Splash hane, som nu er avlshane sammen med sin broder i stamme 2, han skulle gerne give den god type og god skæg videre, han har en god rund hale som ikke er for stejl og spids som sin fader, han har den god brede og runde hale som der ønskes på en silke

Splash hane, som nu er avlshane sammen med sin broder i stamme 2, han skulle gerne give den god type og god skæg videre, han har en god rund hale som ikke er for stejl og spids som sin fader, han har den god brede og runde hale som der ønskes på en silke

Splash stamme 2

opdatering nedenunder 

Splash stamme 2  ( blå strips)

25-04-2018 

De første æg er kommet, det har været en lang tur og havde frygtet at de spiste deres æg, håber at de så er befrugtet, hanen er taget fra igen da han ikke kan lade de store kyllinger være, så han er kommet over i hane rummet, da jeg måske skal bruge ham til udstilling.

De æg der kommer bliver lagt und en skruk høne, så passer det sig selv, er de ikke befrugtet gør det ikke så meget, det var goså kun en prøve ballong.

 

 

20-03-2018 

Denne stamme er så kommet under omstrukturing.

En af de splash haner er nu sat sammen med 3 blå høner og jeg håber der kommer lidt splash og muligvis blå ud af det, men det må tiden vise.

Har sat fod-ringe på de første kyllinger efter de to splash haner og de først kyllinger ser meget lyse ud og jeg har kun gemt nogle stykker for at se om de måske bliver bedre i farven når de vokser lidt til. 

12-03-2018 

Da der ikke er kommer æg i et stykke tid, er det tid til ændringer og der er rokeret noget rund på de dyr i denne stamme, ne hane er kommer over til de sorte og blå høner, de splash høner er kommer over i stamme Splash 1 så jeg kan få prøvet dem i avl med den unge nye hane, den blå høner er kommer over til de andre sorte og blå høner. 

De kyllinger der er kommet fra denne stamme har svinget meget i farven, har sat fod-ringe på 6 kyllinger, men der er flere på vej så der skal nok bliver nogle at vælge imellem til udstilling.  

08-03-2018 

Der er kommet lidt kyllinger og de vokser godt og fjersætningen er begyndt og farven er ved at komme anes hos nogle af dem, men jeg tør ikke løbe an på det endu om de skal sorteres væk, det jeg har sorteret væk på er bagtæerne som ikke er korrekt adskilt og der er røget nogle stykker, i den stamme er der også kommer nogle mørke kyllinger, men de er sorteret væk da de bliver meget for mørke til at være blå. 

26-02-2018 

Her går det meget langsomt, inden æg i lang tid, de der er kommet for noget tid siden har ellers været befrugtet og der er kommet kyllinger.

Har en formodning om at de spiser deres egen æg, om det er hanerne eller det er en af høner skal testet i en weekendt hvor jeg vil ligge nogle æg ind i reden eller der hvor de plejer at ligge dem, så må jeg se om de går til dem, men ind til da må jeg væbne med med tålmodighed.  

Også her har jeg sortert i de første kyllinger der kom, det er stadig svært at se farve, jeg syntes de ser meget lyse ud uden sorte fjer, men de er har haft ok tæer har fået lov til at gå lidt endnu. 

14-02-2018

Der kommer ikke så mange æg lige nu, de kan ikke lide det kolde vejr, så det bliver ikke til så mange æg, kun nogle få stykker om ugen. men befrugtninge er ok på dem der kommer

Men de første kyllinger er kommer efter dem og dem der er kommet tegner ok, nogle fra de store æg ser større ud og jeg vil til at veje kyllingerne og mærke de store så jeg kan se om de bliver større når de vokser til eller det bare er syns bedrag nu. 

Den stamme er med to hane af egen avls, begge været udstille på landsudstilling 2017 med fine point og god kritik.

I stammen er der 6 høner, et par gamle splash høner (2015-2016) og 4 unge (2017), en blå høne fra 2017 af egen avl, så der skulle nok være mulighed for lidt af kom af disse.

01-02-2018

Der har været lidt problemer i den stamme, et par høner har valgt at ligge sig skuk på trods af de kun har lagt nogle få æg, så de er sat til afvending.

Resten er begyndt at ligge lidt æg, men de ligger dem ude under indgang brættet og der sover de så også om natten, så æggen kan være meget beskidte og det kan jeg ikke ruge på, selv om jeg samler to gang om dagen er det ikke så mange rene æg jeg har fået fra dem.

Men dem der er rene nok, er befrugtet og de ligger rimelig store æg så chancne for store kyllinger er der 

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden