Ung splash hane med skæg 2021  lovende hane

Ung splash hane med skæg 2021 lovende hane

Splash 2021

Den sidst stamme i 2021 

 

25-201-2021 

De sidste med kamfejl og andre fejl er væk så kun de bedste er tilbage, og dog, har gemt et par haner som ikke rigtig har ville trives, de er nu flyttet for sig selv i et rum, så de for tid til at rette sig, skal bruge den til landsudstilling.

Jegh at tilmeldt 4 haner og 6 høner i Splash, håber på at få farven godkendt, det kræver 3 haner og 3 høner med minumum 93 point.

Håber at der kan bliver 3 haner klar, høner tror jeg godt kan klare de point, men vi får se.

20-09-2021 

Har sorteret lidt mere, de mindste høner skal væk og kun de største som forhåbenligt når at bliver store nok til landsudstilling i December for lov til at blive, selv om jeg syntes de ikke vil bliver så store som de plejer, men er nok bare ikke tålmodig nok, så nu der bliver ryddet op i alt det som der ikke skal bruge får de mere plads og skal nok bliver store nok.

Har 4 haner, håber de bliver store nok, så et par af de mindste skal sættes for sig selv så de får fred til at vokse sig store, de er lidt kuet af de andre haner lige nu.    

30-08-2021 

De sidste splash kyllinger er sorteret og der er nogle fine høner, men de når nok ikke at bliver klar til landsudstillingen i December.

Der er stadig 4-5 -haner og 7 høner som der kan udstilles, så jeg tilmelder nok 4 hane og 6 høner til landsudstilling. så håber jeg farven kan bliver godkendt til udstilling i DK.  

27-07-2021 

2021 bliver nok året hvor jeg kan samle til fremvisning med rigtig gode dyr.

Der er kommet en del splash kyllinger og de tegner god de fleste, et par bliver for mørke, de andre tegner godt i farven og der er også nogle god haner iemmelm hvilket har været savært at lave de sidste par år, men so mdet ser ud nok bliver der nok 10 god dyr til udstilling og en chance for art farver bliver godkendt i Danmark til udstilling.   

 

08-04-2021 

Denne stamme har fået skiftet hane, den splash og skifte ud med den sorte, resultatet har ikke været tilfredsstillinde og de første splsah kyllinger som jeg havde håbet på er alle døde, flere af kyllingerne efter den splash hane har kam fejl (horn) men det har jeg vist fra første år, men der kommer også godt dyr og der er et par høner uden skæg efter den splash hane og en blå høne uden skæg har givet et par gode blå høner uden skæg, måske også en hane hvilket vil være den første blå hane uden skæg i mange år i Danmark.  

11-02-2021 

Det komme lidt æg og der har været befrugning, men jeg kan ikke få kyllinger ud af æggene, de dør på 18-19 dagen, så jeg må se om det bliver bedre når vejret bliver bedre, det plejer at være tegn på at høner ikke lige er i kondition.

Men bliver ved med at ruge på de æg der kommer, det kan komme lige pludslig at de så klækker.

Ud af de første kyllinger jeg fik efter denne stamme er det kommet en splash hane kyllinge (se billede for oven) de få andre kyllinger er næsten sorte eller meget mørkeblå, de er alle fået fod-ring på så må jeg se når de vokser til om de kan bruges  

20-01-2021

Den stamme er resterne efter jeg har sat den sorte  hane og de gamle splash høner sammen.

Så den stamme består af den gamle splash hane men amarikans blod i årene, han er gpdt nok oppe i årene, men stadig en statlig hane at se på.

Han har så fået de gamle blå høner, der er 6 høner men det kan nok nok godt kunne klare, nogle af høner er også ældre damer, men alle har noget de godt de kan give videre i avlen.

De har ikke lagt så mange æg, men der har været befrugtning, så den gamle hane kan endnu, der er ikke klækker nogle æg da jeg har haft problemer med rugemaskinen, men det er rett nu så der skal nok komme kyllinger i fremtiden efter dem, lige nu ligger de 4 æg om dagen, så der skal nok komem kyllinger.    

 Jeg satser på at der kan komme nogle splash kyllinger efter disse, det siger arvelighedlæren, så må vi se om den så passer.

 

Splash hane som er ok ud i farven

Splash hane som er ok ud i farven

Splash høne med god type og farve

Splash høne med god type og farve

Splash hane kylling 2021 
Kyllingen døde desværre kort tid efter billedet blev taget, den lå en morgen og var død uden jeg kunne se noget på den og den havde ike kvist tegn på sygdom.

Splash hane kylling 2021
Kyllingen døde desværre kort tid efter billedet blev taget, den lå en morgen og var død uden jeg kunne se noget på den og den havde ike kvist tegn på sygdom.

Den gamle splash hane som han så ud det første år, han er blevet lidt mørke med årene men  eller ligner han sig selv

Den gamle splash hane som han så ud det første år, han er blevet lidt mørke med årene men eller ligner han sig selv

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden