Den blå/vildfarvet hane er overlevede længst, den viste at der måske ville komme brunt på kropsfjerene ,men det gjorde der ikke

Den blå/vildfarvet hane er overlevede længst, den viste at der måske ville komme brunt på kropsfjerene ,men det gjorde der ikke

Blå/vilfarvet hane, med tydelig brunt i halskraven, god blå farve og god type, kam og top.

Blå/vilfarvet hane, med tydelig brunt i halskraven, god blå farve og god type, kam og top.

Man er da blevet lidt større siden sidste

Man er da blevet lidt større siden sidste

nr 2 kylling i Blå vildfarvet projekt

nr 2 kylling i Blå vildfarvet projekt

Første kyllinger i projekt Blå vildfarvet.

Første kyllinger i projekt Blå vildfarvet.

Her er de dyr der indgår i projektet blå vildfarvet, 3 splash høner og en blå høne og den vildfarvet hane.

Her er de dyr der indgår i projektet blå vildfarvet, 3 splash høner og en blå høne og den vildfarvet hane.

Vildfarvet så der skal bruge til projektet  opdrætter Tina Ipsen Vedskølle

Vildfarvet så der skal bruge til projektet opdrætter Tina Ipsen Vedskølle

Blå vildfarvet 2019

Sådan skulle farven gerne blive

Sådan skulle farven gerne blive

Her vil komme lidt om mit nye projekt i 2019

08-01-2020

Et projekt som forløb som håbet, næsten.

Når man forsøger at lave en ny farve uden at have kunne finde opskriften på den nogle steder i verden, ja så mån man håber man gør det rigtige og det tror jeg har har.

Viste godt at den ikke var der det første år, men have håbet på at kunne vise bare nogle få stykker at dem frem på landsudstilling 2019 og alt tegnede også godt.

Kyllinger blev blå og i god farve oveni købet, så godt som jeg ikke har lavet blå i før, så førte mål var nået.

Der kom mange kyllinger og de voksede godt til, der bleve mange haner, men de t er også de sværetste at lave, så det gjorde så ikke noget, så var det kun at vente til de voksede til og farverne begyndte, mange af hanerne viste tidligt at de var brune i halskraven,, men det knev med at få brunt på resten af kroppen og der skulle gerne være brunt på ryg og vingerne også, men det blev desværre ikke til så meget selv om jeg vente til hend i november da erfaring ar at de bliver mere brune med alderen, men det skete så ikke, så jeg overvejede hvad jeg så skulle, skulle der gemmes et par hane eller ??, jeg valge så at plads mangel at afliver alle hanerne, da jeg ikke så noget formål med at bruge dem for at få mere brunt.

Så til hønerne, mange rigtig gode blå høner og godt type og størerlse var også fin på de fleste, men tidligt i forløbet kunen jeg se at de ikke vil få så meget syntligt brunt nogle steder på kroppen, kun en enkelt viste lidt brunt i halskraven.

Har så gemt 7 høner efter den vildfarvet hane og de splash høner, til avl i 2020, da de jo gemmer genet for vildfarvet, det er bare ikke synligt på hønerne.

At gemme så mange høner er for at få lavet rigtig mange kyllinger i 2020. 

23-04-2019

Ja planer var store, men de brast lidt, da de mange æg ikke var befrugtet, fra at gå med 100% til ca 10 % så kommer der ingen kyllinger ud af det, de der var befruget klækkede da og der er kommer nogle få kyllinger, nogle lidt lysere end de første der kom, en har sågar en brun plet hvilket jo skulle være godt.

Jeg har ændte lidt i flokken ikke at de er blevet skilt, men at de 3 hvide høner er kommet ind i stammen, jeg håber at de vildfavet hane kan klare dem også, da befrugtning er steget lidt, han er vist kun forelsket i en af de splash høner, for selv om der har været kommet to æg om dagen er det kun et der har været befrugtet, lige nu er der lidt stille i flokken, da omrokering skabet lidt uro, men håber på bedre resultater.

Kyllinger vokser godt til, lidt mærkeligt er at de ikke har så meget top, selv om hønerne har store top, men det kommer nok. 

22-03-2019

Som det kan ses ud af billeder så er der befrugtning på de æg der kommer og befrugtningen er 100% nu og der kommer 2 æg om dagen. så det ere blevet til 10-12 æg  om ugen i maskinen så der bliver helt sikkert noget at sorterer i, de klækkker en dag før de andre kyllinger, så der er godt kraft i dem og de er meget livlige fra start. 

Den blå høne er desværre blevet skruk og sat til afvending, så jeg er sikker på at de kyllinger der kommer nu er ud af splash og vilfarvet, tror de første kyllinger er ud af den blå høne, de de er meget blå, men jeg håber der bliver en del brunt i den med tiden.

18-02-2019

Der var desværre inge befrugning på de første æg, men det var heller ikke forventet.

Men nu er der begyndt at komme lidt æg, 2 stk om dagen så skal de bare i maskinen når jeg får samlet lidt flere.

29-01-2019

De første "rene" æg er kommet, har bare lagt dem i maskine, men ikke fået lyst dem endnu, så ved ikke om de er befrugtet.

Der kommer kun nogle få æg og de ligger dem desvære uden for i hønesgården, det kan være hårdt for dem når der er frost også om dagen, men jeg håber der er noget i dem og kan se farverne der kommer.  

02-01-2019

Jeg tager en gammel opfordring op igen i 2019, for nogle år siden forsøgte jeg at lave blå vildfarvet, men syntes ikke jeg fik den rette farve ud af det, men har gået og luret lidt på det og fundet ud af det helt sikkert kan laves, der skal bare mange kyllinger til.

Så der er kommmet en vildfarvet hane fra Tina Ipsen i Vedskølle ved Køge, de nskal så gå med 3 af mine splash høner, jeg har så valgt de bedste splash høner til projektet, alle med ren farve og de største, så jeg ikke skal slås med størrelsen også, men koncentrere mig om farven.

Nogle vil spørge hvorfor?  jo hvorfor ikke,  det er da en flot farve på andre hønes racer og den mangler i farve paletten, den burde være lettere at lave end at lave tværstibet og andre farver der skal hentes hos andre racer, her liggre det lige for, i de vildfarvet skal den sorte "bare" skiftes ud med blå og det kan jo gøre med den splash.

Hvorfor den ikke er lavet andre steder i verden har jeg tænk længe over, men nu prøver jeg igen. 

Overskrift

Jeg er en paragraf. Klik her for at redigere mig og tilføje din egen tekst. Jeg er et godt sted at fortælle dine besøgende lidt om dig selv, og hvad din hjemmeside handler om.

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden