Lidt nysgerrig er man da, har han mon majs med idag.

Lidt nysgerrig er man da, har han mon majs med idag.

Hvid hane kylling med god type og fjerstruktur.

Hvid hane kylling med god type og fjerstruktur.

Hvide med skæg 2

opdatering komme nedenuder

 25-06-2018 

De sidste hvide kyllinger er klækket under et par høner, men de bliver nok ikke store nok til udstillingen i år, de få stykker der er bliver ringet og så må man håbe, mangler nogle haner til udstilling, da dem jeg har fået ind til nu ikke er noget værd til udstilling.

Så det bliver ikek de hvide der skal løbe med præmierne i år.  

14-05-2018 

De gamle høner er sat sammen med de andre gamle avlsdyr og hanerne er sat sammen i et rum, hønerne skal have fred nu til at få fældet og så nyde sommeren, de har godt det ok, selv om de var længe om at komme igang med æglægning. 

De sidste æg er ved at klække, der er kommet endel kyllinger efter de hvide og de tegner godt, om de sidste kan nå at bliver klar til udstilling ved tiden vise eller er der lidt til at beholde til næste år eller sælge af.

De store kyllinger vokser godt til og der er gode dyr imellem og der skal nok bliver til at udstille, der er et par gode haner på vej og i hønerne skal der nok bliver 3-4 stk der kan bruges. 

24-04-2018 

Der kommer en del æg om ugen og der har været lagt alt i hvad der kom, men det kniber med befrugtning og vi er så lang hænde nu at det ikke kan bliver til flere kyllinger som bliver klar til udstilling, så er det bedre at satse på dem der er kommer.

De kyllinger der er kommet tegr fint, en enkelt med tåfejl er solgt til havehøns, så må vi se med resten.

De største af de hvide tegner godt, håber på et par haner og der er også et par gode høner, men om jeg kan holde dem til udstillinge ved jeg ikke, men håber.

Her vil der komme lidt om stamme 2 i de hvide med skæg.

Der kommer billeder senere

I den stamme vil der kun være unge dyr fra 2017.

11-04-2018 

Der kommer lidt æg og befrugtning ser ud til at være ok, de første kyllinger er klækket efter sammen sætningen af de hvide og der kyllinger der er kommet tegner godt, gode bagtæer og fin fodbefjering, hvilket er noget af det første man ser og så bliver de gemt.

Fik lidt hvide i starten og de tegner til at bliver ok, fjerstukturne ser fin ud og et par høner tegner godt i type, så håber jeg på de bliver lidt større end et par af de gamle, men med en store hane er håber der.

Ruger på alle de æg der kommer frem til 1 maj, efter der kan kyllinger ikke bliver store nok til udstilling og jeg håber at jeg bare kan have 4-6 -stk til udstilingen i november, det er især haner som jeg håber på kan bliver store nok.   

08-03-2018

Har fået sat fod-ringe på de første hvide kyllinger.

Her går det meget langsomt, kun nogle få æg er der kommer og de der kommer har været lidt deforme i ægge formen og dem har jeg valdt ikke at ruge på, det kan være arveligt og det ender ud i at æggene ikke kan ruge ud frem over, men jeg håber stadig at det kan rette sig, det er en af de unge høner som giver det dårlige æg, men hun er for godt til bare at hun ikke skal have chancen, har jo ikke så mange hvide høner at gøre med så jeg må passe på dem jeg har. 

26-02-2018

Der kommer enkelte æg om dagen, der er befrugtning så hanen virker, der er ikke kommet nogle kyllinger endnu, de har ikke klækket, de få stykker der har været befrugtet, men det kan godt nåes endnu.

Desværre har jeg ingen af de gamle dyr tilbage, så alle avlsdyr i 2018 er fra 2017, men det er også ok, der er mange år i dem endnu og det er bare i år de skal yde deres bedste.

Her en hane som har lidt stor kam, men ikke noget der gør noget, han går/gik med 4 høner, men en høne er død så der er 3 høner tilbage og de har lagt lidt æg og der er også befrugtning, men der er ikke kommet kyllingerne endnu

De har alle været udstille når de skal bruge i avl og det vil bliver en stamme med 4-5 høner og en hane alle af egen avl

14-02-2018

Tingene går ikke altid som man forventer, planerne for denne stamme var stor, men har desværre miste et par høner så der nu kun er 3 høner tilbage, men hanen er den sammen og han tager sit erhverv som han meget bogstavelidt og er lidt hård ved 2 af hønerne, så er de blevet lidt bange for ham, det er ikke så godt, men håber det går over, de 2 høner er ikke så gamle, så det kan være der for, men jeg holde øje med det da han ikke skal ødelægge dem, det kan også munde ud at æggene ikke bliver befrugtet, da han parre både den en og den anden vej på hønerne og det skræmmer dem nok lidt.

Der komme nogle få æg og de har ikke været så godt befrugtet at de er klækket, men der er håb forude selv om tiden går.  

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden