Stor kam og synlige hagelapper på sorte hane med skæg, kammen har så også horn på bagkam.

Stor kam og synlige hagelapper på sorte hane med skæg, kammen har så også horn på bagkam.

Her vil der komme lidt om hvad der skal gå i, hvad planerne er med denne stamme.

 

29-12-1013 

Så er den sidste udstilling slut og de blå og sorte har været med igen ( se under resultat 2013) 

De klarede sig rimeligt i forhold til de kyllinger jeg fik ud af det, fi llavet nogle enkelt rigtig gode sorte høner og et par blå høner som der skal indgå i avlen i 2014.

En del af de blå og sorte et blevet solgt og nogle er blevet byttet til en ny farve, (se under 2014), i alt et godt år med de sorte og blå og mulighederne ligger der stadig for at leve noget godt en gang til på de gamle dyr.

Desværre er den gamle spætte høne dø, hun blev også kun 9 år, måtte aflive hende da hun ikke kunne komme ind i huset mere, men hun har også gjort det godt i de år hun har været i hønsehuset. R.I.P     

21-11-2013

Så har de første sorte og blå været på udstilling og resultaterne kan læses andre steder.

Men det gik over forventning, men nu er det "kun" en lokaludtilling, så resultaterne tager jeg med sindsro, men det er jo kun for sjov at udstille, men også sjov når der dukker noget godt op og jeg var sikker på at alle mine dyr nok skulle klare sig i konkurrencen med de andre høns på udstilling.

Nogle af de samem dyr skal ti llandsudstilling hvis jeg kan holde dem i form og ikke hønerne bliver skruk eller begynder at fælde, nogle enklet skla nok skiftet ud med andre, da det viste sig jeg har lidt flere blå og sorte høner end jeg havde regnet med, så er der noget at vælge imellem og skulle en bliver syg eller andet, så er der flere at vælge imellem, hvilket jeg ikke havde regnet med for nogel måneder siden. 

10-11-2013 

Så røg det et par haner mere, dårlig kam og stejl hale duer bare ikke, så for at få plads til de bedste måtte to sorte hane af med livet, en spættet hane fra i år måtte jeg også afliver, den kunne ikke står på benen for nogle dage siden, det kan somme tider rette sig, tror det kan være vokseværk, så det kan rette sig efter nogle dage, men det gjorde det ikke så den blev også aflivet, har nu kun 3 sorte haner tilbage, så der skal passes godt på dem.

De blå er der også en hane der har måtte lade livet, dårlig kam og brune fjer i vingen, ja så kan man ikke bruges, har så to blå haner tilbage, den en har ikke så meget skæg og hagelapperne kan se tydeligt, men fin størrelse og fin farve, den anden er ikke så stor, men fin i farven og fin kam, ligner mere en høne og dne har også gået som en høne, men efter at have ryddet lidt op i de mange haner der gik med de unge høner, så sprang han ud og skal nu udstilles, fik at vide på hønsedagen at han ikke ville bliver til så meget, men lad ogs nu se, han er vokset siden.        

28-10-2013 

Så er der valgt hvor mange der skal udstilles i de to farver, de sorte med skæg skal der 2,5 med både til LU og lokaludstilling, de blå skal der 1,3 med til begge del, på lokaludstilling skal de forskellige dyr testes om de er gode nok til LU.

Har et par sorte høner som godt kunne gå hen og bliver rigtig gode, de kniber mere med hanerne, ved ikek om de bliver klar til udstilling, men de kommer med så må vi se hvor langt de når.

 

02-01-2013 

Har haft både de blå og sorte med til hønsedagen, de gik ok, fik ikke hørt så meget af hvad dommerne fortalt om mine dyr, men de blå var lidt forskellige i grundfarven og han kunen godt lide de lyse af dem, hvilket jeg også selv fortrækker, så skal de udstilels bliver det de lyse som jeg har 3 høner af og muglivis to haner, desværre har den store blå hane ikek så meget skæg mere, hagelapperne er blever for dominernde og jeg ved ikke om jeg så vælger ikek at tage den med, han har ellles en fin farve og god størrelse, hønerne er ikke så store så  størrelses forholdet er måske for stor.

De sorte med skæg er nok dem jeg skal satse på at udstille i år, har nogle rigtig gode sorte høner, et par af dem rigtig god endda, så gode at en af dem skal indgå i avlen til næste år, haner kniber det mere med, er ikke helt tilfreds med hoveddelen på dem, en har hagelapper som ikke kan dækkes af skægget og en har stor kam, har så 2 mere som ikke er så gamle, dem håber jeg kan bliver klar til landsudstillngen i december, de andre 2 skal så bruge på lokal udstillingerne.   

 

30-08-2013

Har fået sorteret godt ud i de sorte, dem der ikke kan bliver store nok til udstilling eller avl, er væk eller kommer det snart (sælges).

Hanerne tegner rimeligt, desværre er der et par af de største der ikke får så meget skæg, men jeg gemmer lidt endnu, da jeg skal muligvis skal bruge en ny sorte avlshane, en har godt skæg og den bliver færdig til udstilling, så sorte tror jeg der skal udstilles i år, jeg har en sorte hane uden skæg, en rgitig god hane, god type, god farve og meget fint hoved, der er mulighvis også en høne uden skæg, jeg har troede det var en hane, men det er nok en høne, hvis det er så bliver hun også god, mangle så bare lige en mere, men der er ikek flere uden skæg, men en landsudstilling tror jeg de skal på, bare for at vise dem frem, måske er der et championat til en af dem.

De sorte høner med skæg tegner godt, flere af hønerne er rigtig gode i alle dele og hvis jeg kan holde dem fra at lægge æg, så tror jeg på dem.

De blå, har er der et par haner der har overlevet og tegner rimeligt, hønerne er der ikke mange af, men dem der er har en god lys blå farve hvilket jeg god kan lide og de skal med til hønsedagen, så skal vi snakke blå farver igen men dommerne, for jeg ved der komme blå dværg til hønsedagen og så kan vi sammenligne farvene.    

16-08-2013

 Så har der været gang i øksen, 3 blå haner og nogle sorte haner er væk, men der er stadig et par gode blå og nogle sorte hane, de sorte haner er så ikke så gode som jeg håbede, de får ikke så meget skæg, men det kan ændre sig lidt, de er ikek så gamle endnu, der er nogle gode sorte høner med skæg, dem forventer jeg mig meget af, især en høne som ser rigtig god ud og so mjeg håber holder helt til december til landsudstilling.

De blå høner er ikek så store endnu, men de tegner rimeligt og jeg håber at have et par stykker klar til landsudstillingen, ved der er lidt for lyse for vores dommer, menjeg syntes de er gode i farven.  

 

05-08-2013 

Den helt store sortering skal gøre inden så længe, har nogle blå haner som der bliver brune i halskraven, så de skal væk.

22-07-2013

Har fået sat lidt fod-ringe på nogle flere kyllinger, især et par gode blå kyllinger forventer jeg mig meget af, gode lyse.

De store sorte kyllinger har jeg sorteret lidt mere i, et par haner har måtte lade livet og en er blevet have hane til en flok blandet silkehøns.

De sorte hønekylinger fra de første kuld, tegner godt, god type og god farve, de mangle kun lidt fylde, men det kommer hurtigt i løbet af efteråret, håber på de ikke begynder at lige æg før i oktober.

Har fået nogle enkelt dyr uden skæg, de stammer fra den en sorte høne uden skæg jeg har, hanen tegner rigtig godt og to høner ser også ud ti lat blive fine, de er så ikke så gamle endnu, men de bliver gemt, det kunen være lidt sjov at udstille, både med og uden skæg. 

 

07-07-2013 

Kikker stadig på hane efter de sorte og blå, syntes jeg kan se brune fjer alle steder, men det er nok bare sygner.

Der er 3 sorte høner som ser meget fine ud og som nok skal blive god til udstilling i November og December, håber så et par haner og bliver klar, der er haner nok på vej, så håbet er der.

Har lukket de sidste sorte og blå høner sammen med resten af de gamle avlsdyr, så nu gå de blandet og har 3 rum at brede sig over. 

01-07-2013 

Har fundet et par hane kyllinger med brunt i halskraven, de skal væk, en bliver afhentet i løbet af nogle dage, de andre bliver aflivet, det er ikke noget at gemme på. 

Nogle af de store sorte hønerkyllinger tegner godt, hane kyllingerne skal være noget ældre for at se om de bliver gode nok, men et par tegner ok, håber så de ikke får brunt i halskraven, skulle gerne have noget at udstille.

Et par gode blå kyllinger tegner også godt, gode lyse i farven, kan ikke se kønnet endnu, men håber på 1 hane og 2 høner, de andre blå blivre for mørke ti ludstilling.

 

Ellers er de sidste sorte kyllinger kommet, 2 stk, de bliver nok solgt, skal ikke bruge flere sorte i år.

Samler lidt æg efter de sorte, de skal til england, måske i et bytte projekt, men forløbig sender jeg æg over til hende, når jeg har fået samlet 20 stk.

16-06-2013 

Så kom der endeligt lidt blå kyllinger, 5 stk rigtig gode blå, 2 spættede og 3 sorte, det er bare lidt sendt på året, men de blå bliver gemt, har ikke for mange af de lyseblå, de sorte bliver nok solgt, har en svensk der har spurt på sorte, så hvis der kommer lidt, næste gang også så skriver jeg til ham han kan hente dem.

De to spætte bliver også gemt, måske er der et par høner til videre avl.

Har fået sorteret i alle kyllingerne og der er mange sorte, også mange haner, 12 haner og 3 høner af de største, så der bliver lidt at udstille, hvis de ikke gå hen og får brun halskrave når de fælder til voksen dragt, alle er gemmengået for brune fjer og for horn på kammen, et par har måske horn, men det må tiden vise.

Har nogle gode blå, der er 1,2 som helt sikkert bliver gode lyse blå som jeg gerne vil have dem. der er også en spættet hane som jeg gemmer lidt endnu, hvis den bliver ordenlig i størrelse og type vil jeg prøve den i avl. 

09-06-2013 

To sorte kyllinger er der kommet, ud af 10 æg der var befrugtet, så det er også slut med at ruge efter denne stamme, der kommer også kun nogle få æg om dagen, har lidt æg i ti lde komende uger, så jeg håber på nogle blå kyllinger, det er lige lidt nok med de 4-5 stk som jeg har fået og fået sat fod-ringe på, der er nogle få til på vej som måske bliver gode nok i farven, men de bliver ike kstore nok til udstilling i år.

Har en sorte skruk høne der har fået 5 kyllinger at gå med, de skal bruges til pr på Brentved dyrskuet ved Haslev d.29-30 juni 2013  

02-06-2013 

Der er kommet lidt kyllinger , denne gang og nogle som der bliver spættet og gode lyse blå, et par af de helt hvide er der også kommet i de to sidste rugninger, det er mange i forhold til de andre år jeg har fået hvide af af de blå, jeg gmete godt nok en høne sidste år, men hun går hos de hvide, jeg håber på hun kan forbedre fjerstrukturen hos de hvide og vildfarvet, om jeg gemmer nogle i år ved jeg ikke.  

Har et par skrukhøner som har fået lov til at ruge på lidt æg en sort og en spætte høne ruger på 15 æg og bliver der kyllinger skal de bruge til at have med på børnedyrskue om 4 uger på Brentved ved Haslev, måske hvis der ikek kommer så mange får de lidt af dem fra rugemaskine så der går med 8-10 kyllinger hvert, så ser det ud af noget, kan de gå sammen får de lov til det, men det ved jeg ikke får de klækker.  

 

23-05-2013

 Der kommer stadig lidt kyllinger, flest sorte 12 stk og 3 stk blå  i to rugninger.

Der er kommet nogle kyllinger som måske bliver spættet eller helt hvide 4 stk, det er lidt mærkeligt at de give helt hvide kyllinger, de har så meget lyset næb og skindfaverne er heller ikke så mørke som den burde, sidste år fik jeg også nogle af disse hvide kyllinger, men de kunne ikke bruges til noget, men jeg gemmer igen i år  og ser hvad de bliver til.

Et par høner er til afskrukning og en sort høner har fået lov til at ruge og hun får æg som skal klække om en uge.

Der kommer stadig lidt æg, men befrugtninger svinger stadig meget, er begyndt at se om det er de samme høner der ikke giver befrugtning, de er også lidt gamle så måske er det til til udskiftning.

 

09-05-2013 

Som det kan læses på forsiden fik jeg slå nogle kyllinger ihjel, der i mellem var der en del sorte og blå, et par gode blå desværre.

Nogle få kyllinger kommer der, desværre er de ikke ren sorte og ikke så gode blå, så der bliver nok lidt have høns ud af dem. Et par kyllinger  som der måske bliver spættet eller de bliver hvide er der kommet, håber på spættede.

Befrugtningen svinger meget, hvad grunde er ved jeg ikke, men jeg skal have tjekket om de skal pilles en gang mere  i rumpen så hanen bedre han komme til.

Har sorteret i de store sorte kyllinger, de får horn på bag kammmen, hvilket er en store fejl og skal væk med det samme, et par stykker er også røget på tæer fejl, så det svinder lidt i kyllingerne, men man skal jo også kun gemme det bedste

2-3 æg om dagen bliver det stadig til, så håb om kyllinger er der stadig. 

22-04-2013 

2 kyllinger i denne omgang, det var ud af 4 æg, en kyllinger er blevet solgt, skulle til en som havde en skruk so mhavde fået slå sine kyllinger ihjel af andre høns, så jeg forbarmede mig.

Der kommer også lidt æg 2-3 stk om dagen så det bliver til lidt på en uge. 

18-04-2013 

Der kommer stadig lidt æg og befrugtninge er blevet lidt bedre, men det er stadig ikke alle ægge der er befrugtet, så hane sorterer nok i hvem han vil være sammen med, så det kan være han skal flytte nogle dage, nogle af de blå høner vister tegn på at ville skrukke,så der kommer nok ikke så mange æg de næste par uger.

3 kyllinger blev det til i denne omgang, alle sorte, så det er næste bar sorte kyllinger der er kommet i år.

Kyllinger fra sidste uge trives rigtig fint og vokser godt til, de blå er blevet lidt mørkere, håber ikke de bliver mørke end det, de så meget fine blå ud for en uge siden, men det kan være jeg ikke kan huske hvordan de skal se ud som små. 

 

10-04-2013

Æg, en 2-3 stk om dagen, desværre er der ikke så meget befrugtning , men lidt kyllinger er der kommet, 3 sorte, 2 blå og en som gerne skulle blive spættet eller måske hvid, men det må tiden vise. 

De blå ser rigtig fine ud og har en god grundfarve, så måske kan jeg udstille de blå igen i år.

 

 

30-03-2013 

 

Så kom der kyllinger, 8 stk efter de sorte og blå, der er 7 sorte og en mørkeblå, det sværre har nogle af dem bagtæer fejl ( ekstra negle ) de får lov til at gå lidt endnu, inden de bliver sorteret fra. nogle af de andre har fine bagtæer og fin sorte farve.  

 

26-03-2013

Der sker meget lidt, 1 æg om dagen og det hjalp ikek jag satte den blå hane ind i stammen, kun lidt befrugtning, på de få æg der var med i denne omgang.

1 kyllinger er der kommet, har ikke kikket så meget på den, de blev bare sat ind under lampen.

19-03-2013 

Lidt æg kommer der stadig, der er blevet befrutning på nogle af dem, men stadig ikek godt nok, håber der blever bedre i de næste rugninger.

Har fået sat fod-ringe på de første sorte og blå kyllinger, 3 haner er der helt sikkert, 1 høne er der også, de andre ved jeg ikke hvad bliver endnu, hønekyllinger tegner godt, god farve og fin firkantet type, så jeg håber det holder når hun vokser til, haner bliver det svære med, der kan komme mange fejl når de vokser til, især farven bliver svær, de kan se sorte ud lige til de fælder sidste gang også bliver de brune i halskraven.

13-03-2013 

Der komme lidt æg, 2-3 stk om dagen, men desværre har de sidste rugninger ikke giver nogle kyllinger, ingen befrugtning, så den gamle blå hane er kommet ind i flokken, det går nogle lunde med den sorte hane, den blå er uden for og den sorte ind i huset, den blå er dominerende, så den sorte trækker sig, når den blå kommer ind i huset for at spise og drikke, men de slås ikke.

Der er kommet en sort kylling, det er da en start.

De store sorte kyllinger skal have fod-ringe på inde så længe, nogle af dem vil blive til havehøns, de har så dårlige bagtæer eller de bliver aflivet hvis det viser sig at være haner og jeg tror de fleste er hane, men det gør heller ikke noget. 

03-03-2013 

Der kommer lidt flere æg, 2-3 stk om dagen, har ikke plads i rugemaskinen, så der samles ind til næste uge, hvor der forhåbenligt bliver plads.

Har sat den gamle blå hane ind i flokken, det går ok sammen med den sorte hane, håber så der bliver befrugtning frem over.

26-02-2013 

Det går stadig langsom, kun nogle få æg om ugen og dem der så kommer er ikke befrugtet, så jeg overvejer at sætte den blå hane ind i et stykke tid og så bytte igen om 4 uger, hvis der kommer gang i æglægningen.

16-02-2013 

De første kyllinger er kommet, 3 sorte og 2 mørkeblå, et pat med tå fejl, så de ryger nok ud inde så længe, så er der kommet 5 sorte og en blå kyllinger her anden gang, et par med tåfejl, men de andre ser fine ud.

Det er kun de sorte der har været lidt befrugtning på, ikke alle æggene er befrugtet, men hanen duer, det er det vigtiske. 

Skruk høner og inge, æg, her er det også gået i står, så lyset i huset er tændt igen. et par af de spætte høner er skruk og sendt til afvending i et andet rum.

05-02-2013 

Har lyst de første æg og det ser ikke så godt ud, der var kun 10 ud af 20 æg befrugtet, så der skal pille lidt fjer i rumpen på dem alle, så skulle der gerne bliver bedre befrugtning i den kommende tid.

Et par af høner er skruk og er sat i afskuknings bur, så der går nogle dage inden de skal tilbage i rummet. 

22-01-2013

Der kommer lidt æg (2-3 stk) om dagen og de bliver samlet sammen så der kan ligges i rugemaskine hvert uge, så må vi se om den unge hane kan klare det.

Det er godt nok frost vejr nu og så plejer befrugtninge ikke at være så god, men det er gamle høner så de ved nok godt hvad de laver

15-01-2013

Er begyndt at samle rugeæg, hanen er faldet godt til og han er ikke bange for hønerne mere, så jeg håber ham kan befrugte, men det ved jeg om ca 14 dage.  

1-1-2012

Forløbig er der en sorte hane med skæg, han er tyske og en stor hane, er lidt undetrykt i øjeblikket, da han har gået med andre haner og de har været efter ham, så han skal lige gå et stykke tid med høner for at sætte sig i respekt.

I hønerne er det de gamle der går igen i år, både de sorte og blå skal prøves igen, et par nye spætte ( splash) høner er kommer til, det er høner fra 2012 af egen avl, det skulle gerne give nogle flere og bedre blå dyr.

Burhøne har jeg kaldt dette billede, fin sort høne med skæg.

Burhøne har jeg kaldt dette billede, fin sort høne med skæg.


God blå høne med skæg, kan selv godt selv lide typen og farven,


God blå høne med skæg, kan selv godt selv lide typen og farven,

Blå hane med skæg, tegner rigtig godt.

Blå hane med skæg, tegner rigtig godt.

Lovende blå hane kylling

Lovende blå hane kylling

Lovende blå høne kylling, kan godt lide den lyse farve hun har

Lovende blå høne kylling, kan godt lide den lyse farve hun har

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden