Tværstribet hane høne tegnet 2018

Tværstribet hane høne tegnet 2018

tværstibet høne 2018

tværstibet høne 2018

Tværstriber høne ikke det bedste billede, men man kan se stribningen

Tværstriber høne ikke det bedste billede, men man kan se stribningen

Stribet-Sort-blå og perlegrå

Godt hoved på en sort høne med skæg

Godt hoved på en sort høne med skæg

Denne stamme vil være en lidt blandet flok, men de farver der nu er tilbage i hønsehuset.

01-10-2018

De sorte kyllinger so mjeg fik sent har jeg kunne begynde at sorte lidt efter køn, der er 6 haner og 6 høner, hanerne gemmer jeg lidt endnu, skal se om de får brunt i halskraven og der går nok en mående før jeg rigtig kan se det, men ellers tegner de godt i type og størrelse og jeg satser på at gemme to til videre avl i 2019, så r der andre der har spurt på et par haner på avl, så når jeg kan se de bliver ren sorte så bliver de nok sendt videre.

Hønerne tegner også godt, god farver og type, her skal jeg kun gemme 2 til videre avl til projekt blå i 2019, da jeg har taget en beslutning om at lave blå og sorte i 2019 da jeg har matrialet til at forbedre begge farver.

De stribet haner bliver aflivet hvis ikke nogle vil bruge dem til avl, interessen har ikke været så stor når der ikke er nogle høner med.

27-08-2018 

 De sorte kyllinger vokser godt til, de bliver ikke store nok til udstilling så der er ikke tilmeldt nogle til udtillingen, men der bliver ngole godt høner som der kan blive gode avls høner i 2019, håber på en ny avlshane, da der er 3 stk som der er helt sikkert er haner.

Men om de kan bruges ved jeg først når de har fældet sidste gang for så vil de vise om de får brunt i halskraven og får de det bliver de aflivet, men jeg håber på bare en af dem bliver helt sort.

Der er jo kommet lidt tværstibet kyllinger efter min tværstibet hane fra Spanien, der er 3 haner og 3 høner, hanerne er desværre hønestribet så de kan ikke udstilles.

De 3 høner er lidt forskellige i tegningeformen, men de er tilmeldt Eruopa udstillingen bare for at vise farven, om de kan klare sig må vi se til den tid.

25-06.-2018 

Der er kommer  lidt ren sorte kyllinger under et par skruk høner, de bliver nok ikke store nok til udstilling, men så kan de bruges til videre avl i fremtiden.

De er blevet ringet i dag og så må jeg se hvad køn de bliver, håber på et par høner, men er meget i tvivl.

De store sorte kyllinger trives fint og der kan måske bliver nogle stykker til udstillingen, men der er jo lidt tid til der skal tilmeldes, så der kan ske meget, men håber. 

14-05-2018

Den stribet hane er gået til den store hønsehimmel, da jeg tjekke for kalkben og utøj opdage jeg han havde et stor hæved ben/fod  og det lignede betændelse, det så ikke så godt ud, han havde ikke vist tegn til noget og støttet på benet, men valgte at aflive ham, da jeg ikke var sikker på det kunne helbredes.

Eller er der kommet lidt flere sorte kyllinger, ås der skulel være nok til at udstilles hvis de bliver gode nok eller er der til avlen til næste år, det er især haner som der god kunne bruges lidt af rund omkring, så håber de bliver sorte uden brunt i halskraven, men det ved jeg først om 4-5 måneder.

Der er 5 stribet kyllinger tilbage, har miste nogle stykke, ved ikke helt hvordan men de er bare væk, de kan være kommet i haven uden jeg har set det i gennem døren og der er en kat i området som kan være synderen, da jeg har fundet kyllinger i nabo haverne som så ud til de havde været jagtet af noget uden jeg har haft lukket dem ud..     

25-04-2018 

Den stribet hane er blev skifte ud med en sort for 4 uger siden, så det er en ren sort stamme, de to perlegrå høner blev sat over i et andet rum.

Der kommer lidt æg og de første skal klække i denne weekend og de æg der er kommet har været befrugtet så jeg håber på nogle ren sorte kyllinger, kunne bliver fristet at udstille dem hvis der kommer nogle god sorte høner. 

Der er kommet lidt flere kyllinger efter den tværstibet hane, så jeg er oppe på 14 stk nu, der er lidt farverforskel og jeg håber der er høner imellem og det ikke bliver bare haner som sidste år 

11-04-2018 

Der er kommer lidt kyllinger efter den tværstibet hane, der var så befrugtning på de sidste æg inden jeg splitte dem op og der er kommer 10 kyllinger, nogle bliver stribet, men nok ikke i den "rigtige" stribet, men de får lov ti alt gå ind til jeg kan se hvad de bliver af køn.

Der er også kommer nogle helt sorte, dem håber jeg at der er en eller to sort haner imellem og de bliver helt sorte uden brunt i halskraven, håbet er der.

Eller kommer der lidt æg ud af den sorte stamme, har 11 æg i maskinen og håber på at de er befrugtet, men det ved jeg om ca.10 dage.

20-03-2018 

Lidt omstrukturing er der også sket her, den stribet hane er flyttet.

Jeg har lånt en ny sort hane som jeg skal prøv, han er helbror til min splash hane med amerikansk blod.

Han går nu med 3 sort høner og så må vi se om de vil ligge lidt æg så jeg kan få lidt ren sorte.

De første kyllinger 4 stk efter den stribet hane er kommet og der er et par stribet imellem og 2 sorte, men vi må se hvordan der udvikler sig.

12-03-2018 

Så kom dagen hvor der skulle ske noget, der har været meget dårlig befrugtning og der er kommer 1 kyllinger ud af mange æg, hvis de var befrugtet er de ikke klækket, så nu skule der sket noget nyt,

Så jeg har sat en splash hane ind til høner og taget er par af de blå høner der har været i de to splash stammer, så må vi se om der kommer noget ud af dette, hvis der kommer noget så bliver det nok blå og spalsh, men det vil tiden vise.

De to perlegrå høner er kommer over i et rum med den stribet hane og den sidste af mine egen splash haner og så er der også rykker rund i de hvide så der går også en hvid hane i det rum, samt et par høner til afskrukning.   

Her i denne stamme er der ændret en del siden sidste opdatering, de sorte haner er solgt, så der kun er den tværtstribet hane tilbage og han får chancen, men det er ku til at fornye de sorte at den bliver brugt.

I hønerne er der også ændret lidt, der er 3 sorte høner med skæg og en uden skæg, så er der 2 perlegrå høner med skæg, de 2 høner skal kun bruges til fornyels/ rensning af de sorte i de kommende år, så det er en stamme med hensigt til fremtiden, men kommer der sorte kyllinger ud af det og de bliver godt, så skal de da nok udstilles, håber på nogle helt sorte haner 

Jeg har et par sorte haner og en gråstribet hane, den gråstribet er ud af æg jeg fik fra spanien i 2016 og skulle bruges til blodfornyelse i de sorte.

Så er der 2 sorte høner med skæg, 1 sorte høne uden skæg, et blå høne unden skæg og en blå høne med skæg,

Den en sorte hane, købt i 2016, har genet for chokolade, for i 2017 fik jeg 6 høner i choklade og Kakhi, så om han skal bruges så meget komemr lid an på hvor godt dne gamle sorte hane befrugter til at starte med, de er begge helt sorte uden brunt i halskraven, hvilket er sjældent ved de sorte, så begge bliver gemt   

14-02-2018

Der kommer og har kommet god med æg af disse høner og de første æg var befrugtet, men kyllingerne vil ikke klække.

Befrugtning fald til 0 p åkort tid og jeg måtte tjekke hane om han var syg eller noget  andet og fandt så at han havde haft lidt tynd mave, den stamem har været fået lov til at gå i haven lidt hvert dag det har vejr ti ldet, i nogle timer mens jeg har ordnet omkring hønse i huset, om det har givet det tynde mave for de har været meget fødesøgende og har måske fundet noget der ike kvar så godt for dem, for det viste sig et et par høner også havde haft tynd mave og det har så givet klumper bag i rumpen og der har siddet klumper så hanen ikke har kunne aflevere  skuddet det rette sted og høner har ikke kunne modtage, så de er nu alle pillet godt omkring i rumpen så der er frit adgang, så håber jeg på lidt befrugtning igen 

01-02-2018

De sidste ukorrente dyr er væk, den sidste sorte hane kom til jylland som avls hane i et chokolade projekt, da han bære genet for chokolade.

Der er ingen splash høner, da de er brugt i de andre stammer og hvis der skal ske noget, så bliver det en splash hane der bliver sat ind til hønerne, men det bliver ikke forløbig.

En lille stribet kylling, man kan lige ane i vingerne at der tegn til stribning.

En lille stribet kylling, man kan lige ane i vingerne at der tegn til stribning.

Et billede af stammen set lidt fra oven

Et billede af stammen set lidt fra oven

Kommentarer

benny bergmos

25.04.2018 15:04

hvorfor skriver du ikke så man kan se om du bor på fyn eller sjælland eller nordjylland

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden