Resultater fra udstillingerne i 2013

 

Her vil der komme lidt om resultater og billeder fra udstillingerne mine høns har været på i 2013.

 Landsudstillingen i Herning d.14.15 December 2013 

Sorte silkehøns med skæg.

Havde tilmeldt 2 haner og 5 høner 

De fik fra 88 point til 95 point hvilket udøste en Ærespræmie fra D.F.f.R. og fra silkehøns klubben.

Den en hane fik 88 ponit og den anden fik 94 point hvilket jeg er godt tilfreds med, hanen på de 88 point havde dårlig kam og burde nok have haft et stort 0.

Hønerne fik 92,93,95,93,93 point hvilket var ok, den bedste fra Vordingborg udstilling død de sværre inden den blev vasket til LU og måtte derfor erstattes men en der var lidt dårligere, men i alt et rimleigt godt resultat.

Blå silkehøns med skæg.

De fik 93 point for hanen, 92,92,95 for hønerne, hvilket udløste en Kåring præmie fra D.F.f.R. og en ærespærmie fra silkehøns klubben. 

Hanen fik de point han havde fortjent, et mere kunen nden nok bære, men når der ikke er andre at sammenligne med, så er 93 pont ogse fint nok.

 At høner ikke fik lidt mere er jeg lidt skuffte over, men dommeren mente de to første fra for blakket i overfarven og dne sidste var god i farven, hun var også mere jæv i farven, men hun havde dårlige type, men i alt en ok bedømmelse og jeg fik ros for dem.

Så til nyopdræt Hvid-sortfjeret, de blev bedømt af standart udvalget/Willy Littau og de blev ike så godt bedømt, men heller ikke dømt ud.

Hanerne fik 90,90,91 point hvilket nok var ok, de mangle lidt i størrelse og udvikling, eller blev der ike kskerevet så meget om farven, så den må jo være ok,

Hønerne fik 92,90,91,90,91 hvilket nok også var ok, det kneb også her med størrelsen, selv om jeg syngtes de så fine ud, for stor top trak også lidt ned eller var der fint nok, desværre ikke point nok til godkendelse, men høre nok nærmer om hvad der skal arbejde på i 2014 engang til Marts.

I alt en ok landsudstilling.   

 

Lokaludstilling i Vordingborg hallen d.16-17 November 2013 

Møns fjerkræklub, Vordingborg fjerkræklub og Fjerkræklubben for Faxe og omegn udstilling 2013 

Der var tilmeldt 590 katalog nr. 40 silkehøns var der tilmeldt, jeg havde 11 dyr med og forventninger var ikke så høje, kun en sort høne med skæg havde jeg store forventninger til, har gået og set på hende og har kunen se i lang tid at dette var hønen der bare skulle have godt point på udstilling.

Men sådan blev det ikke. men det gik generelt godt.

havde tilmeldt 2 hane og 5 høner og de fil følge point.

Haner 95 og 94 point  høner  94-94-94-95 og 95 point hvilket udløste en ærespræmie med 285 point for 3 dyr, fik også 2 vandre pokaler fra Mønsfjerkræklub for bedste 1,1 og bedste 1,2 store høns, den pokaler har jeg vundet et par gange før.

Den høne jeg havde satset mest på og havde lovet at den skulle have 97 point fik "kun" 95 point hvilket også er ganske fint, selv om hun skildte sig lidt ud fra de andre ved at være lidt større og mere fyldig i kroppen, men hun ville nok ike stå rigtigt i buret da dommeren skulle kikke på hende, alle dyren fik god kritik, så som god type, god kropfylde fine farve og fine blå øreskiver, så kan man ikke ønske sig mere.

 

Havde også 1 hane og 3 høner med i blå med skæg.

De fik, 93 point for hanen og hønerne 93-96 og 94 point, det var mere end jeg havde forventet, alle med god kritik, såsom prima type, god farve, godt hoved, kun hane fik lidt dårlig kritik, han var lidt for ung og manglede fylde, så 93 point på ham var vist godt.

Dem fik jeg også en ærespræmie på med 283 point for 3 dyr.

 

Havde så tilmeldt et hold æg fra de sorte med skæg.

Det var med megen hiv og sving jeg fik samlet 8 æg som lignede hinanden og vejede det samme, chancer for en god bedømmlese var der ikke, men de fik 94 point og det udløste en ærespræmie mere, hvilket var noget overraskende. 

 

Pokalerne som man kunne vinde, øverste række fra Faxe klubben, næste øverst række fra Mønsfjerkræklub og de to andre rækker fra Vordingborgfjerkræklub

Pokalerne som man kunne vinde, øverste række fra Faxe klubben, næste øverst række fra Mønsfjerkræklub og de to andre rækker fra Vordingborgfjerkræklub

Sorte hane med skæg 95 point.

Sorte hane med skæg 95 point.

Sorte hane med skæg, men præmier kort på buret
Sorte hane med skæg, men præmier kort på buret
Blå høne med skæg 96 point
Blå høne med skæg 96 point
Hallen med alle dyrene
Hallen med alle dyrene
Æg udstilling
Æg udstilling
Præmie bordet
Præmie bordet

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden