Overskrift 1

Her vil der komme lidt om hvad der sker i min hønsegård i løbet af året 2011.

Det er på en opfordring at jeg igen i år vil prøve at berette lidt om hvad der sker omkring mine høns, det kan være omrking rugning, kyllinger, udstilling eller bare noget som de nu sker i hønsegården.

19-12-2011

Sidste opdaring i år.
Udstillingesæsongen er slut.
jeg fik udstille perlegrå ,sorte med skæg og så de blå, resultat var bedst på de sorte med skæg, ærespræmie og championat på en sort høne kåret 96 point, de blå fik fra 92-94 point, så det var godt, bedre end forventet, de perlgrå skulle "bare" lige have point nok til godkendelse, men det fik de så ikke, der mangle 1 sølle point i at de blev godkendt i år, jeg var godt nok noget sur over det, fro der var rigtig gode og alle syntes også de var meget hårdt dømt, der er desværre ingen klage ret, så vi må se hvad standartudvalget siger når de skal holde møde til Februar, så måske.
Skal deltage med pr. dyr på et par lokaludstillinger først i det nye år, da jeg fik solgt det meste af mine dyr på LU, det er første gang at en LU har giver overskud. 
Eller er jeg at planlægge næste års avl, har egenligt sat nogle af dyren i stammer, men skal lige se om der skal rykket lidt rundt på nogle enkelte dyr, men mere om det i under avlsstammer 2012 andet sted på siden.
 
07-11-2011

Så nærmer tiden sig hvor der skal udstilles, tilmeldingen til LU er sendt og der skal 16 dyr med, 10 perlegrå og 3 blå og 3 sorte, det er hvad jeg har transportkasser til. 

Lokal udstillingerne bliver der nok ikke så meget af i år, har ikke rigtig noget der er færdig til disse udstillinger, måske i Køge sidste i Januar. 

Ellers er jeg ved at planlægge næste års avl, har fået fat i nogle flere dalmatiner farvet, så der kan lavet en masse kyllinger til næste år, interessen for kyllinger af netop den farve variant er meget stor, men der skal være til mig selv først, så må vi se hvad der så bliver til at sælge af.

Et par nye blå har jeg også få fat i, en hane med meget fin type og fin farve, hønen er lidt blakket i farven med ellers god.

Så en stamme ren blå skal der være plads til i 2012, om de hvide skal opdateres ( sættes i avl) ved jeg ikke endnu, det kommer lidt an på om jeg får en hane kyllinger der kan bruges. 

Jeg har fået solgt ud af det jeg ikke skal bruge til udstilling, så nu er der kun udstilling dyrene og avlsdyr tilbage, men kunne godt bruge lidt mere plads, har måtte sætte nogle haner i udstilling burene, de kan ikke enes og skulle ikke gerne ødelægge hinanden inden de skal udstilles. 

16-10-2011

Rengøring  og atter rengøring, det er hvad tiden  går med nu i hønsehuset, de mange dyr sviner godt nok meget og selv om jeg er over det en gang om ugen, er et svært at se bare dagen efter.

Samler lidt æbler og andet grønt til alle og de er meget glade for det, de kommer ikke mere i haven, tør ikke, ræven er som regel ikke lang væk og jeg har jo prøvet han har været der om dagen.

Eller er jeg ved at forberede til de første udstillinger, overvejer at udstille i Næstved midt i November eller måske i Haslev sidste i November, syntes ikke rigtig jeg har noget at udstille men vil gerne støtte de små klubber, så måske kan der blive 2,1 blå og måske 1,2 sort med skæg, syntes godt nok at hanerne mangler lige det sidste, men der er jo 1 måned til, så måske.

Eller er det turen til Hannover udstillingen i Tyskland der er mest i tankerne, jeg har bestilt lidt dyr der nede og skal også have en hane med til tyskland, jeg har en Perlegrå hane uden skæg og den er der en tysker der godt kunne bruge, så det får han så. 

Eller er det tid ti lat få tage de dyr fra der skal til LU i december, de skal have lidt ekstra godt og lidt mere plads, så må de gamle dyr gå lidt tættere i den tid, skal have sortere lidt i de sidste kyllinger som jeg har behold, der er nogle hvide uden skæg som skal tjekkes efter, måske skal jeg beholde et par af dem.

Planlægning af 2012 er også ved at starte, går meget og ruger over havde der skal avles med til næste sæson, vil gerne prøve lidt nyt og stadig avle med noget af det sikre.

26-09-2011

Ja det er længe siden der er opdateret, men jeg prøver at få det hel med nu.

Over sommeren har jeg fået sorteret i alle kyllingerne, desværre er der nogle der er døde og forskellige grunde, jeg har haft lidt infuensa lignede symtomer på en del kyllinger, med en del snue og  øjne der har været lukket af betændelse, det kostede nogle kyllinger livet ind jeg fik stoppet det, men i løber af 4 uger fik jeg bugt med det og har kunne holde det væk med medicin, flokken er også blevet lidt mindre ved jeg har sorteret god i de perlegrå, en del haner er blevet aflivet på grund af  fejl som farve og dårlig type, enkelte med dårlig bagtæer.

Midt i August havde jeg så ca. 40 kyllinger tilbage, nogle få blå og sorte, resten perlegrå. Min store plan var jo at få de perlegrå godkendt til udstilling i Danmark og jeg tror selv på det nu, har tilmeldt 5 haner og 5 høner til landsudstillingen i Herning til December, så må vi se om de holder så længe, i september har jeg været til specielklubbens hønsedage og her har dommer sagt god for farven og en af dommerne var meget tilfreds med hvad han så, så det er med fortrøstning jeg tilmeldte dem til LU.

De sorte har jeg kun fået nogle få kyllinger, der er 3 høner som godt kan udstilles, men jeg har ikke nogle haner som kom igennem nåleøjet, den som jeg håbede på i lang tid, fik desværre brunt i halskraven, så den blev aflivet, de blå har jeg være lige så uheldige med, et par gode høner som tegnede godt over sommeren, er desværre døde, så nu er der kun en mere på vej, haner er der 5 stk af alle tegner godt, men om de bliver udstillet ved jeg ikke endnu, måske til lokal udtillingerne til Januar, men kun hvis hønen klare skæret.

De hvide har været noget rigtig lor...... i år, fik 3 kyllinger i foråret og det blev 3 haner, de 2 er død i løbet af sommeren og den sidste tegner ikke så godt, der er 3 hvide mere fra juni, men dem kan jeg ikke se om de bliver til noget godt, måske er der en høne.

Eller er jeg godt igang med at planlægge næste år, skal en tur til Hannover udstillingen sidste i oktober og har snakket med nogle tyske opdrættere om at købe lidt dyr, desværre bliver det ikke hvad jeg havde håbet, havde lagt billet ind på lidt hvide uden skæg, men opdrætteren har meddelt at han ikke kan afse de ønske dyr i år, har så bestil lidt hvid-sort fjeret, det er en farve jeg har 1 hane og 1 høne af, men har ikke fået kyllinger af dem i år, høne har ikke lagt nogle æg, hanen er også for dårlig, kun farven er godt, så jeg håber på at få et par mere til avl i 2012.

19-07-2011

Så er ruge sæsongen slut, maskine blev slukket d. 4 Juli efter at have klækket 19 kyllinger ud af 22 æg, hvor for skal det altid go godt når man ikke skal bruge kyllingerne, det var samme weekend at der var dyrskue på Bregentved gods ved Haslev, jeg have et holsh øns til bedømmelse og et hold blandet farver til pr. og så en skruk høne med 7 hvide kyllinger, og som altd var silkehønsene meget populærer, det var en god weekend selv om lørdagen regne væk, søndag var der så mange mennesker og de var vist alle nede og se på høns.

Jeg har fået sorteret lidt mere i mine hane kyllinger, 5 stk var desværre ikke gode nok og måtte lade livet, de sidste kyllinger har fået fod-ring på, det var lidt blandet farver, der er vist en sort hane imellem som jeg godt kunne bruge til udstilling, den når nok ikke lands udstillingen, men så må den bruge på lokal udstillingerne til Januar, jeg har 3 sorte høner som tegner godt men mangler lige en hane, men der er vist håb.

Jeg har haft lidt forkøelse hos nogle af dyrene, så alle har fået en gang medicin og det ser ud til at have hjulpet.

Jeg har kyllingerne og de gamle dyr i have næsten hvert dag, de står og venter på at blive lukket ud og de er blevet så snu når de skal lukkes ind at de gemmer sig under vandtønderne, så de skal jages ud med en pind.

26-06-2011

Der er meget stille omkring de forskellige ting i huset, fik 3 kyllinger i sidste uge, de blev solgt med det samme til en med en skruk høne, har fået 7 hvide kyllinger fra nogle æg som jeg fik fra Jylland.

Har fået gjort lidt mere rent og fået sorteret lidt i alle kyllingerne, har fået aflivet 3 haner med kam fejl og fået sorteret 5 høne kyllinger fra i blandet farver, de er blevet solgt med det samme.

er ved at lave lidt statestik på æg til kyllinger som jeg har ruget på i år, har i den forbindelse lavet mandtal i huset på alt hvad der er og selv om jeg ikke syntes der er kommet nogle kyllinger i år, så er det blevet til lidt alligevel.

Resultatet på kyllingerne er følgende.

Perlegrå 13 haner og 15 høner 12 stk. hvor jeg ikke kan se kønnet på. Sorte 5 høner, 4 med skæg og 1 uden. Blå 4 haner og to høner, hvide 2 haner og måske 1 høne, der ud over var der 15 kyllinger unde varmelampen som jeg ikke har talt med i farvene, nogle af dem er så død i mellem tiden og jeg har givet 5 stk. væk for noget korn.

Der til så et par fejlfarvet, en perlegrå der bliver meget gul i overfarven, en sølv vildfarvet som der nok bliver lys vild farvet i stede for, et par blå som der er meget mørke og kan måske udstilles som sorte.     

13-06-2011

Der er ikke kommet så mange kyllinger siden sidste, der har ikke været nogle befrugtning, kun få æg ud af mange, men jeg har da fået 6 hvide kyllinger hvilket er rigtig godt, selv om det er lidt sent på året, de bliver først klar til udstilling i Januar 2012, det kan være de er klar til Køge udstillingen midt i Januar.

Har fået gjort en del rent i alle rummene, men der svines meget syntes jeg, så det er noget der skal gøre igen inden ret længe.

Har lagt de sidste æg i rugemaskinen, havde ellers beslutte at der skulle være slut for 14 dage siden, men der er mange der spørger på kyllinger, så jeg har tænkt på at lave nogle kyllinger til Brendtved dyrskuet ved Haslev først i Juli, så det blev til 35 æg, så må vi håbe de er bedre befrugtet denne gang.

Da jeg ikke skal bruge flere æg, har jeg samlet næsten alle avls hanerne i et rum og så har jeg lukket alle de øvrige rum sammen, så kyllinger og avlshønerne går sammen, det går godt, alle skulle lige se hinanden an, har planer om at sortere de hane kyllinger fra i et andet rum, de er lidt store og de er begyndt at jage med de unge høner, så en af dagen får der rum for sig selv, ved samme lejlighed sorterer jeg så i dem og får dem ud der ikke skal bruge til udstilling eller skal sælges videre, så kan de gamle høner og de unge gå sammen et stykke tid endnu, det giver lidt ro over det. Der går så to haner samme med hønerne og kyllingerne, det er den gamle hvid og den sølvvildfarvet, de er så rolige at der ikke sker noget og den hvide ser ud til at have fået sit gamle jeg tilbage, han ser meget stolt ud når han kalder på kyllingerne og viser dem lidt grønt eller det brød jeg lige har givet.    

29-05-2011

Der sker ikke så meget i øjeblikket, har fået 10 kyllinger ud af 65 æg, der er så kommet to hvide og en sølvvildfarvet kylling, 3 sorte, en blå og 3 perlegrå.

Der er desværre også død nogle af mine kyllinger, jeg har givet medicin et par dage, men der der flere der står og hænger med næbet, det er nok det ustadige vejr det er i øjeblikket, desværre er der de perlegrå kyllinger der er døde, har mistet 6 stk. siden sidste opdatering.

Havde eller beslutte ikke at ruge flere æg ud i år, men når der nu er kommer lidt hvide og da måske er befrugtet, har jeg besluttet at ruge på par hold mere ud, men kun efter de hvide og sølvvildfarvet som gå sammen, da det er de to farver jeg godt kunne bruge lidt flere kyllinger efter, så der bliver også lidt spiseæg. 

Jeg er ved at planlægge hvad der skal med på Roskildedyrskuet i den kommende weekend 3-5 Juni i Roskilde, specielklubben for silkehøns har haft en lille stand, med en voliere med lidt forskellige farver som vi nu har i silkehøns, folk får mulighed at røre ved en silkehøns og på den måde får man også snakket lidt med folk om racen, så hvis nogle skal på dyrskuet er de velkommen til at kikke ned forbi fjerkræstanden og få en silkesnak, jeg er der fredag og sidste på dagen om søndagen.   

Der kommer 62 hold fjerkræ på dyrskuet, så der er noget at kikke på.

20-05-2011

Så har jeg fået lidt tid til opdatering.

Har lavet mandtal på mine kyllinger hvert uge de sidste 4 uger.

Grundet er at jeg har fået stjålet nogle kyllinger, 12 stk. i alt det er 10 perlegrå og 2 sorte.

Har lås på alle døre og sørger for at tjekke hegnet hvert dag for huller.  

Ellers går det rimeligt.

Der kommer masser af æg, men der er ingen befrugtning på noget af det, har ruget på alt men ingen kyllinger, det er kun blevet til 12 perlegrå og to sorte kyllinger på 5 rugninger, oven i så har mine små kyllinger været sløje og har der ved har jeg mister 7 små og 3 halv store perlegrå kyllinger.

Man her fået sat ringe på 18 perlegrå, 3 blå og 2 sorte kyllinger, så nu skulle der være nok perlegrå til at kunne udstille på LU til efter året.

Har måtte pille alle avlsdyrene i rumpen igen, håber på at der kan bliver lidt befrugtning her til sidste, havde regnet med at slukke rugemaskinen i denne weekend, men har valgt at ruge lidt mere, især efter de hvide da de er begyndt at lægge godt med æg. 

28-04-2011

Siden sidste er der kommet 10 perlegrå kyllinger, de klækkede alle, så det var rigtig godt, så til de dårlige, der er slet ingen befrugtning på de næste hold i æg i maskinen, af 45 er der 7 befrugtet, det er i alle stammerne der ikke er noget i æggene, har eller pillet fjerne i rumpen på nogle af hønerne.

Er ved at planlægge den store Forumdag på Gavnø slot d. 8 maj, det er danske fjerkræ forum som afholder høns i haven dag og har inviteret sien medlemmer til at komme med deres fjerkræ, ud over dem kommer der fjerkræ fra Næstved og Sydvestsjællands fjerkræklub, så det bliver en stor dag, det er 2 gang det afholdes og vi håber på rigtig godt vejer og mange mennesker, der er åbent i fra kl.10-16 i haven på Gavnø er der en masse tulipaner der lige nu er ved at springe ud der skulle efter sigende være sat 300,000 tulipanløg og 90% af dem blomster til d.8 maj har gartneren lovet. 

Ellers har jeg fået lavet lidt ræve sikring af hønse gården, der er gravet jord af på forsiden af hønsegården og så er der lagt strand sten ned i stedet for, så kan der ikke graves ind til hønsene, jeg har mistet en skruk høne og 4 kyllinger som jeg havde gående i det første rum, der var kun et meget lille hul i hegnet og der gik også to af de store kyllinger uden for hegnet, hvordan der er kommer der ud ved jeg ikke for de har ikek kunne komme ud nogle steder, har så tjekket op på der store kyllinger og der mangler 10 perlegrå og to sorte af de største kyllinger og det er ræven eller en to benet ved jeg ikke, så hvis i får tilbudt eller ser perlegrå silkehøns nogle steder så vil jeg meget gerne høre om det. 

21-04-2011

Tiden går rigtig stærkt og man når ikke alt det man gerne vil.

Men der er sket lidt siden sidste opdatering.

Der kommer lidt kyllinger jeg har fået 20 perlegrå og lidt sorte ud af det på 3 rugninger, der har ikke været ret godt befrugtning hos nogle af stammerne, selv de sorte har ikke været befrugtet, så der er blevet pille lidt igen på hønerne, så må se om de hjælpe denne gang også.

Det er eller ved at være slut med at ruge, de kyllinger der kommer nu kan ikke blive klar til udstilling, så det der kommer nu skal bare lige være for at se nogle nye kompatinationer med der forskellige haner og høner.

Har prøvet at sætte den sølvvildfarvet hane til bage på hønerne, det har ikke hjulpet på befrugtningen, den perlegrå hane gjorde heller ikke noget ved det, så nu er de sølvvildfarvet høner blevet sat over til den unge hvide hane som går med de to resterende hvide høner.

Der har været en del høner der har skrukket og de er alle blevet sat i bur til afskukning, men efter de sølvfarvet høner er flytte er der blvet plads i det rum de gik i, så nu går mine over skudhaner og de høner der skrukker i det rum, har også skiftet hane hos de perlegrå, det var for at prøve den anden hane om han kunne give lidt mere størrelse.

Eller går det godt med kyllingerne de trives og der skal snart sætte lidt flere fod-ringe på igen, det er desværre kun de perlegrå der er gode nok, så det må blive dem der skal udstilles i år.  

Der kommer lidt æg, har fået lagt en gang 55 men der var kun 20 tilbage efter lysning, har så fået samlet 30 mere som er kommet i, men har ikke lyst dem endnu, har så kun samlet 14 stk. som skal i morgen fredag og så skal der kun samlers æg i en uge mere så må det være slut for i år.

06-04-2010

Undskyld, jo, det må jeg sige til alle der har spurt om hvordan det nu går.

Der er ikke sket det store sidne sidse opdatering, jeg har fåe lagt endel æg i rugemaskinén, så mange at den er helt fuld og for at få plads må jeg lys æg hvert uge nu, der er lagt 42+42 +35, de 35 er blevet til 25 efter lysning og de 27 fra min søn er blevet til 24, så der bliver trængsel i klækkebakken i den kommende weekend, jeg har også flyttet lidt rund på nogle haner, den hvide gamle hane er blevet bytte med den unge hvide, jeg har haft en perlgtå hane til at gå hos de søvvildfarvet høner i næsten 3 uger for at se om det var den sølvvildfarvet haner der var noget galt med for alle ægge var ikke befrugtet, de nsølvvildfarvet er nu kommet tilbage til hønerne, men jeg har ikke fået lyst de æg af de sølvvildfarvet som der er blevet lagt i de uge, men tager chancen, haner er ikke bange mere for hønsene, så det skal nok gå denne gang.
Jeg har begyndt at sætte fod-ringe på kyllingeren, det er blevet til ca 20 kyllinger der er så store de kan bære ringene, det er flest perlegrå kyllinger som der er store nok, der er også kommet lidt kyllinger, en uge med 7 kyllinger og ugen efter 17 stk, der er flest perlegrå og sorte, desværre inge hvide, de æggene ikke har været befrugtet.
En del høner er blevet skruk, en har fået de 7 kyllinger at gå med, de andre er blevet sat til afskrukning sammen med overskudshanerne, de skal gå der i en lille uge, så kommer de tilbage i flokken, en hvid høen har også lagt sig  og den vil jeg nok bruge til PR dagen i Rødovercenteret alt efter hvor mange kyllinger der klækker d.8-9 april.         

20-03-2010

Har fået lyst en del æg i rugemaskine og det ser ikke så godt ud de næste par uger, der er kun nogle få æg der er befrugtet.

Det er nok på grundt af at jeg har forsøgt at bekæmpe kalkben på alle dyrene, men håber at der bliver bedre.

Fik lagt 35 æg mere i rugemaskine + 27 æg som min søn skal have ruget ud, han har en blandet flok af store høns, hvis der kommer kyllinger skal de bruges til lidt pr. i Rødover centeret d.17 April i samarbejde med Fjerkræforum.dk og Gavnøslot som viser tulipaner i centeret i ugen op til påske.

Så nu kan der ikke være flere æg i rugemaskinen.

17-03-2011

En lidt slap uge med kyllinger, der klække slet ingen, det var også kun æg af de sølvvildfarvet, de var heller ikke befrugtet, men jeg havde ikke fået lyst dem.

Der kom mange æg, 55 stk. er der lagt til rugning, det er rigtig godt og så må jeg håbe at de er befrugtet.

Mine kyllinger er desværre blevet lidt syge, det er noget forkøelse og luftvejs problemer, de er så komme på medicin og det har også hjulpet lidt, så de får medicin i en uge mere for at være helt sikker, jeg har aflivet nogle af de værst angrebet (3 stk) de var dyr der skulle sorteres væk alligevel, de to af dem var haner med meget dårlige bagtæer, så de var røget væk alligevel på et senere tidspunkt.

Desvære fik jeg solgt nogle store kyllinger som viste sig også at være smittet, damen som fik kyllingerne måtte til dyrlæge efter medicin, men jeg har ikke hørt om hvordan det er gået siden, så der bliver ikke solgt nogle kyllinger forløbigt.

Hvad de komme af kan jeg ikke sige, men jeg har haft en af de må kyllinger som fik lidt betændelse i øjnene, jeg troede det var kommet af strøelsen som jeg lige have give de små kyllinger, den strøelse er meget støvet og kyllinger kan jo også godt få noget i øjet og jeg regnede med at det var hvad det kom af, jeg forsøget mig med kamillete og tørrede kyllingen øjne et par gange om dagen og det så ud til at hjælpe, men jeg har så ikek været god nok til at få vasket hænder  inden jeg så gik overtil de andre kyllinger og så rode med dem, jeg forsøger at vende min kyllinger til man tager dem op, så jeg har nogle af dem i hånde hvert dag og det må bære den vej de øvrige er blevet smittet, så frem over har jeg en bedre hygiegne når jeg ordner kyllinger.  

06-03-2011

En god uge, godt med æg og lidt kyllinger, har lagt 34 æg i maskine, næste alle stammer ligger æg nu, det hjalp med lidt sol og varmere vejr, der mangle kun at komme æg fra Dalmatiner høne.

Efterspørgslen på silkehøns eller rugeæg er steget, har fået 15 henvendelser pr mail eller tlf. på bare en uge, men jeg har måtte skuffe alle da jeg ikke har noget tilsalg lige nu og ruge æg sælger jeg ikke da jeg skal ruge på alt der kommer frem til 1 juni. 

Der er kommet 2 perlegrå, 4 blå (mørke) 4 sorte og en vildfarvet kyllingen, de sølvvildfarvet æg er ikke befrugtet, så de skal lige have et tjek, hanen ser heller ikke ud til at være meget interesseret i hønerne, han er også lidt ung, så jeg håber det bliver bedre når der kommer lidt varmere vejr, der har før hjulpet.

Har fået ordnet lidt i hønsehuset, fik skiftet strøelse i 3 og rummene, så kunne der ikke være mere på tralieren, så må resten ordnes i den komme den uge, skal også have gravet lidt af i hønsegårdene når de nu er tået op.  

27-02-2011

Kyllinger , Kyllinger, jo, den kan godt bruges igen, der er kommet 15 kyllinger denne gang, 6 perlergrå, 3 hvide, moderen er sølvvildtfarvet, 2 blå (mørke) og 4 sorte ALLE med fine bagtæer, så nu sker der noget   de klare sig godt og er meget friske.

Der er kun kommet 14 æg i denne uge, stadig for lidt, men det ser ud som de sorte og hvide er ved at få lidt gang i det, så mangler bare de Dalmatiner farvet og de perlegrå, de perlegrå har givet et par æg i denne uge, men ikke noget man kan regne med.

De store kyllinger vokser godt til og alle har klaret frosten uden problemer.

I denne uge skal der gøre rent i nogle af rummene, hvis det bliver tøvejr, de sorte sviner meget, men der går også nogle stykker i rummet.

Alle dyrene har fået bekæmpet kalkben, det er et nyt middel der skal afprøves, de ser ud til at have overlevet alle og dem der var været angrebet af kalkben ser ud til at have det bedre i løbet af bare et par dage.

Nogle af de gamle høner var meget angrebet af kalkben, selv om jeg har smurt med flere forskellige midler i løbet af efteråret og vinteren, så jeg håber der nye middel virker.   

19-02-2011

Kyllinger, kyllinger, jo den er god nok, 12 kyllinger ud af 13 æg, der er 4 perlegrå alle fine kyllinger med gode bagtæer, 2 blå lidt for mørke, 1 som skulle være sølvvildtfarvet, men den er hvid med meget lyse ben, så den er mærket, resten sorte alle med dårlige bagtæer, så jeg skal vist til at kikke på de høner hvad der er galt, det samme problem havde jeg sidste år, men ikke så mange.

Alle kyllingerne er kommet over i hønsehuset under varmelampen, de kunne ikke være i flytte kassen som jeg har haft dem i, siden de første kom, men pladsen blev for trang, så er de kommet over hvor der er plads nok foreløbig.

Der kommer ingen æg, 13 stk. er lagt i maskinen, de er alle efter de sølv vildfarvet.

13-02-2011
Så er der kommet lidt kyllinger, desværre kun 6 stk ud af 15 æg, den første perlegrå kyllinge er kommet, håber det bliver en hane, 1 blå kylling er det også blevet til, den ligner den perlgrå, så jeg kan ikke se hvem af der der er hvem, så dem vil jeg holde et godt øje med de næste uger, de er mærket med strips så jeg kan se forskel på dem.
Æglægningen er gået helt i stå, har kun fået 20 æg i denne uge.
Har to skruk høne som jeg har måtte sætte ind til mine overskudshaner, da det gode avlshøner så de skulle gerne tilbage i avls snarest.

07-02 2011

Så er det tid til opdatering.
De første kyllinger er klækket, der var 15 der var befrugtet og der kom 7 kyllinger, der er kun to som der kan bruges, de øvrige har dårlige bagtæer, der kommer lidt æg, har lagt mellem 20 og 30  æg i maskinende de sidste par uger, har ikke fået lyst nogle af dem endnu.
Jeg har mister to hvide høner, de er blevet hevet ud under huset i en lille sprække, det skete også sidste år og jeg troede jeg havde fået lave så det ikke kunne ske igen, men det gjorde det og jeg har så fået sat hegn op så nu kan der ikke ske noget den vej. 

Udstillinger er overstået og der er sat i stammer som de gerne skulle se ud.
På køge udstillinger gik det rimeligt selv om det ikke gik helt som forventet, dværene klare sig bedst med ærespræmie og pokal for bedste svære dværg. 

16-01-2011

Så er de først æg lagt i rugemaskinen, 27 stk, de hvide og perlegrå er begyndt at ligge lidt, de sorte og blå giver 2-3 æg hvert dag nu, så der skal nok bliver samlet nogle til næste uge også, håber lidt at begge de perlegrå høner vil begynde, da jeg gerne vil mange kyllinger efter dem.
Skal have kikke alle dyren efter for utøj og samtidig piller jeg fjerne omkring gattet på dem alle, så bliver befrugtningen bedre, silkehøns er meget dunet bag i og det er svært for hanen et nå helt ind og befrugte.
Nu da sne er smeltet er der meget blød i hønsegården og hønsene går og er lidt forkølet, så de er på medicin nogle dage, det skulle så tage det i opløbet.
Eller skal der vaskes høns på tirsdag, de skal udstilles i Køge i weekendend. 22-23 Januar i Teaterbygningen i Køge, jeg skal have 12 stk. med 2,2 hvide med skæg, 1,3 sølvvildfarvet med skæg og 2,2 hvide dværg med skæg, der er tilmeldt 190 dyr og der kommer 20 silkehøns.
Det er sidste gang i vinter der skal udstilles, så har de også været af sted 3 gange i denne udstilling sæsong.

10-01-2011

Fik et tilbud på noget nyt strøelse, det er hør som flis, der er ca. 90 kg en en bigballe ( sæk ) og den koster 320kr og 60 kr i pant for sækken, hvor langt det rækker vil jeg prøve at se når jeg nu skal til at rense hele huset, har prøvet det lidt og det virket meget "tungt" det bliver liggende på gulvet hvor det nu bliver lagt og ikke som spånerne, de flyver rund, når man kommer ind i huset og når hønse render rundt, så det kan være en fordel, det støver heller ikke så meget.

Den "første udstilling" i 2011 er slut, det var i den lokale klub, Faxe og omegnsfjerkræklub og jeg havde tilmeldt 16 dyr til bedømmelse, det blev til 3 ærespræmer 4 vandre pokaler og klubmester 2011, så det var en god start på året, har tilmeldt 12 dyr til Køge fjerkræklubs 90års udstilling d.22-23 Januar i Teater bygningen i Køge, så må vi se om det går lige så godt der.
  

To dalmatiner farvet høner som der skal være avlsdyr i 2011

To dalmatiner farvet høner som der skal være avlsdyr i 2011

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden