Et par gode spætte høner med skæg

Et par gode spætte høner med skæg

 De blå vil jeg også have i huset i 2014 og planen er at de blå skal gå for sig selv i år, så jeg har bedre styr på farven og hvem der er far til kyllingerne.

 08-10-2014

Har solgt nogle af de spættede høner da jeg ikke får dem udstillet i år, har lovet den hane væk jeg har uden skæg, da jeg ikke får bruge for den i avl i 2015, det kniber med pladsen da jeg gerne vil bruge den hollandske hane en gang. 

10-09-2014 

Har en blå hane tilbage, der blev ingen høner, hanen skal måske udstilles med et par af de gamle høner, det bliver nok kun på lokaludstilling i Boestoftehallen først i november.

De spættede høner havde jeg håbet på, men de skal kun bruge til at vide på hønsedagen i silkehønsklubben, for der bliver snakket meget om hvordan den skal se ud og jeg har den "rigtige" farve og så nogle der er for mørke, en hane uden skæg er næsten perfekt i farven.

 Har to spættede haner, men de er ikke rigtig spættede så jeg er i tvivl om hvad jeg skal med dem, de kan bruge i avl, da de ligner den gamle spættet hane fra holland, så de kan bliver solgt til en der vil lave blå og spættede, men det vil tiden vise.

De øvrige spættede haner fik brune fjer og blev der for aflivet, da dette ville give brunt i halskraven ved avl efter blå og sorte.

12-07-2014 

En blandt pose bolcher kan man vist godt kalde det, de spættede høner med skæg ser rigtig gode ud i farven og type, desværre har jeg inge hane der passer til hønerne til udstilling, den spætte hane jeg har er uden skæg, den har jeg så ingen høner til, så de spætte kommer ikke på udstilling i som jeg havde regnet med.

I de blå har jeg kun haner og ingen høner, så heller ingen blå på udstilling i år.

Kan hvis det være, tage et par ældre høner med til de to unge haner og så få haner bedømt, det er to meget store haner og hvis de ikke får andre farver i fjerdragten, kan jeg godt bruge en af dem i avl i 2015, men det må tiden vise, de får lov til at gå ind til december så tager jeg en beslutning om hvad der skal ske med dem.    

01-06-2014 

Det er slut med flere kyllinger i år, de sidste blå kyllinger der kom, var efter den gamle blå hane fra tyskland og de var alle meget mørkeblå, så ikke flere blå kyllinger i år.

Den gamle blå hane fra tyskland har jeg måtte aflive, han kom sig aldrig rigtig af en gang forkøelse, så enden blev af jeg aflive ham, tror han havde miste synet for han kunne ikke finde ind i huset, så det var nok det bedste for ham.

Sorter stadig lidt i de store blå og spætte kyllinger, reste nder er tilbage får nok lov ti lat bliver noget større så jeg kan se hvordan de udvikler sig. de spætte høner tegner rigtig godt, så må jeg se om der kan bliver 3 haner som liger hinanden i farven.

De blå syntes jeg ikke rigtigt tegner så godt som først antaget, men de får lov til at gå forløbig.   

04-05-2014

Der kommer stadig lidt æg, men jeg skal ikke ruge mere efter denne stamme, flereaf hønse er blevet skruk de sidste dagem, en af dem har fået lidt æg at ruge på, de andre er sat til afskukning, når de komemr tilbage i stammen vil alle dyrne komme på korn kur, så de kan få fældet i løber af de næste par månender.

Korn kuren er at alt kraftfoder bliver fjernet fra dem og de får kun hvede i en månedes tid, det klare de sig fint på og de skulle så gerne begynde at fælde.

25-04-2014 

Her har det store sortere arbejde været og mange er kommet væk grundet grove fejl, så har planer om at lave lidt flere kyllingern ud med den gamle tyske hane.

Der er rigtig mang spættede kyllinger i år, mange gode dyr med god farver og god type, der bliver noget at arbejde videre med, overvjer om jeg skal udstille dem i år, farvener godkendt i tyskland så det er kun 1 gang de skal udstille på landsudstilling med rimeligt resultat og med de dyr jeg har nu bliver det ikke noget problem.

De sorte er der også god dyr af, men de er kommet af dalmatinerne så de vil bliver beskrevet der.

Har kun fået nogle få sorte af denne stamme, de er gemt ind til videre, regner med at skulle bruge en sort hane i avld til næste år på de spættede høner, så skulle der komme 100% blå.

30-03-2014 

Stadig er der kommet mange kyllinger, så mange at jeg ikke ligger flere æg til rugning forløbig, så jeg har sendt lidt æg ud i verden, så kan de få glæde af dem.

Der har været god befrugtning og god klækning.

Er begyndt at sortere i de største kyllinger, nogle tegner rigtig godt og har udset mig nogle gode blå haner, der bliver også en del spættede kyllinger i år, ca 50% bliver spættet og jeg vil nok samle 3 haner og 5 høner som der skal udstilles, men det er kun på måske stadiget, det kommer lidt an på pladsen i løbet af sommeren, skal jo også have plads til alle de andre farver.

Har solgt/udvekslet et par blå høner med en opdrætter i Schweiz, jeg har så fået æg af nogle andre farver silkehøns. Hun fik også en del æg med i prisen, så jeg håber hun kan bruge bare lidt af det, hun opdrætter blå i forvejen.

03-03-2014

Masser af æg og masser af kyllinger.

Denen stamme er den jeg har fået flest kyllinger af, det er næsten halvdelen af de kyllinger jeg har gående der kommer fra denne stamme, nogle bliver gode blå og andre bliver nok spættet, der er ikke kommet nogle sorte endnu, men det gør heller ikke så meget, da det er de blå jeg satser på, de sorte skal komme af nogle af de andre stammer.

Har sat fod-ringe på de første blå kyllinger og nogle af dem tegner godt i farven (se billede) om kvaliteten så også er godt er for tidligt at sige noget om, men med så mange kyllinger skulle det være mærkeliget om ikke der kunne bliver 10 dyr til udstilling, vhis der kommer lidt spættede gør heller ikke noget, de kan altid buges til videre avl med de blå. 

Efter spørgelsen på ruge æg er blivet stor og jeg har valgt at sælge nogle da jeg har fået en del kyllinger, så hvis der skulel gå et par uger udne kyllinger sker der ikke noget ved det, skal have sendt lidt æg til udlandet når jeg får samlet lidt sammen. 

16-02-2015

Der kommer stadig lidt æg, selv om der har været 3-4 høner til afskrukning, befrugninger har svinget lidt, men nu da vejret er blever ordenligt igen håber jeg på god befrugtning igen, alle høner skal tjekeks bag i for at se om der skulel være kommet en masse fjer så hanen ikke kan komme til eller der er utøj. 

8 kyllinger blev det til i den sidste rugning en lidt blandet flok, men flest mørkeblå kyllinger.

09-02-2014

En stamme der bare kandet der, masser af æg, masser af kyllinger og god befrugtning, så en viril hane.

Kyllinger er for det meste meget lyse når de klækker, nogle få er mørke, de lyse kan blive god blå eller blive spættet, har forsøgt at se på de første små vinge fjer men det er ikke til at se endnu hvad farve de bliver, det er livskrafteig kyllinger der er meget livlige og føde søgende allerede når de er få timer gamle, hvilket tyder på god livskraft, der er også kommer lidt sorte alle kyllinger af dene nstamem bliver mærket på strip på benet, så jeg kan kende især de sorte fra de andre stammer.

Har lige nu 35 kyllinger, blandet blå og sorte hvilket er mange kyllinger i forhold ti lde andre år hvor jeg har lavet blå, så forhåbninger til de kommende udstllinger er højnet en del, det er måske i år at de blå virkeligt skal have sit gennembrud på de forskelige udstillinger, det må tiden vise.

Håber p åder måske kunne komme lidt spætte kyllinger så der var noget at arbejde videre med de kommende år, måske udstille dem som ny farver.

24-01-2014  

Godt med æg og ikke så mange æg, et par uger med mange æg og så en uge med lidt æg, hold 1 som var på 7 (8) er begyndt at klække her den 24-01-2014 håber på de klækker alle 7 der var frugtet, hold 2 som var på 18 æg var jo godt befrugtet, 3 hold som der er lagt d. 17-01-2014 var på 21 æg, de er så ikke lyst endnu, 4 hold er lagt d.23-01-2014 er på 12 æg hvilket er en nedgang, men der har også været 2 skruk høner i stammen og så er det kolde vejr også med virkende til nedgangen.

13-01-2014 

Så er de første æg lagt i maskinen, 8 æg første gang, hvor de 7 var befrugtet, hønerne har gået kun gået med hanen i 8 dage, men håber det er ham der har været på dem, nogle af dem har gået uden hane inden de blev sat sammen.

Har så lagt ydelige 18 æg d.13-01-2014 efter det jeg kalder den blå stamme, så skulle det være den spættede hane der er far til de kyllinger der gerne skulle komme. 

Stamme enes godt og hanen styre helt flokken, går med ind i huset når der skal ligge æg af hønerne og venter til de har fået lagt æg og så bliver de lige parret engang mere for han skal være helt sikker at det er ham der er far til kyllingerne, så han forventer jeg mig meget af, han har kun et lille problem, han galer om natten, der skai kke meget forstyrrelse til før han er på dupperne og de andre haner er med på den med det samme, så det ender nok med jeg må sætte dem ind i huset hvert aften og så lukke for dem. 

29-12-2013

Så er de dyr ser skal lave blå i 2014 sat sammen.

Stammen bliver med den spætte hane fra Holland som flok fører frem til april, så kommer den gamle blå fra tyskland ind i steder for, det kan jo også give gode blå hvilket han har bevist i 2013, men jeg satser på at lave en del spætte kyllinger, da der går 3 spætte høner i flokken, hvilket skulle give 100% spætte kyllinger, der er 6 blå høner, hvad det giver med spætte thane ved jeg ikke, men det bliver spænden af følge, 2 sorte sort høne er også kommet i flokken, sort og spætte skulle give 100 % blå så chancerne for blå er meget stor i den stamme jeg har sammen sat.

De er begyndt at ligge æg, men skal ikke samle til rugning før om ca. 14 dage alt efter vejret.   

Har jo indkøbt nyt blod, en spættet hane og en spætte høne, som vil bliver bruge meget, har planer om at lave lidt spættede kyllinger i 2014 for at få bedre af sæt til de blå.

De blå vil jeg meget gerne forbedre størrelsen på i 2014, farven er der styr på, men de kunen god være lidt større og det tror jeg den spættede hane kan give, den han har en fin størrelse, dn spæte høne vil nok en del af året komme til at gå hos en sort hane, så der skulle komme ren blå ud af det, dette kan også tilføre lidt størrelse til de blå i fremtiden, de mine sorte haner er fine i størrelsen. 

Lidt blandt flok, blå og spættede kyllinger 25-04-2015

Lidt blandt flok, blå og spættede kyllinger 25-04-2015

Blå hane kyllingen fra 2014

Blå hane kyllingen fra 2014

Spætte hane fra 2013 ring nr. 7444-13 NL 
Skal give nyt blå til de blå og spættede, står ikke rigtig, er bedre i type end det ser ud.

Spætte hane fra 2013 ring nr. 7444-13 NL
Skal give nyt blå til de blå og spættede, står ikke rigtig, er bedre i type end det ser ud.

Blå høne 1492-13- Dk 
Høne af eget avl, som har god farver og god type.

Blå høne 1492-13- Dk
Høne af eget avl, som har god farver og god type.

Spætte høne 1200-12-DK 
Høne af egen avl.

Spætte høne 1200-12-DK
Høne af egen avl.

Spættet høne 7443-13-NL  
Høne fra Holland som der skal give nyt blod i den blå stamme og give nogle nye spættede dyr til videre avl

Spættet høne 7443-13-NL
Høne fra Holland som der skal give nyt blod i den blå stamme og give nogle nye spættede dyr til videre avl

Blå høne 540-10-DK 
Høne af egen avl, god farver og type

Blå høne 540-10-DK
Høne af egen avl, god farver og type

Blå høne 977-11-D 
Indkøbt tysk høne, har givet noget god type og farver til de blå.

Blå høne 977-11-D
Indkøbt tysk høne, har givet noget god type og farver til de blå.

Blå høne 1203-13-DK 
Høne af egen avl, hun er lidt mørk i farven med type ok, hun vil bliver solgt til foråret.

Blå høne 1203-13-DK
Høne af egen avl, hun er lidt mørk i farven med type ok, hun vil bliver solgt til foråret.

Blå høne 1517-13-DK 
Høne af egen avl fra 2013, god farver og type.

Blå høne 1517-13-DK
Høne af egen avl fra 2013, god farver og type.

Sort høne 711-09-DK 
Ældre høne af egen avl, god type og fin farve, hun gerne give gode blå kyllinger sammen med den spættede hane.

Sort høne 711-09-DK
Ældre høne af egen avl, god type og fin farve, hun gerne give gode blå kyllinger sammen med den spættede hane.

Kommentarer

Maj-Britt

07.01.2014 08:57

Hej Tommy.
Jeg håber at du skal til udstilling i Fuglebjerghallen, for så kan jeg se dine
silkehøner,og alle de andre høns.
MVH Maj-Britt

Maj-Britt

22.11.2013 11:24

Hej Tommy.
Jeg kunne så godt tænke mig en blå silkehøne, har du en til salg næste år. hvis du har,så hvornår kan man købe en.
Hilsen Maj-Britt

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden