Planer for 2018

Opdatering vil være under dette

 

2018 er året hvor der skal satses på alle strenge.

Danmark er vært ved Europamesterskabet i fjerkræ, kanine,marsvin,duer og stuefugle.

Udstillinge afholdes i Herning messecenter fra d 9 -11 November 2018.

Så det er en stor chance for være med på hjemmebane og vise hvad vi kan i llle danmark, så alle sejl bliver sat til.

Både i avl og på specielklub siden, så 2018 bliver et hård år, men det er sidste gang i min tid som hønseavler at en så stor udstilling afholdes på dansk jord, så den skal have hel armen.

Jeg håber at få tid til at fortælle lidt om mine for beredelser til europaudstillingen og få opdateret lidt bedre end i 2017 

25-04-2018 

Lige nu er der opbrud i alle stammerne, der skal ikke ruges mere og det bliver ku mmeget få æg mere der skal ruge på, så nu er flere af stammerne slå sammen, flere af hanerne er sat sammen så det kun er høner der går sammen i rummene, i flere rum er der sat store kyllinger ind sammen med de gamle dyr. 

 

Planerne for avlstammer er følgende

2 stammer hvide med skæg

2 stamme med ren splash.

1 stamme med sorte, perlegrå med en tværstribet hane, denne stamme er kun til forsøg.

12-03-2018

De første kyllinger har fået fod-ringe på, det blev til 18 skt der kom igennem nåleøjet som der blivet mindre og mindre for hvert gang jeg har fat i dem, der er både godt haner og gode høner, det vil nok knibe med at holde hønerne frem til udstilling, men vi får se, haner håber bliver store nok, de vokser godt og tegner godt i farven, nogle er lidt lyse, men de får lov til at gå lidt endnu.

Der er nogle enkelt hvide, 2 haner og 1 høne som der har klaret sorteringen. 

08-03-2018 

Nu da der er lidt nedgang i æglægningen, har jeg lidt planer om at ændre nogle af stammerne, få bytte lidt rund på nogle høner, jeg har jo fået en del kyllinger allerede, især af de splash og der er nok til at sorter i så kun det bedste er tilbage og første træk på dem.  

14-2-2018  

Der er nu renset helt ud i dyr der ikke skal bruges, et par høner uden skæg er kommet til en anden opdrætter der skal bruge dem til forbedring af fjerstruktur til sine vildfarvet silkehøns, hvirlkt jeg er sikker på hun kan styre.

En hane uden skæg som jeg havde gemt efter udstilling, har fået så meget sul på kroppen at han kunne komme videre og er kommet til Jylland som avlshane hos en ny opdrætter af hvide silkehøns uden skæg, hun fik et par høner efter landsudstilling, men hendes egne haner var ikke helt gode nok til avl til udstilling, så nu kan den forhåbenlig få hjulpet hende igang med at få lavet mange kyllinger.

 

Kommentarer

Bente

18.03.2018 19:48

Hej 😊
Er det muligt at købe rugeæg af store silkehøns ?

Fra grå eller hvide med skæg ?
Venlig hilsen Bente

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden