Jo. jeg kan godt se

Jo. jeg kan godt se

Vildfarvet meget mørk men kan blive god i farven

Vildfarvet meget mørk men kan blive god i farven

Her vil der komme lidt om hvad der skal ske i denne stamme af hvide og vildfarvet og hvad planerne er.

29-12-2013 

Det blev ikke til nogle dyr at udstille i denne omgang, selv om mulighederne var der på nogle enkelt dyr, men ikke nok til at udstille mindst 3 dyr i hvert farve.

Men det må gøre om i 2014 hvor jeg satser på at lave en masse hvide og vildfarvet med skæg så de kan bliver vist igen på landsudstillingen 2014, det er nogle år siden de hvide med skæg har været med.

10-11-2013

Har et stykke tid gået og kikket på de 3 hvide haner fra i år, havde dme i hånde for at tjekke om de har utøj og ved den lejlighed kikker jeg så på nogle andre ting, og finder ud af den en har skæv ryg, meget enda, det kan bare ikke ses når den går rund i huset, jeg tjekke så lige de andre med det sammen og en hane mere havde kam fejl og var meget spids i halen, begge blev aflivet, så nu er der en hvid hane tilbage, håber han bliver god, har så en hvid hane ude fra som jeg har fået og han bliver bedre og bedre for hvert uge, han bliver en stor dreng og jeg håber han kan bidrage med for bedring af størrelsen på de hvide, men holder lige min egen unge hane i reserve.

Den sidste hvide unge høne regner jeg med at bruge i avl til næste år, hun er bliver lidt bedre, men kunne godt bruge lidt mere fyldig hale, hun er lidt spids  i halen.

De vildfarvet høner med skæg går bare og passer sig selv, har to tilbage som jeg nok vil bruge til videre avl, har en høen uden skæg  som også bliver gemt, hun har den rette farve. 

28-10-2013 

Gå og overvejer hvad jeg skal gemme af de unge vildfarvet høner som der er tilbage, har planer om at skifte et par af de gamle avldyr ud med et par unge, de unge er lidt bedre i farven.

De unge hvide haner tegner ikek så godt som jeg først troede, men de får lov til at gå lidt endnu, de ser meget spidse ud i halen og det har jeg ikke bruge for, der er en hvide høne også, men hun ser også ud til at bliver lidt spids i halen, så hun bliver nok solgt til have høne.

02-10-2013

Der sker ikke så meget i denne stamme, der er kun nogle få dyr tilbage af de unge, en hvid hane med skæg går der stadig og der er indkøbt en ny hvid hane med skæg, den skal bruges til at lave de hvide og vildfarvet lidt større, dens blodlinjer har rod i mit hønsehus og der for tør jeg godt satse på den, den bliver nok klar til avl inden for et par måneder og det passer fint ind i planerne som jeg har i tankerne omkring de hvide og vildfarvet for 2014, jeg tror desværre ikke den unge hane som jeg selv har lavet i år bliv god nok til avl, men den får lov ti lat gå et par måneder endnu, så skulel dne gerne være færdig udviklet og så må vi se.

Har en hvid høne med skæg, den ved jeg ikke rigtig med, men den får lov til at gå et stykke tid endnu, den kan indgå i avlen, da jeg ikke har for mange hvide høner og med den nye hane kan hun godt passe ind.

De vildfavet er der 2 høner med skæg, den en ses på billeder oven over her, hun er fin og burde med på udstilling, måske kommer hun til landsudstilling bare for at vise varieteten, en høne mere er på vej, hun er også med skæg, men hun er ikke så gammel endnu.

Har også en vildfarvet høne uden skæg, hun er rgitg god i farven og burde udstilles, men hun er ikke stor nok og hun bliver det nok heller ikke, men en rigtig god farve, så hun skal indgå i næste års avl.

30-08-2013

Der er ikke mange hvide og vildfarvet tilbage, 2 haner og 1 høne hvis jeg er heldig, de bliver ikke store nok til udstilling i år, men jeg håber på en af hanerne kan blive avlshane til næste avlssæsong.

De vildfarvet, her er der inge haner tilbage, de blev for rød og fik ikke den rigtig farve, så der er kun nogle enkelte høner, en god høne med skæg farven er lidt for grå, men god type og størrelse, så hun skal indgå i avlen, en høne uden skæg, hun har så en god farve og god type, om hun skal bruges i avl ved jeg ikke endnu, man hun bliver gemt ind til videre. 

16-08-2013 

Der er røget et par hane kyllinger, de havde forkert farve og så er der inge grund til at gemme, så de fik øksen.

Har et par godt vildfarvet høner udne skæg, men der bliver ingen haner i år, så de skal nok bare bruges til avl og til lidt Pr. rundt omkring på udstillingerne for at vise farven, de hvide er der et par hane og måske et par høner, en hønekyllinger var desværre druknet i en balje jeg havde i haven med vand i, en hvid høen udne skæg er der også, hun skla bruge i videre avl, da der ikke findes så mange af dem, om jeg skal bruge dne eller den komme videre til anden avler ved jeg ikke endnu. 

05-08-2013 

Har fået sat fod-ringe på de sidste hvide og vildfarvet kyllinger, de sidste kyllinger bliver ikke klar til udstilling i år,men jeg håber der bliver lidt til videre avl, har udset mig et par haner som der måske kan bruges, men de er ikke så store endnu så der kan ske meget, men man håber, et par høner tror jeg også der bliver og de ser fine ud.  

22-07-2013 

Har ikke fået kikket så meget på de sidste kyllinger der er kommet, men de er alle kommet på gulvet og klare sig fint uden varmelampe, de får alle lov ti lat gå nogle uger endnu, skal have at fod-ringe på dem i den kommende uge, da de vokser godt til.

Eller har jeg måtte afliver nogle af de store hane kyllinger de bliver ikke rigtig i farve, så ingen grund til at gemme dem, så det bliver et spørgsmål om der bliver nogle haner at udstille i år, håber der er haner imellem de sidste kyllinger der kom, de hvide skulle der gerne være en ny hane imellem, de vildfarvet tegner det ti lat der bliver et pat stykker, de kan så ikek nå at bliver klar til udstilling i efteråret, men måske som nye avlsdyr i 2014. 

07-07-2013 

Har fået kikket lidt på de hvide og vildfarvet kyllinger, der bliver er kun nogle få hvide, 1 hane og 1 høne ind til nu, de vildfarvet ser der heller ikke så godt ud med, 2 høner med skæg som der måske kan bruges, vildfarvet uden skæg er der 1 enkelt høne som der har ok farve, alle hane kyllingerne er aflivet grundet dårlig farve, håber så de næste der er på vej bliver bedre i farven 

01-07-2013 

De sidste kyllinger af denen stamme er kommet, 4 hvide 4 vildfarvet, de vildfarvet har rigtig god grund farve og de blkivr gemt, de hvide er det svært at se på om de bliver gode, men de får lov til at gå, de har alle fine bagtæer, så dyr til videre avl kan de jo altid bruges til

Har sortert lidt i de vildfavet kyllinger, der bliver ingen haner der bliver gode nok, ind til nu, men håber de de næste når jeg kan se kønnet på dem, et pat høner kyllinger som jeg har gemt af de første kyllinger der kom, bliver ikke så gode i farven, men type og størrelse ser fin ud så de bliver gemt. 

09-06-2013

Der er kommet 3 kyllinger, en helt vhid og så en meget musegrå kylling og en vildfavet, så er for lys i farven, den helt hvide er en høne men har desværre dobbeltnegl på bagtå, så hun bliver en have høne, den musegrå har jeg gået og tænk på hvor det nu kommer fra og jeg fik lige set at jeg jo har en hvide høne fra sidste år som er kommet efter de blå, jeg havde helt glem jeg havde sat den over  til de hvide, så det er der for jeg har fået så mange af dem der er hvide men med meget lys skind so mogså får rød kam, så hun skal ind i stammen med de blå og så bruges til næste år, hun giver så det blå igen selv om hedes farver er så udtyndet blå, men så lærte jeg lidt igen i år.

Har lagt de sidste æg af denne stamme, har samlet lidt sammen som er kommet til sverige og så det bliver spise æg fremover, har fået lagt en del i de to sidste uger, så håber bare på lidt flre kyllinger, især hvide ville være godt.

Har nogle gode vildfavet kyllinger på vej, de tegner godt i farven og jeg håber de får skæg, men ikke alle får skæg, men det gør ike så meget, vil udstille dem alligevel hvis de bliver gode.

Har et par vildfarvet høner med skæg som tegner godt og som jeg nok vil ligge til i avlen til næste år og håber på en god hane så jeg kan lave en "ren" stame vildfavet med skæg til næste år, de skal have et løft så de kan bliver vist igen på udstillingerne.

De hvide håber jeg også kan få et løft, så de kan bliver udstillet igen, håbet er der.

Har fået lovning på lidt hvide fra tyskland, hvis jeg har mulighed for at få dem til danmark, så det arbejders der på.  

02-06-2013 

Så kommer der kyllinger, ikke så mange, men både hvide og vildfarvet, har snart fåt samlet 15 vildfarvet sammen og de første har fået fod-ringe på, de næste tagner godt i farven, de hvide kyllinger der er kommet ser også fine ud og de får skæg, håber så at de ikke får split vinge som desværre nogle af avlsdyrene har, det kan jeg ikke se før får fjer i vingerne, men håber ikke der er noget.

Der kommer 2-3 æg om dagen,desværre har nogle af dem fejl i skallen så de ikke kan bruge til at ruge på, har luret på om det skal være min gamle hvide høner der ligger det æg med dårlig skal, men jeg håber det ikke, så får jeg lov ti lat spise nogle af æggen.

23-05-2013 

Der er kommet lidt hvide og vildfarvet kyllinger, de hvide er der kommet 5 stk og de vildfarvet 4 stk, de vildfavet i lidt blandt kvalitet, det er isæt farven som jeg kikker meget på, jo mørkere de er når de klækker jo bedre farve som voksen, de hvide ser ikke helt så hvide ud som jeg havde håbet, så om de bliver så hvide som de skal være må tiden vise.

Har 4 skruk som er til afvending eller går med kyllinger, en hvid høner har fået lov til at få 5 kyllinger, så må vi se om hun klare det, ind ti lnu går det meget godt kyllinger følger hende godt.

09-05-2013 

Så er de første hvide kyllinger kommet, 2 stk, et par vildfavet er også klækket, de ser ok ud i farven, til den lyse side, men de bliver gemt.

Der kommer stadig lidt æg, selv om der er 4 høner i flokken der skrukker eller går med kyllinger, de er de 2 "gode" hvide høner der ligger æg, det er en tyske høne og en jeg selv har lavet og jeg håber der kommer hvide kyllinger ud af de selv om det er en vildfarvet hane der går hos dem.  

22-04-2013 

Den første "ægte" vildfarvet kyllinge er klækket, så er der håb, den ser rimelig ud i farven, hvis det bliver en høne ser farven ok ud, bliver det en hane vil den nok blive for lys, men det må tiden vise.

Et par skruk høner er sat til afvending, men det var også forventet.

Der kommer stadig lidt æg, 3-4 stk om dagen, så hvis de er brfrugtet vil der snart give kyllinger, håber bare snart på nogle hvide kyllinger.

18-04-2013 

Der kommer stadig lidt æg, men tror ikke det holde ved så længe, nogle af høner har vist tegn på at ville blive skruk, men de har også lagt en del æg.

Befrugtning er der også blevet på nogle af dem, men det er stadig for lidt i forhold til de æg der har været ruget på, men det kan være den nye vildfarvet hane har sat lidt skub i dem.

10-04-2013

Masser af æg, men desværre ikke så meget befrugtning og det giver så heller ingen kyllinger.

Har så fået en ny vildfarvet hane til låns fra Tina Ipsen, håber han kan gøre det bedre eller ved jeg snart ikke hvad jeg skal gøre, håber at det varmere vejr kan give noget bedre befrugtning og der ved også kyllinger.

Har godt nok fået vildfarvet kyllinger man de er ud af dalmatinerne, så de kan måske bruge i den videre avl hvis de bliver gode nok.

30-03-2013

Der kommer stadig 2-3 æg om dagen og de bliver alle lagt i rugemaskinen, det kunne jo være der var befrugtning på, håber snart på at der kommer nogle hvide kyllinger. 

26-03-2013 

Der kommer stadig lidt æg, 2-3 stk om dagen, men det kniber med befrugtningen, kun nogle få stykker var befrugtet ved lysningen denne gang, men det er da bedre, så ved jeg at hane kan lidt.

Skal have tjekket om de utøj og så have pillet lidt fjer rund rumpen på dem. 

19-03-2013 

Der kommer stadig lidt æg og alt bliver lagt i rugemaskinen, der skal snart ske noget, lidt befrugtning er der blevet, men stadig ikke godt nok. 

13-03-2013 

Der er kommet godt med æg i den sidste uge, 3-4 stk om dagen, har fået lagt en del i maskinen, nogle hos mig selv og nogle hos en anden opdrætter der havde plads i rugemaskinen, at jeg prøver i en anden maskine er det min egen ikke har kørt tilfredsstillinde, så jeg håber de er befrugtet og der kommer kyllinger.

Skifter lidt rundt på hanen for at få befrugtning på, de sidste par rugninger har der ikke været befrugtning på noget af det, så jeg håber de næste par rugninger bliver bedre eller bliver det svært at få kyllingerne klar til udstillingern i efteråret.  

En af de hvide høner som der er blevet skruk har jeg tager over i udhuset, hun skal bruge til at klække de få æg der er befrugtet, så er der plads til nogle flere rugeæg, hun har klækket et hold på 2 kyllinger, de blev taget fra da de var 2 dage gamle og sat ind under varmelampen til de andre kyllinger og høne fik 4 æg som der skal klække d.16 marts, i næste uge er inge æg der skal klække, så høne får nogle af dem jeg lyser fra lørdag, så hun kan klare et hold mere inde hun kommer over i hønsehuset igen, så bliver en anden høne nok taget fra til klækkehøne alt efter hvor mange æg der nu er befrugtet de næste par rugninger.  

03-03-2013 

Æglægningen er så småt begyndet, der kommer 2-3 stk om dagen og der er lagt 20 æg i rugenmaskinen i dag.

Der er kommet 2 vildfarvet kyllinger, de er meget mørke, men desvære har de andefod på begge ben, det er en grov fejl som helt ikke skulle videre i avl, så må se hvad det bliver af køn inden jeg gør noget ved dem og så skal jeg lige se hvad farve de får. Der kom også to sorte kylliger, om jeg har skrevet forket på æggene da de blev samler ind, ved jeg ikke, der burde ikke kunne komm helt sorte kyllinger, de er mærket så de kan genkendes, det kan være de bliver meget sorte med guld skær, ser tiden an med dem. 

26-02-2013

Lidt æg kommer der, 1-2 stk om dagen.

Der har været befrugtning på de første efter denne stamme, den første vildfarvet kyllinger er klækket, men overlevede ikke, den kune ikke stå på benen,  forsøgte at sætte den unde varm lampen, men den klarede det ikke, denhavde eller en god farve, så der er håb, i dem der skal klække til weekenden d.2 marts er der også nogle der befrugtet, så håber der kommer kyllinger.

Den vildfavet hane har gået og hæng ude i hønsegården og jeg har måtte have fat i ham og det så ud til at han ikke fik noget at spise ud over det jeg smed af korn ind i gården så de kunne få lidt at beskæftige sig med, så nu bliver han sat ind i huset og går straks til fodertruget, det kan være han bliver flyttet over i et bur til han har fået lidt hult på kroppen igen.  

16-02-2013

Stadig ingen befrugtning og nu heller ingen æg, så det går langsomt, har tændt lyset i hønsehuset igen, så begynder de nok at ligge æg igen, de nunge vildfarvet hane har gået og skrantet nogle dage, det er som han ikke får lov til at komme ind og spise i hønsehuset, den unge hvide haner der går i flokken er vokset en del og er nok ved at blive dominernede, det gør heller ikke noget, så kommer den vildfarvet hane bare tilbage til dværgsilkehønerne, men ser lige tiden an nogle dage endnu.

05-02-2013

Har lyst de første æg og der er ingen befrugtning, så de ngmale hane er flyttet og den unge vildfarvet hane er sat ind i stammen i steder for, så håber jeg på lidt bedre befrugtning, eller trives stammen godt, der går 5 hvide høner og 4 vildfarvet høne i stammen nu, en af de hvide har været skruk nogle dage, men er nu afskrukket efter nogle dage sammen med 3 haner.

Der komme lidt æg, det svinger lidt, 1 den ene dag og 5 næste dag og så kun 3 den næste, det kan være et par af hønerne er ved at starte, så jeg håber på der kommer en del æg nu.

22-01-2013

Der kommer lidt æg af denne stamme, samler sammen og har lagt i første gang, vil ligge i løbende i rugemaskinen, da det er en stamme jeg gerne skulle have mange kyllinger af.

Har fået en vildfarvet hane uden skæg, så skal bruges i mit projekt med de vildfarvet dværg (se andet sted) men han vil nok blive bruget i denne stamme hvis den gamle hane ikke rigtigt vil befrugte, at den er uden skæg betyder ikke så meget, der vil komme lidt af hvert ud af det, bådemed og uden skæg, men håber på flest med skæg.

15-01-2013

Avlsdyren er på plads, den vildfarvet hane med skæg vil blive avlshane forløbig selv om han ikke er så god, håber på han kan give nogle hvide kyllinger sammen med de hvide høner, der er 4 hvide høner, 2 af mine egen gamle og 2 fra samme sted som den vildfarvet hane, så er der 2 af mien egen vildfavet høner og 2 fra samme sted som hanen, så hanen har nok at se til, har en ung hvid hane med skæg gående sammen med dem, håber ham bliver til noget i løbet ag foråret så han kan bruge i avl.

Er begyndt at samle æg af stammne, de de har gået sammen siden jul så nu skulle det være den vildfavet hane der har befrugtet hønerne, så må vi se om han duer til noget, men der går lige 14 dage før jeg ved noget.

Vildfarvet høne med skæg fra 2013, meget fin type, fin top og skæg, farven er lidt fir lys men hun skal gemmes til videre avl.

Vildfarvet høne med skæg fra 2013, meget fin type, fin top og skæg, farven er lidt fir lys men hun skal gemmes til videre avl.
Vildfarvet høner, den forreste har en god farve og god type.
Vildfarvet høner, den forreste har en god farve og god type.
Rigtig god farve på en vildfarvet kylling, klækket sidst i Juni så bliver ikke stor til udstilling i 2013
Rigtig god farve på en vildfarvet kylling, klækket sidst i Juni så bliver ikke stor til udstilling i 2013
Fin farve på vildfarvet kylling, klækket maj 2013
Fin farve på vildfarvet kylling, klækket maj 2013
Høne kylling med ok farve og fin top, god farve på vingerne.
Høne kylling med ok farve og fin top, god farve på vingerne.
Samme høne kylling som ovenfor, hun ville bare ikke stå stille
Samme høne kylling som ovenfor, hun ville bare ikke stå stille

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden