Hvid høne kylling.

Hvid høne kylling.

 

De hvide og vildfarvet ved jeg allerede nu jeg skal have i huset i 2014, måske bliver de delt op i to farver hvis der bliver plads i huset, så siden vil blivet del op. 

08-10-2014 

Har haft et par af de hvide høner med til silkehønsedagene, lidt for at vise hvordan en silkehøns skal se ud, for en af de hvide findes ikke bedre, type og fjerstruktur finde ikke bedre hos nogle silke i danmark, så overvejer om de 3 hvide høner skal med på landsudstilling 2014.  

10-09-2014

Der er ikke så meget tilbage, kun 3 hvide høner, alle fra tyske æg som jeg har fået, men det er nogle rigtig god høner, så der er noget at avle videre med i 2015, håber på en hane fra Tyskland så jeg kan komme videre med farven, den skulle nødig forsvinde helt fra danmark.

12-07-2014

Så er der ryddet op ide hvide og vildfarvet, der er ingen vildfarvet kyllinger tilbage, der var to høner, men de de blev lidt større var der ingen af dem der ville bliver gode nok til hverken udstilling til avl.

Har så 3 hvide høner som bliver rigtig gode, type ner rigtig fin og de vil kunne indgå i avlen til næste år, de to af dem er fra æg fra tyskland så de vil helt sikker bliver gemt og sat i avl.

Har så en hane fra æg fra tyskland, den bliver kun gemt i tilfælde af jeg ikke får fat i en ny avlshane til de hvide med skæg, den er ikke det kønneste jeg har set, men kan bruges i tilfælde af der ikke dukker en god hane på et sted.

 

01-06-2014 

Har fået nogel få vildfarvet kyllinger her til sidste, men ikke noget der kan bruges til noget, så de er blvet solgt.

Har fået sat fod-ring på lidt flere af de hvide og der er nogle rimelige gode, selv om jeg ikke rigeti har syntes jeg har fået hvide kyllinger i år, har nogle hvide fra æg fra tyskland og de bliver rigtig gode, så dem bliver der passet godt på.

Håber på at der kan bliver en hvid hane, så jeg kan udstille de hvide i år. 

Af de vildfarvet er der kun nogle få stykker tilbage, håber på at det er to høner jeg har gemt og hvis de bliver gode bliver de nok sat ind i avl til næste år, men der kan ske meget.

 

25-04-2014

Der kommer lidt æg og de bliver alle lagt i maskine, da der ikke er kommer så mange kyllinger endnu, de æg der er lagt de to sidste uger er godt befrugtet så det giver håb om kyllinger i fremtiden.

Der er desværre død et par af de gamle høner, 2 vildfarvet og en af de hvide er død inden for de sidste par uger, af hvad ved jeg ikke, men de to af dem var 3 år gamle så det kan være alderdom. 

15-04-2014

 Det går meget langsom med, næsten ingen kyllinger hverken i hvide eller vildfarvet, så det bliver nok ikke i år at de bliver udstillet.

Har miste et par af de gamle vildfarvet høner og den hvide hane er også død, så det tynder noget ud i stammen af dyr. Håber på et par høner der kan bruges i avl.

Har bestil avlsdyr i tyskland, så håber jeg på at kunne lave god dyr til næste år.

30-03-2014

Der er kommet en del æg og alt er blevet lagt i maskinen, men befrugtninge har været svingende og klækningen har ikke været så god, der er kommet lidt hvide kyllinger, og nogle få vildfarvet, men de er af dårlig kvalitet i farven, så det bliver nok til have høns hvis det bliver høner.

Den hvide hane er død, har måtte aflive ham da han ikke kunne stå på benene, så jeg valgte at afslutte det, så dne vildfarvet han er kommet tilbage i flokken og så håber jeg på lidt bedre befrugtning, selv om jeg ikke skal have så mange flere kyllinger efter dem i år.

Har giver lidt ruge æg væk, da jeg ikke har plads i maskinen forløbig.

De store hvide og vildfavet kyllinger har jeg sorteret i og alle haner efter den hvide som jeg har efter blå silkehøns, har jeg valgt at afliver de de bliver meget lyse i skindfarven og vil bliver røde i hoveddelene og det skal ikke ud i avl.

Et par af de vildfarvet har kamfejl (enkeltkam) så de er også væk, der er inge grund til at gemme det dårlige, bedre at gøre plads til de gode.

03-03-2014 

En del æg kommer der løbende, men der har ikke været så godt befrugtning på de sidste par rugninger, så jeg har måtte ændre lidt på stammen, så den vildfarvet hane er kommet væk så det kun er den hvide hane der går i stammen, alle dyren er blevet pillet i rumpen og efterset for utøj, håber så den hvide hane kan gøre lidt mere ved det, jeg ønsker også lidt flere hvide kyllinger, de kyllinger der er kommet er svinge i kvalitet, nogle af de hvide kyllinger er ikke "rigtige" men fødes som musse grå og de stammer helt sikkert fra en hvid høne som jeg fra de nblå stamme sidste år og hende skla jeg så have fundet for det duer bare ikke, de kyllinger bliver røde i hovedelen og det skal ikke videre i avl for der er problemer nok med det i forvejen, devildfavet der er kommet ser ok ud i farven og de bliver alle uden skæg som det ser ud nu, men jeg håber på den hvide hane kan lave nogle vildfarvet med skæg.  

 

16-02-2014 

Lidt skidt og lidt godt,

Skidt, der er ikke rigig nogle befrugtning og dem der har været befrugtet vil ikke klække, kun en vildfavet kyllinger ud af 10 æg er meget for lidt.

Det gode, der er begyndt at komem lidt æg igen, det har været meget småt med æg i 14 dage, men kun et ellerto æg o mdagen, men de sidste par dage er der kommet 4-5 stk om dagen, så det er nu der skal skifte hane, har en hvid ekstra hane der skal prøves inden den skal videre eller aflives

09-02-2014

Lidt svingede med æg, i et par uger kom der godt med æg og så holdt de bare op fra den en dag til den anden, skal have tjekket om de spiser æggene eller de bare holder en pause, et par af de hvide høner har været skruk.

Befrugning har været svingende, det gør så også at der ikke kommer lige mange kyllinger hvert gang, man lidt kyllinger er der kommet.

Har nu 6 vildfarvet og 7 hvide og en sort, den sorte kan været jeg har fået skrevet forket på da ægget de er blevet indsamlet, de vildfarvet er fine i farven, god mørke, de hvide er lidt svingende, nogle meget grå idet, så det bliver lidt spænden af se hvad de bliver når de få fjer. 

 

 

24-01-2014 

Stammen ser ud til at klare sig godt, der er kommet godt med æg siden de blev sat sammen, befrugtningen se ok ud efter de første æg er lyst, fra først hold med kun 3 æg hvor de 2 var befrugtet, hold 2 som der var 18 æg og 12 befrugtet, hold 3 med 20 æg, de er så ikke lyst endnu, hold 4 med kun 8 æg, har 14 æg mere men der var ikke plads i maskine, så de bliver lagt i, i næste uge.

 

13-01-2014 

Så kom der lidt gang i æglægningen, de første æg harværet i maskinen, 3 stk og 2 var befrugtet, har så lagt ydelige 18 stk d. 12-01-2014 og der kommer 3-4 stk om dagen, håber bare på at der ikke bliver for meget frost forløbig.

Den hvide og vildfarvet hane enes fint, så de får lov til at gå sammen med hønerne, der er også nok til begge, der er 5 hvide høner og 6 vildfarvet som alle går sammen, det er lidt i overkanten, men det går faktisk godt, de enes fint.

 29-12-2013 

Så er de hvide og vildfarvet blevet sortet fra i eget rum, det blev til 4 hvide høner og 5 vildfarvet høner, en vildfarvet hane og en hvid hane som der skal gå sammen ind til videre, hvilken en af haner der skal bruges først ved jeg ikke før midt i januar, men vil nok satser på den hvide, men skal hve helt styr på de sidste stammer i huset, for de haner der ikke skal bruges, skal gå i udstillingbur når de ikke skal bruges, det kan de sagtens uden nogle problemern år det kun er for 3-4 uger af gangen.   

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden