Nok den bedste blå/vildfarvet hane til dato

Nok den bedste blå/vildfarvet hane til dato

Blå vildfarvet ?

Blå vildfarvet ?

Blå vildfarvet hane fra 2020

Blå vildfarvet hane fra 2020

Blå vildfarvet 2021

20-09-2021 

Så er beslutninge taget, farven kan ikke laves så kan kan kaldes blåvildfarvet, høner bliver for strågule i steder for en varm brun farve, det er no kgrundet den blå farver som jo er en udtynding af sort, så de dyr der er gemt bliver solgt så blivre jeg ikke fristet til at prøve igen.

Det er 3 års arbejde der så ikke lykkedes, der er nok en grund til farven ikke godkendt i noget land. Men jeg erkender gerne at jeg giver op måske for tidligt, men jeg har ikke plads til at lave de 100er kyllinger for at lave 3 der kan bruges. 

30-08-2021 

Har desværre miste en af de unge haner, så nu er der kun 1 tilbage også den gamle, så om jeg tilmelder til landsudstillingen går jeg lidt og tænker over, sidste frist er 1 september så det er lige om lidt.

Der skal også laves en beskrivelse af farven til standart udvalget i DFFR, men håber jeg kan få sat lidt sammen i løbet af et par dage.

Der er de 3 høner der skal bruges til fremvisningen af en ny farve.

27-07-2021

Det er en lidt blandet folk der er kommet ud af de forsøg jeg har lavet i år med de blå/vildfarvet, fra helt sorte til hvid og alt der imellem, har gemt ca 10 kyllinger som jeg selv ville sige er blå/vildtfarvet og det er jo det jeg skal går med, nogle mange lidt brunt farve, andre mangle lidt mere blåt, men nu bliver de gemt og så må vi se om de bliver klar til fremstilling på Landsudstilling i år til December.

08-04-2021

Der kommer godt med æg og befrugtning har været ok, men det kniber med at få dem ud af æggene, de kyllinger der kommer er mørke blå hvilket de har været uanset hvilken haner jeg har brugt, så jeg må bare tage det som det kommer

Afkommet efter forsøget med at lave blå vildfarvet har ikke udviklet sig ikke rigtig som ønsket, de kyllinger der er kommer ind til nu viser ikke tegn på brunt, de burde de med den aldre de har, så om de får det vides ikke, det kan være som det første år jeg prøve med splash og vildfarvet blev alle hønerne blå og de blev rigtig gode blå og tegn på brunt, så jeg gemmer hvad der er kommet og ser tiden an

11-02-2021 

Der har været komme en del æg og befrugtnign har også være ok, men de kyllinger der er kommet har været mørkeblå, hvor jeg havde håbet der ville komme nogle vildfarvet, men det kan være de to vildfarvet høner ikke har lagt æg, så alt bliver rugget ud efter dem og kyllinger bliver gemt.

Jeg har så fået 1 vildfarvet kylling, den er meget mørk vildfarvet, hvilket plejer at betyde en godt vildfarvet farve, men om den så bliver blåvildfarvet bliver spændene  

20-01-2021 

Så er der ved at være gang i denne stamme, der er kommet æg siden jul men de første var desværer ikke befrugtet, hanen var meget usikker og var lidt urolig når der kom nogle eller bare jeg gik ind i hønsegården, men det har ændre sig nu, meget mere selvtillidt har han fået og beskytter sine høner, de har værer i haven et par gang og han har ført dem rund og vist dem de gode ting at spise, hvilket et gode tegn.

De første æg er ved at skulle klække efter dem nu, så det det bliver spænde at farven, det er jo en blandet flok høner, så der kan komme hvad som helts ud af det, men det er jo også spændene. 

Kan se en af de blå/vildfarvet høner er begyndet at ligge æg, hun er noget slidt på ryggen og haner er over hende hele tiden, så jeg skal lige se om jeg kan finde ud af hvilke æg hun ligger. 

28-12-2020

Endnu et forsøg på at lave blå vildfarvet.

I 2021 vil der være to stammer som der gerne skulle kunne give blå vildfarvet kyllinger.

Denne er en vidre udvikling af den gamle stamme blå vildfarvet fra 2020, der er lidt genbrug, de 2 af hønerne er fra 2019 de var født blå uden brunt, så her har vi blåt, så er der 2 høner som er blå, men viser brunt i halskraven, så er der blåt og guldgen, så er der 2 høner som er lys vildfavet, kommet af den blåvildfarvet stamme fra 2020, den en ser ud til at være blå i vingefjerne.

Så skulle der vælges hane, her fik jeg i 2020 4 haner der viste sig at være mere blå end sort i de dele der ellers er sorte på en vildfarvet, de er faldet meget forskelligt ud i det brune, 3 som er lidt for lyse i det brune, 1 hane viste blå i vingerne, den har en rimelig godt vildfarvet farve så det var han der blev første valget ( se billedet) så må vi se om det kan give hvad jeg ønsker.

Hønerne har også lagt nogle få æg og de er også lagt til rugning, befrugtning var ikke for god, men nogle enkelt var der noget i, har set hane parre flere af hønerne, så han skal nok lære det.    

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden