Hvid-sort fjeret hane på Landsudstilling 2015 med 92 point.

Hvid-sort fjeret hane på Landsudstilling 2015 med 92 point.

To dalmatiner  høner i rimelig farve, de skal nok bliver klar til udstillingerne

To dalmatiner høner i rimelig farve, de skal nok bliver klar til udstillingerne

Dalmatiner hane 2015 

Den eneste der måske kan udstilles i år, håber den bliver stor nok til udstilling d 21-21 November 2015

Dalmatiner hane 2015

Den eneste der måske kan udstilles i år, håber den bliver stor nok til udstilling d 21-21 November 2015

Her vil der komme lidt om hvad der sker i den en af de hvid-sortfjeret stammer.

21-12-2015

Så fik jeg udstillet disse fien dyr, på lokale udstilling havde jeg tilmeldt 2 haner og 3 høner, 1 hane udne skæg og 1 høne udne skæg og 1 hane og 2 høner med skæg, de fik fra 92-94 point hvilke er ok, god kritik på kortene som jeg havde håbet.

Havde tilemldt 1,2 ti llandudstillingen og har fik det lidt tæsk, kun 90-92 og 92 point, hvilket var lidt skuffende, da jeg syntes der var fremgang i grundfarven, de blev slå lidt på dårlig fjerstruktur i vingerne også var der for meget sort på en af hønerne.

 

Men nu havde jeg da fået dem hvide i grundfarven og det var der ikek skrevet noget om. men pyt.  

Det går ikke så godt med dalmatinerne, der er blevet 3 haner ud af det, men om de bliver klar til udstilling ved jeg ikke, har tilmeldt lidt til lokal og landsudstilling, men kun 1 hane og 2 høner, de to høner skal nok bliver klar og de ser fine ud i år, mere ren hvide, men har så nok for mange sorte fjer.

Har fået en hane uden skæg ud af det i år, den vil jeg gemme, da jeg har en høne uden skæg, de to er tilemldt til lokaludstilling, bare for at vise dem frem, har ne lille plan om at lave en lilel stamme af de to og så en sort høne jeg har uden skæg, alle 3 dyr er god i størrelse og type.  

 

28-09-2015 

Håber på at der kan bliver 2 haner til udstilling i December, men det kommer nok til at knibe, men jeg vil tilmelde 2 haner og 2 høner til landsudtillingen i Herning midt i December.

Hønerne skal nok bliver klar og der er så mange at jeg godt kan finde 2 der er ren hvide i grundfarven og har en rimelig pletning.

Har et par høner so mjeg vil prøve at "pynte" lidt på omkring hvor mange sorte fjer de må/skal have og teste det på vores lokaludstilling i Vordingborg, det kan være der bare skal 3 høner med for at vise farven og for at se om dommere ved hvordan farven skal se ud.

Der er muligvis 3 haner i flokken, den en ligner lidt en hane, men er ikke 100% sikker på det. det kan også vise sig at være en stor høne, med grov træk, det er hane på billedet nærmest teksten på siden, hvis det bliver en hane så bliver den rigtig god i farven og type. 

 

21-08-2015 

Går stadig om den varmegrød, nogle af dyren er begyndt at bliver beskidgrå, hvilket ikke er så godt, skal jeg emem eller skal de bare væk, skulel jo gerne have noget at udstille på vores lokaludstilling til November.

14-08-2015 

Der sker så meget for tide med denne farve, de vokser til og nu viser de farve fejl som man slå med i denen farve, det er gråt skær i halsekraven og på ryg, det er røde fjer eller rødt skær,m det er grove fejl og det skal væk med det sammen, det er specielt hanerne der for disse farve fejl, men da jeg ikke har så mange kyllinger at gøre godt med får de lige en chance mere, skulle gerne udstille farve på vores lokaludstilling til November.

De gamle dyr fælder meget og ser ikke så fine ud endnu, men det kommer igen, de får lide flere sorte fjer for hvert gang de fælder.    

21-07-2015 

Alle kyllinger vokser godt til og farven ser nogle lunde ud i år, nogle med hvid grundfarve og god pletning.

Var lidt bange for der ikke var nogle haner i mellem, men nogle enkelt bliver det nok til alligevel, tro ikke de bliver store nok til udstillingern i November, men håber på at de er klar til landsudtillingen i December.

Der har været meget stor efterspørgelse på netop denne farve og jeg har måtte skuffe mange, da jeg ikke har nogle til salg og da jeg havde nogle af de gamle tilsalg ville ingen købe, nok fordi prisen var for høj, men jeg forære ikke gode dyr væk.

08-06-2015 

De kyllinger der er kommet klare sig og og de vokser godt til, nogle af dem ser ud til at få store områder med sorte fjer som der ønskes til udstilling, så jeg håber de kan bliver klar ti ludstillingerne.

Har desværre nok kun 1 eller 2 haner, resten er høner, have håbet på et par haner mere, men det gør ikke noget i år, da jeg ikke regner med at skulle ligge nye haner til stammen, men prøve da gamle haner igen i 2016. 

05-05-2015 

Desværre er det ikke gået som forventet med denne farve, der var lang i mellem de befrugtet æg og det er først efter at have prøvet 4 forskellige haner der kom lidt gang i det.

Så det er ikek sikkert at der bliver nogle dyr at udstille i år, det havde jeg ellers håbet på, skulle jo gerne kunne følge godkendelsen af farven op ved at udstille dem med det sammen.

Men der kan ske meget inden det bliver udstilling sæsong og der er da også kommet lidt kyllinger her til sidst.

Ikke alle med lige god "pletter" men nok til at de kan bruges.

Har fået fat i nogle flere avlsdyr, en hane som der er rigtig god i størrelse og type. fint skæg og god kamform, han er bedre end dem haner jeg selv har lavet i 2014 og han er blet sat ind til hønerne , så håber jeg de sidste kyllinger der klækker er efter ham.

Der var også et par høner med i den flok dyr jeg fik hjem, men de bliver nok solgt igen, da jeg har en del høner og det er ikke nødvendig med 12 høner, der skulle jo gern komme nogle nye i år. 

16-02-2015 

Mange æg, men næsten ingen befrugtning, så overvejer om jeg skal skifte hane allerede nu, det er 1 månede før beregnet, men der skal snart komme kyllinger, det batter ikke meget med nogle få kyllinger hvert gang, der kommer mange æg, så befrugtning skal bare i vejret inden så længe. 

En del af høner har været skruk, så på et tidspunkt kom der ikke så mange æg, men det er der rette op på nu. 

20-01-2015 

1 kylling i første rugning, det er 50% af hvad der var befrugtet.

Det kniber med befrugningen så der skal pilles eller klippes bag i alle dyrene, havde håbet de kunne klare det, men der skal hjælpe ti lat få bedre befrugtning, så det bliver en af de kommende dage.

Der kommer lidt æg og alt bliver lagt i maskinen til rugning.

 

12-01-2015

Så er der sat dyr sammen og for løbig er der kun plads til en stamme hvid-sort fjeret, men det kan være de bliver spilittet op i to stammer senere p åforåret, alt efter hvordan kyllinger ser ud i grundfarven når de klækker 

Det blev den gamle hane der fik æren af at bliver brugt i avl første, der går også en ung hane og det går godt, de enes fint, så den får lov til at gå sammen med hønerne, så har jeg en ung hane mere gående som reserve hvis der skulel ske noget med de to andre og jeg vil helt sikkert prøve ham i avl senere på året, da det er en god hane med god type og farve og mere re nhvid grundfaver end de to andre haner.

Der er så 10 høner i avl, nogle er for tiden til skuk afvending, men de er så små begyndt at ligge æg igen, så de skal tilbage i flokken.

Der er ikke kommet så mange æg endnu, men det skal nok komme, det haster ikke med at få kyllinger af dem, da de første skal udstilles til december 2015. 

Hel flokken er kommet i haven

Hel flokken er kommet i haven

Nogle af de hvid-sort fjeret avldyr.

Nogle af de hvid-sort fjeret avldyr.

En lille fin høne kylling, men sort kvast i nakken

En lille fin høne kylling, men sort kvast i nakken

En spændende kyllinger at følge, måske en hane.

En spændende kyllinger at følge, måske en hane.

Ny indkøbt avlshane, god størrelse og type og fint hoved.

Ny indkøbt avlshane, god størrelse og type og fint hoved.

Hvid kylling til venster og hvid-sortfjert ( dalmatiner) til højre
De skal begge have hvid grundfarve, så er det om jeg har fået lavet gode hvid-sortfjeret eller dårlige hvide.

Hvid kylling til venster og hvid-sortfjert ( dalmatiner) til højre
De skal begge have hvid grundfarve, så er det om jeg har fået lavet gode hvid-sortfjeret eller dårlige hvide.

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden