Unge, håber den overlever og de gamle vil fodre den.

Unge, håber den overlever og de gamle vil fodre den.

Nyeste duer, danske tumlinger i rød skade tegnet.

Nyeste duer, danske tumlinger i rød skade tegnet.

21-12-2015 

Det blev ikke til udstilling af duer i 2015, de var simpelhen for dårlige de unger der var kommet og de ville ikke stå i burene og så trækker der for meget i point og hvis de så fald helt igennem var der ingen grund til at tage dem med, så det er op på hesten igen og se om jeg kan sætte dem anderledes sammen s ådet giver bedre unger til næste år.    

 

Har fået vaccineret 5 unger efter gimplerne og en unge efter de andre duer, så jeg nu har fået bekræftet er danske tumlet rød skade tegnet.

Deværre er en af unger død så nu er der 4 tilbage og de er kommet i træning bur med hanblik på udstilling, men de er meget vildt, men håber de bliver roliger inden for kort tid ellers skal de ikke udstilles.

Har fået dem kikket efter af en erfaren due mand og det er ikke de bedste dyr, muligvis fra 92-94 point hvis de kom på udstilling nu, det er lige lidt nok til at gøre så meget ved det omkrng udstilling, så heller vente til næste år og få byttet lidt rundt på avlsparrene og så om jeg kan få lavet nogle bedre unger i 2016. 

 

28-9-2015 

Har fået en unge på vinger af dem på billedet, det er også deres 4 forsøg som nu er lykkedes, de andre unger er gået til grundet sygdom, men denne gang ser det ud til at denne en unge overlever, der var 2 fine unger, men den en blev ikek fodret efter de fløj af reden og de er ikke store nok til at selv søge føde, så der er kun en tilbage og den nåede jeg at få fod-ring på.

21-08-2015 

Have regnet med at der ikke om flere unger i år, men der er så kommet en mere, den får så ikke fod-ring på, så den kan ikke udstilles.

Ha haft en til at kikke lidt på ungerne fra i år og de er vist ikke så tosset i farven.

Jeg ved ikke hvordan de skal se ud, så en erfaren opdrætter var forbi og han syntes de så ok ud på nuværende tidspunkt, der sker meget med dem lige nu, de fælder en del og så må vi se når de skal vaccineres, så skal de kikkes rigtig efter og skidtet skal væk, så kun de besdste er tilbage. 

14-08-2015 

Har fået to hold unger mere og det bliver også de sidste for i år, har ringet 10 stk unger i år og det må række hvis debliver gode nok til udstilling, det bliver kun tumlingene der får lov til at lave unger, de andre reder bliver lukke og alle de æg der bliver lagt bliver fjernet, har ikke plads til at skille haner og hunner, hvilket man eller ville gøre efter end avls sæsong.

21-07-2015 

Det går stadig op og ned, to hold unger døde, uden varsel, medicin blev bestilt hjem fra Holland, har så fået et hold unger der har klaret de første 20 dage og så skulle de kunne klare sig, har så et hold små unger på 6 dage nu, må se om de klare de næste 14 dage.

Tumlingerne har sat alle ungerne til, to hold er døde og det sidste hold klækkede ikke, men de får lov så længe de vil.

De andre duer lukker jeg rederne, for de unger der kommer nu kan ikke nå at bliver kklar til udstilling, så er der inge grund ti lat lave flere unger, har ringet 10 stk unger og så må det være nok for i år, vil kun satse på 2-3 hold duer til næste år, der skal også være plads til de unger de laver og der blev for meget uro da ungerne voksede til i år, det resultert i at flere af parrene gik fra æg og begyndet at slås.  

08-06-2015

Duerne er op af bakke, ungerne dør og de gamle slå og der er ikke ro på, har fået 4 unger på vingerne, der skulle have været 10 unger nu, men sådan er det ikke gået, de unger der kommer efter 1 juli kan ikke nå at bliver klar til udstilling, men det er jo heller ikek sikkert de unger jeg har fået er godt nok, det kan første ses i løbet af sommeren

Det nye par duer, har fået 2 hold unger, det første hold død efter kort tid, muligvis af kulde, de har så fået to unger mere, hvor den en er død efter 14 dage, de så eller livkrafteige ud, men har spurt rund omkring i due kredse og detkan være sygdommen Gul knop som unger er døde af, så nu er der bestil medicin til alle duerne, så håber jeg at der komme bare lidt flere unger ud af det. 

05-05-2015 

Due projekter er igang, ikke som jeg havde håbet.

Skulle parre de forskellige dyr sammen efter råd fra erfaren opdrætter og de kom også ind i de forskellige bure og var sammen nogle dage og det tegnede også godt og der var kærlighed i flere af rummene, så de blet lukket ud så de kunne vælge redekasser og komme igang med at lave unger. 

Men så let skulle det ikke være, nogle par blev skilt med det sammen og de gik tilbage til deres gamle partner.

ne han var så domineren at han skulle have flere reder, det var jeg advaret lidt imod at nogle hanner kunne være sådan, så han måtte i bur ind til de andre havde valgt reder, men det var de længe om og så bliver jeg utålmodig og måtte ty til hjælp, for det kune jo være mig der gjorde noget forkert, men jeg at vide at jeg skulle se tiden an.

Så det gjorde jeg og der kom da også æg i et par reder, men at hold fik ødelagt æggene, men der kom så 2 unger og de er også blevet store og fløjet fra reden. 

Der ko mså to unger mere, men den en und kom udne for redne og den frøs ihjel, så nu er der kun en tilbage.

Der er så komme en unge mere efter dem der fik de første unger og den trives godt og de to unger har også fået fod-ringe på.

Har fået et par duer, det kan være danske tumlige og de har fået en rede og fik også lavet en unge, men den slog de ihjeld, da den var ca. 14 dage gammel, de har så lagt to nye æg og startet på at ruge igen, så håber jeg de kan holde liv i ungerne hvis der kommer nogle.

Så det med duer er ikke det sammen som med høns, duerne har helt deres egen liv og måde at gøre tingene på og man kan ikke altid bestemme over dem, men det er jo også en udfordring so mjeg helt sikkert vil prøve at tage op.

Så må vi se om de unger jeg får bliver god nok til udstilling  

 

16-02-2015 

Nye redekasser er købt og hængt op, men der sker ikke så meget hos duerne, de har kikket på reder, men eller sker der ikke så meget endnu.

Havde håbet de ville gå igang med det samme de fik redekasser

20-01-2015 

Det er hårdt og dyrt at være due opdrætter.

Fik noget due foder for 8 dage siden,,men de vil ikke spise det, det er kun lige lidt majs og nogle af de småt frø der er i, så noget nyt foder er bestilt.

Så har jeg bestilt rederum, det skulle gøre det letter at parre dem sammen og få dem til at lave unger, har ellers udtænkt noget enkelt til reder, men har ikke kunne få det til at fungerer, så der er købt ind til 8 reder, det burde være nok til 5 par duer, men det kan jo udvikle sig.

Der er indkøbt for 1800 kr til duerne alene, så der skal komme mange unger ud af det.

Godt duere var billige. 

12-01-2015 

Så kom der lidt flere duer ind i huset.

Det en par er fra en af de gode opdrætter og de er parret ud, som det hedder i due sproget, så de vil være par fremover.

Så fik jeg to mere fra ham jeg hade fået de andre 6 duer fra, de er ikek så gode og kun fået 93 point på udstilling, men jeg håber de kan give lidt unger i løbet af sommeren, så må vi se om dee bliver bedre end forældrene.

De 5 andre der er tilbage har jeg ikke fået parret sammen, men de skal snart ske, da der er begyndt at gøre klar til at ligge æg, så de skal i bure i løbet af den kommende uge,så kan man styre hvem de skal parres sammen med.

Det er lidt spænde at være blevet duer opdrætter

 

21-12-2014 

Desværre er en af duerne død, den ville ikke spise og død vist af sult selv om der var masser af foder til dem, de andre ser ud til at klare sig fint.

Skal have lavet rede mulighed til dem inden så længe, det kunne jo være de ville ruge og få lidt unger i løbet af vinteren.

Skal have hentet de to sidste duer som opdrætteren havde, men havde på udstilling da jeg fik de andre. 

02-12-2014 

Som det kan ses på forsiden så har jeg fået nye duer, Blåvinger Kobber Gimbler.

Det var lidt af et tilfæde at det blev blev den farve/race, jeg havde set et billede af en fra en udstilling i Jylland og syntes den var flot og havde glemt alt om det, men da min formand i vores lokale fjerkræklub har Gimbler i flere farver, men ikke i blåvinget så kunne det være lidt sjovt at få netop den farve, men en aften søgte jeg lidt på nettet udne rigtig at finde noget, men da jeg kender foreninge for raceduer, søgte jeg så lidt på deres hjemmeside www.raceduen.dk  uden at finde nogle billeder,

men kikke lige salgs annoncerne efter når jeg nu var på siden, og sørme om der ikke var en der havde nogle tilsalg og han boede ikke så langt væk fra mig, så der var en mulighed for at se dem i live inden beslutningen skulle tages.

Men for at lige få styr på det avlsmæssige, kontaktede jeg formand for vores lokale fjerkræklub, det var lidt for at høre de var sværre eller der var andet med racene, han kendet godt opdrætteren ovg viste at han ville holde med farven og han skulle besøge ham nogle dage efter og de skulel på udstilling og kikke på duer sammen og han viste at opdrætteren havde to duer med på udstilling, så hvis jeg ville have dem kunne han tage dem med hjem hvis han stadig havde dem, og som sagt, så kunne jeg i søndags hente 6 duer og der vil komme to mere senere, jeg har fået lidt råd og vejledning om hvad jeg skulle sætte sammen for at leve gode udstilling dyr.

Så min dåb med at lave raceduer er startet. 

De første due unger, de er grimme når de er i den alder.

De første due unger, de er grimme når de er i den alder.

Redekasserne samlet og klar til ophængning.

Redekasserne samlet og klar til ophængning.

Blåvinget Kobber Gimbler

Blåvinget Kobber Gimbler

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden