Her vil der komme opdatering omkring rugningn og kyllinger

Jeg har lavet lidt om her og har lært at man skal lave opdatering øverts på siden så det vil der være frem over.

16-12-08
Der er billede fra Lu,  mine silkehøns høns.

Så er alle udstillinger over stået.
Det har været en god sæson og det er blevet til en del præmier, på udstillingen i Næstved blev det til 2 ærepræmier på 3 hold dyr, på Haslevklubbens udstilling blev det til 5 ærepræmier og 1 kåringpræmie og 2 pokeler for bedste 5 dyr og for 3 dyr, på landsudstillingen blev det til  1 ærespræmie og 2 kåringpræmier fra D.F.f.R. og 1 ærespræmie, 2 kåringpræmier og en vandrepokal  fra specileklubben for silkehøns, så det kan sigesa at have været en rimelig god sæson.

Eller så har jeg fået sat de forskelliger dyr sammen i de stammer de skal være første på den nye avlssæson, så kan det være der bliver ændre senere.

der bliver plads til en stamme hvide med skæg, 1 stamme hvide uden skæg, 1 stamme blå og en stamme sorte, der ud over er der en lille stamme hvide dværgsilke med skæg.


16-09-08
Så er den næste udstilling overstået.
Jeg havde tilmeldt Hvide med skæg, vildtfarvet, blå med skæg og et hold hvide dværg silkehøns med skæg og ikke at forglemme et hold æg.

Det blev til 4 ærespræmier og 1 kåring præmie og 2 stk pokaler, pokalerne var for bedste store trio og Gisseleld pokalen som vinder på 5 dyr.
Der var en vildtfarvet høne som der fik 97 point, hvilket jeg ikke har prøvet før.
Så det var en godt weekend.
  
09-11-2008
Så er der lidt opdatering, kik lidt ned af siden.
Der er også nye billeder de forskellige steder. 

Så er den første udstilling ovre
Det var i Næsted og jeg havde tilmeldt de hvide, vildtfarvet og blå uden skæg, de hvide og vildtfarvet fik en ærespræmie hvert, de blå fik 89,93 0g 94 point
De hvide fik 95,95 og 92 point de vildtfarvet fik95,94 og 92 point, det var rimeligt for dem alle, så jeg er tilfreds og så må vi se at komme  videre, nogle af dem skal med på landsudstillinge til december, så må vi håbe de holde i konditionen.
I næste uge skal jeg have 17 dyr med til Haslev klubbens udstilling i Terslev hallen, mereo m det til næste opdatering. 

Hannover tur.
Prøstekredsen under D.F.f.R. havde arrangeret tur til Hannover udstillingen igen i år, Hannover udstillingen er en stor udstilling med over 20,000 dyr, det er alt fra høns til små duer.
Vi var 22 med i bussen og vi fik nogle gode dag med masser af fjerkræ, og det er bestem en tur der kan anbefales og som jeg er underettet så bliver der også en tur til næste år.
Jeg har nogle forbindelser til opdrættere i Tyskland
og havde arrangeret et møde med en af dem, vi mødtes og fik en rigtig god snak om silkehøns, han havde taget lidt dyr med til mig, disse skal brugs til at blodforny nogle af mine stammer, han havde de bedte silkehøns på udstilliong og det har han haft i mange år, så det er godt dyr han har. Som noget nyt havde han udstillet nogel hvide dværg med skæg, de var gode og jeg fik da også nogel stykker med hjem af dem, så nu er der en ny varietet i hønsehuset, og da jeg kun har plads til 5 stammer, så vil jeg nok skille mig af med de gule silkehøns, her mangler jeg en hane alligevel. så de kommer nok til jylland.
ELLers var der rigti mange silkehøns i mange farver ogås farve i ikke har i danmark endnu, det var sølvgrå, blå med skæg i dværg, det var perlegrå i store med og uden skæg. Der var mange gule med skæg og en del sorte med skæg, jeg har ikke styr på hvor mange silkehøns, men det var mange for mig.
 
Jeg har været til hønsedag i Haslev på Svalebækskolen, det gik rigtig godt dommeren var god ved dyrene og det var også tænkt som en hygge dag med andre hønsefolk, jeg havde tilmeldt de vhid med og uden skæg og de blå med og ude nskæg og så to sorte med skæg, de hvide var bedst, især hønerne var gode hvilket jeg også havde regnet med, de blå fik en god bedømmelse, her var dommeren nok lidt god af sig og hun havde da fundet de bedste.
D.23-09-2008

Så er den første hønsedag overstået, den blev afhold i Horsens og jeg havde 10 dyr tilmeldt, dommer var godt tilfreds med mine dyr og der var fremgang over hele linjen, især de blå jeg havde med var blevet en del bedre end sidste år.
I år havde dommerne tage en vægt med til at veje dyrene,  især er det hanerne som de har haft en godt øje til.
Der har i flere år væren en snak om at vores store silkehøns har været for små, men nu er problemet ved at være den anden vej, de hvide er blevet for store og flere af de andre farver er også godt med, så nu kan vi konsenterer os om de øvrig ting som der skal forbedres.  
De hvide jeg havde med, havde den rigtige størrelse, så nu kan jeg vælge dem ud som jeg skal udstille og resten skal bare væk.

Mine høner blev godt bedømt og en blå høne med skæg var den bedste blå silkehøns dommeren havde set i sin tid som dommer, så jeg blev lidt stolt da han fortalte det.

Ellers gik dagen rigtig godt og der blev snakket en del omkring vores silkehøns.

Jeg havde lidt dyr med til jylland, 4 sorte uden skæg som en opdrætter gerne ville avle vidre med, det var alle dyr fra i år, så der var noget at gå videre med.
En gul hane uden skæg kom til en opdrætter i nordjylland, en spættet høne kom også til en anden opdrætter i nordjylland, hun er igang med at lave blå dværgsilkehøns og bruges til det spættede høner til sorte dværg haner, det bliver lidt spændende at følge, det er prøvet før uden der er set de store resultater.

Jeg fik en sølvgrå høne med skæg med hjem, det er nok den sidste i danmark og da jeg godt kunne tænke mig at lave denne varietet, så greb jeg chancen da jeg fik tilbudet, så må jeg se om jeg kan finde en hane et elller andet sted, måske i tyskland, jeg vil kikke efter en når jeg skal på Hannover udstillingen til oktober.   
 
10-08-2008

Så er der lidt opdatering igen.
Jeg har ikke været så godt til at skrive, men håber at kunne opdateret lidt oftere nu, der har været så meget i sommer.

Som det ser ud nu har jeg fået sorteret så der kun skulle være det som der skal bruges til udstilling, de som er tilbage skal vaccineres meget snart.

De hvide er de bedste, især hønerne er rigtig gode og desværre nok færdige i fjerdragten, så må vi se om den kan holde til de første udstillinger til november og til Lu midt i december.
Jeg har 4,4 hvid med skæg, 4,3 hvid uden skæg, 2,4 vildtfarvet, 2,3 blå og 2,3 blå med skæg, der ud over har jeg nogle sorte uden skæg som der skal til en opdrætter i jylland og der er også et par soret med skæg som jeg nok selv vil beholde, ,men jeg kan ikke bedømme hvor dan de bliver, men hvis der bliver en hane vil jeg beholde den til min ren sorte høner.
Et par blå/sort spættet høner går der også og disse vil blive brugt i avlen til de blå, da har en god størrelse.

De vildtfarvet  høner er forlyse og her skal jeg ud og se på et par haner som der er kommet efter vildtfarvet hane og sorte/vildtfarvet høner, mine haner tegner godt i farven, der er sort bryst på i år, men jeg vil ikke bruge disse på mine egne høner igen, de de vil give lyse høner, så der for skal der noget meget mørkt/sort ind over.

De blå haner har desværre nogle grimme kamme, de kan nok udstilles uden de bliver helt slået ud, de bliver også kun udstille på grund af den gode farve jeg har fået avlet frem igennnet årene, de har også en god størrelse, høner er alle tjekket for kam fejl og det bliver de også inde udstillingeren, for sidste år havde jeg ikke fået set de havde grove kam fejl og blev slået helt ud på LU, og det skal ikke ske i år, disse fejl komme desværre først rigtig frem når de begynder at lægge æg.
 
Eller tegner det godt og jeg håber på en godt udstilling sæson.
 
Jeg har bestildt lidt avlsdyr i tyskland, disse får jeg forhåbenligt når jeg skal besøge udstilling i Hannover i Oktober, det er fra Tyskalands bedste opdrætter så jeg håber på noget godt.

Eller er det ved at være tid til at få vaccineret dyrene, jeg fåe alle mine dyr vaccineret også de gamle, så er der ingen problemer hvis der skulle ske noget omkring sygdom.

Der vil komme ny billeder snart.Opdatering 27/06-08

Der er solgt en del kyllinger, der var desværre en del haner i mellem dem som der var sat tilsalg, 16 haner har måtte lade livet da jeg ikke har kunne sælge dem, der går stadig 15 stk som jeg ikke kan se hvad køn er, så der går nok 14 dage inden de kan blive solgt.
Eller har jeg miste en del af de gamle dyr, hvordan ved jeg ikke rigtig endnu, det mystiske er at det er i det bagerste rum de er forsvundet fra og det er kun da gamle og ikke de unge som går i rummet ved siden af, jeg har funde et lille hul men det er ikke stort nok til at en ræv eller lignende kan tage dyr med ud af det, det kan være en mår, men de plejer at slår mange flere ihjel, så hvad det er som der har taget dem ved jeg ikke, ,men jeg har forberedt mig med fælder og andre ting.

Så nu må jeg gemme lidt flere af de unge kyllinger, så jeg kan få lidt flere avlsdyr til næste år.
Så er det tid til at skrive lidt igen.

Vi er nået sidste i Februar og det går rimeligt med at få kyllinger, det kneb lidt i starten for der kom ikke så mange æg til at ruge på.

Jeg har fået fodringe og de første kyllinger har fået ringe på, de næste skal have ringe på om 14 dage så skulle de kunne holde dem på.

Jeg har fået 120 ringe i 3 størrelser, 60 stk 15 mm til hønerne og 40 stk. til haner. og som noget nyt er der 20 stk. 18mm som vi fra i år må have på hanerne, det er en prøve ud fra at de store hvide silkehønse haner ikke har kunne passe ringen når de var 1 år gamle, så måtte man klippe dem af dem for ikke at beskadige benene og det ville også være dyrplageri, det skulle også gøre at man skulle kunne udstille dem som ældre dyr, det har også noget med vaccinitation at gøre, for her skal de været mærket for at få en id på hvert dyr så man kan spore dem på udstillinger og hvis man sælger dyr, så det passer mig fint at ringe størrelsen sættes lidt på da jeg er den som har haft de problemer de sidste år med min hvide haner.

Eller går det rigtig godt i hønsegården, vejret gør jo også at det er lidt sjovere at komme ihønsehuset og ikke at alt vand er frosset hvert dag og der skal varm vand i vandtårnene, kyllinger trives også bedre og vokser lidt bedre.

De næste uger skulle der gerne komme mange kyllinger, der har været godt befrugtning og klæknings % har også været god, så bare det forsætter så skal der nok blive noget at udstille til efteråret.
    
Selv om det er stykke tid siden jeg har fået opdateret, så sker der noget hvert dag i hønsehuset, der kommer kyllinger hvert uge, 2 påskedag lavede jeg en optælling og det blev til 90 kyllinger, hvor de 30 af dem havde fået fodringe på, det er en blandet flok med flest hvide og vildtfarvet, de tegner alle godt, de vildtfarvet måske lidt til den lyse siden, men de vil blive gemt da jeg skal bruge lidt flere avlsdyr til næste år, de hvide er lidt svære at se om de bliver gode, der er en del høner imellem, både dem med og uden skæg, så må vi se om de bliver gode til udstilling, de blå har en fin farve og der bliver her en del høner med god farve, så her satser jeg på et laver par hold til udstilling da jeg gerne vil forsøge at få lidt flre interesseret i denne kønne farve og det gøres kun ved at vise dem på udstillingerne.

Der er også kommet lidt blå/sort spættet  og her vil jeg se om der kan blive et par gode høner til videre avl.

Der er kun kommet 3 gule kyllinger, befrugtningen har været dårlig selv om hanen er meget aktiv, det kan være hønerne er ved at være for gamle, de to af dem har nogle år på bagen, så jeg må håbe den unge høne begynder snart ellers ser det sløjt ud. 


Der er også godt gang i efter spørgelsen på silkehøns og jeg har solgt lidt kyllinger, en del vil købe høner, men der har jeg ikke mere at sælge af og dem som er tilbage skal bruges i avlen lidt endnu.

   Så er det tid til lidt opdatering.
 
28-04-08

Jeg har fået renset hele huset og fået skiftet spånerne, med så mange kyllinger støver det utrolig meget, så det var igang med børsten og få støvet af alle steder lige fra loftet til gulvet, selv varmpærerne måtte have en tur.

Når jeg har gjordt rent så plejer jeg liget at gå alle mine dyr igennem, det for at tjekke om der skulle være nogel som har fået lopper eller andet utøj, silkehøns kan være slemme til at få kalkmider som sidder på benene, så alle de gamle dyr får en tur med et utøjsmiddel, på fødderne og i fjerdragten også selv jeg ikke har fundet noget utøj, der kan også være klumper på tæerne af de gamle, lidt lange negle har jeg også haft på hønerne, så de bliver lige klippet lidt til, klumper på fjer og andre steder bliver fjernet.
Alle kyllinger bliver tjekket for fejl, det kan være dårlige adskilte bagtæer eller helt manglende femte tå eller for mange tæer/negle, de kyllinger med såsanne fejl bliver aflivet, da det ikke er noget der skal videre i avl eller ud til andre.
Eller kan det være farve fejl, kamfejl og andre ting som man ikke kan bruge til udstilling eller i videre avl, jeg er nok hård når jeg sorterer, men det er inge grundt til at fodre på noget som ikke kan bruges til noget ud over have høns og hvis de skal sælges som havehøns vil de blive for dyre, så er det bedre at aflive dem.

De kyllinger som der er blevet store nok, får fodringe på, de fleste bliver dobbelt ringe, både med hnae og høne ring da jeg som regel ikke kan se hvilke køn de bliver når de bliver ringet, lige nu har jeg ringet ca 90 kyllinger lidt i alle farver, der skal ringes en del mere i løbet af den næste månede, så der skal bestille lidt flere ringe i løbet af den kommende uge så skulle de komme inde jeg skal ringe igen.

Der er ca 50 kyllinger mere under varme lamperne, så der er lidt at sorterer i stadig.
 
Der komme ikke så mange æg i øjeblikket, men det gør ikke så meget, det er kun hvis der skulle komme lidt æg af de gule at jeg vil lægge i rugemaskinen eller gør/har jeg ruget lidt for andre opdrættere da der er plads i rugemaskinen.      

Status. d. 1 Juni 

Rugemaskinen er stoppet for i år, det har også været en lang sæson, men sådan er det jo når man gerne vil udstille så skal man have kyllingerne tidligt.

Det er blevet til 234 kyllinger fordelt på de forskelliger farver, dog flest af de hvide, jeg har sorteret løbende og har i skrivende stund ca 120 stk kyllinger tilbage, der er fast fordring på ca 100stk. og de skal sorteres endnu et par gange inden sommeren er ovre.

De første kyllinger er store nu og tegner rigtig godt, de blå bliver rigtig gode i farven både hos hane og hønerne, de vildtfarvet har jeg fået en blandet flok, nogle god høner er der i blandt, hanerne ak njeg ikke rigti bedømmende endnu da de fælder en del, så der går lidt ekstra af dem, de hvide kan jeg ikke rigti se noget på endnu, men der bliver da en del høner at sortere i og de tegner godt i type og alle har gode bagtæer og fine toppe, der er en del flre hvide på vej, de er ikke så gamle så her forventer jeg at skulle bruge en del af de høner som kommer iblandt dem, hane kyllingern som der kommer bliver ikke store nok til at udstille i år, så de bliver slagtet eller solgt til andre op drættere som godt kan bruge llidt blodfornyelse.

De gule er der kun 3 kyllinger efter og jeg tror det bliver 1 hane og 2 høner og de har en godt farve uden for meget sort i halen, så de bliver nok gode nok til at udstille i 2008.
   

 
Så kunne jeg ikke vente længere, rugemaskinen er startet og de første 14 æg er lagt i, så skaulle der komme kyllinger lige omkring nytår.

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden