To høner som begge er kommet af den blå vildfarvet stamme, men høne med tydelig brunt og en med nogle få brune fjer i halskraven, begge skal bruge i avl 2021

To høner som begge er kommet af den blå vildfarvet stamme, men høne med tydelig brunt og en med nogle få brune fjer i halskraven, begge skal bruge i avl 2021

28-12-2020

Har sorter i de sidste dyr, og bestemt hvad der muligvis kan bruge videre i avlen med farven, havde set frem ti lat kunne vise farven på udstilling i år, men sådan blev det jo ikke, så valget var at aflive de haner som kunne udstilles til fremvisningen og kun gemme  1 eller 2 til avl, jeg har så valgt et gemme de 5 haner som ser mest blå ud, så er der mulgihed for at skifte lidt imellem dem hvis resultet ikke bliver som ønsket.  Af høner er der gemt 3 styk til avl i 2021, de viser alle mere eller mindre brunt hvilket er hvad jeg har manglet på hønerne, så det bliver spænde om de kan give både blå og brunt videre. 

Der er 2 vildfarvet/brune høner som ser ud til at vise blåt i grundfarven, men om det tolkes som blåt eller gråt ved jeg ikke, men de bliver gemt og brugt i avl.

Til fremvisningen på udstilling skal der bruge 1,1 gamle så det er godt at gemme. 

01-10-2020

De sidste kyllinger vokser godt til og nu kan farven vurderes lidt bedre, hønenr ser stadig meget lyse ud i det brune og det ændre sig nok ikke meget, så det er måske "farven"

Hanerne er blevet lidt mørke i det brune, men ikk3 så meget som på en alm. vildfarvet, men nu ses tydelig det blå i vingerne og i halen, hvilket har været målet med det.

Har et par af de første blå høne kyllinger som er begyndet at vise lidt brunt i halskraven, så de skal nok gemmes til videre avl i 2021 for at bevare noget af det blå, har lagt planer om hvad hane de skal gå med hvis der bliver plads i hønsehuset.  

01-09-2020

Går stadig og ovevejer fremtidne for denne farve, har jeg for regnet mig eller skal jeg bare prøve igen, det må tiden vise.

Jeg vil nok satse på de sidste kyllinger der kom, de ser ud til at vise både blåt og vildfarvet, da vi ikke får hønsedag i silkehønsklubben i år, havde håber jeg kunne vise hvad jeg havde nået og vi kunen få en god snak om det, men nu må jeg så selv vælge hvad vej jeg vil gå.  

10-08-2020

Der kom 6 brune kyllinger mere i den sidste rugning, desvære miste jeg så de 4 fra rugning før, så der er ikke så mange kyllinger tilbage som der var født brune, men ud af de sidste 6 styk er der 3 høner og muligvis 3 haner, men de er meget for lyse, høener må vi se hvad der udvikler sig til.

Alle de blå og sorte der er kommet efter forsøget er næsten alle blevet aflivet, har gemt et par høner som viser en lille smule brunt, det er forat se hvor meget brunt de får, om de skal bruge videre ved jeg ikke endnu  

15-06-2020

Så kom der lidt kyllinger igen, 4 stk denne gang, alle vildfarvet, lidt spænde da der er lidt forskellige i grundfarven.

Har så 15 æg mere der klækker om en uge, kan der så bare bliver lidt flere brune kyllinger igen, så opvejer det dem jeg har mistet.

Stammen er splittet op da alle hønerne blev skruk, hønerne går sammen med de andre høner, hane er blevet gemt i tilfælge at der viser sig at han giver den rette farve.  

01-06-2020

Som skrevet kom der gang i æglægningen og alt er lagt i maskinen, men tror ikke jeg vil ligge flere i, i år efter denne stamme, et par af hønerne er skruk igen og der er kun kommet nogle æg de to sidste dage, men håber så at der er lidt befrugtning på dem der nu er kommet.  

19-05-2020

Så kom der lidt gang i æglægninger igen og den vildfarvet hane er sat tilbage til hønerne, så nu bliver der bare ruge alt ud igen, håber på flere vildfarvet kyllinger.

De store kyllinger skal snart sorteres og jeg håber at jeg kan gemme nogle få stykker ud af dem der er født blå og så viser lidt brunt, men der er mange der ikke viser noget brunt og dem fjerne jeg, da jeg satser på at kun lave til udstilling af farven i år, bare så jeg kan fremvise nogle få stykker.

Har fået 7 vildfarvet ind til nu, håber de viser at få blå dun og lidt blå fjer, de største af de vilfarvet ser ud til at få blå dun, så jeg krydser fingerne for at det. 

Gå og overvejer hvad jeg skal bruge til næste år i avl, jeg ksl nok tilbage til noget splash og vildfarvet sammen igen, jeg har jo to muligheder, da jeg har vildfarvet høner og en vildfarvet hane så jeg kan køre to stammer, så vi lnogle nok sige jeg er tilbage til udgang punktet, men ud fra det jeg har fået af kyllinger i år, skal der mere brunt på dem.   

29-04-2020

Hønerne ar helt stoppe med af ligge æg, så jeg har taget hane fra og hønerne går så med de store kyllinger, begynder de at ligge æg igen er det bare at sætte hane tilbage.

Der er kommet et par vildfarvet kyllinger mere, det ser ud til at det er en høen der giver de vildfarvet, så må se om jeg kan lave så de æg jeg har i maskinen kan dele op op når de klækker, der er forskel på æggen så det skulle være muligt at se hvilken høne/æg der giver vildfarvet hvis der kommer flere.

Har en skruk høne der skal komme med kyllinger omkring weekenden, så håber jeg de klækker under hende for der har knebet i rugemaskien med at de villle ud af æggen, hun har ligge alle 21 dage så jeg håber.

Der er kommer stadig nogle sorte og mørkeblå ud af det, men tror ike jeg vil gemme dem frem over, da det ser ud at at de ikek får brunt so mjeg havde håber, jeg kan se på de første kyllinger at det er kun nogle få der får brunt og det er ikke godt nok til at komme videre med i projektet.

15-04-2020

Så kom den første vildfarvet kylling endeligt, så håber vi bare den blivet blå vildfarvet, men det vil tiden vise.

De sorte og mørkeblå kyllinger er sortet og der er en del haner, nogle er gemt, håber de snart begynder at viste brun farve, den første kylling er begyndet at vise brunt i halskraven, så må vi se hvor meget det udvikler sig til. 

16-03-2020

Der kommer stadig lidt æg, en høne er desværre død, hun lå bare ude i hønsegården uden nogle tegn på sygdom eller andet, en høne er skruk, hun er sat til afvending i et bur i haven.

Der er god befrugning, der komem også kyllinger, men de har sku... stadig en forkert farve, denne gang var de også mørkelå og sorte.

09-03-2020

Der kommer ca 5 æg om dagen, der er god befrugning, men også her er det mærkeligt, alle kyllingerne er sorte eller meget mørkeblå, jeg havde håbet på nogler der var lidt vildfarvet, så det kan være jeg har vagt den forkeret vej til at lave farven.

Kyllinger får lov til at vokse op, så må vi se hvordan der kommer ti lat se ud, men jeg føler et tilbage slag lige nu, men så må man jo bare prøve igen.

Den "brune" kyllinge på to af billederne har ændre lidt farve og blevet en dårlig gul/rød, så den er blevet aflivet, den havde dårlig bagtæer så den kunne ikke bruge til videre avl eller udstilling alligevel 

16-02-2020

Der er kommet gang i æglægningen og de første æg er befrugtet, alt hvad der komme af æg bliver lagt i maskinen.

De første kyllinger et kommet, det er nogle af de føste æg hvor der gik en perlegrå høne hos den vildfarvet hane og da jeg fjerne hende kom der ikke flere æg, så sansynlighede for det er hende der er moder til kyllinger er stor, men det er noget af en blandet flok der er kommer.

En er hvid med lyse hoveddele, en er hvad der kunne bliver en blå/vildfarvet ( se foto ), 2 er sorte og så er der en hvid. 

Kyllinger får lov til at vokse til så læge der ikke er kommet flere kyllinger, 

27-01-2020

Det går meget langsomt, endeligt er der kommet 1 æg så håber jeg resten snart begynder også.

Jeg har kun hane med skæg tilbage, den gamle vildfarvet hane uden skæg skulle tilbage til opdrættern da hun kunhavde den en hae til avl hos hende, jeg havde håbet at jeg kunen få lov til at bruge ham et par månedere mere, men han er afhentet så jeg må saste på den unge vilfarvet. 

08-01-2020

I år skal det være.

Har gemt 7 høner fra 2019 som alle er efter den vildfarvet hane og splash høner.

De har alle en god blå farve men viser ikke brunt nogle steder men håber det ligger gemt i dem og ved at sætte den vildfarvet hane på igen, at jeg få forstærker det vildfarvet gen. men det viste sig forhåbenligt når der kommer kyllinger for jeg håber de er brune når de klækker.

Det er den vildfarvet hane fra Tina Ipsen der skal prøve igen.

Han er godt nok far til høner, men det regner jeg ikke med at et problem i år.

Har så gemt en vilfarvet hane som er kommer efter den vildfarvet hane og de hvide høner, han er meget brun uden så meget sort og det er jo det jeg skal bruge (håber jeg) til at få farve på, men det er jo kun at prøve sig frem.    

Vinde på den blå vildfarvet hane med skæg, det blå ses tydeligt, hvilket er som ønsket.

Vinde på den blå vildfarvet hane med skæg, det blå ses tydeligt, hvilket er som ønsket.

Blå vildfarvet hane med skæg, ud af de sidste kyllinger der kom, det blå ses tydeligt.

Blå vildfarvet hane med skæg, ud af de sidste kyllinger der kom, det blå ses tydeligt.

En af de sidste 6 kyllinger der klækkede som brune, en høne kylling, lidt lys i farven endnu men håber på lidt bedre farve.

En af de sidste 6 kyllinger der klækkede som brune, en høne kylling, lidt lys i farven endnu men håber på lidt bedre farve.

Endnu en af de første kyllinger der var født brune, en lidt anden brun farve, må se om han får sort bryst, for så er det tæt på det jeg har gået efter, kunne godt være lidt mere blå i grund farven

Endnu en af de første kyllinger der var født brune, en lidt anden brun farve, må se om han får sort bryst, for så er det tæt på det jeg har gået efter, kunne godt være lidt mere blå i grund farven

En af de første kyllinger som der var født brune, det bliver en hane og han viser ikke helt den rigtige brune farve endnu, man kan godt se det blå i halen og vingerne

En af de første kyllinger som der var født brune, det bliver en hane og han viser ikke helt den rigtige brune farve endnu, man kan godt se det blå i halen og vingerne

Ja den kan også bliver godt.

Ja den kan også bliver godt.

Sidste ny skud på stammen, den kan godt bliver

Sidste ny skud på stammen, den kan godt bliver "rigtig" i farven.
Håber der bliver en høne

Tegner godt

Tegner godt

Så er der tegn til brunt i halskraven, det er en hane så der skulle gerne komme en del mere brunt farve frem på hele kroppen

Så er der tegn til brunt i halskraven, det er en hane så der skulle gerne komme en del mere brunt farve frem på hele kroppen

Første vildfarvet kyllingen, alle kyllingerne havde jeg håbet havde denne farve.

Første vildfarvet kyllingen, alle kyllingerne havde jeg håbet havde denne farve.

Hvid kylling med meget lyse hoveddele, kan ikke bruge videre i avl

Hvid kylling med meget lyse hoveddele, kan ikke bruge videre i avl

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden