En lille prinsesse, hun bliver rigtig god, ud af de Østrigske æg.

En lille prinsesse, hun bliver rigtig god, ud af de Østrigske æg.

Endnu en hane kylling som der kan bliver godt til udstilling

Endnu en hane kylling som der kan bliver godt til udstilling

28-12-2020

Resultatet af de hvide fra Østrig er 2 haner og 2 høner som der kan bruges, fik ikke udstillet dem, men de er ikke helt tosset og det er blodfornyelse som var det jeg søgte.

01-10-2020

De ældste hvide haner er aflivet, de var ikke gode nok, den en fik horn på bagkam og den anden havde spiltvinger, to grove fejl som ikke skal videre i avl eller udstilles.

De andre hvide går jeg stadig  at kikke lidt på, et par haner er sat i udstillingbur til burtræning og for at se dem an, det er lettere i når de går i et bur, at se type og om de vi lstår korrekt i burene hvilket er vigtig hvis de skal udstilles.

I hønerne kan de måske blive 2 eller 3 der kan udstilles, men det må tiden vise. 

01-09-2020

De hvide dyr jeg har af eget avl og de Østriske er jeg begyndt at sammenligne lidt og går og kikke lidt efter nye avlsdyr til 2021.

Om de østriske dyr at blive store nok til udstillinger tvivler jeg på, måske et par af hønerne, men det bliver nok kun til landsudstillingen, hanerne vokser godt nok, men bliver ikke klar til december, så de må bliver avlsdyr i stedet for, der er 2 haner som helt sikker er sluppe igennem nåleøjet.

Har stadig 3 haner af egen avl, de skal snart tages fra, da de går i bliver trykket af de andre haner og jeg vil godt lige se om de kan rette sig lidt, der er 2 som godt kunne klare sig på udstillingerne til november, har et par gode høne af egen avls som også kan gøre sig på udstilling så hvis der bliver udstilling i lokalklubben til 1 november bliver de tilmeldt.

10-08-2020

De Østriske dyr vokser godt til, desværre har jeg miste nogle stykker, men der er nok til at komme videre med avl og måske lidt udstilling.

i Østrigerne er der mindst 2 haner kyllinger og 3 høner, et par har jeg lidt svært ved at sætte køn på, de har været ramt af sygdom så de er lidt bag efter i udvikling.

De hvide efter mine egen er lidt svingede, har 3 store haner tilbage som der skal have et par måneder mere på bagen før jeg bestemmer mig for om de kan bruges, de høner der er ser alle fine ud, nogle desværre lidt lyse i skindfarven, den er for lys og det giver lidt lyse kamme, men de bliver alle gemt da jeg gerne vil har et udvalg når jeg skal sætte stammer sammen til vinter, de gamle hvide høner har nogle år på bagen så de står måske til udskiftning, men må se hvordan de nye bliver.

15-06-2020

Der kommer ikke flere kyllinger efter de hvide i år, de sidste æg var ikke befrugtet, så haner er taget fra og høner lukket sammen med de andre farver, så har de fred ind til Decmber hvor de skal i stamme igen.

Kyllinger vokser godt til og jeg har fået sat fod-ringe på lidt flere hvide, der er også et par gode hønekyllinger på vej, så planer for udstilling i 2020 af de hvide lever stadig og som de ser ud nu kan det bliver rigtig godt, håber på 3-4 haner og 3-4 høner til udstilling som det ser ud lige nu, der er flere på vej, men om de kan nå at bliver store nok er svært at sige. 

01-06-2020

Der er kommet nogle enkelte hvide kyllinger siden sidste efter mine egne hvide, der ud over har jeg fået 12 hvide kyllinger ud af æg fra Østrig, jeg hente kyllingerne på Fyn og de ser rigtig gode ud, lidt forskel i størrelsen, men helt sikker noget jeg kan bruge til videre avl i de kommende år.

Har fået sat fod-ring på lidt flere hvide kyllinger, så mon ikke lidt til udstilling i år. af de største kyllinger er der mindst 3 haner hvilket er meget godt set i lyset af de skal udstilles og haner skal have 6-7 måneder på bagen for at være udviklet nok.

19-05-2020

Nu køre det, måske, har fået lidt hvide kyllinger så, 10 stk i to rugninger, de ser fine ud, med ok bagtæer, så nu skal de bare vokse til.

Fik tilbudt lidt hvide æg fra Østrig og der går nu 12 hvide kyllinger i jylland som er ruget ud der, det bliver spænde at få dem hjem. så nu er der blodfornyels.

Venter stadig at se om den gamle hvide hane har krudt i bøssen, der er ikek kommet nogle æg før nu og de bliver først lagt i maskinen til dne kommende weekend, så der går lidt 10 dage før jeg kan se det, men jeg håber. 

29-04-2020

Der er kommer nogle få kyllinger, så nu er der 10 hvide, det er da en start. Der kommer kun nogle få æg og befrugtning har svinget meget, har lidt æg der skal klække i de kommende 14 dage så må vi se om de vil ud af æggen, det har knebet hele foråret at de ville ud af æggene selv om de var befrugtet.

Den gamle hvide hane er kommet tilbage til de hvide høner, han har jo eller ikke givet befrugtning, men jeg har haft ham gående med nogle høner jeg har haft i pleje so mike har gået med hane i 3 uger og de har så lagt lidt æg og dem har jeg så lagt i maskinen og der er befrugtning, så jeg tager chancen og har sat han til hønerne, men håb om at der endelig sker noget, så kommer der æg bliver de lagt i maskinen selv ind over sommerne hvis det er.

Har et par af de hvide høner der har haft problemer med vejrtrækning, men det er ovre og de er friske igen. 

15-04-2020

Der er kommet et par hvide kyllinger mere, men det er ikke meget ud af de æg som der har været i maskine, hvad der gør at de ikke vil klække ved jeg ikke, måske har de det for godt, prøve eller med gulerødder i 4 uger som de kastede sig over alle mine avlsdyr, men det hjalp ikke.

Nu ligger en af de vildfarvet høner på 8 æg efter de hvide, æglægninge er også næste gået i stå, så der kommer nok lidt flere skruk i løbet af kort tid, så jeg må nøjes med de hvide jeg har fået ind til nu.

De første kyllinger vokser godt til og som det ser ud er de to første hvide kyllinger to haner, hvilket er fint nok, de skal nok bliver store nok til udstillingen i efteråret.

16-03-2020

Yees, Så kom der 2 hvide kyllinger mere, flere æg er befrugtet, håber så der komme kyllinger.

Det er kun den en kyllinge der kan bruges, den anden har en ekstra tå, men den får lov til at gå, bliver det en høen er der flere der gerne vil have til havehøns.

Der komme stadig lidt æg.

Jeg har to vildfarvet høner med skæg som har gået hos de splash haner, de er kommer over i denne flok, ikke for at lave vildafvet, men måske for at få lidt hvide ud af det, de vildfarvet høner har en god størrelse og god type, så hvis der kunne komme lidt hvide efter dem ville det hjælpe lidt på størrelsen.   

08-03-2020

Der har været kommet lidt æg, men den store befrugtning har ude blevet og det er kun blevet til 2 kyllinger, men jeg samler stadig og vil ruge på alt hvad der kommer af æg, de skal lykkes at få lavet så mange at jeg kan udstille de hvide igen.

Har været i København hos Lisbeth Bremholm for at finde en hvid hane mere, den er så uden skæg, men det er bedre end slet ingen hane, han skal sætte ind i stammen om 1 uge, så har jeg fået lyst 3 hold æg efter den unge hvide hane og er det ikke blevet bedre med befrugningen, bliver der skifte hane, hanen uden skæg har gået ude og er helt sikker klar til hønerne  

16-02-2020 

Der er begyndt at komme lidt æg, 2 stk om dagen, så er vi igang, de første æg er også befrugtet, så det har hjulpet den unge hane kom.

27-01-2020

Der kommer en del æg, 3-4 stk om dagen, men desværre ingen befrugtning, så nu har jeg hentet en ny hvid hane med skæg, ikke den bedste, heller ikek næste bedste, men man må tage hvad man kan få, i hvertilfælde ind til videre.

Det er en lidt lille hane klejn i kroppen, lidt røde hoveddel, men ind til vide må det blive den.

Den gamle hvide han er taget fra hønerne og han skal gå i ca 8 dage så skal han testets om han er steril hos dyrlægen. 

08-01-2020

Billeder kommer

Hvide med skæg skal der også være plads til i 2020.

Det er den gamle hane fra 2018 som jeg vil forsøge mig med igen i år, jeg vil få han teste om han skulle være steril for jeg vil ikke gemme han hvis der ikke kommer befrugte æg efter ham, der skal være befrugtning fra starten eller kommer det ikke, så han skal en tur til dyrlæge.

Har 3 gamle høner som sagten kan bruge igen, har så getm 1 høne fra 2019, hun er ikke så stor som hun burde være, men det er bedre end slet ingen.

Har så to vildfarvet høner gående som der skal bruge et et andre projekt senere på foråret, de har en god størrelse og god type så mon ikke de kan give nogle godt hvide kyllinger, skulle der komme vildafvet så tager vi det med, det kunen være sjovt at vide vildfavet med skæg igen. 

Høne kylling 2020   hun skal nok blive klar til udstilling.

Høne kylling 2020 hun skal nok blive klar til udstilling.

Det blev en hane den første hvide kylling der kom, mangler stadig en del i udviklingen, men det går den rigtig vej.

Det blev en hane den første hvide kylling der kom, mangler stadig en del i udviklingen, men det går den rigtig vej.

Den første hvide kylling er der kom, ligner meget en hane, den har fået fod-ring på d 16 marts, så må tiden vise om den bliver til noget

Den første hvide kylling er der kom, ligner meget en hane, den har fået fod-ring på d 16 marts, så må tiden vise om den bliver til noget

R.I.P  Nye hvide hane med skæg
Aflivet 15 Juni han har givet det i avl han har kunnet.

R.I.P Nye hvide hane med skæg
Aflivet 15 Juni han har givet det i avl han har kunnet.

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden