Perlegrå avls høne 2014

Perlegrå avls høne 2014

10-09-2014 

Der er kun en høne tilbage i hønsehuset i denne farve, hun skal bruges i den sorte stamme i 2015, lidt for at forbedre farven p åde sorte, håber det kan "rense" det sidste brune ud af de sorte, hun er helt klart den bedre af alel de høner jeg har haft, så type og størrelse vil også kunne give noget til de sorte. 

 

12-07-2014 

 Har truffet en hård beslutning og har solgt alle de perlegrå kyllinger og kun gemt 2 af de gamle høner, de skal bruges i den sorte stamme til næste år, lidt til blodfornyelse ti lde sorte og så hvis der kommer perlegrå kyllinger bliver de nok gemt, har ikke plads til en stamme kun med perlegrå, selv om det er en af mine favorit farver, vil sats på de gule og røde og se om jeg kan få gang i dem igen.   

01-06-2014

De første kyllinger har fået fod-ringe på, kan ikke rigtigt se om de bliver gode eller dårlige, så de får lov til at vokse lidt til inden den store sortering. 

Har fået de sidste kyllinger og der er solgt ud af de gamle avlsdyr, så jeg kun har 2 høner tilbage, håber på hvis farve skal være i huset i 2015 at få en ny avlshane fra tyskland i løbet af efteråret.

De avls dyr jeg har haft i år har generelt været for små, så de har ikke været noget at satse på et år mere.

der er kommet nogle sorte kyllinger,  dem har jeg mærket så jeg kan se hvordan de bliver i størrelsen og i farven, de kan så måske indgå i avl til næste år.   

04-05-2014

Der er kommer nogle få kyllinger som der er perlegrå, der er kommet nogle sorte kyllinger, men det er bestemt efter den sorte høne der i stammen, de er blevet mærket med farvet strips så jeg kan holde de sorte adskildt fra de andre sorte fra de andre stammer, har fået nogle sorte fra dalmatinerne og de skulle helt ikke på de perlegrå til næste år.

Der kommer lidt æg, men jeg vil ikke ruge mere, havde ellers planer om at lave lidt flere, men der skal også være plads til dem.   

25-04-2014

Så er de første perlegrå kyllinger klækket og de har en fin farve.

Der kommer også lidt æg og de bliver alle lagt i maskinen.

Har solgt en af hanerne og så fået en ny fra jylland, men det var vist et dårlig bytte, men det er der ikke noget at gøre ved nu, sket er sket.

30-03-2014 

Så kom der gang i de perlegrå, får 2-3 æg om dagen og de bliver alle lagt til rugning, den første kyllinge er klækket,

Befrugtning var ikke så godt i starten, men det er blevet bedre, så håber på en del kyllinger efter dem.

Så nu er vi igang med farven, har fået en nye hane med skæg fra Jylland, han er lidt ung men er kommet ind i flokken uden de store problemer, håber på at han tager over om ikke så længe, da jeg vi ltage den hane uden skæg fra, så der kan komme skæg på alle kyllingerne.

03-03-2014

Så blev der noget at skrive om hos de perlegrå.

stammen har udviklet sig fint og de unge dyr ser ud til at bliver ok, de kunen være lidt større.

Hanerne er jeg ikke tilfreds med, men må bruge det der nu er.

Det første æg er kommet og jeg ser frem til at der komme lidt æg fra nu af, vil samle sammen for at se om haner kan befrugte eller jeg skal skille de mad, så der kun er en hane af gangen hos hønerne. 

 

24-01-2014 

Så er der snart kun perlegrå i det rum hvor de perlegrå går, har fået aflevet de sidste vildfavret dværg og nogle af de andre dyr har været syge af forkøelse og er døde som følge af det.

Så i løbet at en uge går der kun de perlegrå, de to haner enes fint så de for lov til at gå sammen men hønerne så længe de kan enes.

Der kommer ingen æg endnu, nogle af høner er ikke så gamle og de ngale høne er først færdig med at fælde nu, så jeg håber de kommer igang i løbet af februar.

13-01-2014 

Har fået fat i en hane med skæg, han er ikke så god, men stadig ung og kan udvikle sig mere endnu, han er sat ind til de andre i det rum, der går nogle vildfarvet dværg, de perlegrå høner og de ekstra haner jeg har gemt til videre avl, det går fint og de enes.

29-12-2013 

Så kom de perlegrå tilbage i hønsehuset.

Jeg har fortrud mange gang jeg satte de perlegrå ud og har gået og samlet sammen til at de skulle have plads igen.

Da jeg så fik mulighed for at bytte mig til lidt dyr slog jeg til.

Har gået en uges og kikket på dem og jeg er nok lidt skuffet over hvad jeg har fået, nolge af hønerne er unge, den gamle høne som jeg fik med skulle stamme fra de dyr jeg solgte til jylland efter den landsudstilling hvor de blev godkendt, men så små syntes jeg ikke de dyr var, men hun fælder, så måske får hun lidt mere fylde.

Hanen er uden skæg, det gør ikke så meget, men jeg var blevet lovet den gamle hane med skæg, men sådan er det, jeg må få det bedste ud af dem og lave de kyllinger der nu kommer, kan sætte en sort hane på så størrelsen bliver bedre, men ser tiden an.

Skulle have bruget den perlegrå hane med skæg til at forsøg med dalmatinerne, men det bliver ikke i år, desværre, havde eller store planer med det forsøg til at "rense" den hvide farve på dalmatinerne.        

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden