Splash høne, hun er til den lyse side, men det kan godt ændre sig når hun bliver lidt ældre

Splash høne, hun er til den lyse side, men det kan godt ændre sig når hun bliver lidt ældre

En af de første splash kyllinger bliver en høne, ser fin ud i alle dele, en mulig ny avlshøne i 2021.

En af de første splash kyllinger bliver en høne, ser fin ud i alle dele, en mulig ny avlshøne i 2021.

R.I.P  Så klarede han det ikke mere, lå og var syg for en uge siden og jeg aflive ham, han skulle ikke lidt, hvad han var syg af ved jeg ikke, men det kunne være luftvejs problemer, da det så ud som han ikke kunne trække vejret, så en epoke endte så i 2020, håber han nåede at befrugte lidt æg.  

Den gamle splash hane som er blevet avlshane igen

R.I.P Så klarede han det ikke mere, lå og var syg for en uge siden og jeg aflive ham, han skulle ikke lidt, hvad han var syg af ved jeg ikke, men det kunne være luftvejs problemer, da det så ud som han ikke kunne trække vejret, så en epoke endte så i 2020, håber han nåede at befrugte lidt æg.

Den gamle splash hane som er blevet avlshane igen

28-12-2020 

Den unge blå hane er blevet sorteret fra, så ingen blå haner, kun en blå høne tilbage, hun skal bruge i avl.

Men så er der en del splash høner, 7 stykker som er gemt også skal være erstatning for nogle af de gamle som snart har en del år på bagen, alle med god farver og type.  

01-10-2020

Der er ikke meget blåt tilbage, den ungen hane klare sig igennem sorteringe, men har så ikke nogle høner der passer til ham hvis han skal udstilles, så om han skal være avlshane i sted må tiden vise.

Har kun 1 blå høne tilbage som der kan bruges, den skal nok bare gemmes til avl i 2021 

01-09-2020

Der er lidt flere blå i de sidste kyllinger der klækkede i maj og juni, der er måske en hane som der kan bruges, men kun måske, den får chancen et par måneder endnu til den har fældet en gang så må vi se om den forbliver ren blå.

De øvrige blå kyllinger skal væk, hanerne er fejlfarvet eller har horn på bagkammen, det samme med et par høner, så de skla også væk, så kun det bedste er tilbage.

10-08-2020

Det ser ikke så godt ud med de blå, desværre bliver hanerne brune i halskraven, så de er alle aflivet, der er kun ogle få unge haner tilbage, men der er vist inge håb for at kunne udstille de blå i år som planlagt, men så må vi bare prøve igen i 2021. 

Hønerne ser fine ud, god type og farve, har gemt 3 høner som ens ud i farven i håb om at skulle udstille, men sådan blev det ikke.

De er kommet nogle splash som tegner ok, måske til den lyse side, men det kan ændre sig, håber på et par haner til videre avl i 2021.

De splash høner bliver alle gemt uanset farven, da de skal til en udenlansk opdrætter hvis alt går som planlagt, vi skal muligvis bytte dyr. 

 

15-06-2020

Stammen er splittet op og der blever ikke ruget flere ud efter dem i år.

Har en del splash og blå kyllinger som er vej og som tegner godt, har fået sat fod-ring på lidt flere.

01-06-2020

Der er kommet lidt splash og blå kyllinger, de går hos et par skruk høner, men er ruget ud i maskinen, det godt gået på den måde.

Eller har jeg fået kikket lidt på de store kyllinger endnu en gang og der er en del der tegner godt til udstilling, det kniber lidt med hanerne, men kan der bare blive en eller to er det fint, de splash ser fine ud, det bliver vist kun høner endn ti lnu, men må se om der ikke skulle dukke et par stykker op når de vokser til.   

 

19-05-2020

Der er kommet en del kyllinger, 20 stk alle efter den tyske blå hane, der er en del splash imellem, hvilket jeg havde håbet, så nu er der gode mulighede for at få lavet lidt nye avlsdyr til 2021, de kan ikek nå at bliver klar til udstillingerne, men kan der bare bliv lidt til videre avl er det også fint.  

 

29-04-2020

Den blå/sorte hane fra tyskeland er død, årsagen er ukendt, men det er hvad der sker.

Der kommer godt med æg, 4-6 stk om dagen og befrugtnign er blevet bedre og der er også kommer lidt kyllinger efter den tyske hane, en blandet flok, stadig fra splash til sort og blå fra de lyse til de mørke., men sådan er det med avl af blå det falder meget forskellig ud i den blå farve.

Den gamle splash hane ser ud ti lat parre hønsene så må vi håber der er skud i bøssen, håber at nogle af høene så kan holde æglægning i gang, har desværre flere af hønere der er ved at blive skruk, da det er ældre høner får de lov til at få en pause og måske får de lidt kyllinger at gå med, har plads til i et af rummene i huset at der kan gå 2-3 høner med kyllinger, så det bliver nok enden på det. 

 

15-04-2020

Så er der kommet de første splash kyllinger, 3 stk ind til nu, fine store kyllinger, der er også kommet nogle mørkeblå men ikke så mange ud af de mange æg der er ruge på, men håber det bliver bedre når varmen kommer.

Har skifte hane, så den sorte/blå hane er skifte ud med den gamle splash hane, håber så der kan komme nogle flere splash kyllinger, men ved ikek om den splash hane kan befruget det ved jeg første om 4 uger når jeg er sikker på det er ham der er far til kyllinger der gerne skulle komme.

De store kyllinger vokser godt til, desværre er der ikke mange blå men nogle stykker er da gemt, de mørkeblå er aflivet, det det blev haner som ikke kan bruge til noget, så der er bedre plads til gode dyr. 

 

16-03-2020

Der er kommet nogle få kyllinger, farven er stadig ikke god på kyllingerne, de er for mørkeblå, men må se hvad de udvikler sig til.

Den stamme har fået en del nye beboere, 2 sorte og en perlegrå høne, samt en blå høne uden skæg og en mørkeblå og splash høne med skæg, så nu har hane noget at se til, håber han kan klare dem alle, det vil tiden vise. 

08-03-2020

 De gamle splash høner er vågnet lidt op, der er kommer lidt æg, befrugningen var god i starten, men er bliver lidt sløj i sidste rugning, så jeg skal have pille fjer bag i på dem alle.

 

De første kyllinger er kommet, mærkelig nok var de første sorte, de sidste der er klækkket er mørkeblå, men håber på nogle lysere blå med tiden.

 

Går og overvejer om jeg skal skifte hanen men min egen sorte hane for at se om det kan give lyseblå kyllinger, overvejer også at sætte den  gamle splash hane på de gamle splash høner for at få lidt splash kyllinger ud af det, det ved jeg om 14 dage hvor der så er klækket to hold kyllinger mere efter den tyske hane, det er så også sidste øjeblik hvis der skal komme andre blå farver i år.   

 

16-02-2020

Der er også begyndt at komme lidt æg fra de andre høner og de første æg er befrugtet, så der er håb.

Den en høne har været skruk efter hun har lagt 10 æg, så hun har været en tur i et bur til afvending, så hun skal nok huritgt komem tilbage i flokken

 

27-01-2020

Der er kommet nogle få æg fra samme høne, men ind til nu ingen befrugtning, det er ikke hanen, men hønen da gav heller ikek befrugte æg sidste år, jeg kan kende æggge da der er hlet rund som en golfbold og skallen er meget perforrret når jeg lyse det med lampen, så jeg håber de øvrig 3 høner snart starter efter de har fældet.

Men miraklernes tid er vist ikke ovre, ved lysningen af æg i denn uge var der 1 befrugtet det var det runde æg, så jeg må se hvad der så kommer hvis det klækker. 

 

01-08-2020

Ja lidt nyt skal der jo til, så jeg har indkøbt hvad der skulle være en sort hane i tyskland, men han er mørkeblå, men det gør ikke så meget, for jeg skal bruge ham til at lave ren blå på. en god typisk hane med god kam og størrelse, så han er den rette blodfornyelse.

Han har så 4 gamle splash høner, det er gode store høner so mjeg håber kan give nogle gode blå eller splash dyr i 2020 da jeg håber at kunne udstille begge farver i 2020

 

Blå kylling klækket 14 Marts 2020, er efter den tyske hane og splash høne

Blå kylling klækket 14 Marts 2020, er efter den tyske hane og splash høne

R.I.P  Så døde denne hane, han lå og var død for nogle dage siden uden tegn på sygdom eller andet, han var frisk om aften og spise godt med majs sammen med de andre haner.
 Ny indkøbte hane fra tyskland
Han er bedre i typen end det han viser på billedet
Hanen er desværre død, han lå og var død i hønsehuset uden at vise tegn på sygdom eller andet.

R.I.P Så døde denne hane, han lå og var død for nogle dage siden uden tegn på sygdom eller andet, han var frisk om aften og spise godt med majs sammen med de andre haner.
Ny indkøbte hane fra tyskland
Han er bedre i typen end det han viser på billedet
Hanen er desværre død, han lå og var død i hønsehuset uden at vise tegn på sygdom eller andet.

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden