Overskrift 1

Her vil der komme lidt om de sølvvildfarvet og hvordan det går med avlene.

24-09-2012 

Så er alle de sølvvildfarvet afleveret, de er kommer til nordjylland til en opdrætter som der vil prøve om hun kan få gang i dem, hun er godt nok ny inde for avl, men hun skulle have chancen og de blev afleveret på hønsedagen i Horsens.  

20-08-2012 

Den kyllinger er kommet har fået ring på og blevet vaccineret, så må vi se hvad det så bliver for en.

Har lavet en aftale med en opdrætter i  Jylland om at hun over tager de sølvvildfarvet, de bliver afleveret til September.

Den meget gamle høne som jeg har haft i nogle år er desværre død, hun kunne ikke mere,  jeg har haft hende i 4 år og hun var nok 3-4 år da jeg fik hende, så hun har klaret det meget godt.  

05-07-2012 

Så lykkedes det, der er kommet et sølvvildfarvet kyllinge og 3 hvide, det var af sidste rugning, så de to haner der gik der var der så lidt krudt i alligevel, så må vi se hvad det så bliver af køn.

05-06-2012 

Har lukket alle hønerne sammen uden haner, så der kommer ingen kyllinger af de sølvvildfarvet i år, måske beholder jeg hønerne og leder så efter en hane som der kan bruges ti l næste år, farven skulle helt ikke forsvinde. 

21-05-2012 

De lægger stadig æg, har lagt lidt i maskinen, måske er de befrugtet nu, eller er løbet ved at være kørt hvis de skulle være nogle til udstilling.

Vil prøve at finde en hvid eller vildfarvet hane til næste års avl, for der skal helt sikkert satses på både vildfarvet og hvide til næste år, er en af de sidste der laver hvide til udstilling, farven skulle jo helt ikke uddø.    

06-05-2012 

De ligger lidt æg, men ingen befrugtning, selv om jeg har skifte hane, og nu har jeg sat begge haner ind til dem, både den hvide og den sølvvildfarvet, så måske hjælpe det.

Har desværre også her fået giver rugeæg væk uden der er nogle befrugtning, men det viste jeg jo ikke på det tidspunkt og jeg har ikke lovet at der vil komme mange kyllinger, nå jeg giver æg væk er det uden garanti på noget.

20-04-2012 

En stamme som der bare har gået der, men da høner begyndte at ligge lidt æg, blev der selvfølgeligt lagt lidt i rugemaskinen, desværre har der ikke været befrugtning på nogle af dem, har skiftet den sølvvildfarvet hane ud med en hvid i håbet om det skulle blive bedre, men det har det ikke, skal have kikket de høner der er igennem og måske plukke dem lidt bag i, håber så det hjælper, der skal snart ske noget hvis der skal bliver noget til udstilling i efteråret.

Et par af høner er skruk og har fået nogle andeæg som jeg har fået til rugning, men ikke har plads til i maskinen.

26-02-2012

Det sker stadig ikke så meget, en høne er skruk og der kommer ikke rigtig nogle æg, for venter at de snart kommer igang og at hanen er blevet så voksen at han kan klare damerne så der måske kommer lidt kyllinger.

07-02-2012 

Der sker stadig ikke så meget, en enkelt høner ligger æg og de er også kommet i rugemaskinen, men jeg tror ikke rigtig på de er befrugtet endnu.

16-01-2012 

Der sker ikke rigtig noget hos disse høns, en enkelt ligger æg hvert dag og jeg har da også lagt nogle få i rugemaskinen for at se om den unge haner gør noget ved det, men har ikke fået lyst dem endnu, håber på de snart går rigtig i gang og resten kommer med lidt æg.

Desværre er en af mine hvide høner død, den havde og hængt lidt med næbet nogle dage og selv om jeg tog den fra og satte den i en kasse for sig selv overlevede den ikke. 

26-12-2011 

Også her er der blevet plukket bagi på avlsdyrene, et par høner har også fået klippet top og ordnet tæer, de havde fået lidt lange negle og der var begyndt at bliver klumper på. 

Et par hvide haner er blevet flyttet, jeg viste ikke det var haner, men de sidste par uger har gjort at jeg kunne se det blevet haner, så de er blevet flyttet over til hane rummet.   

Så nu går der kun 3 sølvvildfarvet høner, 3 hvide høner (gamle), den unge sølvvildfarvet hane og så en ung hvid høne.

Der er også blevet gjort rent i rummet, det var der sidste rum der mangle at bliver ordnet, så det har fået den helt store tur i dag.

De er ikke begyndt at ligge æg endnu, men håber de snart går igang.

Sølvildfarvet høne med skæg, avlshøne af egen avl.

Sølvildfarvet høne med skæg, avlshøne af egen avl.

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden