Samme hane, nu er han blevet voksen og en rigtig flot fyr.

Samme hane, nu er han blevet voksen og en rigtig flot fyr.

Samme hane som på billedet neden under bar lidt ældre og er ved at ligne en rigtig hane, er ikke blevet dårlige af et vokse lidt

Samme hane som på billedet neden under bar lidt ældre og er ved at ligne en rigtig hane, er ikke blevet dårlige af et vokse lidt

Ung lovende dalmatiner hane 2014, god pletning og fin hvid grundfarve.

Ung lovende dalmatiner hane 2014, god pletning og fin hvid grundfarve.

Meget fin høne i Dalmatiner, fin farve og type

Meget fin høne i Dalmatiner, fin farve og type

 Hvid-sortfjert vil der nok også være i huset 2014.

 

28-10-2014 

Efter rævebesøget hvor jeg mistede 1 hane og 5 høner er jeg blevt sat en del tilbage, både ti ludstilling og i avl, da det både var alvsdyr og unge udstilling dyr der gik til. 

Hane var en af de gode i farven og den skulle have været med til at få farven godkendt, 3 af de gamle avlsdyr, to tyske og dne høne fra holland som jeg fik sidste år, 2 unge høner som begge var gode i størrelsen og som skulle have været udstillet.

Så nu må jeg bruge nogle af de gamle fra 2013 til udstilling.

 

08-10-2014 

Har haft nogle af dalmatiner med til silkehønsdagene for at få tjekket farven på dem, men dommer har ikek rigt vilel sige så meget om dem, kun de har en godt type og størrelse og de andre alm ting, men farven blev jeg ikek klogere på, så det bliver første til landsudstilling at jeg får at vide om de kan bruges, syntes selv der er bedre dyr i år, selv om hanerne kunne være mere ren hvide i grundfarven, men håber på at jeg kan få dem lidt mere hvide i vask til den tid, har søgt lidt på nettet om der kan gøre mere ved den hvide farven og har fået det råd at have lidt blåendelse i vandet fra starten af vask, så det skal prøvesm nok på et par haner inden den endelig vask inden landsudstiling

Hønerne ser fine ud, nogle ar blivet lidt grå, me nhar også nogle med god farve, de har så lidt dårlig fjerstruktur, men det kan der godt gøres noget ved når de bliver vasket.

Har et par af de gamle høner som der kan bruges hvis de unge høner ikke bliver så gode som ønsket.  

10-09-2014 

Det ser lidt lyser ud end det gjorde for nogle månende siden, nogle af de sidste unge haner tegner bedre en forventet og der er også nogle god høner i blandt de sidste kyllinger, nogle er lidt går i fjerdragten, andre ser fien hvide ug, men så har de en dårligere fjerstruktur, men jeg vælger ud fra farven til næste års avl, har også en hane der msåe bliver ren hvis i grundfarven.

  Der er tilmeldt 5 haner og 5 høner til landsudstilling i Herning, det skulel ger nvære nok til at få farven godkendt i år, der skal to dyr på 92 point og 4 dyr på 90 point for at få dem godkendt og det er der helt sikkert chancer for, nogle af dem er bedre end sidste år.

Har nogle bedre haner end sidste år, større og bedre i typen, fint skæg og top på mindst 3 at hanerne, bare det er meget bedre end sidste år, så ka nman altid snakek om farven er i orden, men fordeling af sorte fjer ser lidt bedre ud i år og grunde farven mere ren hvid hos nolge af dem, især hos hønerne er der fremgang i farven, et par af de gamle høner vil godt kunne bruges en gange mere, de er ikke blevet ringere af at fået et år mere.   

 

12-07-2014 

Desværre tegnede de sidste kyllinger ikke så godt som håbet, så nogle ar blevet solgt og andre aflivet da fik andre farver og det skal ikke ud i videre avl.

Har lidt haner som hvor nogle af dem tegner godt og andre er kun gemt for at have lidt til udstilling, hønerne er der 3 som bliver gode og så er der ngole stykker som jeg håber på bliver nogenlunde, de bliver gemt så jeg har noget at vælge imellem til udstilling, skal bruge mindst 3 haner og 3 høner men håber på at jeg kan stille med 5 af hvert køn så der er noget at sorteret i for dommerne.

Der er kommet nogle god sorte kyllinger efter dalmatinerne og disse er rigtig gode. 

 

 De sidst kyllinger er klækket, de er blevet gemt, selv om de ikke nå bliver store nok til udstillingerne i år, men så kan de så måske bruge i avl i 2015, så det er lidt frem adrettet avl.

Har fået sat lidt fod-ringe på nogle flere kyllinger og der er flere høner kyllinger end jeg havde håbet på, de kan, hvis det flasker sig godt nå at bliver gode til landsudstilling i december, satser på 5 høner og 3 haner til udstilling i år, de tegner alle riemelig godt i farven, har ikke så mange der bliver beskidtgrå eller røde, så jeg håber og tro på noget godt.

Har sendt en del rugeæg ud af huset, nogle så langt væk som sydafrika, så håbe vi bare hun får noget ud af det.

 

04-05-2014 

Så er jeg begyndt at kunne se om nogle af kyllinger bliver misfarvet, det vi lsige at de får andre farver fjer end hvid og sort, så der er blevet fjernet nogle stykker af de største kyllinger, det er især hane kyllinger der nu viser tegn på røde fjer i halskraven og i vingerne, hønerne viser det ikke så meget og kan de for godt have skjult gen for rødefjer så de vi lbliver kikket riget god igennem i år og har de bare 1 rød fjer kommer de væk.

Dem der bliver musegrå i halskraven bliver også sortert fra, men ikke afliver med det sammen, da det kan hænge sammen med arveligheden for god pletning (sorte fjer).

Der kommer lidt kyllinger og de ser fine ud, så jeg håber der kommer lidt høne kyllinger nu, da jeg vist har de hane kyllinger jeg skal bruge, har sat fod-ringe på ca 25 kyllinger efter begge stammer dalmatinere, så der skulle gerne være nok til at udstille igen i år.

Nogle af hønerne er skruk for jeg ved ikke en gang, de får ikke lov til at ruge, måske om 3 uger så jeg kan bruge lidt til pr på dyrskuerne som der komme om ikke så længe, det vil se fint ud med en dalmatiner høne med 10 dalmatiner kyllinger.   

 

25-04-2014 

Det går lidt op af bakke og lidt ned af bakke, har fået en del kyllinger og er begyndt at sorter i de første store kyllinger.

Det viser sig igen i år at der bliver kyllinger der ikke bliver hvide i grundfarven, men beskidt grå eller røde, de bliver sorteret fra med det samme jeg kan se det, det er ikke noget at gemme på, mange vil gerne købe, men jeg syntes ikek det skal ud, da det viser sig at folke der har fået disse frasortet dalmatinere er begyndt af sælge kyllinger efter disse, da farven er blevet populær også selv om man blander med andre farver silke.

Jeg ruge stadig på de æg der kommer og befrugtning er blevet lidt bedre, men stadig ikke god nok.

Har et hold på 14 kyllinger som alle er dalmatinere, de er 3-4 uge gamle nu og der er nogle gode kyllinger imellem, et par af dem bliver haner og jeg håber de bliver ved med af være hvide i grundfarven for så bliver de gode. 

Jeg har sat alle hønernesammen og begge haner går også i samme rum og det går fint, den gamle hane kan desværre snart ikke mere, han kan ikke se så meget, men jeg nænner ikke at aflive ham, han klare sig ok, men bliver det værre er der ingen vej tilbage, han får lov til at gå, han går og gør ingen skade.

Jeg har da der var to stammer mærket de forskelige kyllinger efter hvilekn stamme der kom fra og nu er jeg begyndet at kunne se hvilke stamme der har været god, og det tegner til den unge hane har lavet de bedste kyllinger ind til nu.

Der er kommet lidt sorte kyllinger ud af dalmatinerne og de tegner godt, god farve og størrelsen ser også fin ud, typen er lidt svært af bedømme endnu, men de tegner godt. 

30-03-2014 

Så er der kommet besked fra D.F.f.R. om at dalmatinerne skal udstilles igen for at bliver godkendt, men det var også ventet, de fik ikke point nok på landsudstilling 2013, så det er op på hesten igen og så sende lidt flere der over som der er bedre.

En del af hønere har været eller er skruk, så der kommer ikke så mange æg, befrugtning svinger meget og der kækkker ikek helt det jeg kunne ønske, men lidt kyllinger er der kommet, både med pletter og lidt sorte, så er det bare om de bliver gode.

Har givet ne høne til en opdtætter i Schweiz og fået æg hjem af andre farver silkehøns, har fået 6 æg af hendes dalmatiner, så kan der bare komme en kylling, men det ved jeg først om 14 dage.

Har købt lidt æg fra tyskland og der er der kommet et par dalmatinere og et par sorte kyllinger ud af, de ser fine ud og jeg håber på de bliver bedre hvide i grundfarven end mine egne, men der går et stykke tid før det kan ses om de bliver gode i farven.

Ellers er det tid at sortere i de store kyllinger, har ikke så mange dalmatinere, så det bliver begrænset hvad der skal væk, de sorte efter dalmtinerne skal der gået lidt hårde til og kun det bedre gemmes, de skal bruge i videre avl til næste år og jeg har lovet et par opdrætter at de kan få lidt avlsdyr af dalmatiner og sorte, så de skal bruge til dem. 

 

03-03-2014 

Stadig godt med æg, men stadig ingen befrugtning, den unge hane er leveret tilbage, de gamle høner er bliver pillet godt og grundig i rumpen så nu skulle der være gang i den, men det er kun et håb måske.

Har så måtte lave lidt om på de to stammer dalmtinerne jeg har, da jeg skulle bruge et rum til kyllinger inde i huset, så nu går alle dalmtiner sammen og her i starten er det min egen unge hane der får lov ti lat hygge sig med alle hønerne , da han har godt det rimeligt godt sammen med de høner har har gået med, selv om det kun var 5 høner så skal han nok også klare resten, så han får chancen i et par uger, så kommer den gamle hane tilbage i flokken og jeg håber begge haner kan gå sammen, men det må tiden vise.

Har sat fod-ringe på de første kyllinger, alle, både de sorte og dem med pletter, et par enkelt sorte er blevet sortert fra grundet tæer fejl, de skulle nok have været sortert fra da de klækkede, men det skete ikke, så nu var chancen der for at få rydde lidt i kyllingerne.

16-02-2014 

Det går meget stille, ingen befrugtning og ingen kyllinger, kun 2 kyllinger ud af 11 æg, det er meget for lidt.

Men nu er de gamle høner begyndt at lægge lidt æg igen, der har gået en ung hane hos hønerne en uges tid og han får lov til at gå hos dem i nogle dage endnu, så skal jeg aflevere han igen, den gamle hane skal så tilbage i flokken, han har gået i et udstilling bur og ser ud at at have fået lidt kræftet tilbage, han er mere på tæerne nå der kommer en høne i nabo buret og det er gode tegn.    

09-02-2014 

Lidt svingede med æg og befrugning er ikke særlig god, hanen er ikke rigtig på toppen endnu og det er et spørsgemål om han bliver det, har testet ham ved at sætte en andne hane ind i høsnegården og der gik et stykketid før han fandt ud af at der var en ung hane i gården og de de så skulle slås lidt så kunne den gamle hane ikke rigtig ud af hvor den unge hane var, så måske er blevet blind på det en øje da han hele tiden drejede til den samme side. Msåe ksla hane bare have lidt mindre med høns og så lade de unge haner få største parten af hønerne.

Jeg har "lånt" en ung dalmatiner hane, han er ud af nogle æg jeg forærede væk til åbenthønsehus i 2013 og hun fik 1 hane og 3 høner ud af det, det er 4 rigtig gode dyre og jeg har så lånt hanen i 14 dage for at se om der kunen komme lidt kylliger efter den.

Der er ikke kommet så mange kyllinger, 11 kyllinger, 4 med pletter og 7 sorte hvilket ikke er særligt godt, der der har været mange æg i maskinen, dem der har været befrugtet er så ikke klækket, så noget nyt skal der ske.

De sorte høner kommer nok over i den spætte/blå stamme og nogle af de gamle høner kommer ind til den unge hane, da han er lidt mere viril. 

24-01-2014 

Æg masser af æg i en uges tid og så som i resten af stammerne nedgang den sidte uges tid.

1 hold på de 6 befrugtet er ved at klække d. 24-01-2014, 2 hold 20 æg lagt,  er lyst og der var 10 der ikke var befrugtet, så hane og nogle af hønerne er tjekket om de skulle været noget galt, hane er ikek hlet på toppen endnu, men der går fremad, jeg tager no et pat høner fra denen stamem og sætter over til den unge hane, det ser ud til at den gamle hane bliver lidt kyst ( moppet) af nogle af hønerne, så lidt rokering vil der nok komme i den forløbende uge. 3 hold er på 17 æg, der er også her været et par skruk høner som der har været til afvending og det kolde vejr spille også ind, 4 hold er kun på 11 æg, desværre ligger en af hønerne sit æg uden for, med det forst vi har nu - 4 grade om natten så kommer der nok ikke så meget ud af æggene jeg samler uden for, de bliver mærket så jegk an holde øje med udviklingen i dem, de skal måske lyses engang mere i forløbet.     

 

13-01-2014 

Så kom der gang i hønerne, masser af æg og jeg har samler til rugning og de første har været i maksien i 10 dage og jeg har fået lyst dem og der er stadig krudt i den gamle, 8 æg hvor de 6 var befrugtet og godt befrugtet, så håber jeg bare det bliver ved, har så lagt 20 æg mere d.11-01-2014. der kommer godt med æg og alt bliver samlet sammen nu, håber på godt vejr uden frost et styklek tid endnu, så jeg kan få lavet en god flok kyllinger efter den stamme inden de bliver skruk.

Der er sket lidt omrokering i dalmatiner flokkene, havde håbet på at nogle af de gamle høne kunne gå hos den unge hane, men det gik slet ikke, så de er kommet over til den gamle og han klare det fint, så han har 6 dalmatiner og 2 sorte høner gående hos sig. 

29-12-2013 

Denne stamme bliver den gamle stamme, men den gamle hane med holland blod, han er godt nok lidt skravelt lige nu, da han fælder meget, men håbet han klare det.

Hønerne er nogle af de samme som sidste år, de gamle tyske og så et par fra 2012 af egen avl, da jeg syntes de er rigtig gode, god størrelse og godt med sorte fjer.

Den nye dalamtiner høne fra holland er komme i den flok, hun skal bedrage med ren hvid grundfarve, da hun ser ud til at være mere "ren" hvid end mine egen, en sort høner er der også kommet ind i flokken i år, håber hun kan bidrage med lidt minder fodbefjering og mindre top.

Om det bliver de gamle dyr der skal bruges igen eller det bliver en blanding af gamle og unge, tager jeg beslutning om når landsudstillingen er ovre, så ved jeg havde der skal forbedres i 2014.

Den gamle hane skal, hvis han kan mere bruges først på året, den unge hane som der er bruge i år skal udskiftes, da han har for mange fejl, håber på en af de unge haner.

Hvad der skal ske med overskuddyrene, jo de bliver solgt til højst bydende.

Ryg pletning på hane kylling 2014 
Jeg kikker meget på rygpletning når jeg bedømmer mine dalmatiner kyllinger, hvis den er i orden så er resten også god nok

Ryg pletning på hane kylling 2014
Jeg kikker meget på rygpletning når jeg bedømmer mine dalmatiner kyllinger, hvis den er i orden så er resten også god nok

Låne hanen, han er ud af mine egen stamme fra 2013, men er nok den bedste ren hvide hane jeg har kunne finde, derfor skal han prøves på de gamle høner

Låne hanen, han er ud af mine egen stamme fra 2013, men er nok den bedste ren hvide hane jeg har kunne finde, derfor skal han prøves på de gamle høner

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden