Den sorte avls hane fra 2019 af egen avl, han har lidt dårlig type og virker langbenet, lidt dårlig fjerstruktur, MEN han er sort

Den sorte avls hane fra 2019 af egen avl, han har lidt dårlig type og virker langbenet, lidt dårlig fjerstruktur, MEN han er sort

28-12-2020

Den unge hane er blevet til avlshane i 2021, han har en godt type, størrelse og god farve, mangler lidt skæg, men det er ikke noget problem der hvor han skal bruges i avl.

Alle de unger hønerne er væk, det blev for små og med små fejl som jeg ikke havde bruge for.

Har stadig nogle få gamle sorte høner tilbage, så sorte skal der nok komme igen i 2021 

01-10-2020

Har så fundet endnu en sort hane, troede at den var en store høne, men nu efter at have rydde op i de unge haner, har den så valgt at bekende kulør og blive til en hane, om den bliver klar til udstilling ved jeg ikke, om begge haner bliver klar tager jeg stilling til om en uges tid, når tilmeldninge til udstillinge skal sendes.

Kan nok finde 2 eller 3 sorte høner der kan klare at udstilles, men skal lige have styr på lidt fjermider som sidder i hovede på et par af dem.  

01-09-2020

Har opdaget en sort hane mere i de unge dyr, den ser til at være ren sort, uden brunt i halskraven, så måske bliver den klar til udstilling ellers kan de måske indgå i avlen i 2021 hvis der bliver plads til de sorte, en mulighed er den kan bruge til at lave blå, den tegner godt i størrelse og type.

10-08-2020

Har sorteret i de sorte kyllinger og en hane har klaret skærene, men han tegenr så tilgengæld rigtig godt, god størrelse og type og farven er også fin sort i bund, så er det kun kammen der kan ødelægge det hele, kammen vokser først helt frem når de er 7-8 måneder så er går lige lidt ind jeg er helt sikker på hvordan den bliver.

De få høner jeg har tilbage er fine, de begynder nok bare at ligge æg i september, da de jo er klækket i februar og marts, men må se om de kan bruge til lokaludstillingen 1 november. 

19-05.-2020

Er begyndt at kikke lidt på de kyllinger der kom af de sorte, de fleste er gemt og der er nogle haner som der lige skal gå nogle flere uger, men de tegner godt i farven, gode bagtæer og typen ser fin ud.

15-04-2020

Selv 0om flokken er spilttet op så var der lidt æg i rugemaskien og der er kommet 4 sorte kyllinger, så der bliver måske noget at udstille, de ser fine og og vokser godt til. 

16-03-2020

Den flok et splillet op, de sorte og den perlergrå høne er kommer over i den blå stamme, der var ingen befrugning i de sidste 2 rugninger, så kan høner ligeså godt komme over hvor jeg ved der er befrugtning og så få lavet nogle kyllinger.

08-03-2020

Der er ikke kommet så mange æg, et enkelt og der er helt sikkert en perlegrå høne, der er stadig dårlig befrugning, men har fået 4 kyllinger, alle helt sorte.

En perlegrå høne er død, så der kun er en perlegrå høne tilbage.

Den perlegrå hane so mder også går i stammen er ved at vokse sig stor og jeg overvejer om han skal overtage stammen inden så længe, hvis ikke der sker mere ved den sorte hane bliver han skifte ud. 

16-02-2020

Der kommer 1 æg om dagen men de første var ikke befrugtet, så der har været gang i fjerplukning bag i på både hane og høner, så må vi se om der sker noget. 

27-01-2020

Der er ikke sket så meget, men de første æg er kommet, så jeg håber de øvrige høner snart også starter. har ikke lagt æg i maskinen efter dem endnu. 

08-01-2020

De sorte med skæg får en chance til.

Har gemt 2 høner fra 2019, men god farve og god top og skæg, lidt for små men jeg håber ved at bruge en stor hane at de bliver større.

Har indkøbt 2 perlegrå høner fra tyskland og de skal gå hos de sorte, havde planer om en perlegrå stamme igen, men det kniber med pladsen, så ind til vide går høner hos de sorte, har så fået fat i en perlegrå hane fra en opdrætter på fyn, men han er ikke så godt, han har ikke kunne falde til og det tog lang tid før na hanfandt ud af maden var inde i huset, så han var ved at dø af sult, men nu er han på rette vej. men får se om han får lov til at bliver. 

Hane er også fra 2019 en stor grov hane, men den enste som jeg synges komme bruges.

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden