Dette er en gul høne som jeg har opdrættet, den fik 96 popint på landsudstillingen i 2006

Dette er en gul høne som jeg har opdrættet, den fik 96 popint på landsudstillingen i 2006

Avls sæsongen 2008

Planen for 2008 er ved at være i støbeskeen

Jeg forventer at have 5 stammer ind for de forskellige farver,

 1. Hvide uden skæg. Her har jeg 2 gamle høner som skal bruges, så kan det være jeg tager en af de unge som der skal udstilles i år, der er en af dem som tegner godt, med god størrelse og type.
Forventningerne/ønske forbedringer.
Bedre adskildte bagtæer, mere blålig farve på hovedelene.

2. Hvide med skæg. Her er der flere muligheder, da jeg har to "gamle" haner som har været brugt til avl de sidste par år og har lavet mange gode kyllinger, så de bliver nok brugt en gang mere, gamle høner har jeg desværre ikke for mange af, så jeg vil nok ligge et par stykker til, der er flere af de unge som godt kan indgå i det avls arbejde som jeg har sat i gang for nogle år siden.
Forventninger/ønske forbedringer.
Bedre kamme på hønerne, mere skæg på hanerne, mindere hagelapper på hanerne, lidt bedre type på begge køn.

Vildtfarvet uden skæg. Her har jeg en "gamle" hane og den er af hollands afstamning og han er grundstammen i de vildtfarvet som jeg har avlet med i de sidste to år, der er kun en gammel høne tilbage, men så er der to unge som jeg skal bruge, i denne stamme vil der også blive sat en hvid ind, det er for at stabilisere farven, da det vildtfarvet gen ligger skjult i de hvide.
Forventinger/ønskeforbedringer.
Bedre farve på begge køn, bedre adskildte bagtæer.

Sorte med skæg. Her er det en ung hane som der skal prøves, det var den eneste sorte hane jeg fik i 2007 , så han skal prøves, af høner har jeg 4 som er prøvede avlsdyr og som har givet gode kyllinger i gennem de sidste år, så de får en chance mere, i denne stamme sorte vil der nok blive sat nogle blå høner ind, jeg har desvære ikke plads til at lave en stamme rent blå selv om jeg har dyrene til det, men den blå hane jeg har fra i år vil blive gemt,så hvis der bliver plads på et tidspunkt,så vil den blive prøvet.
Hos de blå vil jeg forsøge at bevare den gode farve jeg har fået i 2007, de sorte skal forbedres på størrelsen og en mere ren sort farve.

Der er også blevet plads til de gule med skæg igen i år.
Her er det den gamle hane som skal bruges en gang mere, der til er 2 gamle høner og så en ung høne som var den eneste som jeg har ville gemme da hun har en god farve og tegner rigtig godt, de gamle høner er også afprøvet høner som givet gode kyllinger de sidste 2 år.
Her skal der forbedres farven endnu en gang og en størrelsen kunne godt bruge en lift op ad.
   

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden