Nogle af de dyr jeg skal bruge til landsudtillingen 2014

Her vil der komme til at står lidt om mine planer for 2014.

 

21-12-2014 

Den sidste opdatering på denne side.

Landsudstiling er overstået og det gik rimelig i forholdt til hvad jeg havde regnet med, de gule fik ok point selv om jeg ikek syntes de havde fortjenet det, vedde sorte var der en høne på 96 point og det udløste en sølvmedelaje fra D.F.f.R. og trioen fik ærespræmie både hos D.F.f.R. og specielklubben, så det var fint nok

De hvid-sortefjeret fik tæsk som ventet, de var ikke så dårlige som de fik point til, men vi må se om de er blevet godkendt, det kommer der nok første svar på en gang i foråret.

Eller er det næste år avl der tænkes på og der skal vælges avlshaner i både de røde og gule, har jo flere at vælge imellem.   

02-12-2014 

Udstilling i Haslev er overstået og det gik rimeligt, når man tænker på jeg ikke fik vasket dyrene, da jeg mente det først var ugen efter de skulle udstilles, men de klare skærene og jeg fik en fin ærspræmie. 

 

Arbejdet med at gøre dyr klar til landsudstilling er godt igang, transport kasserne skal tømmes og sprøjtes for utøj og der skal nyt strøelse i, et par rum i huset skal have nyt strøelse så det er klar til de dyr der bliver vasket, de skal have mad og vand inden de skal pakkes og afleveres til fællestransporten, det bliver gjort i små hold så de ikke sviner hianden.

Ellers er 2014 jo ved at være slut og forsættelsen kommer til at stå under 2015 

10-11-2014

 Så er der ved at være ro på igen oven på ræve besøget, jeg er blevet meget forsigtig og tjekker altid to gange om jeg nu har fået lukke alle dørene, eller s er der udstilling tid og hvis man ville kunne man udstille hvert weekend hele efteråret men det har jeg ikke dyr til og jeg vil kun satse på de lokale og så landsudstilligen.

Har prøvet det med 4 udstilling før landsudstilling og 2 mere efter landsudtilling, men så er dyren også godt trætte og gider bare ikke at lave noget længe efter, så  det blev til 7 udstillinger på et efterår og vinter, det blev for meget for både mig og dyrene.

 

28-10-2014 

Som det kan læses på forsiden har jeg haft besøg af ræven og han har gjort et indhug i mine dyr, både de gamle avlsdyr og nogle af de unge fra 2014, så det er lidt frustrende at skulle komme videre, men det er kun at komme op på hesten igen og kikke fremad selv om det kan være svært.

Nu er det udstilling tid og jeg har da også tilmeldt både til nogle lokale udstilling og til landsudstilling til December i Herning.

Det er året højdepuntk at komme på udstilling og få vist det man har lavet i løbet af året også det at møde andre opdrættere og få snakke lidt fjerkræ gør at man bliver glad for det man selv har lavet, så jeg glæder mig altid til denne årstid, men hvet årstid har jo sine gode og dårlige sider.

08-10-2014

Den sidste sortering er i gang, der skal kun være de bedste tilbage, har nogle haner der skal væk, det er et par røde de har så grimem kamfejl at de ikke skal bruges i videre avl, har fået en ny rød hane med skæg uden fejl som der skal bruges til de to røde høner.

Det er lidt svært med de mange haner der skal bruges og gemmes, så nogle af dem har gået i udstilling bure og andre har måtte gå sammen med andre haner selv om de ikke rigtig har kunne enes, så har rokeret meget rundt på dem for at få ro i flokken af haner, hønerene der skal bruges til udstilling skal snart tages fra og gå for sig selv, så de ikke bliver slidt mere end godt er og så skal de trænes noget mere til at bliver håndtamme, træner meget med hønerne ved at bruge dåsemajs som de elsker og kommer selv nu når jeg kommer med dåsen med majs og kan nu tage nogle af dem op uden de render væk.

 

10-09-2014

Alle dyrne er lukket sammen, høner for sig og haner for sig, har 3 rum med høner, både gamle og de unge fra i år, har et rum med haner, nogle få unge og så de gamle avlshaner der skal bruge en gang mere, et rum med unge haner, disse unge er nogle der skal bruges til udstilling i løbet af efteråret, så de har lidt mere plads at boldre sig på, desværre er det blevet hårde ved hianden, så nogle af dem er kommet i udtilings burene, der går de i nogle dage af gange, så bliver de skifte ud med nogle af de andre, udstilling buret er sat op inde i hønsegården, så det står i tør vejer, har prøvet at have dem i bur ude i haven, men de er ikke i sikkerhed for ræven.

De gamle dyr er begyndt at fælde, nogle af dem så ogs meget slidte ud, men det går hurtig med at få nye fjer så de ser bedre ud for hvert dag, skal muligvis bruge et par af de gamle høner til udstilling.

12-07-2014 

Så er de sidste kyllinge r ved at være væk, har fået solgt en del af de sidste kyllinger der klækkede sidst i maj og lidt af de høner jeg har sorteret fra løbende.

Har fået gravet en godt lag af to af hønsegårdene og fået nyt grus på så kan de klare sig til en gang ti lnæste år, så skal de 3 sidste hønsegårde bare også have en tur i løbet af sommeren, gruset er køb ind og ligger klar.

Eller går jeg og kikker især på de unge haner, der skal nogle flere væk, men det er svært at se hvordan de bliver så de får lov til at gå et stykke tid endnu, men der er gode dyr imellem og dem skal der gøre bedre plads til i løbet af de næste par månender, så nogle haner skal der væk, når vi når til september skla ku nde mder skal bruges til udstilling i 2014 eller til avl i 2015 være tilbage, men det er spillet som jeg oplever hvert år, men det er også det der gør det spændede og avle med silkehøns.  

01-06-2014

De sidste kyllinger er klækket, rugesæsongen er slut for denne gang, det har været en spænde sæsong med mange kyllinger og en del skuffelser og ting der ikke har gået som forventet, desværre viste det sig at en hane har givet mange kamfejl, men også lidt sjove oplevelser især med kyllinger der har opføret sig mærkeligt,

I år har jeg haft en kyllinge som der har rendt om benene på mig når jeg er kommet ud i hønsehuset, den var ikke ret gammel før den søgte kontakt når jeg ordne vand og mad til dem som små, da den voksede lidt til og kom ned på gulvet, var den altid den første der var ved døren og da den kunne fuldte den mig ind i de andre rum når jeg fodrede eller hentede æg, den kom altid tilbage til rummet ved døren, en dag var den hoppet ud af døren da jeg ikke havde fået lukket den rigtigt, ja så var den rendet helt med om til hoveddøren og gik i indkørslen, kunne ikke forstå jeg kunne høre en pippen, det var på dn forkerte side af huset, så jeg måtte lige tjekke og der gik en kyllinge som om det var noget den altid havde gjort, fik den så om i huset igen, næste dag gentog det sig, jeg åben døre nind ti lhuset og vupti kyllingen rendte om i indkørslen, det gik godt en uges tid, så en dag hvor jeg gik og ordnede hønsehuset havde jeg ikke set at kyllinger var kommet om ved høsnehuset og stod lige uden for døren, så da jeg trådte ud af døren, var det så en lidt flad kyllinge, en lidt sørgelig ende på det, men det sker jo bare, have ellers vendet mig til at den bare rendte rundt, men det slutte bræt.

Ellers er der masser af skruk høner, 1 høne har fået 8 kyllinger, hun skal bruges til lidt pr. og hun har været af sted først gang til noget åbenhus i vore lokale fjerkræklub, det næste høen og kyllinger skal med til er børnedyrskue på Bregentved gods ved Haslev sidst i Juni.

Resten af skruk hønerne vil bliver sat til afskurkning i løbet af de næste uger, flere af dem skal snart igen med af få fældet, så alle de gamle avlsdyr kommer på korn kur denn næste månede, de skulle gerne få dem i fældning.       

04-05-2014 

Så kom er lidt kyllinger igen, klæknings var på 98 %,  det er lidt bedre end for 3 uger siden hvor den var næsten 0, så der er snart fyld op igen i under varmelamperne, der går så 10 dage før der kommer kyllinger igen, det er så næste sidste hold, regner ikke med at ruge mere i år når de to sidste hold er klækket.

Har fået sat en del fod-ringe på nogle flere kyllinger og der er bestil flere ringe, har sat 100 stk på ind til nu, det lyder af meget, men de flere kyllinger får to ringe på, en af hvert størrelse  15 mm for høner og 16 mm for haner, når man så ikek kan se kønnet når ringe skal på, så dobbelt ringer jeg altid, klipper så den ring af der ikke passer til kønnet når de skal udstilles.

I år har jeg så mærke de kyllinger der er kommet med farvet strip og når så de får fod-ringe på så kommer der også den farve strip på ringen som de har gået med siden fødslen.

Disse strip skal så klippes af når de skal udstilles, der må ikke være nogle mærker eller ander der kan fortælle dommerne vis dyr der står i buret til udstilling, der må kun være den fod-ring som der stammer fra D.F.f.R.    

Forkøelsen ser ud ti lat være ovre for denne gang, alle kyllingerne trives god og vokser godt til, de spiser rigtig meget foder, det bliver til ca 200 kg om månenden for alle dyrene og til en pris pr. 25 kg . 200 kr bliver det til en lille smule penge, men hobby koster jo penge.  

25-04-2014 

Forår og sol er noget alle dyrene kan bruge og de store kyllinger har fået lov ti lat komme lidt ud i haven sammen med de gamle perlegrå, det går fint og de ser ud til at kunne lide det.

Sortere stadig kyllingerne da der stadig kommer nye kylliger til, der skal kunvære de bedste tilbage.

Rengørin er også på tapet jævneligt, især efter jeg har lidt sygdom i nogle af holdene, det har både været de galem og næsten alle kyllinger, så nu bliver der gjort lidt mere omhyggeligt rent og de bliver spøjtet over med Virokn S som er et middel til disenfiktion, vandtrug bliver også vasket af i Virkon S de næste par uger for at være helt sikker at der ikek dukker noget sygdom op igen.

Jeg ligger stadig lidt æg i maskinen, havde eller tænkt på at holde igen, men efter at have skifte hane i et par af stammerne så er der plads til lidt ekstra kyllinger.

Får rigitg mange forspørgelser på rugeæg og kyllinger, men har sagt nej grundt sygdom hos min dyr, men overvejer nu at der godt kan sælge nogle af de frasorteret høne kyllinger som jeg sorteret fra for 1 månenede siden grundt kam fejl.

15-04-2014 

Den helt store sortering har været igang, 40 kyllinger aflivet på grund af kamfejl, de har 3 fine små horn på bagkammmen og det er meget arveligt, det er i den blå stamme probelmer har været da det alle er spætte og blå kyllinger det har gået ud over, nogle få stykker er der tilbage, håber på der kan bliver nogle at udstille.

Har kun lagt nogle få æg i maskinen for at tjekke om der er befrugtning, skulle gerne bruge lidt flere dalmatiner kyllinger, kan se på de først eder bliver en del at sortere fra, så der skal nogle flere til for at lave dem jeg skal bruge til landsudstilling 2014.

Har foræret lidt æg væk, nogle har spurt på rugeæg og dem har de så fået for at hente dem, da jeg ikke ved hvor godt de har været befrugtet så har de fået dem gratis.

Har haft lidt forkøelse i de store kyllinger, så jeg har måtte til dyrlæge for at få medicin og det har hjulpet med det sammen, der går lidt tid før der er oven på igen, men de største kyllinger er begyndt at komem lidt ud i haven og det har så sat skub i dem igen.

Har sendt æg til Norge og hun fik 30 æg og fik 13 kyllinger ud af det, det kan siges at være godt, når man tænket på de var 7 dage undervejs, har også sendt æg til Switsh og hun har også fået lidt ud af det, de hvide var ikek befrugtet og dalmatiner var dårlig befruget og de blå komme alle, 14 kyllinger fik hun og hun er tilfreds med det. 

30-03-2014 

Der er meget gang i alt nu, masser af kyllinger, mange skuk høner, har fyld rugemaskien med æg, men forventer at stoppe efter påske, har ikke plads til flere kyllinger, det er kun de perlegrå jeg skal lave flere kyllinger efter, men ikke mange 15-20 stk hvis der kan bliver det.

Det store sortering arbejde starter nu, alle de dårlige kyllinger skal væk for at give plads til de gode, nogle bliver solgt, andre aflivet alt efter køn, hanene bliver aflivet, hvis der ikke er bestilling på en hane, hønerne kan jeg altid sælge, kun dem med grove fejl bliver aflivet, de skal ikke videre give grove fejl.

De største kyllinger er kommet i et rum for sig selv i hønsehuset, så de har adgang til at komme ud, de var ikek længe om at finde ud af at komme ind og ud af huset, det har før været et problem, men i år har de selv fundet ud af det. 

 03-03-2014 

Har fået de nye fod-ringe for 2014 så nu kan der sætte ringe på eftrer hånde som kyllingern vokser til.

Der er rigtig gang i det hele, masser af æg, en dle kyllinger kommer der også.

De kyllinger jeg har fået vokser rigtig godt og alle kyllingerne trives god, de først ekyllinger har fået fod-ringe på.

Har kun sorteret efter dårlige bagtæer og det er ikke mange der har måtte lade livet grundet det, så det næste bliver farven som der kan sorters på, men så store er de endnu.

Har flyttet lidt rund på avlsdyrene så der er plads til kyllingerne der vokser godt, et rum inde i huset er bliver lavet til kyllinge rum, der er så kommet 60 kyllinger ind i rummet og flere følger de næste par uger, de går så ikke med varme lampe mere, har så en del kyllinger under varme lamper og der kommer nye til hvert uge.

16-02-2014

De fleste stammer er godt igang med æglægningen igen efter der har været en del skukhøns og så frostvejr.

Frostvejret kan også have haft indflydelse på klænings % de to sidste rugninger, den var under 50% i sidste rugning, men det bliver forhåbenligt bedre.

Alle kyllinger trivrs fint og de vokser godt til, det bliver lidt spæne af se hvad de forskellige farver udvikler sig til, især hos de blå kyllinger er der begyndt at vise sig små fjer på vingerne og det giver et indtryk af hvad farver der kommer ud af det, nogle bliver spættet som for ventet andre meget lyse blå, Dalmatiner er også begyndt at vise lidt mere farve, så udviklingen de kommen de uger vil vise om det er de rigtige avls dyr jeg har sat sammen.

Har planer om at bytte lidt rund på hanere, hos de hvide skal der en ny hvid hane ind i stammen, så skal der kun gå den hvide hane så han får fred til at befrugte.

Hso de gamel dalmatiner har der gået en ny und hane hos dem i en uges tid, han skal tilbge til sin ejer i løbet af den kommende uge, så den gamle dalmatiner hane skal tilbge i flokken, han har haft godt af at komem lidt væk og få tid til at spise noget godt foder, han ser mere frisk ud nu end for 14 dage siden.    

09-02-2014 

Masser af kyllinger, hvad er så masser af kyllinger, det er mere end 10 kyllinger pr. rugning og det er bare sket, første klækning gav 14 kyllinger, næste gav 23 kyllinger og den 3 klækning gav ikke mindere end 35 kyllinger.

Der er kommet lidt sprede med æg, noget af det grundet vejret, frost vejr er ikke godt, det giver frossent vand og vand skal der til når høns skal ligge æg, så det har været nogle hårde uger, men frisk vand to gang i døgnet.

Har fået samlet ca 40 æg om ugen, hvilket er ok, der har ikke været plads til flere i rugemaskinen, rugemaskine er fuld og lidt til, så det er godt jeg har den gamle maskinen som klækker, det fungere rigtigt fint og klæningerne godt godt, kyllinger kommer til tiden, nogle lidt før, men det kan være et tegn på god livskraft, da det er de blå der klækker på 20 dagen og det er den stammer der er bedste befrugtning og klækning % på nær de 100 %.

Skal snart igen i huset med at få gjort lidt rent, da nogle af holden har været lukket ind i huset døgnet rundt, grundet en del sne i deres hønsegårde og der blev lidt smattet, så jeg valgte at lukke dem ind, nogle af hønsen lagde også æggene uden for så de blev frostspringt, det hjalp de kom ind i huset, så kunne jeg redde lidt æg til rugning. Alle er nu kommer ud i hønsegårdene igen, desværre ligger nogle af hønerne stadig æg uden for, der skal mere end 8 dages indespærring til.    

24-01-2014 

Masse af æg som alle er lagt til rugning, har følgnede i  maskinen, det første hold blev der lyst  4 fra ud af 15 æg, i næste hold blev der lagt 64 æg og der er lyst 22 stk fra, har så et hold på 70 æg som ikke er lyst endnu og så er der lagt 42 æg d. 23-01-2014.

Jeg har lavet et skema i år hvor alt bliver skrevet ind i, hvad der komme om dagen af hvert stamme, kan de bruges alle, hvor mange der bliver lagt i af hvert stamme og selvfølgelig hvor mange der er befrugtet og hvor mange kyllinger der klækker.

De første kyllinger er på vej ud nu, det er jo en prøve rugning og den ser ud til at lykkedes, da de første skulle klække søndag d. 26-01-2014. 

 Varme lamper der der så gang i, har længe gået og ledt efter en måde hvorpå jeg kunne have kyllinger så de var mere beskyttet og ikke kræve så meget varme i rummet hvor de skulle gå.

Løsninge kom en dag på arbejde, hvor der skulle smides nogle store papkasser ud, jeg så strakt hvad e kunne bruges til, kyllinge mødre, så kasser kom med hjem og blev installeret i hønskehuset på de hylder hvor jeg plejer at have kyllinger gående ( se billede til højre), der er to kasser og de er begge kommet i brug, kyllinger trives fint i kasserne og de er mere livlige end der eller ville være når det var koldt, de går jo træk frit og farvne bliver bedre i kassen, låget bliver næsten lukket til i toppen kasserne er 45*85 cm og der kan godt gå 40 kyllinger i hvert kasse.     

13-01-2014 

Så startede sæsongen lidt før end beregnet, det går ikke altid for forventet.

Vejret har artet sig godt og da jeg fik tændt lys hos hønsene omkring nytår så begynde nogle af stammer at ligge æg med det sammen, så jeg kunne ikke lade dem gå til spilde, så jeg har fået samlet lidt sammen siden nytrå og har lagt i to gang, de første har ligget i 9 dage og de er blevet lyst mandag d. 13-01-2014 der blev lagt 19 stk fra 3 stammer og der er 15 æg tilbage, så der er da gang i hanerne, de æg der ikke var noget i skulle have været sortert fra, fra starten, et havde en revne og to havde en mærkelig overflade på ægget, de var meget ru og jeg plejer at sorter dem fra, men det er så smutte, det sidste var så beskidt at der ikke kvar nogle udvikling og sådan æg plejer jeg heller ikke at ligge i.

Har ellers sortet hårdt i æggen fra starten, men har ikke de dårlige formet og æg med riller/ skalfejl som de andre år, kun nogle få æg er sortert fra grundet skallen, det var fra høner der lige var starte med æglægning, for et par dage efter var skallen i orden

29-12-2013 

Så er planen for 2014 næsten på plads, desværre her jeg ikke plads til alle ønskerne, men så må man nøjes som det jo hedder.

Her mellem jul og nytår er alle dyren sat i stammer, måske ikke i de stammer de skal blive/være i, men for at se hvordan det ser ud. så har jeg en ugen til at se dem an og kan så flytte rundt på de enkelt dyr, hanerne at sat i de rum de skjal være, det bliver hønerne der kan bliver flyttet rundt.

For venter at begynde at samle ruge æg midt i januar alt efter hvornår de begynder at ligge æg, nogle vil jeg godt have æg af med det samme, andre kan godt vente en månede, men det bestemmer vejret nok i den sidste ende.

De fleste er dyr et pillet eller klippet til i rumpen så der er plads til befrugtning, hvilket er nødvendig på nogle af dyren da de er meget dunrige omkring halen.      

Overvejer meget hvad der skal være i huset til næste år, planerne skal ligges meget snart, lige så snart landsudtilling midt i december er slut, vil mine dyr blivet sat i stammer og planen er at begynde at ruge ved juletid.

Hvad skal forbedres i de forskellige farver, skal der nyt blod ind, det ved jeg allerede nu der bliver i de blå og sorte, da jeg har købt dyr ind, i de andre stammer som jeg går og planlægger bliver det svært at skaffe nyt blod, men så må man kikke på det man har og bruge det. 

21-12-2014 

Så er udstilling sæsongen slut.

Landsudstilling er overstået og dyrene er kommet godt hjem.

Resultaterne fra landsudstillingen kan ses inde i udstilling resultater 2014.

Har fået solgt nogle få dyr og en del haner er blever aflivet da jeg ikke har palds til dem, det er ærgeligt da det eller var fine avlsdyr, men da jeg ikke kunne lever høner sammen med hanerne så var ingen interesseret, så aflivening var sidste udvej.

Har sat de resterende dyr sammen i noglenlunde de stamemr de skal gå i fremover, der kommer lidt justering hen af vejen.

02-12-2014  

Så er den sidste lokale udstilling overstået og det gik rimeligt.

Nu er det så landsudstilling der skal gøre klar til, har de sidste dage gået og kikket på hønerne, er de klar eller er de blevet for slidte.

Det er især de hvid-sortefjeret som jeg går og kikker på, skulel geren kunne komme med de 5 høner jeg har tilmeldt og so mdet ser ud kan jeg nok godt gøre 5 høner klar, men vil vaske yderlige 3 høner mere for at være helt sikker, der kan jo ske ting og så er jeg forberedt på det værste.

De gule bliver sværet at leve klar, hanerne er slet ikek store nok, men jeg vil se når de er vasket om de "fylder" lidt mere.

De sorte skal nok klare sig, selv om høner ser lidt trætte ud, men er begyndet at have alle hønerne i haven nogle timer om dagen og det har rettet lidt på de fleste, de findes lidt gode ting som gør de har mere energi og det kan ses, de bliver sure hvis jeg glemmer dem en enkelt dag, det er ikke hvert dag jeg har tid til at de skal rende rundt, de er bleer gode ti lat gå ind når jeg kommer med dåsen med majs, så ved de godt at de skal gå ind i hønsegården ellers får de ikke nogle majs. 

20-11-2014 

For beredelserne til landsudstilling er så småt begyndt, har tager en del høner fra som de er sat ind i rum i huset for sig selv, skal have kikket lidt mere på de forskelliger farver jeg skal have med, især dalmatiner hønerne, de er meget forskellige i farve tegning og hvor mange sorte fjer de har, så om der skal lidt af hvert med eller jeg skal se om jeg kan finde 5 høner der ligner hianden i tegning/sortefjer, har taget 10 høner fra, et par af de gamle fra 2012-2013 og så de unge fra i år, skal have taget lidt billeder af dem alle for at sammenligene dem med dem jeg havde i 2013 som avlsdyr, dem har jeg nemlig billeder af.

De sorte skal en tur på udstilling i Haslev inden de skal sorters, skal bruge 3 høner og jeg har 4 gode høner, så det er hvem der er bedste den dag de skal pakkes og sendes til Herning, de to hvide høner jeg har tilmeldt er taget fra, dem er jeg sikkere på hvilken af dem ud af de 4 hvide høner jeg har.

28. Europaskue er den 13.-15. november 2015 i Metz i Frankrig.

Det er helt sikkert en udstilling som jeg gerne skulle deltage i, der er ikke så længe til, kun et år, så nu skal der tænkes avl så det basker, for det er kun eliten der kommer og så skal ens dyr være godt for kunne klare sig. 

Så vil nogle nok tænke, der er lang tid til, ja 51 uger, hvor lange tid tager den en store silke bliver klar til udstilling, for en hane ca. 30 uger og for en høne ca 24 uger, så skal man lige have sat i stammer, så går der 3 uger inde man kan være sikker på hane er far til kyllingerne, så skal der samles 1 uge der skal komme æg, 3 uger i maskinen, så er der gået 12 uger, så er der 39 uger tilbage ( det bliver jo vinter), så skal der være befrugtning, så hvis man kan få kyllinger i Januar-Februar så skulle der være en chance, så det er faktisk nu man skal overveje om man skal være med til endnu en stor begivenhed

Eller skal man vente til Europaudstilling kommer til Danmark i 2018, til 2018 er der lang tid og så ikke alligevel.

Nogle vil nok tænke han er skør, måske, men det er sjovt at være med hvor det sker, har prøvet det 4 gange før, så en 5 gang og måske en 6 vil være fint.

En god udstilling sæson i 2015 ligger lige for vores fødder, jo man må god have store tanker også som hønseopdrætter.

10-11-2014

Så er der ro på igen.

De to først udstillinger er overstået (se under rersultater 2014)

Har fået invitiation til udstilling i Haslev fjerkræklub, de har 90 års jubilæum i 2014, overvejer at tilmelde desorte med skæg som der har været af sted to gang, men de kan godt klare en gang mere inde de skal til landsudstillingen.

Eller er det næste år avl der bliver tænkt over (se under 2015)  

opdateringerne fra forsiden

 

28-10-2014 

 

Så er det ved at være udstilling tid og til meldinger til de forskellige udstilling er sendt.

 

Den første udstilling jeg skal deltage i er vores lokale som afholdes 1-2 November i Boestoftehallen Boestoftvej 55 4673 Rødvig der er gratis adgang til udstilling som der har åbent lørdag d.1 november kl.14-17 og søndag d. 2 november fra kl.10-16,  skal have 8 dyr med.

 

Så den 8-9 November skal mine dyr en tur til Næstved på grønnegades kasserne, det er Næstved fjerkræklub der holder udstilling. Skal have 6 dyr med.

Så har jeg også tilmeldt til landsudstilling d.13-14 december i Herning messecenter, her skal jeg have 20 dyr med, 10 hvid-sortfjeret, 5 sorte, 3 gule og 2 hvide, det skulle gerne passe med de 4 kasser jeg har til dyrene, der kan være 5 i hvert kasse.

De hvid-sortefjert skulle gerne blive godkendt til udstilling i år, selv om jeg miste nogle af dem jeg skulle bruge da ræven var på besøg, så må jeg bruge nogle af de gamle fra sidste år for at få nok.

26-10-2014 

En sorgendag fredag d. 17 Oktober 2014 

kl.01,00 natten til fredag d 17 oktober var der uro ude i hønsehuset, af gammel lærdom skyndte jeg mig der ud for at se hvad der foregik, i det første rum i hønsegården lå der dyr dyr og andrerender forvildet rundt, det kun kun tyde på en ting, RÆV.

Jeg gik ind og kikkede i huset, der var også et par døde dyr og flere den havde haft fat i,  med lomme lygten fik jeg lyst ind i huset og det så meget til forladeligt ud, da jeg ikke lige kunne se hvor den var kommet ind, skynde jeg mig at få de andre dyr i ind i hønsehuset og få lukke for alle lemmen ind til huset, tjekke lige en sidste gang i døren ind til huset og fik så lukket døren også, da det var nat var der ikke så meget mere at gøre, så jeg beslutte at se på det om morgenen, da jeg ikke kunnen gøre mere lige nu.

Om morgen kl. 8 gik jeg så ud for at besigtige skaderne, tjekke hegnet omkring hønsegården uden at finde hul i hegnet, så jeg ville lukke dyrene ud igen og gik ind for at åben en af lemmene, da jeg åbnede den blev det meget uro i huset og jeg skynde mig ind for at se hvad der var galt, min frygt blev bekræftet, i det bagerste rum i hønsehuset sad ræven og kikke på mig, så det var ud og lukke for lemmen igen og gik jagten ind på ræven, kunne se dne havde hygge sig i huset om natten for der lå døde dyr i alle rummen.

I det bagerste rum fik jeg trængt ræven op i et hjørne og da den forsøget at komme væk, fik jeg fat i nakkeskindet på den ved et held, en hurtig aflivning af ræven blev gjort.

Da adraline havde lagt sig lidt, skulle jeg have en oversigt over skaderne på rævens besøg.

Det blev til 16 døde dyr i første omgang, 2 mere død sammen dag af de skader de havde fået, 2 mere er så døde efter følgende, muligvis også af de skader de havde fået, det er ikke let at se hvis der er et bid et sted på kroppen af en høne med de mange fjer, så slut resutatet er så 20 døde dyr.

Det kunne have været meget værre, den kunne have aflivet dem alle.

Nu skulle jeg så finde ud af hvor den var kommet ind og der var ingen huller i hegnet nogle steder, så der var kun en mulighed tilbage.

Jeg har igennem hel sommenre haft en tråd låge for døren ind til huset, det er bare en løs låge som der kan tages af når døren skal lukkes, den mangle så 30 cm for oven i at fylde hele døren og det kan kun være den vej ræven er komme ind i huset, den har nok kommet op på det bord jeg har for enden af huset og derfra sprunget ind.

På tabslisten var der følgende.

Dalmatinere  1 hane og 5 høner, der i blandt et pat af de tyske dyr som jeg har brug i 3 år, hanen og 3 høner var fra i år.

Sølvvildfarvet, her var det 4 høner det gik ud over, 3 af de mjeg lige havde fået fra Jylland som skulle bruges til at få rette op på de sølvvildfarvet med skæg + den unge høne jeg fik tyskland som æg, så projeket sølvvilfarvet er sat lidt på stadby.

1 gul høne, 2 spættet haner, den avlshane jeg købte i holland sidste år var en af dem der døde, 1 spættet høne død også, 3 sorte høner, de to af dem var fra æg jeg havde fået fra tyskland og skulle have været med til at forbedre fjerstrukturen på de blå og sorte, 2 blå høner klare det heller ikke, det var nogle af de gamle avlsdyr som havdegivet mange gode kyllinger.

Så døde den røde hane jeg fik i jylland til hønsedagen i løbet af dagen da den havde fået et bid i ryggen hvilket jeg ikke havde set om morgenen, senere måtte jeg aflive to sølvvildfarvet haner som ræven også havde haft fat i.  

08-10-2014

Alt sygdom er overstået og dyrene ser ud til at trives for der er kommet gang i æglægningen, det gælder både de gamel dyr og så er der også nogle af de unge høner der er begyndt, det er lidt for tidligt, men så skal de bare ikke blive skruk.

Så er hønsedagene overstået, har været til to hønsedag i silkehønsklubben, havde 7 dyr med til hønsendagn i Horsens og 14 dyr med til hønsedagen i Vordingborg, det var to gode og lærerige dage og der blev snakket meget farver, især de røde og gule var meget oppe og vende i Horsens, selv om der ikke rigtigt kom noget konkredet ud af det omkring hvordan de røde skulle se ud, de gule var der lidt mere enighed.

I den kommende tid er der lokaludstilling og jeg skal udstille hos Faxe og omegn fjerkræklub i Boestoftehallen d.1-2 November, har fået invitiation til at udstille i Næstved, men det bliver der først taget stilling til sidste i Oktober, da jeg ikke er sikker på at de dyr jeg vil udstille kan bliver klar til det.

Ellers er det landsudstilling der skal tilmeldes til inden den 24 Oktober, overvejer om de sorte med skæg skal med. de gule er også i overvejles, man det kommer nok til at knibe med hanerne at de bliver udvokset nok. har også et par hvide høner som der godt klare sig og få mange point, men mangler en hane så det skal ku n være for at få de mbedømt og få nogle point på.  

10-09-2013

Så blev det tid til at lave en lille opdatering.

Der er sket en del siden sidste, sygdom hos hønsene flere gang, forkøelse som der ikke har været til at komme af med, men nu skulle der være ovre for denne gang.

Har fået vaccineret alle mine dyr, så er vi klar til hønsedage og udstillinger i løbet af efteråret.

Dyrene vokser fint til, som frygtet så er nogle af de unge høner begyndt at ligge æg og den første unge høne er blevet skruk, så den er kommert i bur, hun skulle gerne udstilles i December.

Har tilmeldt de første dyr til landsudstilling 2014, det er de hvid-sort fjeret( dalmatinerne) de skal fremvises til godkendelse, for farven er nu godkendt i tyskland, det skulle gøre det lidt letter at få dem godkendt i danmark, så er der tilmeld 5 haner og 5 høner, der skal kun bruges 3,3 for at få dem godkend hvis de opnår point nok.

Tidne nærmer sig for hønsedage og planer er at skal på begge silkehønsklubben hønsedag, d. 21 September i Horsens og d. 27 September i Vordingborg, i Horsens skal jeg ikke have så mange dyr med, det bliver nok til 6 dyr i blandet farver, i Vordingborg skal der lidt flere med, har ikke taget stilling til hvor mange, det kommer også lidt an på hvor mange dyr der kommer fra andre opdrættere, dommerne skal jo også nå alle dyrene.

Har gang i lidt rengøring, men det er jo noget der skal gøre hele tiden, har fået sprøjte for utøj, opdage at en dle havde fået lopper, så alle er bleve behandlet med Frontline på spray, et lille pust ind under en vinge var nok. 

12-07-2014 

Der sker ikke så meget i hønsehuset, kyllinger vokser godt til og nogle udvikler sig fint andre desværre ikke så godt, de unge haner bliver der kikket en del på, da de først nu er begyndt at fælde til voksenfjerdragt og så kommer diverse farve fejl frem, det kan være en brun fjer på de sorte og blå eller dalmatiner der bliver meget grå i halskraven, hønerne tegner godt i nogle af farvene.

Eller har jeg været på dyrskue med silkehønsklubben, det var som vi plejer med på Børn og Dyr på Bregentvedgodt ved Haslev, jeg havde lidt forskellige farver med i høner, havde også en høne med 7 kyllinger med og kyllinger er altid et trækplaster.

Som de andre år på Bregentved var silkehønse klappehøns så folk kunne røre ved en høne eller en hane, det er meget populært og silkehønsene fik meget ros for at vise hvad der findes af farver, der mangle kun de gule silkehøns ellers var alle andre godkendet farver med.

Der er mange henvendelser på køb af dyr og rugeæg, men jeg kan desværre ikke hjælpe med hverken dyr eller æg, da jeg har fået solgt eller aflivet dem der skal væk i første omgang. 

 01-06-2014

Så blev der tid til lidt opdatering.

Tiden render bare så stærkt og så er maj månede også gået.

De sidste kyllinger er klækket og begge rugemaskiner at slukket for denne sæsong, har ikke plads til flere kyllinger og dem der er klækket her til sidste kan ikke nå at bliver store nok til udstilling i 2014.

Ellers er der gang i sorteringen og der er blevet solgt lidt høne kyllinget og lidt af de små kyllinger der er klækket her til sidste, en del ruge æg er blevet sendt eller afhentet.

Har de sidste par dage lukket flere af alvstammerne sammen så nogle har fået lidt mere plads at røre sig på. 

Tiden mærmer sig hvor dyrskuerne kommer og i år skal jeg deltage med lidt silkehøns på Bregentveddyrskuet Børn og Dyr d.  28-29 juni 2014, her skal der været lidt klappe silkehøns igen i år og jeg skal have lidt kyllinger med også.

04-05-2014 

Tak for tilbagemeldingerne omkring det nye look her på min side.

Skruk og lidt kyllinger, det er uges store emne.

Selvfølgelig når vejret bliver bedre kommer der så lidt skuk høns igen og i bare i den sidste uge er 8 høner blevet skuk.

Det gør ikke så meget lige nu og flere af dem trænger også til en pause i æglægningen, jeg har ikke plads til at ligge alle 8 høner på æg, men 1 enkelt høne har fået 11æg so mhun får lov til at ruge ud.

Der kommer stadig lidt kyllinger, har fået 28 stk. mere i lidt blandet i farverne, så nu er der fyldt op igen under varmelamperne, der går en uge mere ind det næste hold kyllinger klækker.

Er begyndt at flytte lidt rundt på de store kyllinger, hanerne kommer ind til nogle af de andre stammer hvor der nu er plads, de store kyllinger fylder meget og derfor bliver de omplaseret lidt.    

25-04-2014

Som nogle nok har lagt mærke til så er der kommet nyt design på min side, jeg modtager gerne kritik også gerne hvis der er noget positivt , er der noget der kan gøres anderledes eller mangler der noget, så vil jeg meget gerne høre om det.

Så er der forår og det kan man godt mærke, kyllingerne vokser godt til og det er mulig de kan komme uden for, de fleste hold kyllinger har fået lidt græstørv ind så de har haft noget at pille i hvilket de godt kan lide.

Jeg har haft lidt sygdom i nogle af holdene, men har fået styr på det og de sidste er ved at være raske.

Jeg ligger stadig lidt æg i rugenmaskine, da jeg har skifte hane hos de blå så vil jeg gerne have lidt kyllinger efter den gamle hane, da han gav gode kyllinger sidste år.

15-04-2014 

Den helt store sortering har været igang, det har gjort at jeg har måtte aflive 40 store kyllinger grundet grove fejl, det er kamfejl (Horn på bagkam) det kan først ses når de er 6-8 uger gamle og da jeg skulle tjekke for fod-ringe, fik jeg set at nogle af dem havde kamfejl og så måtte de alle igennem nåleøjet og man blev aflivet med det sammen.

Der kommer ikke så mange kyllinger mere, der har været dårlig befrugtning på de fleste stammer og så har jeg valgt ikke at ruge så mange flere kyllinger ud, skal lige se hvad og hvordan de første bliver og det har ikke været så godt ind til nu.

Har så fået lidt forkøelse ind i hønsehuset, så jeg har måtte været til dyrlæge for at få lidt så de kan bliver raske, der er 6 kyllinger der er død af det, de havde fået lungebetændelse og jeg fik ikke medicin i tide, men nu skulle der være styr på det, et par af de gamle dyr har fået lidt betændelse i øjnene, men det kan klares med kamillete.

Har foræret lidt ruge æg væk, har været ærlig og fortalt der ikke har været så god befrugtning og derfor heller ikke taget penge for dem.

30-03-2014 

Der er sket meget siden sidste opdatering, masser af kyllinger, masser af skrukhøns, ingen æg og meget rengøring, det er overskrifterne.

Kyllinger er der kommet mange af, flest efter den blå stamme, der har været næsten 100% befrugtet og klækker 100%, dalmatiner har været svingende, men lidt kyllinger er der kommet, på et tidspunkt havde jeg 14 skrukhøns gående rund omkring til afskrukning, en del af dem er komme tilbage i stammerne, de er ikke meget får at gå i bur med en hane, så efter 4-6 dage er de kommet tilbage i stammerne.

Når der er skruk så er der ingen æg, har fået omkring 20 på en uge, hvilket er lidt i forhold til hvad der har været kommet, nogle uger har jeg fået op til 70 æg om ugen, så det er 10 æg om dagen hvilket er godt.

Så er der rengøringen, når der kommer kyllinger hvert ugen skal der jo flyttes rund på dem og jeg gør burene/kasserne rene hvert gang for ikke at sprede sygdom, hel huset har også fået en omgang og der er kommet rent strøelse i alle rum inde i huset, nogle af hønsegården har også fået gravet lidt af, der bliver hurtig en skorpe på når der er 8-10 høns i en hønsegård, og i et af rummene er de store kyllinger kommet over i og de har så fået adgang til at komme ud. 

Der er rigtig gang i efter spørgelsen på silkehøns, men sådan er det hvert år når solen begyndet er skinne, det kan især ses på silkehønsklubbens Facebook gruppe der vokser med 4-5 medlemmer hvert dag, så gruppe nu er på 525 medlemmer (d.31-03-2015 kl. 01,30 ) dette af spejler sig også på de betalende medlemmer i silkehønsklubben, hvor der er 130 betalende medlemmer, hvilket gør klubben til at af de store specialklubber under D.F.f.R.    

03-03-2014

Mange æg og lidt kyllinger.

De sidste par uger er der kommet godt med æg hos alle stammerne og alt er blevet lagt til rugning, så maskinerne har næsten være fulde, det er problemet med at have to maskiner, man fristes til at bare fylde op uden at tænke på hvis der nu kommer kyllinger ud af dem alle, det slog mig først for en uge siden, da jeg måtte begynde at rykke rundt med avlsdyrene for at få plads de kyllinger som der vokser rigtig godt.

Nu er der så ikke kommet så mange kyllinger som jeg har haft æg i til, for så havde jeg vist haft en problem, men på nuværende tidspunkt har jeg flere kyllinger end jeg lave i 2013, om kvaliteten så kan holde er svært at kunne sige på nuværende tidspunkt, men jeg har de set nogle gode dyr iblandt de største kyllinger.

16-02-2014

En uge med op og ned tur.

Op tur er der er begyndt at komme lidt æg igen, ned tur, der klækker ikke mange kyllinger selv om godt befrugtet.

De fleste af stammer er godt igang igen med æglægningen, der mangler kun de perlegrå, men tror ikke det var så længe.

Befrugtningen svinger rigtig meget, fra  fuld hus til næsten ingen ting, skal have tjekket alle dyrene bag i for at se om de har utøj eller der bare ikke er plads til at de kan bliver befrugtet.  

09-02-2014 

Masser af kyllinger.

Det måtte jo komme når der har været masser af æg.

Har fået 3 hold kyllinger siden sidste opdatering, i kan se mere under de forskellige farver, men det er godt rigtig godt i forhold til de andre år, der er kun komme nogle enkelt kyllinger på rugning, nu har der været 25-30 stk af gangen, hvilket er mange år siden jeg har prøvet det.

Det e så ikke alle farven der har været lige gode, men så må man jo satse på de farver der nu er kommet.

Grundet frost vejret er der ikke kommet så mange æg, men omkring de 40 stk på en uge er vel også godt nok.  

24-01-2014

Masser af æg og dog

De sidste 14 dage er der kommet godt med æg, ca. 60 om ugen og de er fordelt på alle stammerne undtagende perlegrå, som ikke er kommet igang endnu.

Men så i denne uge er det gået ned af bakke, det er nok grundet det kolde vejr, så det er kom blevet til 42 stk. hvilket jo ikke er så dårligt, det var også hvad jeg kunne samle om ugen sidste år.

Skruk høns

Det gik for forventet og forudset, når silkehøns har lagt 10 æg vil de ruge, så derfor blev alt hvad der kom af æg samlet sammen, har haft 8 skruk høne til af vending, det er især dalmatinerne og de sorte der har været skruk, men alle er kommet tilbage i stammerne, de sidste her d 24-01-2014, jeg har været hurtig til at sætte dem i bur, lå de bare en dag blev de straks sat i bur til afvending og så skulle de kun gå i buret i nogle få dage så gad de ikke det mere, så efter 10 dage er alle afvendet og forhåbenligt igang med æglægningen inden så længe 

Går og overvejer hvad jeg skal med duerne som jeg fik i efteråret, har aflivet nogle af dem, da de ikke er til at sælge. Har fået tilbudt en anden race, men mere om det nå og hvis det bliver til noget.

13-01-2014      

Så er året først æg lagt i rugemaskinen, jeg havde regnet med det først skulle ske til februar, men efter nytår begynde nogle af stammerne at ligge godt med æg og da vejret har artet sig, så tog jeg chancen. 

Skal have ryddet lidt mere i overskud haner så jeg kan få de perlegrå sat sammen så jeg kan begynde at samle ruge æg når de begynder at ligge æg, man det er svært at aflive gode stærke haner som kunne bruge i avl, måske i andre hønehuse, men ingen vil have dem, så de bliver aflivet i løbet af uge 3. 

Har bruge lidt tid på at tage billeder af alle mine avlsdyr, de er ikke blevet lige gode alle sammen og det er ikke alle dyrene der er lige pæne nu, de vil bliver lagt ind under de forskellige stammer hen af vejen.

Så er lands udstillinger overstået og alle dyrene er kommet godt hjem, resultatet kan se under 2013.

Ellers går liver sin gang i hønsegården, de sidste rum ind i huset er gjort rene og dyr er blevet solgt og andre har måtte lade livet, da ingen ville have hanerne.

Har solgt næste alle de dyr der var på LU, kun nogle få dalmatiner høner og en enkelt hane er tilbage, har fået byttet lidt dyr, så der nu er en farve mere i hønsehuset (se 2014)   

Det vil komme billeder af avlsdyrene i de forskellige stammer under farvene i 2014.

Hvid høne fra 2014 med skæg, næsten for meget.

Hvid høne fra 2014 med skæg, næsten for meget.

Kommentarer

Lene Møller

18.05.2014 17:29

Hej ...
Jeg kunne godt tænke mig at holde silkehøns.
Jeg ved endnu ikke hvad farve, men ved at de kun er til kæledyr. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad de koster og hvis du ikke har, hvor man evt kan købe dem ?
Mvh Lene Møller

sally

07.05.2014 11:32

forstår ikke helt hvorfor du afliver i stedet for at sælge dem billigt til havehøns.....de fejler jo ingenting.

Martin Uldal

25.03.2014 09:45

Hej Tommy, sælger du ud af dine silker? Og hvad koster de evt?

Tertia

01.02.2014 12:47

Good day how do I contact you? My email is smoorlekker@polka.co.za I am interested in buying some eggs from you in May 2014

Thank you
Tertia

Susanne (Lund Kristensen)

30.12.2013 08:33

Spændende læsning - det er en fornøjelse at følge med i dit vedholdende og omfattende arbejde! Godt nytår - vi ses i 2014!

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden