Hane lidt amerikansk type, kompakt krop, stor top og skæg.
Men han var ikke ret stor og fik desværre brune fjer i halskraven

Hane lidt amerikansk type, kompakt krop, stor top og skæg.
Men han var ikke ret stor og fik desværre brune fjer i halskraven

Den bedste af hanerne, så der er blevet gemt til avl i 2020

Den bedste af hanerne, så der er blevet gemt til avl i 2020

Der er godt vækst og denne kyllingen ( hane) har en godt type og fjerstruktur

Der er godt vækst og denne kyllingen ( hane) har en godt type og fjerstruktur

Så blev kyllingen 5 uger og fået fod-ring på, det bliver nok en hane

Så blev kyllingen 5 uger og fået fod-ring på, det bliver nok en hane

Sort kyllingen 2019  kunne godt se ud til at blive en hane.

Sort kyllingen 2019 kunne godt se ud til at blive en hane.

Sorte med skæg 2019

Her vil der komme lidt om de sorte med skæg 2019

08-01-2020

Projekte så ud at at lykkedes, masse af kyllinger, de tegner godt lige til de sidste.

Hanerne blev desværre næsten alle brugen i halskraven, selv om jeg har fået gener ind fra en ren sorte stamme, men det må ligge i mine høner at de giver brunt i halskraven, et par hane klare det frem til udstillingern, men så var der andre ting som ikke helt var gode, en blev ikke hlet så stor som håber og have så dårlig type at den blev aflivet, den sidste er en stor hane, men lidt dårlig type og fjerstrukturen kunne være bedre, men han er gemt til avl i 2020.

Høner tegnde godt god type godt med skæg og top, rigtig god farve, sort som jeg ikke har set før, MEN de blev sku... ikke ret store, det blev kun til nogle halv store dyr som ikke kunne bruge til udstilling, prøve at par af dem på lokaludstillingen i november med dårlige point til følge ( 90 til 92 point ) hvilket nok var fortjent, de var tilmeldt til landsudstillingen, men de kom ikke der over, det var de for ringe til.

To høner er gemt til videre avl i 2020. 

23-04-2019

Der kom lidt gang i de sorte, men kun kort tid, så gik de sorte hønerne skruk og æglægningen gik i stå så jeg har valgt at opløse stammen, den en sorte hane vlagte jeg at aflive da den have en meget dårlig kam, som blev tydeliger jo ældre han blev og kan se at han har givet lidt af det til kyllingerne, så der skal sorteres kraftei efter kamfejl, men satste jo også på at få lavet nogle gode helt sorte og så arbejde mig frem til bedre race typiske dyr, der er kommet nogle gode sorte kyllinger, ikke det store antal, men nok til at kunne lave lidt til udstilling hvis alt flasker sig.

De sorte høner er efter afskrukning, blevet sat ind i stammen med de splash og blå, det skulle så gerne give lidt blå kyllinger med tiden.   

22-03-2019

Så er der kommer lidt gang i æglægningen igen og befrugtninge ser godt ud og der er også klækket lidt kyllinger, et par er døde som hlet små, de begyndte ikke at spise, en har haft spagatben og er blevet aflivet, resten ser ud til at klare sig godt og vokser godt til.

18-02-2019

Æglægningen er gået helt i stå, men der er håb og der er jo kommet kyllinger.

De første er sorteret og en måtte lade livet, på grund af skæve tæer. de andre klarede det lige, men de skal kikkes efter igen om 4 uger, så må vi se hvor mange der er tilbage, bliver det hanekyllinger vil jeg ikke gemme, kun en af dem er sikker på at klare sig, den på billederne har fine tæer, god størrelse og farven se også ok ud og det bliver hlet sikkert en hane.

29-01-2019

Så kom de første kyllinger, 4 stk ud af 10 æg hvilket ikke er det bedste resultat, men det er også kun lige en prøve.

Der kommer ikke så mange æg, men alt bliver lagt i maskinen, da jeg ikke ved om de gamle høner vil give så mange æg, så der satse på alt.

02-01-2019

Har tænk at jeg ville lave lidt sorte igen, har nu fået lavet en par sorte haner som ikke viser brunt i halskraven, det er nogle sen kyllinger jeg fik lavet maj-juni 2018 efter en sorte hane med amerikansk blod, den gamle hane døde desværre efter vaccinationen i 2018 men jeg fik da lidt kyllinger efter ham og jeg har så gemt to haner, ikke de største, men de er sorte.

Jeg har så nogle ældre sorte høner som er gode store, så dem håber jeg så kan give lidt størrelse tilbage samtidig med en god farve.

Jeg forventer ikke det helt store, men kan jeg bare få lidt kyllinger som jeg så måske kan udstille i 2019. 

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden