der kommer intet ud af dem alligevel, skal have fundet den høner der ligger det æg.

29-01-2019

De første kyllinger er klækket, det blev til 6 stk,befrugtning var ca 50% og dem der var befrugtet klække alle, så det tegner godt,

Det er svært at se om de bliver gode i farven så de får lov til at gå da jeg gerne skulle bruge nogle haner af de første kyllinger. 

Der kommer nogle få æg, alt der kommer bliver lagt i rugemaskinen, så må vi se hvad der kommer ud af det.

Jeg skal have fjernet den en hane da der er blevet lidt uro i flokken og jeg vil gerne have kyllinger efter hanen på billedet og det er hma der bliver jaget væk hele tiden, så jeg må have fundet plads til den anden hane, da jeg gerne skulle have kyllinger efter ham til foråret, da han laver gode høner. 

02-01-2019

Da jeg ikke fik godkendt de splash i 2018 er det bare op på hesten igen og jeg har valgt at lave en blandet stamme og ikke kun holde mig til en ren splsah stamme som sidste år.

I år er der to haner, det er to af de gamle, en af mit eget opdræt som var opå udstilling i 2017 og så min splash hane,  den med amerikans blod som jeg fik i 2018.

Hønerne er gamle (2015-2017) som er afprøvet så jeg ved hvad de giver, ud over de splash høner har jeg valgt at sætte to blå høner ind, det er også gamle dyr som jeg ved giver gode dyr.

Planen er at lave så mange kyllinger så muligt, især de blå skulle jeg gerne lave en dal af så de kan bliver udstillet igen 

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden