En god blå hane med skæg, ville ikke stå for fotografen, men han tegner til at bliver god

En god blå hane med skæg, ville ikke stå for fotografen, men han tegner til at bliver god

Planer for 2021

 

25-10-2021 

Har fået sorteret i de sidste blå dyr, der er en hane tilbage og 4 høner som der måske kan bruges, de er lidt forskellige i farven, men må se hvad de bringer.

De er tilmeldt til landsudstillingen, så må vi se hvad dommerne syntes.  

 

20-09-2021 

Der er sorteret godt i de unge dyr, har fundet nogle flere høner med kamfejl, så der skal væk hurtigs muligt, de mindste kyllinger skal også væk nu, de bliver ikke store nok til udstilling eller avls, de tager kun plads op for de resterende gode dyr.

Som det ser ud nu bliver der kun en blå hane til udstilling, men det er også nok, har 3 høner som ser fien ud til udstilling, så om de kommer til landsudstilling afhænger lidt af om de kan holde formen, de ligger æg nu og det er skidt for der er langt til udstillingerne og det slider på fjerdragten når de ligger æg. 

30-08-2021

De sidste blå kyllinger er blvet så store at jeg har kunne sortere i dem og de fleste er kommet væk, hønerne solgt og hanerne aflivet, mest på grund af farven. 

Der er 6 høner og 4 haner tilbage i de blå, alle tegner godt, desværre er de største høner begyndt at ligge æg, men håber de kan holde til udstillingerne i November og December, regner med at udstille dem på lokalt og på landsudstillingen.  

27-07-2021

De sidste blå kyllinger klækkede i maj og de er nu så stroe at farven er ti lat bedømme og det tegner rigtig godt, kan nok lave 8-10 dyr til udstilling, der iblandet nogle rigtig gode haner med en meget fin blå farve, et par haner bliver lyse som jeg gerne vil have dem, men ti l udstilling vil de nok bliver dømt på de er for lyse, men dommerne skal udfordres.

I hønerne er der en del god i type og farve, nogle har så ikke så store top og skæg, men de får lov til at gå for at udfordre dommer også her.

Har så fået et par blå høner uden skæg, det er helt sikkeert efter min gamle blå høne der døde i juni efter at være blevet 8 år gammel, så hun har givet sine gener godt ud.

Der var kommet en blå hane uden skæg, men den fik skæve tæer som den eneste i det kuld kyllinger så han blev aflivet. 

 

08-04-2021

Befrugning har ikke været så godt efter den Splash hane, men når der er nogle enkelte så er det ikke hane der er noget i vejen med, så jeg har haft fat i alle høner og fået "plukket" dem lidt i rumpen så der er bedre plads til hane kan komme til og ikke aflever det hele i de mange dun og fjer som silkehøns nu engang har, de første kyllinger skulle komme nu, men de har ikke ville klække, men håber på lidt kyllinger i den kommende tid og de skulle gerne bliver spalsh alle.

 

15-03-2021

 15 Marts 2021 er der skiftet hane, den sorte hane er skiftet ud med min splash hane, men de æg der komme de næste 14 dage er helt sikkert efter den sorte hane.

De unge splash høner er kommet ind i stammen, der blev lidt uro nogle dage men det sker hvert gang man bytter rundt, især de gamle dyr der styre flokken i grove ved de nye, men nu går det godt og der kommer godt med æg og befrugtning er ok, MEN jeg kan sku... ikke få ægge til at klække, har prøvet lidt af hvert, men inte er lykkedes, men så her i sidste rugning, så var det de æg der klækkede, 7 fien kyllinger i en blandet farve skala, måske et par splash og et par gode blå hvis jeg er heldig, men de er kun nogle få dage gamle så tiden må vise hvad de bliver til.

 

11-02-2021 

Med dette vejr, så er de gamle høner gået lidt i står igen og de æg der er kommet har ikke været så godt befrugtet og der er kun kommet nogle få kyllinger efter dem, de kyllinger der så er kommet er til den mørkeblå side, men det kan jo ændre sig, sådan er det med avl i blå, det kan svinge i farven fra rugning til rugning.

Har misten en af de splash høner, hun fik vist en hjerneblødning, for da jeg gik og fodre var det intet, så skulle jeg hente vand og så lå hun og sprallede og ryster helt vildt, så jeg valgte at gøre kort proces og tage hendes liv.    

Har planer om at sætte nogle af de unde splash høner ind i stammen.

De kommer fra den stamme med vildfarvet hane og splash høner som går hos min søn, de er snart skruk alle sammen og har ikke givet så mange æg de sidste 14 dage og hane skal bruge i den hvide stamme.   

20-01-2021

Så er der ved at være gang i denne stamme, de har gået for sig selv så længe at jeg nu er sikker på det er den sorte hane der er far til de kyllinger de skal komme.

Der kommer lidt æg hvert dag, det er jo ældre damer så der kommer nok ike så mange æg, men dem der er kommer har været ok befrugtet, det har så knebet med at få dem ud af æggene, men det skal nok komme.

De første kyllinger efter dem er kommet og det har været en lidt blandet fornøjelse, det var for ventet at farven ikke var lige god på alle, de fleste er desværre for mørke, men nu får vi at se hvordan de udvikler sig.

 

28-12-2020

I 2021 vil jeg gerne satses rigtig på de blå, så da der blev en sort hane og god kvalitet var chancen der.

I følge arvelighedlæren skulle sort x med splash give ren blå kyllinger.

Så denne stamme består af den sort unge hane og de gamle splash høner, de er først lige blevet sat sammen, så om 14 dage skulle det gerne være den sorte der er fader til de kommende kyllinger, hønerene har gået med min gamle splash hane og den unge sorte og de har lagt en del æg den sidste månende og der er lagt i rugemaskinen og der er befrugtning, men hvis æg det er ved jeg ikke, man kan måske være heldig, ellers så når vi det nok.   

Jo det er den samme kyllinger bare 6 uger gammel, nu som næsten helt hvid, spænde at følge hvad den ender ud med at blive.

Jo det er den samme kyllinger bare 6 uger gammel, nu som næsten helt hvid, spænde at følge hvad den ender ud med at blive.

Et af året første kyllinger 2021, denne bliver blå, nok til den lyse side.

Et af året første kyllinger 2021, denne bliver blå, nok til den lyse side.

Kommentarer

Ina Dupont Riber

20.02.2021 22:42

Hej Tommy, jeg har købt 2 høner der skulle være mauvefarvede og fik at vide at jeg skulle bruge en blå hane på dem, ved du noget om det?

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden