Mine første silkehøns

Mine første silkehøns fik jeg ved en tilfældighed.

Jeg kom hos Formanden i den lokale fjerkræklub ( Fjerkræklubben for Faxe og omegn ) Arne Larsen  Skørpinge. 

En formiddag gik vi en tur i hans fjerkræ hus og her var der kommet noget nyt, noget som jeg ikke havde set før, det var nogle mærkelige hvide høns 1 hane og 2 høns, de så godt mærkelige ud, de lignede noget som der havde være i vaskemaskinen, og de havde ikke nogle rigtige fjer, men det lignede hår, også havde de en mærkelig blå kulør på skindet.                                      

Det var nogle som han havde fået i pleje for et af medlemmerne i klubben.

 

Vi snakkede lidt om dem og han spurte om det ikke var noget for mig at tage dem med hjem i pleje for han havde ikke for meget plads, og efter nogle overvejelser kom de i en kasse og med hjem i mit hønse hus, her gik der ellers Dværg Wyandotter, men efter og havde rykket rundt på dem blev der plads.

Der gik et par måneder, og Arne hørte ikke fra det medlem som ejede hønsene, vi blev så enig om at jeg kunne beholde dem, for han havde hørt at hun var flyttet og ikke kunne have høns mere.

Så jeg begyndte at tage æg fra til rugning, i den mellemliggende tid havde de to høns være skruk og ruget wyandot kyllinger ud, men var begyndt at lægge æg igen, så der blev taget æg fra til rugning som jeg fik ruget ud i maskine hos Arne. 

Det første år blev det til 30 kyllinger, jeg kikke godt nok noget da jeg hentede dem, for der var 5 brune kyllinger i mellem, men vi kikkede noget begge to, men blev enige om at der må have være en Wyandot hane inde hos silkehønsene.

Jeg blev alligevel nysgerrig og kontaktede formanden for Danmarks Fjerkræavler for Raceavl og han var meget behjælpelig og henviste mig til Specielklubben for silkehøns, her fik jeg kontakt til kasseren  og han forklarede mig at det var der ikke noget galt, for der lå et skjult gen for brun i de hvide, disse kunne godt udstilles, så nu havde jeg to farver.

Nu blev alle Wyandotterne  sat ud af huset, så der kun silkehøns tilbage.
Kyllingerne var så sent lagt til så de ikke kunne komme på udstilling det første år, så året efter var den store prøvelse, og begyndelsen til mange års arbejde med silkehøns var startet.

Med tiden kom der Sorte silkehøns til og senere kom der blå ud af de sorte, den sidste farve er spættede som kom efter de blå, den spættede har jeg prøvet at avle ren i flere år.

Senere har der været prøvet andre farver og størrelser inde for silkehønsene.

 
Se det andet sted på hjemmesiden.

Kommentarer

Marcella

23.04.2021 06:41

Hej. Jeg vil gerne have to kyllingekyllinger. Er det muligt at købe dem?

Josefine

06.04.2019 07:13

Sælger du kyllinger?

Anne-Louise

27.03.2019 22:26

Jeg har sendt dig en mail vedr. kyllinger i går. Mvh. Anne-Louise

to

13.06.2012 01:11

Hej Det har jeg ikke

Kirsten Rosenlind

12.06.2012 21:38

Hej Tommyf
jeg har endelig fået samlet min nye hønsegård og hønsehus og vil gerne starte op med tre silkehøner/ kyllinger - har du nogle til salg ?

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden