2017

5 juni 2017

2017 skulle have været året hvor det hele klappede, dyrene blev sat tidlig i stammer da vi ikke havde udstillinger i 2016.

Havde lovet mig selv at der ikke skulle lægges kyllinger for tidlig til, men da der var godt gang i æglægningen sidste i december, var der mulighed for at lave et par prøve rugninger, JA prøve rugninger, rugemaskine køret så lige frem ti lmidt i maj, så det blev en lang prøve rugning.

De først rugninge gik også godt, der kom nogle gode kyllinger, befrugningen var ikek så god men det var jo også vinter og vejret svingede meget, så det fik skylde.

Det blev så ikke så meget bedre i løbet af foråret, men der kom da stadig lidt kyllinger, nogle farver var der næsten inge befrugning på og de æg der var befrugtet klækkede ikke, så var det bare at klø på med dem, der begynde så at komme kyllinger efter dem også, alle æg blev der ruget på og jeg fik da samlet en del kyllinger og det så ud til at skulle bliver et godt år alligevel.

Da kyllinger blev lidt større skulle sortering arbejde så begynde og alle med fejl blev fjernet, de sorte der viste bruen fjer kom væk, dem  med dobbeltnegle kom også væk, havde beslutte ikke at gemme til havehøns, så det er meget få høner der er gemt som der ikke kan udstilles, disse er blevet mærket særligt med andre farve ringe så de kan bliver solgt med tiden.

Lidt forkøelse har der også været i år, jeg har så valgt ikke at give medicin i år og lade dem der døde dø og ikke gjort så meget ved dem der blev syge, i2016 bruge jeg 2000 kr på medicin og bruge meget tid på at bade øjne på kyllingerne og lige meget hjalp det, så i år har de måtte klare det selv og der har resulteret i meget få død kyllinger og dem der har været meget syge er blevet aflivetm, andre har klaret sig igennem sygdommen på nogle dage og de vi lhelt sikker været stærke dyr som kan lave kyllinger til næste år der ikke bliver så hårdt ramt, det er råd fra en dyrlæge at der ikek er blevet giver medicin da han ikke mener det har nogle effekt og de svage dyr har overlevet og givet det videre, håber at kunne avle mig ud af problemerne.

At der har været sygdom i huset har også bevirket at der ikke er blevt solgt kyllinger endnu i år, de få stykker der er solgt er kommet lige fra rugemaskinen og har ikke haft kontakt med de andre dyr, har været meget opmærksom på at få desinfiteret mig selv og æg når jeg havde været i hønsehuset, så smitte ikke var på æggene.

Som det ser ud nu så er der ryddet godt op i kylllingerne og kun de bedste er tilbage, nu skal de bare vokse sig store også så må vi se til efteråret om jeg har set rigtigt og kun gemt de bedste. 

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden